Merellä aallonkorkeus yli 4 metriä – Ahvenanmerellä matkustajalaivoilla voi olla vaikeuksia päästä satamaan iltasanomat 17:03 16.01

Ilmatieteen laitos varoittaa vaaratilanteista meriliikenteessä. Aallonkorkeus ylittää 4 metriä.


Oikeusministeri Antti Häkkänen virkarikoksesta tuomitun valtakunnansyyttäjän jatkosta: ”Arviointi on käynnissä ja kesken” MTV 16:56 16.01

Oikeusministeri Antti Häkkänen ei ota vielä millään tavalla kantaa siihen, voiko valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen jatkaa virassaan saamansa tuomion jälkeen.


Lieksassa koettiin monien kauhunhetki - Alkon ovea ei saatu auki, liike kiinni koko päivän iltalehti 16:48 16.01

Janoisimmat joutuivat lähtemään ostoksille Lieksaa lähinnä olevaan Alkoon, joka sijaitsee 58 kilometrin päässä Nurmeksessa. Maanantaina Lieksassa koettiin maanantaiaamuna kello 9 poikkeuksellinen tilanne, kun kaupungin ainoan Alkon ovi ei auennut. Erikoinen tilanne johtui siitä, että murtosuojatun rullakalterioven sähkömoottori oli hajonnut. Niinpä ovea ei voinut liikuttaa edes käsikäyttöisesti. - Se painaa mielestäni kymmeniä ellei pari sataa kiloa se ovi. Sitä ei voi käytännössä nostaa mitenkään. Haluttiin varmistaa työntekijöiden ja asiakaskunnan turvallisuus, Alkon Itä-Suomen aluepäällikkö Jari Hiekkataipale kertoo Iltalehdelle.


JYP tavoittelee eurounelmaa Tshekissä iltasanomat 16:37 16.01

JYP lähtee kahden maalin johdosta CHL:n välierien toiseen osaotteluun.


Orpo: Aktiivimallin työllistymispalveluihin luvassa kymmeniä miljoonia euroja lisää rahaa iltalehti 16:23 16.01

Valtiovarainministeri Orpo lupaa ”kymmenien miljoonien” lisärahoitusta aktiivimallin työllistymispalveluihin. Vuoden alussa voimaan tullut laki työttömyysturvan aktiivimallista hyväksyttiin eduskunnassa ennen joulua. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sanoo Iltalehdelle, ettei hän huomannut joulukuisessa eduskuntakäsittelyssä lainkaan niin suuria ongelmia, vaan ongelmat ilmenivät pääosin vasta aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen jälkeen.


Hovioikeus kaatoi tappotuomion - puolisoaan kuristanut helsinkiläismies käveli välittömästi ulos vankilasta iltalehti 16:19 16.01

Helsinkiläismies kuristi seurustelukumppaniaan kuolettavasti Helsingin Kalliossa 2016. Hovioikeuden mukaan kyse oli ainoastaan törkeästä kuolemantuottamuksesta. Helsingin hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden henkirikostuomion. Helsinkiläismies kuristi kerrostalossa puolisoaan, muttei voinut olettaa uhrinsa kuolevan. Mies vapautui saman tien vankilasta. Helsingin hovioikeus on tuominnut 34-vuotiaan helsinkiläismiehen syyttömäksi tappoon, josta käräjäoikeus tuomitsi hänet viime vuoden maaliskuussa.


Hotellin rantasauna palaa voimalla Helsingissä – meren raivo lietsoo liekkejä iltasanomat 16:00 16.01

Hotelli Rantapuiston sauna palaa Vuosaaressa Helsingissä.


Vankilapsykologi: Seksuaalirikollinen saa apua usein vasta syyllistyttyään törkeään rikokseen MTV 15:50 16.01

Seksuaalirikoksista tuomituista 5–10 prosenttia tekee tutkimusten mukaan myöhemmin uuden rikoksen. Riskiin voidaan vaikuttaa kuntoutuksella, mutta kaikki seksuaalirikoksiin taipuvaiset eivät saa apua vaikka haluaisivat, sanoo Riihimäen vankilan psykologi Mikko Ylipekka. Syynä on se, että kuntoutusohjelmat tavoittavat lähinnä ne, jotka on tuomittu vankilaan.


Kauden 2018 F1-kuskit ovat selvillä! Williamsilla nuori kaksikko, Räikkönen yksinään lähes yhtä vanha iltalehti 15:37 16.01

F1-kauden 2018 kaikki tallipaikat on nyt täytetty. Viimeisenä avoimena ollut Williamsin toisen kisakuskin paikka meni odotetusti venäläiselle Sergei Sirotkinille. Williams vahvisti asian tiistaina. Toisena ehdokkaana oli pitkään Robert Kubica, joka ajoi F1-sarjassa vuosina 2006-2010, muta joutui alkuvuodesta 2011 rallionnettomuuteen, joka aiheutti hänelle vakavia vammoja.


Kuvat: Puolet pyöräilijän naamasta uuteen uskoon - oli kilpailussa kutsuvieraana iltalehti 15:01 16.01

Rebecca Wiasak kaatui pahasti maantiepyöräilykilpailussa. Ratapyöräilyssä meritoitunut australialainen Wiasak osallistui maantiepyöräilykilpailu Tour Down Underiin ja kaatui pahasti heti ensimmäisellä etapilla torstaina. Suomen aikaa lauantaina Wiasak latasi Twitteriin kuvia, joissa näkyy, että pyöräilijä sai kasvoihinsa ja ympäri kehoaan pahoja ruhjeita. Lisäksi Wiasak sai lievän aivotärähdyksen.


Kaappaus keittiössä starttasi huippuluvuin – ohjelmaa seurasi eilen lähes 800 000 suomalaista! mtv 15:01 16.01

Kaappaus keittiössä palasi ruutuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kausi lähti eilen illalla vahvasti liikkeelle, kun ohjelma tavoitti MTV3-kanavalla lähes 800 000 suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yhteensä 525 000 (MTV3, Katsomo).


Kaappaus keittiössä starttasi eilen huippuluvuin – ohjelmaa seurasi eilen lähes 800 000 suomalaista! mtv 15:01 16.01

Kaappaus keittiössä palasi ruutuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kausi lähti eilen illalla vahvasti liikkeelle, kun ohjelma tavoitti MTV3-kanavalla lähes 800 000 suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yhteensä 525 000 (MTV3, Katsomo).


Kansainvälinen versio Tuntemattomasta sotilaasta näytetään myös Suomessa iltalehti 14:59 16.01

Huippusuosion saavuttanut Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva lähtee myös kansainväliseen levitykseen. Kansainvälisen version voi halutessaan nähdä myös Suomessa. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kansainvälinen leikkausversio tulee levitykseen myös Suomen elokuvateattereihin tämän viikon perjantaina 19.1. Kansainvälinen leikkausversio on alkuperäistä lyhyempi, pituudeltaan kaksi tuntia ja 13 minuuttia. Elokuvaa esitetään alkuperäisen teoksen rinnalla valikoiduissa elokuvateattereissa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Vantaalla, Espoossa, Lahdessa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Porissa ja Lappeenrannassa.


Saksalaislehti esittelee Trumpin evoluution taantumana: ”Presidenttiys vajosi pohjanoteerauksen alle” iltalehti 14:43 16.01

Der Spiegel kysyy, miten voimakas supervalta voi olla, kun sen johtajaa ahdistavat kiihtyvät syrjäyttämisvaatimukset. Ihminen muuttuu Der Spiegelin tuoreessa kannessa ensin apinaihmiseksi ja lopulta Donald Trumpiksi. Kannen teksti puhuu "tulen ja raivon" ajasta tuoretta paljastuskirjaa ja Trumpin aiempaa Pohjois-Korea-uhkausta mukaillen. - Turmeltu talo: Trumpin presidenttiys vajosi pohjanoteerauksen alle, kuuluu Euroopan suurimpiin lukeutuvan aikakauslehden otsikko.


Dramaattinen muutos säässä Etelä-Suomessa: lunta voi tulla kohta jopa 30 senttiä iltasanomat 14:23 16.01

Etelä-Suomi siirtyy kertarykäyksellä täydellisestä lumettomuudesta syviin hankiin.


Live klo 15: Puolustusvoimat täyttää 100 vuotta – seuraa juhlallisuuksia suorana lähetyksenä MTV 13:59 16.01

Puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Vuosi alkaa tänään juhlaseminaarilla Finlandia-talossa Helsingissä. 


Rallin suomalaislupauksella hurja tavoite MM-sarjaan MTV 13:56 16.01

Jari Huttunen on noussut ryminällä seuratuimpien rallilupausten joukkoon. Viime syksynä Huttunen nappasi paikan Hyundain kehitysohjelmasta, jonka siivittämänähän lähtee kamppailemaan WRC2-luokan mestaruudesta rallin MM-sarjasta.


Yli 40-vuotiaille sopisi parhaiten kolmipäiväinen työviikko, professori osoittaa iltalehti 13:54 16.01

Keski-ikäisille ja sitä vanhemmille osa-aikainen työ voisi olla tehokkain tapa ylläpitää kognitiivisia kykyjä, professori Colin McKenzie sanoo. Tutkimuksen mukaan kolmipäiväinen työviikko johtaisi yli nelikymppisillä parhaaseen työsuoritukseen. Tutkijat ovat havainneet, että keski-ikäisten kognitiivinen tehokkuus parani, kun työviikko piteni 25 tuntiin.


Asiantuntijat kehittivät omahoito-ohjelman - auttaa niitä, jotka ovat huolissaan seksuaalisesta ajattelustaan lapsia kohtaan iltalehti 13:34 16.01

Uusi ohjelma sisältää palveluun ohjauksen ja ajantasaiset valtakunnalliset tiedot auttavista tahoista. Pelastakaa Lapset ry kehitti yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen ja HUS:in asiantuntijoiden kanssa omahoito-ohjelman ja palveluohjauksen nuorille sekä aikuisille, jotka ovat huolissaan omasta seksuaalisesta ajattelustaan tai käyttäytymisestään lapsia kohtaan. Ohjelman tavoitteena on auttaa nuoria ja aikuisia toimimaan vastuullisesti. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan uusimmat tutkimustulokset osoittavat, että lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin syyllistyvät aikuisten lisäksi usein myös nuoret.


Räikkösen pomolta erikoinen kommentti tulevan kauden Ferrarista: ”Tulee todellinen monsteri tai roskaa” iltalehti 13:27 16.01

Sergio Marchionne oli totutun suorapuheisella päällä La Gazzetta dello Sportin haastattelussa. Milanolaismedia oli saanut Fiat-Chrysler-konsernin pääjohtajan kiinni Detroitissa vain muutaman kilometrin päässä yrityksen pääkonttorista. Sergio Marchionnella on takana nyt 15 vuotta jättifirman johdossa. Samalla hän on innostunut koko ajan enemmän konserniin kuuluvan Ferrarin menestyksestä. Sitä kun ei mitata talousluvuilla vaan GP-voitoilla.


Uutiset