Miten viranomaiset toimivat, kun matkustajakone on ongelmissa Helsingin yllä? Suuronnettomuus lavastetaan Helsinki-Vantaan lentokentälle, mukana yli sata potilasta MTV 07:31 23.05

Helsinki-Vantaan lentoasemalla harjoitellaan tänään mahdollista suurta ilmaliikenneonnettomuutta varten. Pelastuspäällikkö Jorma Alhon mukaan kyseessä on skenaario, jossa lentokoneen laskeutumisessa on ollut ongelmia.


Kuuba tunnistanut lähes puolet lentoturman 111 uhrista – kaksi selviytyjää kriittisessä tilassa MTV 07:05 23.05

Kuuban viranomaiset ovat tunnistaneet lähes puolet viime perjantaina tapahtuneen tuhoisan lento-onnettomuuden 111 uhrista.


Raju tulipalo nielaisi paritalon Oulussa - pelkät ulkoseinät pystyssä iltalehti 00:34 23.05

Ouluun kuuluvassa Oulunsalossa syttyi tiistai-iltana tulipalo, joka tuhosi paritalon täysin. - Ulkoseinät ovat pystyssä, mutta talo on muuten täysin palanut, päivystävä palomestari Mikko Heikkilä sanoi Iltalehdelle. Viranomaiset tiedottavat erikseen mahdollisista henkilövahingoista.


Lusikka alushousuissa ei Finavian turvatarkastuksessa hetkauta: ”Ei ole kiellettyjen tavaroiden listalla” - hiljaisen hätähuudon ymmärtäminen vaatisi ohjeistuksen, mutta onko sellaista tulossa? iltalehti 18:30 22.05

Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Göteborgissa pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietävät tytöt on ohjeistettu herättämään viranomaisten huomio lentokentällä piilotetulla metalliesineellä, kuten lusikalla. Noissa maissa myös viranomaiset tuntevat taktiikan. Suomessa ohjeistusta ei ole, eikä lusikoihin reagoida. Suomessa ilmenee vuosittain kymmeniä pakkoavioliittoja, ja määrä on Monika-Naiset liiton mukaan kasvanut. Tyttöjä viedään myös ympärileikattavaksi ulkomaille. Kesäloman kynnyksellä aika matkalle on otollinen, kun tytöillä on koulusta pidempi loma. Isossa-Britanniassa ja Tanskassa on Ihmisoikeusliiton ja Monika-Naisten mukaan jo vuosia ohjeistettu ulkomaille pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietäviä tyttöjä herättämään lentokentän työntekijöiden huomio lusikalla tai metalliesineellä. Iltalehti , että nyt myös Ruotsissa Göteborgin kaupunki on antanut oman ohjeistuksensa, miten tytöt voivat herättää huomion lentokentällä.


Tappohelle koitunut kymmenien kohtaloksi Pakistanissa iltasanomat 15:04 22.05

Pakistania riivaava helleaalto on tappanut jo kymmeniä ihmisiä, kertoivat viranomaiset tiistaina.


Kymmenet saivat vammoja Airbus A330 -matkustajakoneen hätälaskussa Jeddaan iltasanomat 12:19 22.05

Kymmenet ihmiset saivat vammoja, kun saudiarabialainen Airbus A330 -matkustajakone joutui tekemään hätälaskun Jeddaan, kertoivat ilmailuviranomaiset tiistaina.


Jussi Alanko sai tarpeekseen turpeen pilaamista järvistä - ”Semmoinen valtion värisuora, että ne tekevät mitä haluavat” iltalehti 09:53 22.05

Pilaantuneesta järvestä elokuvan tehnyt Jussi Alanko perää turvetuotannon todellisia vesistövaikutuksia. - Tämä vakava ympäristöongelma on Suomessa hyvin yleinen. Turvetuotantoalueiden humus eli turvemuta on se vaarallisin juttu, koska se pilaa järvet. Sitä saa laskea surutta vesistöön ja viranomaiset eivät puutu ongelmaan, Jussi Alanko jyrähtää. Noin tunnin kestävän elokuvan kutsuvierasnäytös järjestettiin taannoin Keuruulla. Omakustanne-elokuvassa kerrotaan ihmisten havaintojen perusteella miten ennen kirkasvetinen Liesjärvi on muuttunut humuksesta tummaksi, valkoiset hiekkarannat ovat liettyneet ja uiminen on käynyt epämiellyttäväksi ruskean turveliman takia.


Poliisi otti kiinni sian – kuva poliisiauton sisältä leviää verkossa stara 09:00 22.05

Poliisi joutuu usein tekemisiin sikamaisten ihmisten kanssa, kun viranomaiset kutsutaan


Viihdelehti Stara.fi stara 09:00 22.05

Poliisi joutuu usein tekemisiin sikamaisten ihmisten kanssa, kun viranomaiset kutsutaan


Ruotsi neuvoo kansalaisiaan varautumaan sotaan, ohjekirja jaetaan jokaiseen kotiin – ”Emme koskaan anna periksi” iltasanomat 01:24 22.05

Ruotsissa viranomaiset ohjeistavat kansalaisia mahdollisen konfliktin varalta.


Puuma surmasi pyöräilijän ja raateli toisen Washingtonissa: miehen pää oli jo eläimen suussa, kun kuolonuhri lähti juoksemaan pakoon iltalehti 16:36 20.05

Viranomaiset ampuivat ihmislihan makuun päässeen eläimen. Kaksi pyöräilijää joutui lauantaina puuman hyökkäyksen kohteeksi Washingtonin North Bendissä, noin 50 kilometrin päässä Seattlesta. Uhrit olivat metsikössä liikkeellä maastopyörillä. Puuma raateli toisen vakavaan kuntoon, mutta toisen uhrin kissapeto raahasi pois paikalta. Kuolonuhri on 32-vuotias mies ja loukkaantunut on 31-vuotias mies. Hänen tilansa on mediatietojen mukaan vakaa.


Yli kolmen miljardin euron jättipadolla romahdus Kolumbiassa – 5000 evakuoitu iltasanomat 14:23 20.05

Keskeneräisellä Ituangon-padolla on koettu laajamittaisia ongelmia ja viranomaiset ovat evakuoineet sen alajuoksulta tuhansia ihmisiä.


Miehen päälle satoi taivaalta tulikuumaa laavaa – viranomaiset varoittavat: ”Pienikin roiske voi tappaa” iltasanomat 10:38 20.05

Yksi ihminen on loukkaantunut Kilauea-tulivuoren purkautuessa Havaijilla.


Kuuban lentoturman uhrien määrä tarkentuu - yhteensä 110 kuollutta iltalehti 03:32 20.05

Kuuban viranomaisten mukaan suurin osa uhreista oli paikallisia. Kuuban viranomaiset kertovat löytäneensä lentokoneen toisen mustan laatikon. Maan liikenneministeri Adel Yzquierdo sanoo, että uusimpien tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli 110 ihmistä ja kolme sai vammoja. Loukkaantuneet ovat kriittisessä tilassa.


Saudi-Arabia otti kiinni naisasia-aktivisteja – naisten ajokielto päättymässä pian MTV 05:42 19.05

Sukupuolten välisestä epätasa-arvosta tunnetussa Saudi-Arabiassa viranomaiset ovat ottaneet kiinni seitsemän tunnettua naisasia-aktivistia, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.


Sergei Skripal pääsi sairaalasta – ”Riittävän hyvässä kunnossa lähteäkseen” iltasanomat 12:51 18.05

Britannian terveysviranomaiset tiedottivat asiasta perjantaina.


Viranomaiset: Myrkytetty ex-kaksoisagentti Sergei Skripal pääsi sairaalasta MTV 12:31 18.05

Ison-Britannian terveysviranomaisten mukaan maaliskuussa myrkytetty Sergei Skripal on päässyt sairaalasta, kertoo uutistoimisto Reuters. 


Kuva: Pakomatka taittui piikkimattoon – etsintäkuulutettu pakeni poliisia pakettiautolla MTV 05:35 17.05

Etsintäkuulutettu 39-vuotias mies pakeni poliisia pakettiautolla. Viranomaiset saivat miehen lopulta kiinni.


Ensireaktio sosiaalisessa mediassa finaalissa Real Madridin isävaisto - labradorinnoutaja kauppasodan uhka Microsoft Ville Larinto lopetti Yorkissa – Äiti ”Kunnianosoitus siitä,

Uutiset