Virossa ensimmäinen bitcoin-takavarikko – hintaheilahtelu arveluttaa rikollisiakin MTV 09:47 14.12

Viron syyttäjänvirasto on takavarikoinut maan ensimmäiset rikollisesti hankitut bitcoinit. 


Suomen ja Viron pääministerit järjestävät kokouksen Helsinki-Tallinna-tunnelista - virolaispoliitikko haukkui hankkeen imurikauppiaan bluffiksi iltalehti 08:09 12.12

Pääministerit Juha Sipilä ja Jüri Ratas ovat valmiita edistämään hanketta, jos selvitystyö osoittaa, että taloudelliset edellytykset ovat olemassa. Pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas keskustelivat maanantaina maiden kahdenvälisten taloussuhteiden kehittämisestä sekä ajankohtaisista EU-kysymyksistä. Pääministerit tapasivat Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä. Pääministerit päättivät syventää entisestään maiden välistä yhteistyötä, valtioneuvoston kanslia tiedottaa. Pääministerit sopivat, että ensimmäinen Viron ja Suomen hallitusten välinen yhteisistunto järjestetään loppukeväästä Suomessa.


Yleisöltä törkeää käytöstä - painonnostohirmu löi jauhot suuhun parhaalla mahdollisella tavalla: ”Totta kai olin vihainen!” iltalehti 10:42 11.12

Viron Mart Seim onnistui kovassa paikassa. Seim haki hopeaa Anaheimissa järjestetyissä MM-kilpailussa, mutta mitalin varmistanut suoritus tempauksessa vaati rautaisia hermoja. Virolainen joutui lavalle epäkiitollisessa tilanteessa, sillä yleisö protestoi voimakkaasti iranilaistähti Behdad Salimin hylättyä suoritusta.


Postimees: Viron poliisi uskoo Tallinnassa kadonneen Arin hukkuneen: "Peilityyni merivesi alkaa kuvissa aaltoilla" MTV 19:46 08.12

Tallinnassa kadonneen Arin tapausta tutkinut Viron poliisi on sitä mieltä, että mies kaatui hotellinsa lähellä sijaitsevaan satama-altaaseen ja hukkui. Miehen ruumista ei ole löydetty. Asiasta kertoo virolainen Postimees.


Postimees: Kadonneen suomalaisen Arin uskotaan pudonneen mereen Tallinnassa - ”On hyvin todennäköistä, että hän hukkui” iltalehti 19:07 08.12

Porilaista Ari Saarilammia on etsitty siitä asti kun hän katosi Tallinnan-matkalla marraskuun 24. päivänä. Viron poliisi uskoo Tallinnassa kadoksissa olleen suomalaisen Ari Saarilammin pudonneen mereen ja hukkuneen, kertoo muun muassa paikallinen sanomalehti . Saarilammin uskotaan pudonneen hotellinsa lähellä sijaitsevaan satama-altaaseen marraskuun 24. päivän iltana, ja hukkuneen.


Viron poliisilla tuoretta tietoa: Tallinnassa kadonneen Arin puhelin vaikeni varhain katoamisyönä MTV 07:01 08.12

Tallinnassa viime kuussa kadonnutta Ari Saarilammia ei vieläkään ole löytynyt.


Viron parlamentista taas uusi päätös - Viro ei sittenkään puolita alkoholiveron korotusta iltalehti 09:01 07.12

Edukkaan alkoholin perässä matkustettaneen jatkossa yhä enemmän Viron ja Latvian rajaseudulle. Viro jatkaa poukkoiluaan alkoholiveron korotusten suhteen, eikä sittenkään luovu ensi helmikuuksi kaavailluista uusista kymmenien prosenttien korotuksista. Viron pitkään jatkuneet rajut alkoholiveronkorotukset ovat jättäneet valtion paitsi kymmenien miljoonien eurojen verotuloista. Iso osa virolaisia ja myös suomalaiset viinaturistit hakevat nykyään juomalastinsa Latvian puolelta, jossa hinnat ovat huomattavasti halvempia.


Viron presidentti tänään pikavierailulla Suomessa iltasanomat 17:08 25.11

Viron presidentti Kersti Kaljulaid vierailee tänään Suomessa.


Venäläiskoneen epäillään loukanneen Viron ilmatilaa iltasanomat 10:17 22.11

Venäläiskoneen epäillään loukanneen tiistaina Viron ilmatilaa, kertoo uutistoimisto BNS.


Uutissuomalainen: Suomalaisella sähköisellä reseptillä saa pian lääkkeitä myös Viron apteekeista iltasanomat 05:16 22.11

Ensi kesästä lähtien suomalainen sähköinen resepti alkaa toimia myös Virossa, kertoo Uutissuomalainen.


Helsingistä Turkkiin lähtenyt Finnairin kone teki äkkikäännöksen - sairastuminen koneessa iltalehti 12:41 11.11

Helsingistä Turkkiin lentänyt kone kääntyi takaisin Viron kohdalla. Lauantaiaamuna kello 7.50 Helsinki-Vantaan lentoasemalta Turkin Gazipasaan lähtenyt Finnairin kone on kääntynyt takaisin Suomeen. Kone kääntyi Viron Pärnun kohdalla. Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen kertoo, että kone kääntyi sairastapauksen vuoksi.


Edgar Savisaar on Viron Väyrynen: mielessä on taas parlamenttivaalit, jos uusi jalka kestää iltasanomat 10:00 11.11

Jo neuvostoaikana Viron johdossa operoinut Edgar Savisaar valmis takaisin valtakunnan politiikkaan, jos Suomesta tuotu jalka kestää. Bakteeri vei kaksi vuotta sitten toisen jalan ja lahjusepäilyt pormestarin paikan.


Huuhkajilta täydellistä dominointia - Viro jäi jyrän alle iltalehti 20:56 09.11

Suomi jyräsi Viron 3-0 piiskaavassa sateessa. Päävalmentaja Markku Kanerva vaati joukkueeltaan taistelu- ja voitontahtoa. Miehistö vastasi huutoon pitämällä palloa ja luomalla tilanteita. Pyry Soiri ja Robin Lod veivät Suomen 2-0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla.


Remppamiehet korjaamaan Töölön nurmea - HJK sivalsi Twitterissä: ”Joku tuhoaa, joku korjaa” iltalehti 12:31 07.11

Töölön jalkapallostadionin nurmi pitää saada torstaihin menneessä edustuskuntoon. Yllihuomenna pelataan nimittäin Suomen ja Viron jalkapallomaajoukkueiden välinen harjoitusottelu. Tekonurmi kärsi vaurioita lauantaina pelatussa HIFK:n ja Hongan välisessä karsintaottelussa, kun HIFK:n kannattajapäädystä lensi 80 peliminuutin jälkeen soihtuja kentälle. Tappioasemaan ja vääjäämättömältä näyttäneeseen putoamiseen turhautuneet HIFK-kannattajat saivat aikaan vahinkoa, jonka jälkiä korjataan parhaillaan. Nurmimattoon paloi reikiä soihtujen vuoksi.


Tallinnan lentoasema evakuoitiin - syyksi osoittautui miesten seksilelu iltalehti 14:42 04.11

Pommiryhmä kutsuttiin paikalle tarkistamaan seksilelua. Tallinnan lentoaseman matkustajaterminaali evakuoitiin lauantaina turvallisuussyistä, kertoo Viron uutistoimisto ERR. Lentokenttärakennuksesta löytyi epäilyttävä esine, joka osoittautui myöhemmin seksileluksi. Lentokentän henkilökunta soitti paikalle poliisin pommiryhmän, sillä se tulkitsi matkatavaroista löytyneen esineen mahdolliseksi räjähteeksi.


Huuhkajat vahvalla miehityksellä Viron kimppuun - Keskikentältä puuttuu isoja palasia iltalehti 16:07 01.11

Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee kalenterivuoden viimeiseen maaotteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Suomi kohtaa Viron Töölön jalkapallostadionin tekonurmella torstaina 9. marraskuuta. Päävalmentaja Markku Kanervan nimeämä joukkue on vahva. Nyt nimetyssä ryhmässä on 21 pelaajaa.


90-vuotias Jaakko myi Kultakeskuksen - kuittasi miljoonatulot: ”Jaakolla on ollut aina mieltymys kauneuteen” iltalehti 12:31 01.11

Jaakko Heikkilä näkee yhtiönsä tulevaisuuden hyvänä, kun tuoteperheeseen kuuluvat perinteisten kulta-, hopea- ja timanttikorujen lisäksi hopeiset aterimet, kyntteliköt, mitalit ja arvomerkit. Kulta-alan merkittävä kauppa tehtiin keväällä 2016, kun Kultakeskuksen osaomistajana vuodesta 1979 ja koko yhtiön itselleen vuonna 1985 ostanut varatuomari Jaakko Heikkilä, 90, myi yhtiön kuudelle työntekijälleen. Heikkilä kuittasi kaupan seurauksena yli 1,4 miljoonan euron pääomatulot. Ansiotuloja hänellä oli 28 982 euroa. 16 miljoonan euron liikevaihdolla, Suomen yhtiön 63 ja Viron 90 tytäryhtiön työntekijän volyymilla pyörivän yhtiön kauppahintaa ei ole kerrottu. Yhtiöllä on juuret Westerback -suvun perustamis- ja kehittämistyöstä jo vuodelta 1918.


EK7: Evans jyrää kärjessä - suomalaisilla vaikeaa: ”En voi kuin nauraa vauhdilleni” iltalehti 18:47 27.10

Jari-Matti Latvala selviytyi Walesin MM-rallin petollisilta teiltä viidentenä yön tauolle. Latvala on kokonaiskilpailussa 41,9 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Britannian Elfyn Evansista. Tasaisesti ajanut Evans kasvatti etumatkaansa sekunti sekunnilta, kunnes hän sai päivän päättäneeltä 35,14 kilometrin pätkältä lähes kymmenen sekunnin edun pahimpiin vastustajiinsa Viron Ott Tänakiin ja MM-sarjaa johtavaan Ranskan Sebastien Ogieriin.


Suomalaisilla suuria vaikeuksia Walesin MM-rallissa: ”Hävisimme niin paljon, että melkein naurattaa” iltalehti 14:55 27.10

Brittikuljettaja Elfyn Evansilla näyttäisi olevan parhaiten hallussa Walesin MM-rallin liukkaat tiet. Fordia kiidättävä Evans ajoi pohja-ajan sekä päivän ensimmäisellä että kolmannella erikoiskokeella ja on ykköspaikalla 6,7 sekunnin erolla Viron Ford-kuljettaja Ott Tänakiin. Citroenillä ajava britti Kris Meeke on kolmantena jo 16 sekunnin päässä Evansista.


Uutiset