Väestörekisterikeskusta ja maistraatit aiotaan naittaa yhteen iltasanomat 15:59 15.11

Hallitus haluaa yhdistää Väestörekisterikeskuksen, maistraatit sekä maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikön uudeksi virastoksi.


Liukkaat kelit jatkuvat yön yli – Jo kymmeniä liikenneonnettomuuksia Helsingissä MTV 21:31 29.10

Uudellamaalla ajokeli voi olla paikoin huono tienpintojen jäätymisen takia aina tiistaiaamuun asti, varoittaa Liikennevirasto.


Hengenpelastusmitalit kahdelle: Erkki pelasti jäihin pudonneen moottorikerkkailijan varmalta kuolemalta – lämmitti tajutonta omilla vaatteillaan MTV 18:37 29.10

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto luovuttaa Erkki Elkelälle ja Viljo Helénille hengenpelastusmitalit. Kummatkin mitalin saajista laittoivat oman henkensä altiiksi jäihin pudonneiden puolesta. 


Suomen antennitelevisiot eivät siirry HD-lähetyksiin vielä maaliskuussa 2020 MTV 12:16 26.10

Muutos teräväpiirtoon antennitelevisiossa viivästyy, kertoo Viestintävirasto.


Valesairaanhoitaja työskenteli vuosia Lempäälässä, ehti tienata yli 150 000 euroa – syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeutta MTV 11:00 24.10

Nainen toimi Lempäälässä sairaanhoitajana ilman oikeutta siihen, syyttäjä esittää. Syyttäjän mukaan nainen ei ollut suorittanut sairaanhoitajan tutkintoaan loppuun, eikä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ollut myöntänyt hänelle oikeutta harjoittaa sairaanhoitajan ammattia.


Tällä viikolla on hellitettävä kaasujalkaa? –? talvinopeudet tulevat voimaan MTV 17:38 23.10

Maanteillä siirrytään talvinopeuksiin tällä viikolla. Liikenneviraston mukaan rajoitusmerkkien vaihtaminen aloitetaan torstaina, ja urakka saadaan valmiiksi viimeistään perjantaina.


KHO: Migri ei voinut käännyttää yksin tullutta alaikäistä jäljittämättä tämän vanhempia MTV 09:58 23.10

Maahanmuuttovirasto ei voinut käännyttää Irakista tullutta alaikäistä turvapaikanhakijaa jäljittämättä tämän vanhempia, korkein hallinto-oikeus linjaa vuosikirjapäätöksessä. Alaikäinen irakilainen kertoi, että hänellä on yhteys vanhempiinsa. Virasto ei jäljittänyt vanhempia.


Häiriö ohi – junaliikenne alkoi taas Karjaan ja Salon välillä iltasanomat 08:22 23.10

Junaliikenne on päästy aloittamaan ratatöiden jälkeen Karjaan ja Salon välisellä rataosuudella, kertoo Liikennevirasto.


Junaliikenne pysähdyksissä Karjaan ja Salon välillä iltasanomat 07:03 23.10

Junaliikenne on keskeytetty toistaiseksi Karjaan ja Salon välisellä rataosuudella ratatöiden takia, kertoo Liikennevirasto.


Junaliikenne pysähdyksissä Karjaan ja Salon välillä ratatyömaalla sattuneen vaurion takia MTV 06:58 23.10

Junaliikenne on keskeytetty toistaiseksi Karjaan ja Salon välisellä rataosuudella ratatöiden takia, kertoo Liikennevirasto.


Kiinnostaako kulttuurikummius? Museovirasto etsii anteliaita kummeja kansallisaarteille MTV 03:00 21.10

Kansallisaarteiden konservointiin kaivataan yksityisiä lahjoittajia. Kulttuurikummien avulla on jo saatu konservoitua esimerkiksi Janakkalan miekkamiehen harvinaiset miekat. Parhaillaan käsittelyssä on Ulvilan raha-aarre.


Tuhannet muinaislöydöt odottavat konservointia Museovirastossa – keihäänkärki voi ruostua alle vuodessa MTV 03:00 21.10

Tuhansia metallinetsijöiden löytöjä on jäänyt odottamaan konservointia Museoviraston hyllyille, koska niiden käsittelyyn ei ole varaa eikä tekijöitä. Maasta nostetut rautaesineet voivat vaurioitua pahoin jopa alle vuodessa.


Vanhat aarrelöydöt vaarassa – muinaislöytöjä ei ehditä konservoida Museovirastossa MTV 03:00 21.10

Metallinetsijä Markus Kujanpää löysi 1500 vuotta vanhan pronssisoljen ja sponsoroi itse Museovirastoa sen konservoinnissa. Muuten esineen käsittely olisi voinut lykkääntyä pitkällekin viraston kroonisen resurssipulan takia.


AVI: Kemikaaliturvallisuus hälyttävän huonolla tolalla pienillä työpaikoilla MTV 09:04 19.10

Pienten työpaikkojen kemikaaliturvallisuus on hälyttävän huonolla tolalla, kertoo aluehallintovirasto.


Anni Törnin tappo siirtyi syyteharkintaan – miesystävää epäillään myös hautarauhan rikkomisesta MTV 14:32 18.10

Savonlinnan heinäkuinen henkirikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Rikosnimikkeinä ovat tappo ja hautarauhan rikkominen.


Turvalaitevika myöhästyttää junaliikennettä iltasanomat 17:30 16.10

Turvalaitevika Helsingin Oulunkylän ja Vantaan Tikkurilan välillä myöhästyttää sekä lähiliikenteen että kaukoliikenteen junia, kertoo Liikennevirasto.


Junaliikenteessä myöhästymisiä, syynä turvalaitevika – useita vuoroja peruttu kokonaan MTV 17:29 16.10

Turvalaitevika Helsingin Oulunkylän ja Vantaan Tikkurilan välillä myöhästyttää sekä lähiliikenteen että kaukoliikenteen junia, kertoo Liikennevirasto.


Mistä kaupungista tämä kuva on otettu? Europol tutkii lasten hyväksikäyttöä ja kaipaa pieniäkin vihjeitä iltasanomat 15:02 16.10

Europolin mukaan pientenkin yksityiskohtien tunnistaminen voi johtaa lapsen pelastumiseen hyväksikäyttäjien armoilta. Virasto julkaisi verkkosivuillaan 15 uutta kuvaa, joista kaivataan yleisövihjeitä.


Tunnistatko näitä paikkoja tai esineitä? Europol etsii vihjeitä selvittääkseen lasten hyväksikäyttöä MTV 18:24 15.10

Euroopan poliisivirasto Europol on julkaissut useita kuvia, joiden avulla se yrittää saada vihjeitä rikoksista, jotka liittyvät lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.


Hitman ja T.Rex palaavat Toinenkin mies unohda ensisuudelmaansa

Uutiset