Päivän veto- ja vakiovihjeet: Lokomotiv kova pala SKA:lle iltalehti 13:23 19.03

Maanantain vetovihje ennakoi Pietarin SKA:lle kovaa urakkaa Lokomotivin vieraana KHL:n pudotuspeleissä. Dmitri Kvartalnov on SKA:lle tuttu ja SKA Kvartalnoville tuttu jo menneiltä vuosilta, kun Kvartalnov valmensi SKA pahinta kilpakumppania TsSKA Moskovaa. Nyt hän on saanut Lokomotivin vireeseen juuri oikeaan aikaan ja viimeksi toisessa Pietarin ottelussa joukkue yllätti SKA:n 1-2 ja tähän kolmanteen peliin lähdetään sarjan 1-1 tilanteesta. Kvartalnov osaa valmentaa hyökkäystäkin, mutta parhaimmillaan hän on paremman joukkueen pelin jäädyttämisen opettamisessa. Vaikka SKA avauspelin 4-0 voittikin, ei se siinäkään kovin paljon laatupaikoille päässyt. Viimeksi Lokomotiv sitten jo voittikin laukaukset 29-36.


Päivän ravivihje: Toto65, Seinäjoki ja Lahti, 19.3. iltalehti 07:59 19.03

Maanantain Toto65-ravit järjestetään, kuten kaksi viikkoakin sitten, Seinäjoella ja Lahden Jokimaalla. Vihjesysteemin pankkeina ovat viimeksi ennätystään parantanut Vihellys sekä viimeksi Joensuussa johtavan rinnaltakin voittanut Excalibur It. Toto65-vihjerivi: I:<10 Vihelys (5,8)


Suomen hiihtotähti loikkaa loppukaudesta ampumahiihtoon: ”Osumaprosenttini on 50” iltalehti 21:50 16.03

Ristomatti Hakola kilpailee Hochfilzenissä pääsiäisen jälkeen sotilaiden MM-kisoissa sekä ampumahiihdossa että hiihdossa. Ristomatti Hakola loikkaa loppukaudesta ampumahiihdon pariin, kun hän osallistuu pääsiäisen jälkeen sotilaiden MM-kisoissa Hochfilzenissä 10 kilometrin pikakilpailuun. - Pitää puhaltaa pölyt aseesta. Kun viimeksi olin sotilaiden MM-kisoissa Sodankylässä muistaakseni vuonna 2014, minua ennen kisaan lähti Lars Berger ja minun jälkeeni Martin Fourcade. Eipä kavereita paljoa näkynyt muuta kuin lähtöalueella. Saas nähdä, miten kovia kavereita nyt on vastassa, Hakola sanoo.


Veteraanijärjestö varoittaa huijareista: Aggressiiviset puhelinmyyjät tyrkyttävät seinäkalenteria – ei sopimusta veteraanien kanssa iltasanomat 20:10 16.03

1990-luvulla oli viimeksi tällaista, varainhankintapäällikkö peilaa.


Esko Eerikäisen yllätyspaljastus! Löysi uuden naisystävän Tinderistä: ”Aikuinen nainen, joka tietää oman arvonsa” iltalehti 19:54 16.03

Radio Novan iltajuontaja Esko Eerikäinen, 44, on tavannut pitkän sinkkuvaiheen jälkeen ihmisen, joka herättää vahvoja tunteita. Radio Novan juontaja Esko Eerikäinen, 44, heittäytyi tunnelmalliseksi Radio Gaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Mies kertoo olleensa paikan päällä viimeksi pari vuotta sitten. Tämän vuoden gaalasta hän oli odottavaisin mielin. - Äärettömän rakas ystäväni Oku Luukkainen on kolmessa sarjassa ehdolla ja Radio Nova on ehdolla Vuoden radioksi. Minua jännittää tosi paljon, miten tässä tulee käymään, hän kertoo Iltalehdelle.


Lukko-Ässät, ottelusarjaraportti: Ässät lähetti Lukon tylysti kesälomille - Matti Kuparinen ratkaisijana jatkoaika.com 22:02 15.03

Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin.


Ex-agentin myrkytykseen käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa - hermomyrkkyjä käytettiin vahingoittavassa tarkoituksessa viimeksi toisessa maalmansodassa iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat ovat antaneet yhteisen lausunnon liittyen entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen. Maat toteavat lausunnossaan, että hermomyrkkyä käytettiin Euroopassa ensimmäisen kerran vahingoittamistarkoituksessa toisen maailmansodan aikana. Skripalin myrkyttämisessä käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa 1970-80-luvulla. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Ex-agentin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä novitshokia on käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana, sanovat Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat yhteisessä lausonnossaan. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Ferrarin erityisoikeudesta halutaan eroon - Todt jyrähti: ”Olin ainoana sitä vastaan, yksin” iltalehti 07:36 15.03

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt haluaa, että Ferrari menettää veto-oikeutensa F1-kabinetissa. Todtin mukaan Ferrarin pitkään nauttima etuoikeus on jäänne menneisyydestä, jolloin italialaistallille myönnetty veto-oikeus F1:n sääntömuutoksiin oli perusteltu. Ferrari käytti viimeksi vetoaan, kun formula ykkösiin yritettiin asettaa kattohintaa moottoreille ja vaihdelaatikoille.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: K-Vantaan vuoro voittaa iltalehti 10:20 14.03

Keskiviikon vetovihje uskoo Kiekko-Vantaan voittavan tänään TUTO Hockeyn Mestiksen puolivälierissä todennäköisemmin kuin Veikkaus laskee. Kiihkeässä otteluparissa voitot ovat tasan 1-1, TUTO Hockey voitettua toisen pelin kotonaan viimeksi 6-2. Numerot eivät tee aivan oikeutta pelille, sillä paljon ratkesi K-Vantaan toisessa erässä saamaan hieman kyseenalaiseen 5 minuutin jäähyyn, jonka aikana TUTO Hockey teki kaksi maalia ja käytännössä käänsi pelin itselleen. Myös avauspelissä K-Vantaa oli tiukkoja (3-2 ja.) loppunumeroita parempi halliten esimerkiksi ottelun laukauksia numeroin 74-49.


Ässät voittoon Satakunnan pudotuspelisarjan avauksessa jatkoaika.com 06:30 14.03

Yli 20 vuotta on siitä, kun Satakunnan joukkueet Ässät ja Lukko ovat viimeksi kohdanneet Liigan pudotuspelivaiheessa. Isomäen illassa nähtiinkin tasainen ja tunnepitoinen ottelu pudotuspelien henkeä mukaillen. Lopulta porilaiset olivat äänekkään kotiyleisönsä siivittämänä parempia lukemin 2-1, ja sarja on katkolla Ässille jo ensi torstaina Raumalla.


Ässät-Lukko, ottelusarjaraportti: Ässät vei tiukan ensimmäisen kohtaamisen kovaäänisen yleisön edessä jatkoaika.com 22:20 13.03

Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin.


Tappara teki kovan sopimuksen KHL-tähden kanssa - myös Jokerien puolustaja on tulossa Tampereelle iltalehti 16:07 13.03

Maalivahti Juha Metsola ja puolustaja Juho Rautanen ovat tehneet diilin tamperelaisseuran kanssa. Tappara on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen huippumaalivahti Juha Metsolan kanssa. Metsola pelasi viimeiset kolme kautta KHL:ssä Amurin joukkueessa ja nousi sarjan parhaiden torjujien joukkoon. Metsola esiintyi kirvesnutussa viimeksi kaudella 2014-15.


Paralympiakomitea otti kantaa Porilaisten marssin soittamatta jättämiseen - ”Haluamme, että yhdenvertaisuus toteutuu” iltalehti 16:00 13.03

Matti Suur-Hamarin maanantainen paralympiavoitto nosti Suomessa keskusteluun Porilaisten marssin soittamisen myösparalympiavoittajien kohdalla. Yle on soittanut Porilaisten marssin suomalaisurheilijan olympiavoiton kunniaksi vuodesta 1948 lähtien. Viimeksi tutut sävelet kuultiin helmikuun lopussa, kun Iivo Niskanen voitti Pyeongchangissa 50 kilometrin olympiakultaa. Maanantaina aihe nousi esiin, kun Matti Suur-Hamari voitti kultaa Pyeongchangin paralympialaisten lumilautacrossissa, mutta Yle jätti Porilaisten marssin soittamatta.


Päivän ravivihje: Toto5, Teivo 13.3. iltalehti 09:19 13.03

Teivon tiistairavien Toto5-kohteet vaikuttavat melko selkeäpiirteisiltä, joten voitto-osuus saattaa jäädä pieneksikin. Hajotussysteemit tai moninkertaistukset voivat tällä kerralla olla järkeviä vaihtoehtoja. Vihjesysteemikin tuplataan nostamalla 10 sentin minimipanos 20 senttiin. Varmaehdokkaita ovat ainakin Mistelle, Lindy Poppins ja Celebration Song. Vihjesysteemissä luotetaan pankiksi One Break Broline, joka viimeksi Vermossa voitti suoraan tauolta ylivoimaisesti. Päätöspuolikas sujui Tommi Kylliäisen ajokilta alle 12-kyytiä. Toto5-vihjerivi: I:<1 Diesel Devoted, 5 Jugador, 4 Callaway Scoop, 6 Elliot Web (7,3)


Huhut yhteiskiertueesta totta - parisuhdekriisistä kärsineet Beyoncé ja Jay-Z keikkailevat taas yhdessä! iltalehti 21:13 12.03

Musiikin superpari keikkaili viimeksi yhdessä vuonna 2014. Viikko sitten musiikin superpari herätti hämmennystä, kun sosiaalisessa mediassa julkaistiin tietoja Beyoncén ja Jay-Z:n yhteiskiertueesta, ja yhtäkkiä tiedot katosivat mystisesti internetistä. Asia herätti spekulaatiota ja hämmennystä fanien keskuudessa. Nyt huhuille on laitettu piste ja Beyoncé ja Jay-Z ovat virallisesti julkistaneet On The Run 2 -yhteiskiertueensa sosiaalisessa mediassa. Kesäkiertueella pari nähdään keikkailemassa muun muassa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Kiertue alkaa kesäkuussa Cardiffista, Britanniasta.


Päivän ravivihje: Toto65, Kuopio ja Forssa 12.3. iltalehti 08:58 12.03

Vuoden alusta alkaneiden maanantaipäivien Magic Monday -ravit jatkuvat hyvällä menestyksellä. Pelivaihdot olivat tammikuussa jopa parempia kuin Vermon keskiviikon Toto65-pelissä. Viime viikkojen aikana tosin Vermon Toto65-vaihdot ovat olleet pääosin selkeästi korkeampia. Tällä kerralla Kuopio ja Forssa vuorottelevat Toto65-kohteilla. Vihjesysteemin pankiksi poimitaan kolmannen kohteen Exuberance, joka hamuaa jo kolmatta peräkkäistä voittoaan. Viimeksi ruuna tykitti takapareista ylivoimavoittoon. Viimeiset 800 metriä Markus Dahlströmin ajokki spurttasi 12,9-lukemiin. Toto65-vihjerivi: I:<6 N.P. Villari, 8 Valtin Simo, 10 Casmir, 12 Minskaus, 5 Oleg (3,1)


Victoria Beckham vaatii miljoonia Spice Girlsin paluusta - vaikka ei edes laulaisi iltalehti 20:50 11.03

Victoria Beckham on laittanut paluulleen messevän hintalapun. 1990-luvun lopun supersuositun Spice Girlsin paluusta on huhuttu pitkin matkaa. Viimeksi maustetytöt on nähty samalla lavalla kesällä 2012, kun he esiintyivät yhdessä Lontoon olympialaisissa. Viime aikoina huhut paluusta ovat käyneet kuumina. Brittilähteet ovat muun muassa spekuloineet, että uusi levy olisi tuloillaan ja bändistä tehtäisiin myös dokumentti. Myös Spice Girlsin esiintymistä prinssi Harryn ja Meghan Marklen toukokuisissa häissä on väläytelty.


Maapallolla saattaa olla nyt käynnissä äärimmäisen harvinainen muutos – tapahtui viimeksi noin 700 000 vuotta sitten iltasanomat 11:51 10.03

Magneettinen pohjoisnapa siirtyy Kanadasta Siperiaan päin noin kilometrin viikkovauhdilla.


Sara Chafak paljastaa IS:lle luksusmatkojensa taustoja: Olen päässyt siihen pisteeseen, että somesta on tullut minulle ammatti iltalehti 08:37 10.03

Sara Chafaki kalliit reissut ovat herättäneet ihmetystä hänen someseuraajissaan. Sara Chafakin Instgram-tili on täynnä kuvia mitä upeimmista matkakohteista. Samaan aikaan Saran tulot ovat kuitenkin melkein olemattomat. Viimeksi vahvistetun verotuksen mukaan Sara Chafak tienasi vuonna 2016 vain 1184 euroa. Chafak paljastaa viikonlopun Iltasanomissa ylellisten matkojensa taustoja. Chafakin mukaan hän saa elantonsa somesta.


Uutiset