Insinööri löysi Miamin turmasillasta halkeamia päiviä ennen sen romahdusta - varoitus jäi liikenneviraston vastaajaan iltalehti 04:01 17.03

Flordan Miamissa romahtanut jalankulkusilta vaati kuusi kuolonuhria. Floridan Miamissa romahtaneen ja kuusi kuolonuhria vaatineen sillan pääinsinööri jätti varoitusviestin osavaltion liikenneviranomaiselle vain kaksi päivää ennen onnettomuutta, kertovat osavaltion viranomaiset . Insinööri oli huomannut sillan rakenteissa halkeamia. Viesti ei kuitenkaan saavuttanut viranomaisia ennen perjantaita, sillä sen vastaanottanut virkailija oli poissa toimistosta työtehtävissä.


Nyt sitä saa, nimittäin katsomokaljaa! Mestiksen ottelussa tehdään lauantaina suomalaista jääkiekkohistoriaa iltalehti 17:19 16.03

Lauantaisessa Kiekko-Vantaan ja Tuton Mestis-puolivälierässä Tikkurilassa tehdään eräänlaista suomalaisen jääkiekkokulttuurin historiaa. Ottelu on ensimmäinen laatuaan, jossa alkoholijuomia saa nauttia normaalissa katsomotilassa. Aivan missä tahansa kisakeppanaa ei toki saa nauttia, sillä anniskeluun on valjastettu ainoastaan yksi katsomolohko. Tätä virkaa toimittaa huomisen ottelussa katsomo numero 203, jonne pääsee hallin kulmaravintolan kautta. 80 henkeä vetävä katsomolohko on täten kielletty alle 18-vuotiailta. K-Vantaa on ensimmäinen seura, joka hyödyntää maaliskuussa voimaan tullutta uutta alkoholilakia. Uuden lain mukaan täysi-ikäisille rajatun normaalin katsomoalueen saa valjastaa anniskelualueeksi.


Korkeimman hallinto-oikeuden presidentin virkaa haki kaksi henkilöä iltalehti 16:59 16.03

Virka vapautuu syyskuussa nykyisen presidentin jäätyä eläkkeelle. Korkein hallinto-oikeus (KHO) tiedottaa, että sen uuden presidentin virkaa ovat määräaikaan mennessä hakeneet KHO:n oikeusneuvokset ja oikeustieteen tohtorit Niilo Jääskinen (s.1958) ja Kari Kuusiniemi (s.1960). Vuodesta 2012 korkeimman hallinto-oikeuden presidenttinä toiminut Pekka Vihervuori jää eläkkeelle 31.8.2018.


Majurille syyte virkasalaisuuden rikkomisesta - palvellut vuosia rajavartiolaitoksessa itärajalla iltalehti 12:56 16.03

Kokenutta rajaupseeria syytetään myös palvelusrikoksesta. Helsingin hovioikeus järjestää 3. huhtikuuta alkaen sotilasoikeudenkäynnin. Majurin arvoista upseeria syytetään kahdesta virkasalaisuuden rikkomisesta sekä palvelusrikoksesta. Kyseessä on 45-vuotias upseeri, joka Iltalehden selvityksen mukaan on tehnyt pitkän uran Rajavartiolaitoksen palveluksessa sijoituspaikkoinaan Imatra ja Lappeenranta.


Rajavartiolaitoksen majuria syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta – käsittely pääsiesikunnassa tietoturvasyistä MTV 10:59 16.03

Rajavartiolaitoksen majuria syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta. Juttua puidaan Helsingin hovioikeudessa ensi kuun alussa. Vähintään majurin arvoisen sotilaan syytteiden ensimmäinen oikeusaste on hovioikeus.


Rajavartiolaitoksen majuria syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta iltasanomat 10:41 16.03

Syytteiden ensimmäinen oikeusaste on hovioikeus.


Majurille syyte virkasalaisuuden rikkomisesta - hovioikeus kokoontuu Pääesikunnan tiloissa iltalehti 09:15 16.03

Vastuullisessa virassa toiminut upseeri on saamassa useita syytteitä. Helsingin hovioikeus järjestää 3. huhtikuuta alkaen sotilasoikeudenkäynnin. Majurin arvoista upseeria syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta ja muista lain vastaisista teoista. Koska kyse on upseerin syytteistä, ensimmäinen oikeusaste asiassa on hovioikeus.


Washington Post: Trump päättänyt erottaa kansallisen turvallisuuden neuvonantajansa iltalehti 03:39 16.03

Trumpilla on ollut erimielisyyksiä neuvonantajansa H. R. McMasterin kanssa esimerkiksi Venäjästä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt erottaa kansallisen turvallisuuden neuvonantajansa, H. R. McMasterin, kertovat lähteet Washington Post -lehdelle. Lehden mukaan Trump ole kiirehtinyt päätöksestä ilmoittamisen kanssa, sillä haluaa varmistaa, että virkaan löytyy pätevä seuraaja.


Alanko-Kahiluodolta kovia väitteitä eduskunnan sote-keskustelussa: ”Uudeltamaalta leikataan miljardia euroa - Helsingin alueelta heti lähivuosina 300 miljoonaa” iltalehti 19:28 15.03

Väitteet perustuvat riskianalyysiin. Johtavien virkamiesten mukaan rahoitusmalli ei ole Uudellemaalle epäedullinen. Eduskunnassa käytiin keskiviikkona lähetekeskustelu sote- ja maakuntauudistuksesta. Useat kansanedustajat toivat yhdeksän ja puoli tuntia kestäneessä keskustelussa esiin huoliaan maakuntansa asemasta uudistuksessa. Pisimmälle meni Outi-Alanko Kahiluoto (vihr), joka sanoi, että Uudenmaan osuus "kolmen miljardin euron sote-säästöistä" olisi miljardi euroa.


Kittilä-syytetyt pelkäsivät kunnanjohtajan pilaavan Levin maineen MTV 16:07 15.03

Kittilän virkarikoskäräjillä syytetyt entiset ja nykyiset kuntapäättäjät katsovat yhä kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisen olleen oikeutettua.


Kittilän kuntapäättäjät käräjille syyskuussa - Valmistelevissa istunnoissa näkemykset eivät kohdanneet iltalehti 15:47 15.03

Oulun syyttäjävirasto on nostanut syytteet törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, työturvallisuusrikoksesta ja törkeästä petoksen yrityksestä. Lapin käräjäoikeus pääsee käsittelemään Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamisjupakkaa syyskuussa. Käräjätuomari Vilho Niirasen mukaan valmisteluistunnoissa riidattomia seikkoja ei tullut esille eli syyttäjien ja asianomistajien näkemykset eivät kohdanneet. Syytteessä on 28 henkilöä, joista 27 on entisiä tai nykyisiä luottamushenkilöitä ja yksi Mäkelän irtisanomista valmistelleen tilapäisen valiokunnan sihteeri.


Suojelupoliisi ei pidä vahtinsa nimestä iltalehti 06:02 15.03

Suojelupoliisin ja puolustusvoimien tiedustelua valvovan eduskunnan valiokunnan nimi ei kelpaa Supolle. Eduskunnan puhemiesneuvosto on ehdottanut, että Supon ja puolustusvoimien tiedustelutoimintaa vahtiva eduskunnan valiokunnan nimeksi tulisi tiedusteluvalvontavaliokunta. Nimeä miettineet virkamiehet olivat sitä mieltä, että pitkä nimi kertoo selkeimmin, että valiokunta vain valvoo mutta ei itse osallistu tiedustelemiseen. Suojelupoliisin mielestä valiokunnan nimiehdotus on huono. Supo vaatii, että nimeksi annetaan tiedusteluvaliokunta.


Paavo Arhinmäki ei pahoittele puuttumistaan Leena Meren puheisiin: "Jossain menee raja, paljonko voi valehdella" – kansanedustajien välikohtaus tallentui MTV Uutisten kameraan MTV 19:15 14.03

Tunteet kuumenivat tänään pääministerin virka-asunnolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, joka liittyi puolueiden keskusteluihin Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta. Tilaisuudessa ottivat yhteen kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas.) ja Leena Meri (ps.).


Arhinmäen tulistuminen tallentui videolle: Menetti täysin hermonsa Kesärannassa – ”Sä et voi tulla väittämään toisten sanoneen sellaista” iltasanomat 18:58 14.03

Pääministerin virka-asunnolla nähtiin erikoinen näytelmä, kun Paavo Arhinmäki hermostui täysin perussuomalaisten Leena Merelle.


Epäonniset Kittilä-käräjät taistelivat etäyhteysongelmien kanssa iltasanomat 16:15 14.03

Kittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjät kuivuivat keskiviikkona Rovaniemellä kokoon yhä totaalisemmin.


Paavo Arhinmäki myöntää kiihtyneensä mutta ihmettelee perussuomalaisten väkivaltapuheita – ”Hyvin raskaita syytöksiä” uusisuomi 14:13 14.03

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki puuttui pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa tiukasti perussuomalaisten Leena Meren puheisiin. Tapauksesta on noussut äläkkä, koska Meri väittää Arhinmäen käyneen häneen käsiksi.


Perussuomalaiset syyttävät Arhinmäkeä tuplasikailusta: Tökkäsi kansanedustajaa rintaan ja varasti taksin - ”Täysin härski veto” iltalehti 13:29 14.03

Arhinmäki sanoo keskeyttäneensä Meren puheenvuoron, mutta kiistää tökkimisen: ”Se oli lyhyt kiihkeä hetki”. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) järjesti keskiviikkoaamuna virka-asunnollaan Kesärannassa niin sanotun pyöreän pöydän tilaisuuden eduskuntaryhmille. Aiheena oli Suomen EU-puheenjohtajakausi ensi vuoden loppupuoliskolla. Tilaisuuden jälkeen eduskuntaryhmät saivat kommentoida keskustelun antia tiedotusvälineille. Kun perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri oli puhujavuorossa, hän oli eri mieltä yhdessä keskustelluista asioista kuin muut puhujat. Valtioneuvoston kanslian julkaisemalla videolla näkyy, kuinka vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ensin kurtistelee kulmiaan taustalla ja alkaa kommentoida Meren puheita.


Uutiset