HS kertoo, miksi se julkaisi salaisten asia­kirjojen sisältöä iltasanomat 17:38 16.12

Median tärkein tehtävä on seurata ja valvoa viranomaisten toimintaa, Helsingin Sanomat perustelee.


Käsiase laukesi baarissa Turussa - osui baaritiskin lähelle seinään, ravintola tyhjennettiin iltalehti 13:53 16.12

Kukaan ei loukkaantunut perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneessa välikohtauksessa. Aineksia katastrofiin oli olemassa, sillä baarissa oli ampumishetkellä paikalla kymmeniä ihmisiä. Turun keskustassa sijaitsevassa Venus-ravintolassa ammuttiin laukaus käsiaseella perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman kello yhden jälkeen. Viranomaisten mukaan ravintolan työntekijä oli kuullut pamauksen, minkä jälkeen hän huomasi sohvalla istuvan miespuolisen asiakkaan laittavan aseen taskuunsa.


Äidin mukaan vauva syntyi kuolleena, oikeus eri mieltä – tuomittiin 30 vuodeksi vankilaan MTV 15:29 15.12

Salvadorilaisnainen kertoi vauvansa syntyneen kuolleena. Viranomaisten mukaan kyseessä oli kuitenkin henkirikos ja naiselle langetettiin 30 vuoden vankeustuomio.


Pariskunnan taksikyyti vaihtui maijaan - humalainen asiakas tarttui ohjauspyörään ja kävi kuljettajaan käsiksi iltalehti 10:16 15.12

Pohjois-Karjalasta Rovaniemeen taksilla matkannut pariskunta joutuikin yllättäen taittamaan loppumatkan poliisiauton kyydissä, kun humalainen mies alkoi riehua. Itäsuomalainen pariskunta matkusti torstaina taksilla Pohjois-Karjalasta kohti Rovaniemeä. Pariskunnan taksikyyti vaihtui maijakyytiin Puolangan ja Pudasjärven välillä, sillä matkustajana olleen humalaisen miehen käytös oli äitynyt hankalaksi. Viranomaisten mukaan hän oli muun muassa tarttunut ajon aikana taksin ohjauspyörään ja virta-avaimiin.


Lenkkeilijä löysi taas ihmisen jalan Vancouverissa – jo kolmastoista kerta vuosikymmenen aikana MTV 09:12 15.12

Koiran ulkoiluttaja on löytänyt ihmisen jalan joenrannalta Vancouverinsaarella Kanadassa. Viranomaisten mukaan kyseessä on jo 13. kerta vuosikymmenen aikana, kun Brittiläisen Kolumbian rannikkoalueilta tehdään vastaava löytö.


Republikaaniedustaja teki itsemurhan - syytettiin alaikäisen seksuaalisesta pahoinpitelystä iltalehti 11:47 14.12

Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa istunut Dan Johnson löydettiin kuolleena keskiviikkoiltana. Johnsonilla oli ampumahaava päässään. Viranomaisten mukaan kyseessä on "todennäköinen itsemurha". Bullittin piirikunnan seriffin Donnie Tinnellin mukaan Johnson oli ampunut itsensä sillalla Mount Washingtonissa. Tinnell vahvisti Johnsonin kuoleman WDRB-TV:lle. Republikaanisen puolueen edustajana Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa toiminutta Dan Johnsonia syytettiin 17-vuotiaan teinitytön seksuaalisesta pahoinpitelystä vuonna 2013 kotinsa kellaritiloissa.


Ainakin 15 kuollut Somaliassa – poliisiksi naamioitunut mies räjäytti itsensä viranomaisten keskellä iltasanomat 10:17 14.12

Itsemurhapommittaja hyökkäsi poliisien harjoituskeskukseen Somalian Mogadishussa torstaiaamuna. Poliisit olivat kokoontuneet aamumarssille ja täyttäneet opiston keskusaukion, kun pommi räjähti.


Tivi: Koodari vei töitä kotiin - pitkä vankeustuomio uhkaa iltalehti 23:00 13.12

Koodaria uhkaa kahdeksan vuoden vankeustuomio. NSA:n koodari ei New York Timesin mukaan ollut vienyt tiedostoja kotiinsa vakoilutarkoituksessa vaan halusi käyttää niitä oman cv:nsä päivittämiseen. Viranomaisten mukaan venäläisvakoojat onnistuivat kaivelemaan tiedot koneelta Kasperskyn tietoturvaohjelman avulla, Tivi kertoo.


Assangesta Venäjän bottiarmeijaan – Katalonian vaaleissa vaikutusyritysten suma MTV 22:51 12.12

Syvä ja katkera poliittinen jako ei ole ainoa Kataloniaa koetteleva asia ensi viikon torstaina pidettävissä alueparlamenttivaaleissa. Viranomaisten mukaan uhkana ovat myös hakkerit ja valeuutisten levittäjät.


Uutissuomalainen: Viranomaisten selvityksissä ei ole ilmennyt enää betonin laatuongelmia MTV 09:12 12.12

Betonirakentamisessa ilmenneet ongelmat näyttävät jääneen taakse, kertoo Uutissuomalainen.


WP: New Yorkin pommi-iskusta epäilty myöntää taustalla olleen Isis-sympatiat iltalehti 04:54 12.12

Pommi-iskusta epäilty mies on kertonut viranomaisille saaneensa vaikutteita Isisistä. Viranomaisten mukaan maanantaina New Yorkin pommi-iskusta pidätetty epäilty on kertonut toimineen äärijärjestö Isisin innoittamana. Asiasta uutisoi Washington Post. Aamuruuhkan aikaan räjähtänyt pommi aiheutti paniikin New Yorkissa maanantaina aamulla. Pommi räjähti metron jalankulkutunnelissa.


WP: New Yorkin pommi-iskusta epäilty kertoo taustalla olleen Isis-sympatiat iltalehti 00:48 12.12

Pommi-iskusta epäilty mies on kertonut saaneensa vaikutteita Isisistä. Viranomaisten mukaan maanantaina New Yorkin pommi-iskusta pidätetty epäilty on kertonut toimineen äärijärjestö Isisin innoittamana. Asiasta uutisoi Washington Post. Aamuruuhkan aikaan räjähtänyt pommi aiheutti paniikin New Yorkissa maanantaina aamulla. Pommi räjähti metron jalankulkutunnelissa.


Sopranos-sarjasta tuttua tosielämän strippiklubia uhkaa sulkeminen - omistaja rikkoo lakia iltalehti 19:02 11.12

The Sopranos -sarjan Bada Bing -klubina tunnettu baari on joutunut ongelmiin viranomaisten kanssa. The Sopranos -sarjan kohtauksia kuvattiin taannoin oikeassa baarissa New Jerseyssä. Sarjan fiktiivisenä Bada Bing -klubina tunnettu juottola on oikealta nimeltään Satin Dolls ja sarjan fanit ovat vuosikausia tehneet sinne "pyhiinvaellusmatkoja". Nyt kuitenkin kertoo, että klubia uhkaa sulkeminen Yhdysvaltojen lakien laiminlyömisen vuoksi. Lehden tietojen mukaan viranomaiset ovat seuranneet baarin hämäräperäistä toimintaa ja rahavirtojen liikennettä jo kuuden vuoden ajan. Nyt tilanne on tullut New Jerseyn oikeusministeri Christopher Porrinon mukaan siihen pisteeseen, että baarin täytyy joko sulkea ovensa joulukuun 17. päivään mennessä tai myydä anniskelulupansa ensi vuoden alkuun mennessä.


WWE hyllytti mestaripainijansa – pahoinpiteli vaimonsa suomiurheilu 21:18 10.12

Showpainiliitto WWE on hyllyttänyt ottelijansa Rich Swannin "toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi" miehen saatua syytteet törkeistä rikoksista. The Sun raportoi Swannin joutuneen pidätetyksi hänen suoritettua viranomaisten mukaan aikuisen...


Naamioituneet hyökkääjät iskivät synagogaan polttopullojen kanssa - kolme otettu jo kiinni Göteborgissa iltalehti 09:05 10.12

Ruotsin poliisi etsii yhä aktiivisesti muita tekijöitä. Kukaan ei tiettävästi vahingoittunut hyökkäyksessä. Ruotsin poliisi tutkii Göteborgin synagogaan kohdistunutta hyökkäystä tuhopolttona. Viranomaisten mukaan noin kymmenen ihmisen ryhmä heitteli polttopulloja kaupungin keskustassa juutalaisten seurakuntaa kohti. Lähellä oli nuorten juutalaisten juhlatilaisuus. Asiasta kertoo muun muassa . Ruotsin poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen illalla kymmenen jälkeen paikallista aikaa lauantaina. Läntisen Ruotsin poliisin johtokeskuksen edustaja Jimmy Dahlström sanoo Aftonbladetille, että palo ei tarttunut rakennukseen. Alue eristettiin tutkintaa varten.


Naamioituneet hyökkääjät iskivät synagogaan polttopullojen kanssa - kolme otettu jo kiinni iltalehti 09:05 10.12

Poliisi etsii yhä aktiivisesti muita tekijöitä. Kukaan ei tiettävästi vahingoittunut hyökkäyksessä. Ruotsin poliisi tutkii Göteborgin synagogaan kohdistunutta hyökkäystä tuhopolttona. Viranomaisten mukaan noin kymmenen ihmisen ryhmä heitteli polttopulloja kaupungin keskustassa juutalaisten seurakuntaa kohti. Lähellä oli nuorten juutalaisten juhlatilaisuus. Asiasta kertoo muun muassa . Ruotsin poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen illalla kymmenen jälkeen paikallista aikaa lauantaina. Läntisen Ruotsin poliisin johtokeskuksen edustaja Jimmy Dahlström sanoo Aftonbladetille, että palo ei tarttunut rakennukseen. Alue eristettiin tutkintaa varten.


Ympäristöjärjestö tyrmää Venäjän uuden ruteneum-selityksen: ”Mielikuvituksellinen versio” iltalehti 17:54 09.12

Ympäristöjärjestö Greenpeace ei ole lainkaan vakuuttunut Venäjän viranomaisten ilmoituksesta, että syys-lokakuussa Euroopassa havaittu radioaktiivinen ruteneum-106 olisi peräisin maahan pudonneesta satelliitista. Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatomin perustama tutkimuskomissio ilmoitti perjantaina, että Majakin ydinjätteen käsittelylaitos ei ollut ruteneumin radioaktiivisen isotoopin lähde. Komissio väittää, että ilmanäytteissä havaittu ruteneum oli peräisin radaltaan suistuneesta ja ilmakehässä tuhoutuneesta satelliitista.


Kun elämä mullistuu, tiedon ja viranomaispalvelut saa samalta sivulta MTV 12:05 09.12

Suomalaiset voivat nopeassa tahdissa siirtää viranomaisten kanssa asioimistaan Suomi.fi-palveluun.


Shokkipaljastus! 80 urheilijaa epäiltynä dopingin käytöstä – ”Tämä oli massiivinen herätys maallemme” suomiurheilu 10:20 09.12

80 urheilijaa on kärähtänyt Uudessa-Seelannissa kiellettyjen aineiden käytöstä. Laajamittainen dopingskandaali paljastui Christchurchin viranomaisten tutkinnassa, jossa erään steroididiilerin arkistoista löydettiin aineita hankkineiden urheilijoiden tietokanta. Paljastus tuli...


Uutiset