Nuoren naisen piina - ihastunut 75-vuotias vainosi kirjeillä ja halusi tavata parkkipaikalla iltalehti 19:57 28.06

Mies lähetteli nimettömiä kirjeitä "kauniille nuorelle neidolle". Käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin vainoamisesta. Hovioikeudesta ei irronnut jatkokäsittelylupaa. Kymenlaaksolaisen 20-vuotiaan naisen elämä muuttui viime vuoden toukokuussa piinaksi, kun 76-vuotias mies alkoi vainota häntä. Mies lähetteli naiselle kolmen kuukauden ajan nimettömiä lemmenkirjeitä, joissa hän muun muassa kehui naisen ulkonäköä ja tunnusti rakkauttaan. Lisäksi mies käsitteli kirjeissä naisen terveyteen, seksualisuuteen, lääkitykseen ja uskontoon liittyviä asioita. Kirjeistä ilmeni, että vainoaja tiesi milloin nainen oli ollut pois kotoaan.


Tappavassa mustasukkaisuudessa on kolme asiaa, jotka pitää mielessä - "Se logiikka on kauhea" iltalehti 19:49 28.06

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kevään viimeisessä jaksossa. Dunderfelt otti kysyttäessä yleisellä tasolla kantaa myös useita suomalaisia pysäyttäneeseen Raaseporin surmaan, jossa 20-vuotiaan miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan entisen tyttöystävänsä ja tappaneen sen jälkeen itsensä. Surman motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Dunderfelt osaa ammattinsa ja koulutuksensa kautta analysoida mustasukkaisuutta ja sitä, miten se mahdollisesti voi ajaa ihmisen jopa surmaamaan.


Tappavassa mustasukkaisuudessa on kolme asiaa, joita pitää mielessä - "Se logiikka on kauhea" iltalehti 19:49 28.06

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kevään viimeisessä jaksossa. Dunderfelt otti kysyttäessä yleisellä tasolla kantaa myös useita suomalaisia pysäyttäneeseen Raaseporin surmaan, jossa 20-vuotiaan miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan entisen tyttöystävänsä ja tappaneen sen jälkeen itsensä. Surman motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Dunderfelt osaa ammattinsa ja koulutuksensa kautta analysoida mustasukkaisuutta ja sitä, miten se mahdollisesti voi ajaa ihmisen jopa surmaamaan.


Vettelin järjetön sikailu hämmästyttää - "Eniten minua harmitti Sebastianin reaktio kisan jälkeen" iltalehti 19:45 28.06

Sebastian Vettel sai paljon vihamiehiä viime viikonlopun sekoilustaan Azerbaidzhanin GP:ssä. Saksalaiskuski raivostui Lewis Hamiltonin äkkijarrutuksesta turva-auton perässä niin paljon, että kävi törmäämässä Mersu-kuskiin tahallaan. Moni F1-asiantuntija on pitänyt Vettelin temppua täysin älyvapaana. - Se, mikä minua eniten harmitti tilanteessa, oli Sebin reaktio kisan jälkeen ja tiimiradiossa, F1-asiantuntija Marc Priestley totesi Sky Sportsin haastattelussa.


Europol: kiristysohjelma aiempaa "sivistyneempi" - eilistä iskua ei ole vielä pysäytetty iltalehti 19:34 28.06

Ympäri maailmaa iskenyt kyberhyökkäysaalto on samanlainen kuin viime kuun WannaCry-kiristysohjelma, mutta "sivistyneempi", kertoo Europol. Europol kuvaili iskua "toiseksi vakavaksi kiristysohjelmaiskuksi", kertoo AFP. Europolin mukaan olennaista infrastruktuuria ja yritysten järjestelmiä oli iskujen kohteena. Kiristysohjelma oli päivitetty versio Petya-ohjelmasta. - Isku on tartuttanut maailmanlaajuisesti ja sitä ei ole vielä pysäytetty.


Satatuhatta siviiliä loukussa Isisin "pääkaupungissa" Syyriassa iltalehti 18:18 28.06

173 siviiliä on menehtynyt liittouman iskuissa. YK arvioi, että satatuhatta siviiliä on loukussa Isisin pääkaupungikseen julistamassa Raqqassa, Syyriassa. Yhdysvaltojen tukema liittoutuma saartaa tällä hetkellä kaupunkia. Iskut maalta ja ilmasta muuttuvat koko ajan intensiivisemmiksi - Pommitukset viime viikkoina ovat kauhistuttaneet siviilejä. He eivät tiedä, mistä etsiä turvaa, kertoi YK:n edustaja.


BBC: Lontoon palossa kuolleiden lopullinen lukumäärä ei selviä kuukausiin iltalehti 17:24 28.06

Asukkaiden oletetaan yrittäneen paeta rakennuksen ylimpiin kerroksiin. 80 hengen uskotaan menehtyneen. Lopullista Grenfell Towerin palossa kuolleiden lukumäärää ei saada selville kuukausiin, BBC kertoo. Tällä hetkellä 80 ihmisen oletetaan kuolleen tai kadonneen. Poliisi olettaa, että kadonneetkin ovat menehtyneet. Vain 18 uhria on viimeisten tietojen mukaan pystytty tunnistamaan. Poliisi uskoo, että kaikkia uhreja ei voida tunnistaa. Suurin osa kuolleista oli 23 rakennuksen asunnossa. Rakennuksessa oli 129 asuntoa. Poliisi uskoo, että osa asukkaista yritti päästä palolta turvaan yläkerroksiin, minkä takia moni uhri päätyi samaan asuuntoon.


Nyt on iso kala haussa! Kekäläinen havittelee Kovaltshukia - "Yritämme täyttää tietyt aukot" iltalehti 16:28 28.06

Columbus Blue Jackets teki viime viikonloppuna kesän ensimmäisen megasiirron NHL:ssä. Jarmo Kekäläinen lähetti Brandon Saadin takaisin Chicagoon yhdessä Anton Forsbergin kanssa. Paluupostissa Columbus sai Artemi Panarinin ja Tyler Motten. Seuraavaksi Kekäläinen on tekemässä vielä isompaa kaappausta. Columbuksen presidentti John Davidson paljasti Sportsnetin haastattelussa, että seura on Ilja Kovaltshukin perässä.


SM-liigan vuosituhannen taistelupari lyö päänsä yhteen Leijonissa - Jääkiekkoliitto kyseli Jussi Tapolan perään jo ennen MM-kisoja iltalehti 16:16 28.06

Lauri Marjamäellä ja Jussi Tapolalla on rutkasti historiaa viime kausilta SM-liigassa. Jere Lehtinen odottaa hyvää yhteistyötä. Marjamäki luotsasi Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen Tapparan kustannuksella vuosina 2014 ja 2015. Tapola oli ensin Jukka Rautakorven apuvalmentajana ja sitten päävalmentajana, kun tamperelaisjoukkue hävisi kaksi ikonista finaalisarjaa ratkaisuotteluiden jatkoerissä. Tapola sai revanssinsa vuonna 2016, kun Tappara kukisti Kärpät välierissä. Ottelusarjassa tarvittiin taas kerran seitsemän ottelua. Tapolan jälljiltä Tappara on SM-liigan suvereeni ykkösseura ja tuplamestari.


Jättiyllätys! Marcus Grönholm palaa rallipoluille Jyväskylän MM-rallissa - kartturi haussa iltalehti 15:57 28.06

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm nähdään kymmenen vuoden tauon jälkeen Jyväskylän MM-rallissa. Viimeisen MM-rallinsa vuonna 2010 ajanut Grönholm kaasuttelee Harjun kaupunkierikoiskokeen ennen muita kilpailijoita. 49-vuotiaalla konkarikuskilla on hienot muistot kyseisestä pätkästä, sillä vuonna 1992 hän sai Harjulla alleen ensimmäistä kertaa tehtaan Toyotan. - Ajoin silloin urani ensimmäisen erikoiskoepohja-ajan MM-rallissa heti ykköspätkällä Harjulla. Pohjat tuli tasa-ajalla Markku Alénin kanssa, joka ajoi myös Toyota Celicaa. Olihan se kova juttu heti kärkeen, kun olin Alénin kanssa tasa-ajalla rallin johdossa, Grönholm muistelee uransa ensimmäistä starttia tehdasautolla.


Useille urheilukaupoille ”viimeinen varoitus” tekaistuista alennuksista – ”Jos myymälässä väitetään, että tietty polkupyörä on 50 euroa halvempi kuin kilpailijalla, sen täytyy olla fakta” hs 15:14 28.06


Sensuroimaton Päivärinta tänään: Miksi mustasukkainen ihminen tappaa? iltalehti 14:01 28.06

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman yhdeksännessä ja kevään viimeisessä jaksossa käydään taas tänään mielenkiintoista keskustelua. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinnan vieraaksi studioon saapuvat psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättänyt kansanedustaja Veera Ruoho. Raaseporin murha on järkyttänyt suomalaisia viikon ajan. Motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Parisuhdeterapeuttina Dunderfelt tuntee mustasukkaisuuden. Dunderfelt ottaa kantaa myös siihen, miksi suomalaisten parisuhteet kestävät kesää huonosti - avioeroissa kun on piikki elokuussa.


16-vuotias uimari rikkoi aikuisten Suomen ennätyksen –rikottu viimeksi liki 20 vuotta sitten hs 13:52 28.06


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Portugali ja Chile tarjoavat yleisöystävällisen välierän iltalehti 13:50 28.06

Viime kesänä Euroopan mestaruutta juhlinut Portugali on jatkanut siitä, mihin se EM-kisoissa jäi. Ranskaa vastaan pelatun EM-finaalin jälkeen joukkue on tahkonnut 12 ottelua, joista voittoja on kertynyt yhdeksän. Kyseisissä otteluissa Portugali on iskenyt peräti 40 maalia, joka tekee ottelua kohden reippaat 3,3. Otteluohjelmaa peratessa käy helposti ilmi, ettei joukkue ole kohdannut aikoihin Chilen tasoista futismaata, mutta lusitaanien itseluottamus on siitä huolimatta varmasti vahvalla pohjalla.


Syyte: Mies kuvasi hirvikämpällä salaa alastonta naista - lähetti kaverilleen, joka lähetti kaverilleen iltalehti 13:47 28.06

Syyttäjä vaati pohjalaismiehelle rangaistusta salakatselusta ja kunnianloukkausta. Teko sattui viime helmikuussa hirvikämpässä, joka sijaitsee Kurikassa lähellä Botniaringin moottorirataa. Syytetty oli saapunut kutsumatta kämpälle. Metsästysmajassa oli nainen seurustelukumppaninsa kanssa.


Hiihtouransa lopettanut Sami Jauhojärvi löysi uuden työn - aloittaa tv-asiantuntijana iltalehti 12:28 28.06

Sami Jauhojärveä kuullaan ensi talvena Ylen hiihtolähetyksissä. Jauhojärven, 36, kilpaura päättyi viime kauteen. - Saattaa se vähän jännittää eri tavalla kuin ennen, kun rec-valo syttyy suoran lähetyksen merkiksi. Aiemmin kun olen antanut haastatteluja, niin siinä on vielä ollut adrenaliinit ja endorfiinit päällä ja on vain antanut tulla ilman, että on sen kummemmin sanottavia miettinyt. Nyt roolit ovat vaihtuneet ja olen väärällä puolella aitaa. Mutta uskon, että hyvä tästä tulee, Jauhojärvi kommentoi asiantuntijan pestiään.


Teinipojat tuhosivat päiväkodin täysin, jopa lasten askartelut tallottiin - "Oikein tietoinen omaisuuden rikkominen" iltalehti 11:56 28.06

Nurmijärven Kylänpään päiväkoti hajotettiin käyttökelvottomaksi viime sunnuntaina. Silmittömästä ilkivallasta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, jotka ehtivät mellastaa päiväkodissa noin puolen tunnin ajan kello 22.30 alkaen. Hävitys oli perinpohjainen. - Ainakin 15 ikkunaa oli rikki, seinissä reikiä, välikaton kattolevyjä revitty alas, kopiokone, kaappeja ja kalusteita rikottu. Siellä oli hajotettu kaikkea mitä päiväkodista nyt yleensä löytyy. Semmoinen oikein tietoinen omaisuuden rikkominen, rikoskomisario Matti Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista luettelee.


Roger Federer saalistaa kahta uskomatonta ennätystä Wimbledonissa iltalehti 09:22 28.06

Roger Federeriä oltiin hyvästelemässä tennismaailman huipulta vuosi sitten, mutta sveitsiläiskonkari palaa tänä kesänä Wimbledonin turnaukseen voittajasuosikkina. Federer tavoittelee turnauksessa ennätyksellistä kahdeksatta mestaruuttaan ja samalla hänestä tulisi maailman arvostetuimman turnauksen vanhin voittaja. Elokuussa 36 vuotta täyttävä Federer hävisi viime vuonna Wimbledonin välierissä Milos Raonicille. Sen perään Federer joutui lepuuttelemaan polviaan koko loppukauden, mutta tänä vuonna hän on hävinnyt vain kaksi ottelua.


Suomalaispuolustaja solmi jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa – nähdäänkö viimein NHL-debyytti? iltasanomat 09:12 28.06

Ville Pokka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa.


HS: Microsoft lakkautti puhelinyksikkönsä: Kaikki Nokiasta siirtyneet menettivät työpaikkansa Suomessa iltalehti 08:20 28.06

Microsoft on lakkauttanut tappiollisen puhelinyksikkönsä, kertoo Helsingin Sanomat. Microsoftin puhelinyksikön viimeiset yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin toukokuussa 2016 ja niihin kutsuttiin 1 350 henkeä. Viimeisten Suomen-yksikön työntekijöiden työvelvoite päättyi kesäkuun puolivälissä, uutisoi Helsingin Sanomat. Microsoft osti Nokian tappiollisen puhelinliiketoiminnan huhtikuussa 2014. Kaupassa 4 700 Nokian työntekijää Espoossa, Salossa, Tampereella ja Oulussa siirtyi Microsoftin palvelukseen. Vuonna 2015 Microsoft ilmoitti lakkauttavansa puhelimien tuotekehitysyksikkönsä Salossa. Työpaikkansa menetti silloin 2 300 työntekijää.


Uutiset