RoPS menettää tähtihyökkääjänsä ”pähkinäpussin hinnalla” iltalehti 19:39 19.08

RoPS menettää ykköskärkensä Emeka Ezen. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi Ezen lähdöstä. - Ne olivat Ezen viimeiset minuutit, Malinen sanoi RoPS:n hävittyä HIFK:lle 0-1.


Näkökulma: Terrori-iskut jatkuvat niin kauan, kun islamistien kanssa lepsuillaan iltalehti 13:29 19.08

Euroopassa tehtyjen terrori-iskujen määrä on tuskin taittumassa laskuun, kirjoittaa kansainvälisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh. Islamin nimissä tehtyjen terrori-iskujen määrä on ollut tasaisessa kasvussa: Europolin tuoreen raportin mukaan pelkästään viime vuonna Euroopassa tehtiin yli 700 jihadistiseen terrorismiin liittyvää pidätystä, ja luku on kasvanut voimakkaasti viimeiset kolme vuotta. 14 ihmistä kuoli ja 130 loukkaantui Espanjan Barcelonan terrori-iskussa tällä viikolla. Nyt poliisi epäilee, että eilen Suomessa koettiin ensimmäinen terrori-isku, kun marokkolaismies puukotti ihmisiä Turussa.


Päivän ravivihje: Toto5, Mikkeli 15.8. iltalehti 13:17 15.08

Tiistai-illan pääravit ravataan Mikkelin todetusti nopealla kaviouralla kello 18 alkaen. Vihjesysteemin pankki napataan lämminveristen 3-vuotislähdöstä. Quite A Boy kehittyy jatkuvasti ja kykenee mailin pikamatkalla alle 13-tulokseen edellisstartin perusteella. Viimeksi Vermossa ruuna oli loppukaarteessa pussissa, mutta ehti tilaa saatuaan vielä toiseksi Kips Patrikin voittamassa lähdössä. Quite A Boy tuli päätöspuolikkaan 12,2-kyytiä ja viimeiset 300 metriä peräti alle 09-tempossa. Takarivin lähtöpaikka ei nyt liene suurikaan hidaste. Päätöskohteesta jää pois Turoveli ja Nopsan Vauhti. Toto5-vihjerivi


Pelicansille hyökkääjä Pohjois-Amerikasta - Rendulic palaa liigakaukaloihin jatkoaika.com 12:30 11.08

Viimeiset kolme kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut hyökkääjä Borna Rendulic siirtyy yksivuotisella sopimuksella Pelicansin riveihin.


Pikajuoksulegenda Michael Johnson povaa Boltille kovaa parannusta - muistuttaa silti vaarasta: "He haistavat veren" iltalehti 17:33 05.08

Usain Bolt juoksee tänään uransa viimeiset henkilökohtaiset juoksut. Bolt on mukana 24 juoksijan joukossa, joka ratkaisee 100 metrin finaalipaikat Suomen aikaa kello 21.05 alkaen. Matkan kolminkertainen maailmanmestari voitti perjantaina oman alkueränsä ajalla 10,07 ja ehti näennäisesti vilkuilla tuttuun tapaan myös sivuilleen. Jamaikalaisen reaktioaika (0,166) oli parempi kuin esimerkiksi maailman tämän kauden kärkiajan (9,82) juosseen Christian Colemanin (0,196), mutta loppuajassa Coleman oli Boltia kuusi sadasosaa edellä.


Tapio Suominen teki jättiurakan ennen MM-selostuksia: "Viimeiset kaksi viikkoa tähän on kulunut" iltalehti 11:57 05.08

Tapio Suominen palasi selostamaan Lontooseen. - Ympyrä sulkeutuu nyt tietyllä tavalla, kun palasin tänne Lontooseen, yleisurheilun MM-kisoihin, Tapio Suominen kertoo Iltalehdelle. - Jouduin silloin vuoden 2012 olympialaista poistumaan paikalta enkä pystynyt suorittamaan selostuksiani loppuun. Nyt tämä on tietyllä tavalla uusi alku, ja olen kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden päästä takaisin yleisurheilun selostuskoppiin.


Länsimetron käyttöönotto syyskuussa näyttää toteutuvan iltalehti 13:20 02.08

Länsimetron liikennöinti näyttää alkavan suunnitellusti syyskuussa. Länsimetron hallitus kokousti tänään Helsingin seudun liikenteen kanssa, ja osapuolet totesivat, että aikataulussa ollaan pysymässä. Länsimetron hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalon mukaan käynnissä ovat viimeiset viranomaistarkistukset, joiden jälkeen tiedetään lopullisesti, onko aikataulua syytä tarkistaa.


Länsimetron aikataulu näyttää toteutuvan - liikennöinti alkamassa syyskuussa iltalehti 13:12 02.08

Länsimetron liikennöinnin on edelleen tarkoitus alkaa syyskuussa. Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo kertoo, että käynnissä ovat viimeiset viranomaistarkastukset ja tällä hetkellä näyttää siltä, että aikataulussa pysytään. Tarkka aloituspäivä selviää elokuun loppupuolella, kun viimeisetkin tarkastukset on tehty.


EK21: Lappi tiukasti kiinni MM-rallin voitossa - Suomen kolmoisjohto uhattuna päätöspäivänä iltalehti 19:13 29.07

Suomen MM-rallin lauantaipäivä päättyi Päijälä 2:n erikoiskokeeseen. Kisan kärkipaikkaa pitää edelleen hallussaan Toyota-sensaatio Esapekka Lappi. Suomalainen pyrkii hoitamaan viimeiset pätkällä kunnialla loppuun ja jäi lauantain viimeisellä seitsemänneksi. Teemu Suninen on koko kisan toisena. Hän ajoi 21. ek:lla ajan ja ero Lappiin on 49,1 sekuntia.


IS seuraa aika-ajoja: Räikkösen ja Vettelin huippuvauhti jatkuu – Verstappen haastaa Ferrari-kuljettajat iltasanomat 15:33 29.07

Suomalaiskuljettajat lähtivät aika-ajoihin allaan onnistuneet viimeiset harjoitukset.


Räikkönen taistelee paalupaikasta huippuvauhtisella Ferrarilla – IS seuraa livenä Unkarin aika-ajoja iltasanomat 14:53 29.07

Suomalaiskuljettajat lähtevät aika-ajoihin allaan onnistuneet viimeiset harjoitukset.


Ferrarit hirvittävässä iskussa: Räikkönen teki kierrosennätyksen, Vettel kuittasi heti! iltalehti 12:33 29.07

Unkarin GP:n viimeiset vapaat harjoitukset ovat käynnissä. Nyt myös Ferrarit on säädetty sellaiseen lentoon, jolla voi taistella paalupaikasta. Ensin Kimi Räikkönen siirsi Rubens Barrichellon 13 vuotta vanhan kierrosennätyksen historiaan kellottamalla ensimmäisen F1-kuskina kaikkina aikoina alle 1.18:n kierroksen (1.17,909). Tallikaveri Sebastian Vettel sai kuitenkin kierroksen osumaan vielä paremmin. Saksalainen riisti Räikköseltä kierrosennätyksen ajamalla 1.17,790.


Iäkäs lintuharrastaja kateissa useiden päivien etsinnöistä huolimatta - katoamisalue vaikeakulkuista iltalehti 15:03 27.07

Pohjois-Pohjanmaalla Oijärven alueella kadonnutta 70-vuotiasta lintuharrastajaa ei ole löydetty useiden päivien etsinnöistä huolimatta, kertoi Oulun poliisi torstaina. Lauantaista lähtien kateissa ollut mies oli lähtenyt rengastamaan lintuja Iin kuntaan kuuluvan Oijärven alueelle ja jättänyt autonsa Iin Honkakoskelle. Viimeiset jäljet miehestä ovat löytyneet Rakkalamminsuolta muuttohaukan pesältä. Miestä on etsitty useita päiviä soisesta ja vaikeakulkuisesta erämaasta. Etsinnöissä on käytetty jalkamiehien ja koirien lisäksi lentopelastusseuran lentokonetta, Rajavartiolaitoksen helikopteria ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun riippulentäjiä.


MTV: Riina Mäkinen ei ole ainoa Loviisan ABC:n lähellä kadonnut - viimeiset havainnot Seppo Tirkkosesta ovat samalta alueelta iltalehti 08:08 25.07

Viimeiset havainnot toukokuussa kadonneesta Riina Mäkisestä on Loviisasta Kuninkaantien ABC:n läheisyydestä. Samalla alueella katosi myös Seppo Tirkkonen kuusi vuotta sitten, kertoo MTV Uutiset. Jo kaksi ja puoli kuukautta kateissa ollut Riina Mäkinen ei ole ainoa kadonnut, josta viimeiset havainnot on tehty lähellä Loviisan Vanhakylän ABC-asemaa. mukaan samalla seudulla katosi myös Seppo Tirkkonen vuonna 2011. 51-vuotias Tirkkonen katosi kodistaan Sipoosta 7. joulukuuta 2011. Hänen puhelimensa paikantui kuitenkin viimeisen kerran lähelle Kuninkaantien ABC-asemaa. Tirkkosta ei ole sen jälkeen löydetty, eikä hänen kohtalostaan ole saatu tietoa.


50 vuotta avioliittoa ei takaa, että omistat oman kotisi: Syöpäsairas vaimo on maistraatin mukaan varaton iltalehti 08:00 23.07

Syöpää sairastava vaimo halusi viimeisinä kuukausinaan turvata muistisairaan miehensä elämän edunvalvojalla, mutta maistraatti totesi vaimon ulkopuoliseksi hoitamaan puolisonsa asioita. Virva Muotka, 47, on viimeiset kuukaudet seurannut äitinsä ja isänsä elämää järkyttyneenä ja suuren epäuskon vallassa. Se ei riitä, että hänen muistisairas isänsä on hoitokodissa ja 72-vuotias äiti sairastaa parantumatonta syöpää. Nyt on selvinnyt, että huolimatta 50 vuotta jatkuneesta avioliitosta ja yhdessä aviomiehen kanssa hankitusta talosta äiti on viranomaisten silmissä varaton. Lisäksi äiti on rikkonut lakia, koska on hoitanut miehensä raha-asioita ja antanut yhteisinä pitämistään varoista lapsilleen syntymäpäivä- ja joululahjat miehensä tililtä. Rikollinen vahingossa Kaikki alkoi siitä, että perheen äiti halusi turvata muistisairaan miehensä tulevaisuuden oman kuolemansa jälkeen. Vaimo sairastaa syöpää, eikä hänellä ole enää paljon aikaa jäljellä. Siksi heidän tyttärensä, Helsingissä asuva Virva Muotka oli valmis ryhtymään isänsä edunvalvojaksi.


Huuhkajien toppari siirtyy Serie A:han - ex-Miss Suomi innostui uutisesta: "Niin ylpeä pojastani!" iltalehti 22:35 20.07

Sauli Väisänen jatkaa uraansa Italiassa. Suomen maajoukkueessakin nähty toppari siirtyy AIK:sta SPALin riveihin. Kysessä on sarjanousija, joka pelasi vielä vuonna 2013 Serie D:ssä. - Matkustan perjantaina Italiaan ja käyn lääkärintarkistuksen läpi. Sen pitäisi olla muodollisuus. Prosessi on ollut valmis jo jonkin aikaa, mutta viimeiset allekirjoitukset laitettiin kuntoon alkuviikolla, Väisänen kertoo Palloliiton sivuilla.


Karmivia sääuutisia Kalevan kisoista - tuhoutuvatko suomalaisten viimeiset MM-haaveet alkuunsa? iltalehti 17:27 20.07

Meteorologilla on tylyjä terveisiä yleisurheilijoille, jotka havittelevat MM-paikkaa viikonlopun Kalevan kisoista: epävakaista. SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen on tulisilla hiilillä torstaina alkavissa Kalevan kisoissa. Suomalaisten yleisurheilukausi on mennyt toistaiseksi raskaasti mollissa, ja Kemppaisen alkukuinen näkemys 15-18 hengen kokoisesta MM-joukkueesta alkaa olla ihmeiden takana.


Kovaan korpisotaan 1944 joutunut Eino Kinnunen ei ihmettele yhtään, miksi miehet menettivät hermonsa kovissa taisteluissa iltasanomat 08:30 20.07

Jatkosodan viimeiset suuret taistelut käytiin heinä-elokuussa 1944 Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa. Venäläispartio oli yllättää Eino Kinnusen, mutta pystykorva-koira pelasti viime hetkellä.


Uutiset