Mosulissa miinan räjähdyksessä haavoittunut ranskalaistoimittaja kuoli iltalehti 16:47 24.06

Irakin Mosulissa miinan räjähdyksessä haavoittunut ranskalaistoimittaja Veronique Robert on kuollut, ilmoitti hänen työnantajansa Ranskan yleisradioyhtiö lauantaina. Samassa räjähdyksessä kuolivat jo aiemmin ranskalaistoimittaja Stephan Villeneuve ja kurditoimittaja Bakhtiyar Addad. Miina räjähti Mosulissa maanantaina. Robert leikattiin Irakissa, minkä jälkeen hänet lennätettiin perjantain vastaisena yönä hoitoon Ranskaan. Hän kuitenkin kuoli vammoihinsa, kertoi yleisradioyhtiö tiedotteessa.


Hamilton ylivoimaisesti nopein 2. osiossa – erikoiset aika-ajot käynnissä iltasanomat 16:42 24.06

Bakun aika-ajojen ensimmäisen ja toisen osion nopein oli Lewis Hamilton.


Pöytätenniksen kärkipelaajat poistuivat turnauksesta – Kiinalta voimakkaat toimenpiteet: ”Isänmaallisuuden on oltava etusijalla” hs 14:58 24.06


Justin Gatlin juoksi mestariksi – Blake lähetti vauhtiterveisensä Jamaikan kisoista iltasanomat 13:43 24.06

Kokenut Justin Gatlin voitti miesten 100 metrin juoksun Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Sacramentossa.


Onko Lauri Markkasella edessä huikea NBA-ura? Näin aiemmat seiskavaraukset ovat pärjänneet iltasanomat 13:31 24.06

Tilastot viittaavat siihen, että Lauri Markkanen tekee kaikkien aikojen suomalaisuran NBA:ssa – ja aivan ylivoimaisesti.


Justin Gatlinista Yhdysvaltain nopein mies - Yohan Blake juoksi Jamaikalla vieläkin kovempaa iltalehti 13:11 24.06

Kokenut Justin Gatlin voitti miesten 100 metrin juoksun Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Sacramentossa. Gatlinin, 35, voittoaika oli lievässä vastatuulessa 9,95. Tämän kauden tilastoykkönen Christian Coleman taipui toiseksi ajalla 9,98.


Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä - ylijohtajaksi ilman julkista hakua iltalehti 12:40 24.06

Yli-Viikari rekrytoitiin alun perin Tuomas Pöystin avustajaksi. Pöystin mukaan ranskan kielen taito katsottiin haussa eduksi. - Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana vuoden 2016 alussa aloittaneen Tytti Yli-Viikarin urakehitys herättää hämmästystä viraston sisällä. - Yli-Viikari nousi vuonna 2009 VTV:n esikuntapäälliköksi ilman julkista hakua. Neljä vuotta myöhemmin Yli-Viikari kohosi ylijohtajaksi - jälleen ilman avointa hakua.


Kolumni: Miksi valtio ei kustanna kaikille raejuustoa? iltasanomat 12:13 24.06

Perusterveen ihmisen etuoikeus on vaalia sitä, mistä suuri osa maapallon ihmisistä voi vain haaveilla, kirjoittaa Anna Perho.


Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut” hs 10:17 24.06


Kortsuravi, ruumide koristamine ja pori - testaa kuinka hyvin tunnet viron kielen riskisanojen merkitykset iltalehti 10:10 24.06

Tutulta kuulostaa! Kyllä tämän merkityksen varmaan voi päätellä? Tai sitten ei. Viro ja suomi ovat läheisiä sukulaiskieliä ja kieltemme sanastoissa ja kieliopeissa on paljon samankaltaisuutta. Kielissämme on kuitenkin runsaasti sanoja, jotka muistuttavat toisiaan, mutta niiden merkitykset ovat erivivahteiset tai täysin toisistaan poikkeavat. - [Kun] merkityseroihin lisätään varsinaiset pulmasanat ja käsitys, että virolainen ja suomalainen ymmärtävät toistensa kieliä ilman minkäänlaisia kieliopintoja, on luotu mitä ihanteellisin perusta väärinymmärtämisestä johtuvilla koomisille tilanteille, kirjoittaa Turun yliopiston viron kielen ja kulttuurin lehtori Eve Mikone Huvittavat raamatut (Gummerus, 2008) -kirjassa.


Kaikkien aikojen juhannuskohusta on 53 vuotta – Juhannustanssit toi Hannu Salamalle kuritushuonetuomion iltasanomat 10:00 24.06

Kun Hannu Salama sai kuritushuonetuomion Juhannustanssien jumalanpilkasta 53 vuotta sitten, hän ei voinut kuin ihmetellä: näinkö paljon täällä on pimeyttä?


Kaikkien juhannuskohusta on 53 vuotta – Juhannustanssit toi Hannu Salamalle kuritushuonetuomion iltasanomat 10:00 24.06

Kun Hannu Salama sai kuritushuonetuomion Juhannustanssien jumalanpilkasta 53 vuotta sitten, hän ei voinut kuin ihmetellä: näinkö paljon täällä on pimeyttä?


Mökin lettujauhoista ja hellevaatekasoista voi löytyä yllätys – testaa, tunnistatko mökin yleisimmät tuholaiset hs 09:12 24.06


Päivän ravivihje: Toto76, Härmä 24.6. iltalehti 08:45 24.06

Juhannusviikonloppuna ravataan joka päivä usealla paikkakunnalla. Kohokohtana on Härmän Powerparkin radalla järjestettävä Nordic King -lähtö, missä paras kylmäverinen voittaa 50 000 euroa. Toto76-1: Avauskohde vaikuttaa kierroksen tasaisimmalta. Vienan Myrsy voitti Kuopiossa alkulaukkansa jälkeenkin. Epäsopivassa sarjassa starttaava Mysteerio kiri Porissa viimeiset 700 metriä 21,7-tempossa. Toto76-2: Lämminveristen tammalähtö pitäisi normaalioloissa olla suupala Twigs Voicille, mutta esitykset ovat viime aikoina vaihdelleet. Lisäksi takarivin lähtöpaikka on haitta. Sauvignon Blance vakuutti Kaustisen välistartissaan voittamalla varmasti 08,5-avauksen jälkeenkin.


Työilmapiiriä yritetty parantaa naurujoogalla - VTV:n pääjohtaja: "Osa tykännyt tosi paljon" iltalehti 08:32 24.06

Tytti Yli-Viikari selittää tulehtunutta ilmapiiriä organisaatiouudistuksella, jonka myötä johtajien ja esimiesten määrää on vähennetty. - VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin mukaan osa viraston henkilöstöstä on reagoinut voimakkaasti uudistuksiin, joita virastossa on laitettu käyntiin sekä nykyisellä että edellisellä pääjohtajakaudella. - Yli-Viikari kertoo, että osana työhyvinvointikokonaisuutta virastossa on harjoitettu naurujoogaa ja taukotanssia. Yli-Viikarin mukaan osa henkilöstöstä on "tykännyt niistä tosi paljon".


Miro Heiskasesta olisi voinut tulla NHL-historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus - "Olisimme ottaneet hänet" iltalehti 08:24 24.06

Dallas Starsin pelaajatarkkailun päällikkö Joe McDonnell oli NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen jälkeen "taivaissa". Stars varasi ensimmäisellä kierroksella suomalaispuolustaja Miro Heiskasen (3.) ja yhdysvaltalaismaalivahti Jake Oettingerin (26.). - He olivat meidän ykkösjätkiä, McDonnell iloitsi Starsin videolla.


Vuosisatojen arvoitus ratkesi – linnun munan muoto määräytyy lintulajin lentotaidon mukaan, selvisi tutkimuksessa hs 07:57 24.06


Vanhin yleisurheilun SE täyttää 49 vuotta – tekijä uskoo nuoren komeetan jymypaukkuun: ”Näyttää vahvasti siltä, että rikki menee” iltasanomat 07:57 24.06

Vanhin voimassa oleva Suomen ennätys täyttää juhannuksena 49 vuotta. Pertti Pousi uskoo, että Simo Lipsanen pystyy vihdoin ohittamaan hänet.


U18-maailmanmestari Välimäki myönsi NHL-draftin jännittäneen: "En saanut nukutuksi" iltalehti 07:34 24.06

Juuso Välimäki varattiin NHL-draftin toisena suomalaisena. Numerolla 16 varatun pakin osoite on Calgary Flames. 18-vuotias puolustaja pelasi kaksi viime kautta Pohjois-Amerikassa WHL-liigan Tri-City Americansissa, jonka kotikaupunki Kennewick sijaitsee Yhdysvaltain luoteiskulmassa Washingtonin osavaltiossa. - Tavoitteeni oli päästä NHL:ään. Koin, että paras tapa toteuttaa se oli tulla WHL:ään. Pelit ja jääaika olivat iso asia. En kadu mitään, Välimäki sanoi draftin jälkeen Flamesin videolla.


Uutiset