Sipilä: Sote-uudistus siirtyy vuodella ja maakuntavaalit 9 kuukaudella iltalehti 13:53 05.07

Vaalit oli määrä järjestää tammikuussa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä. Hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta vastaavat ministerit ovat pohtineet tänään uudistuksen aikatauluja. Perustuslakivaliokunnan viimeviikkoisen lausunnon jälkeen soten valinnanvapauslaki vaatii täydentävän esityksen ja uuden lausuntokierroksen. Hallitus on aiemmin linjannut maakuntauudistuksen ja valinnanvapauslain käsittelemisestä yhtä aikaa.


KRP: Supon uhka-arvion ja Helsingin terroriepäilyn välillä ei suoraa yhteyttä iltalehti 12:25 20.06

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että Helsingin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti kohdistuvalla terrori-iskun uhalla ei ole suoraa yhteyttä suojelupoliisin (supo) viimeviikkoisen uhka-arvioon. Supo kertoi keskiviikkona, että terrori-iskujen uhka Suomessa on suurempi kuin koskaan. Sunnuntaina Helsingin poliisi jahtasi epäiltyä Temppeliaukion kirkon ympäristössä useiden tuntien ajan, ja maanantaina KRP kertoi epäilevänsä, että Temppeliaukion kirkkoa kohtaan olisi valmisteltu terroristista tekoa. - Tämän uhan osalta voidaan todeta, että se tuli viranomaisten tietoon vasta tuon arviotason tiedon jälkeen. Eli näillä ei ole siinä mielessä yhteyttä, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala sanoo STT:lle.


KRP: Supon uhka-arvion ja Helsingin terroriepäilyn välillä ei suoraa yhteyttä iltasanomat 09:47 20.06

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että Helsingin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti kohdistuvalla terrori-iskun uhalla ei ole suoraa yhteyttä suojelupoliisin (supo) viimeviikkoisen uhka-arvioon.


Hallituskriisin hoidosta yhdeksän kantelua oikeuskanslerille - "On epäilty, onko Soini ollut rehellinen" iltalehti 13:00 19.06

Viimeviikkoisen hallituskriisin hoidosta on tehty tähän mennessä yhdeksän kantelua oikeuskanslerille, kertoo esittelijä Laura Pyökäri STT:lle. Hänen mukaansa kanteluissa pyydetään selvittämään muun muassa sitä, toimittiinko oikein, kun hallitus sai jatkaa. - Yksi kantelu alkaa siten, että kantelen pääministeri Juha Sipilän ja osan hallituksen ministereiden ratkaisusta jatkaa samalla kokoonpanolla.


Hallituskriisin hoidosta yhdeksän kantelua oikeuskanslerille –?”On epäilty, onko Soini ollut rehellinen” iltasanomat 12:30 19.06

Viimeviikkoisen hallituskriisin hoidosta on tehty tähän mennessä yhdeksän kantelua oikeuskanslerille, kertoo esittelijä Laura Pyökäri STT:lle.


Lontoon terrori-iskusta epäiltynä pidätettiin jälleen yksi mies iltalehti 07:58 10.06

Miestä epäillään muun muassa iskun tilaamisesta. Lontoossa poliisi on pidättänyt jälleen yhden miehen viimeviikkoisen terrori-iskun takia. Tällä hetkellä iskuun liittyen on pidätettynä yhteensä seitsemän ihmistä. Uusin pidätys tehtiin noin kello kaksi yöllä paikallista aikaa. Poliisi kertoo verkkosivuillaan, että pidätetty mies on 28-vuotias ja hänet otettiin kiinni Barkingin esikaupunkialueella. Häntä epäillään iskun tilaamisesta, iskuun valmistautumisesta tai siihen yllyttämisestä.


Uutiset