Jimmy Kimmel julkisti vuoden hauskimman videon – tässä hervottomat finalistit! stara 21:00 18.12

Internet on pullollaan mitä hauskimpia videoita, joille erikoiset ja tilannekoomiset


Lahden MM-sankarista ja Mäkäräisen kilpakumppanista Saksan vuoden urheilijat – yllätyitkö? MTV 20:54 18.12

Saksan vuoden miesurheilijaksi on valittu yhdistetyn MM-sankari Johannes Rydzek. Vuoden naisurheilija on puolestaan ampumahiihdon MM-kisoissa supermenestystä niittänyt Laura Dahlmeier.


Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma on syrjäytetty puolueensa johdosta iltalehti 20:07 18.12

Äänestyksen voittaneesta uudesta johtajasta povataan suurella todennäköisyydellä maan seuraavaa presidenttiä vuoden 2019 vaaleissa. Etelä-Afrikan ANC-puoluetta kymmenen vuotta johtanut Jacob Zuma on syrjäytetty äänestyksessä tänään maanantaina. Puolueen johtoon nousee liikemies ja ammattiyhdistysjohtaja Cyril Ramaphosa. Ramaphosa voitti vain niukasti vastaehdokkaansa, Jacob Zuman ex-vaimon Nkosazana Dlamini-Zuman.


Epäilty sarjapyromaani vapautettiin syytteistä näytön puutteen takia - ilakoi videolla: ”Turussa palaa taas, laita Facebookiin!” iltalehti 18:55 18.12

”Turussa palaa taas, laita Facebookiin”, iloitsi syytteistä vapautettu mies ystävänsä ottamalla videolla Ursininkadun talon katon palaessa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt turkulaismiehen saamat syytteet tuhopolttojen sarjasta. Syyttäjä katsoo 52-vuotiaan miehen sytyttäneen muun muassa Ursininkatu 14:n ullakon tuleen viime vuoden tammikuun alussa.


Yhä useampi suomalainen hyväksyy eutanasian: kuolemantutkija toisti 20 vuoden jälkeen kysymyksen dementikosta sikiöasennossa - tuloksissa selvä ero iltalehti 17:04 18.12

Kuolemaa ja eutanasiaa tutkinut on havainnut, että suomalaisten asenteet eutanasiaa kohtaan ovat muuttuneet myönteisempään suuntaan. Kansalaisaloitteen muodossa edennyt pyrkimys laillistaa eutanasia Suomessa on vain yksi signaali sen puolesta, että eutanasian kannatus saattaa olla suomalaisten keskuudessa kasvava trendi. Lain puolesta nimensä kirjoitti yli 63 000 henkilöä. Kansalaisaloitteen käsittelyyn ottoon vaaditaan 50 000 nimeä.


F1-vuoden hauskimmat tilanteet listattu - Kimi jälleen omassa kastissaan: ”Räikkönen on pohjaton aarreaitta” iltalehti 16:36 18.12

Kimi Räikkönen ei ole erityisen värikäs persoona normaaleissa tv-haastatteluissa, mutta silti hän on yksi F1-sirkuksen suosituimmista kuskeista. Syy on hyvin yksinkertainen. Suomalaisen radiokeskustelut, toimintatavat ja jäätävä käytös saa usein hymyn huulille. Ei siis ihme, että formulasivusto planetf1.comin vuoden hauskimmat tilanteet -listalla Räikkönen oli jälleen omassa kastissaan. Jutun otsikoksi olikin laitettu "Räikkönen on pohjaton aarreaitta".


Vihellyksen jälkeen: Toiveita pukinkonttiin - Herra suojaa ja varjele meidän Miroamme jatkoaika.com 16:00 18.12

Vuoden viimeisissä Vihellyksen jälkeen -podcasteissa käydään läpi ovatko joukkueet olleet syyskaudella kilttejä vai tuhmia. Toisin sanoen, selvityksen alla on, miten joukkueet ovat onnistuneet alkukauden odotuksiin nähden. Joukkueet saavat myös kukin kolme lahjatoivetta syksyn otteiden mukaan.


Helsingissä syksyn aikana useita tulipaloja, joiden sytyttämisestä epäillään lapsia tai nuoria - poliisi haluaa muistuttaa tulen vaaroista uudenvuoden alla iltalehti 15:26 18.12

Poliisi tutkii tulipaloja, joiden sytyttäjiksi epäillään jopa alle 10-vuotiaita lapsia. Vanhempia kehotetaan keskustelemaan kotona paloturvallisuudesta. Helsingin poliisi tiedottaa tutkineensa syksyn aikana useita tulipaloja, joiden sytyttämisestä epäillään lapsia ja nuoria. Epäillyt ovat pääasiassa alle 15-vuotiaita, nuorimmat jopa alle 10-vuotiaita. - Epäiltyjä tekijöitä on noin kymmenkunta, mutta tapauksia on enemmän. Osassa tapauksista on kyse vakavammasta oireilusta, eli lapsi tai nuori on pyrkinyt tahallisesti tuhoamaan arvokastakin omaisuutta. Monesti palo on kuitenkin syttynyt vahingossa tai tulella leikkimisen seurauksena, kertoo rikoskomisario Anne Hietala tiedotteessa.


Käytätkö jo äijähaaraa, sinkkumunaa tai viululanteita – Kotus julkaisi listan uusista sanoista iltasanomat 15:08 18.12

Kotimaisten kielten keskus on julkaissut koosteen vuoden 2017 ajankohtaisista sanoista.


Kutsunnat päättyivät – koskivat reilua 30 000 nuorta MTV 13:48 18.12

Tämän vuoden kutsunnat ovat päättyneet, tiedottaa Puolustusvoimat. Kutsuntoihin osallistui noin 30 700 nuorta.


Lonkero ja A-oluet kauppoihin jo vuodenvaihteessa stara 13:00 18.12

Eduskunta teki vuoden tärkeimmän poliittisen päätöksensä viime perjantaina, kun se


Viihdelehti Stara.fi stara 13:00 18.12

Eduskunta teki vuoden tärkeimmän poliittisen päätöksensä viime perjantaina, kun se


Vuoden turhake on tässä! Dippikulho auton kojelautaan stara 12:30 18.12

Yhdysvalloissa autoilu on ollut sen keksimisestä saakka kiinteä osa kulttuuria,


Suomen Pankki: Noususuhdanne vahvistuu, mutta vuoden 2017 kasvu jää ennustejakson nopeimmaksi MTV 12:08 18.12

Suomen Pankin (SP) mukaan talous kasvaa viennin vauhdittamana tulevina vuosina. Pankin ennusteen vuosina 2019-2020 talous kasvaa noin 1,5 prosentin vuosivauhtia, kertoo keskuspankki tiedotteessa.


Naisten kodittomuus yleistyy - Janna, 37, tietää minkälaista on nukkua taivasalla: ”Saatoin olla ainoa nainen 50 miehen porukassa. Nyt naisia voi joukossa olla parikymmentäkin” iltalehti 11:19 18.12

Kodittomista jo neljännes on naisia. Janna Sandströmillä on kolmen vuoden kokemus siitä, millaista se on. Janna Sandströmin, 37, kokemukset 2000-luvun alkuvuosilta kuvaavat hyvin sitä, millaista naisten asunnottomuus on. Läheskään aina se ei näy katukuvassa, sillä naisilla on paremmat turvaverkostot kuin miehillä: usein yösija löytyy jonkun tuttavan luota. Nelisen kuukautta erilaisissa pätkissä noista vuosista meni kuitenkin myös täysin taivasalla. Se on tyypillistä juuri kaikkein huono-osaisimmille naisille, huumeiden käyttäjille. Sellainen Sandströmkin oli nuorena.


Soini hyväksyy Halla-ahon valinnan PS:n puheenjohtajaksi, muttei lopeta ivailua: ”Hänen horinoidensa kommentointi olisi loputon tie” iltalehti 11:00 18.12

Soinilla on uusi poliittinen ongelma: kukaan ei usko hänen olevan sinisten rivijäsen. Perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja, uuden sininen tulevaisuus -puolueen nykyinen jäsen Timo Soini seisoo Tampereen virastotalon viidennen kerroksen aulassa ja seuraa hyväntuulisena sinisten historian ensimmäisen puoluekokouksen etenemistä. Hän laskee, että kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1989 jälkeen, jolloin hän ei johda puoluekokousta tai pidä linjapuheita. Soini vakuuttaa olevansa sinisissä vain rivijäsen, ei kulissien takana naruja vetelevä todellinen taustavaikuttaja.


Demariedustaja vetoaa työttömiin: Vaalikoppiin ”vaikka pää kainalossa” iltalehti 10:48 18.12

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsaisen (sd) valittaa sitä, että työttömät, nuoret ja työväestö jättävät helposti äänestämättä vaaleissa, mikä näkyy sitten heidän kannaltaan huonona lainsäädäntönä. - Tämä on todella harmi, koska viime vaalien jälkeen juuri heille on kurjuutta jaettu Juha Sipilän porvarihallituksen toimesta, Taavitsainen sanoo tänään julkistamassaan tiedotteessa. Hänen mukaansa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ammatillisen perusasteen suorittaneista 25-34-vuotiaista vain 31 prosenttia äänesti, korkeakoulutetuista kävi vaaliuurnilla 79 prosenttia.


Kommentti: Suomella neljä olympiatoivoa, mutta paremminkin voisi mennä – viisi pointtia ennen Tour de Skitä MTV 09:33 18.12

Maastohiihdossa on olympialaisten alla useita avoimia kysymyksiä, joihin vuodenvaihteessa alkava Tour de Ski antaa osaltaan vastauksia. Suomalaistähtien ja -haastajien lisäksi katsetta kannattaa suunnata muun muassa norjalaiskonkareihin ja Ruotsin mieshiihtäjiin, jotka ovat haahuilleet alkukaudella varjojen mailla.


Uusi päivä jää tänään tauolle: Erikoisjaksossa keijuja ja taikoja iltalehti 08:24 18.12

Anni ja Roni koettavat tuoda Virtaukseen joulumieltä taikapölyn avulla. Illan erikoisjakso on unenomainen. Anni yrittää auttaa muun muassa Teroa ja Kristaa. Uusi päivä palaa ruutuun uudenvuodenpäivänä. Uuden päivän syyskausi pannaan tänään pakettiin. Fanien riemuksi joulutauosta ei tule kuitenkaan kovin pitkä, sillä kotimainen sarja palaa ruutuun jo uudenvuodenpäivänä. Tänään on vuorossa jouluinen ja unenomainen erikoisjakso. Virtaukseen saapuu erityisiä joulukeijuja, jotka tuovat tullessaan joulumielen. Yksiin se tarttuu helpommin, toisiin huonommin. Keijuina nähdään Anni ja Roni, jotka turvautuvat tehtävässään taikapölyyn. Taiatkin otetaan käyttöön, kun Tero, Krista, Reino ja Elina tarvitsevat apua jouluvalmisteluissaan. Hyvät aikeet eivät kuitenkaan riitä, kun asiat alkavat mennä mönkään. Voi Anni ja Roni, kuinka saatte tilanteen korjattua? Uusi päivä: Joulun taikaa tänään TV2:lla kello 20.05.


Helsinki-Vantaan lentokenttä kasvaa ennakoitua nopeammin – 20 miljoonan matkustan raja rikki kenties ensi vuonna MTV 07:41 18.12

Helsinki-Vantaan lentokentän käyttö kasvaa ennakoitua nopeammin, kertoo Finavia. Yhtiö arvioi, että 20 miljoonan matkustajan määrä täytyy jo ensi vuoden aikana.


Uutiset