Miehelle kymmenen vuoden tuomio Virtain puukotuksesta MTV 16:35 16.01

Vuonna 1959 syntynyt virtolainen mies on tuomittu pitkään vankeusrangaistukseen Virroilla viime toukokuussa tapahtuneesta puukotuksesta.


Live klo 15: Puolustusvoimat täyttää 100 vuotta – seuraa juhlallisuuksia suorana lähetyksenä MTV 13:59 16.01

Puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Vuosi alkaa tänään juhlaseminaarilla Finlandia-talossa Helsingissä. 


Näyttelijä Helen Mirren unohti ikänsä - haastattelija oli oikeassa iltalehti 13:32 16.01

Näyttelijä Helen Mirren unohti ikänsä. Näyttelijä Helen Mirren tunnetaan esimerkiksi elokuvista Caligula ja Herkullinen elämä. Mirren on palkittu myös Oscar-palkinnolla esitettyään kuningatar Elisabetia elokuvassa the Queen vuonna 2006. Ellen DeGeneresin keskusteluohjelmassa selvisi sattumalta, ettei Mirren muista ikäänsä.


Mies kuljetti suuren määrän kokaiinia Ruotsista Suomeen - sai 3,5 vuoden tuomion iltalehti 12:52 16.01

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tänään antamallaan tuomiolla tuominnut vuonna 1983 syntyneen Alex Mohamed Al Khatib 3 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Al Khabit on kiistänyt levittämistarkoituksen ja myöntänyt välittäneensä kokaiinia Uppsalasta Ouluun. Tuomittu on kertonut olleensa tilanteessa pakotettu toimittamaan huumausaineet Ruotsista Suomeen. Al Khabitin mukaan häntä sekä hänen perhettään on uhattu tilanteessa. Mies yritti salakuljettaa marraskuussa 2017 Ruotsista Suomeen suurta määrää, 620 grammaa, erittäin vaarallista, 57-62-prosenttista kokaiinia. Mies oli matkustanut Uppsalasta Haaparantaan ja sieltä taksilla Tornion tullin kautta Suomeen. Tulli teki tarkastuksen Kemin rautatieasemalla, jossa mies otettiin kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.


Mallitulokas Lauren Hubbard pysäyttävä näky bikineissä stara 12:00 16.01

Miss Neitsytsaaret USA -tittelin aikoinaan voittanut Lisa Opie valittiin vuonna


Viihdelehti Stara.fi stara 12:00 16.01

Miss Neitsytsaaret USA -tittelin aikoinaan voittanut Lisa Opie valittiin vuonna


Puukotus päätti ystävyyden - tappajalle vuosien vankeustuomio iltalehti 11:51 16.01

Kaverinsa Torniossa puukottanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa pitkään vankeusrangaistukseen. Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1971 syntyneen Hannu Tapani Liuskan yhdeksän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen taposta. Tuomittu vietti iltaa kaverinsa asunnolla Torniossa viime vuoden syyskuun 29. päivänä. Syyttäjän mukaan hän tappoi illanistujaisten yhteydessä kaverinsa lyömällä ja viiltämällä tätä puukolla yhteensä 16 kertaa pään, kaulan, vartalon, molempien yläraajojen ja vasemman alaraajan alueelle.


Henna Peltonen etsii jälleen Suomen kauneinta luomumissiä - ehdoton kielto silikoneille ja irtoripsille iltalehti 11:43 16.01

Henna Peltonen järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa Miss EW -kisan, jonka suosio yllätti järjestäjän. Henna Peltonen järjesti vuosi sitten ensimmäistä kertaa Miss EW -kisan, jossa etsittiin Suomen kauneinta luomumissiä. - Kilpailun saama suosio yllätti minut viime vuonna, Henna kertoo.


Aluksensa myynyt Linda Line alkaisi liikennöidä uudella laivalla Tallinna-Helsinki -reitillä - katamaraani vesille jo tänä vuonna iltalehti 11:25 16.01

Laivayhtiön toimitusjohtaja on vakuutellut Viron mediassa toiminnan jatkuvan - samalla kun yhtiön toimistotilat ja alukset on myyty. Virolainen laivayhtiö Linda Line aikoo laskea tämän vuoden aikana vesille uuden katamaraanin, jonka on tarkoitus kuljettaa matkustajaliikennettä Helsingin ja Tallinnan välillä. Asiasta kertoi Viron yleisradio laivayhtiön toimitusjohtaja Enn Rohula tammikuun alussa.


Jyväskylässä palaa kiviveistämö - yksi halli ilmiliekeissä iltalehti 10:41 16.01

Sammutustyöt ovat päivystävän palomestarin mukaan käynnissä. Jyväskylässä palaa kiviveistämö. Kohde on pinta-alaltaan 800 neliötä ja rakennettu vuonna 1973. Päivystävän palomestarin mukaan kiviveistämön teollisuushallirakennuksessa on syttynyt tulipalo, ja yksi halli on ilmiliekeissä. Paikan päällä on yhdeksän yksikköä ja noin 25 palomiestä sammutustöissä Korpilahdelta, Jyväskylästä, Jämsästä ja Muuramesta.


500 vuotta vanha mysteeri ratkesi - tutkijat selvittivät atsteekkien tuhon syyn iltalehti 10:33 16.01

Noin 80 prosenttia väestöstä kuoli muutamassa vuodessa. Vuonna 1545 katastrofi iski Meksikon atsteekkiväestöön. Korkea kuume, päänsärky, verta nenästä, silmistä ja suusta. Kuolema seurasi yleensä kolmessa tai neljässä päivässä. Viidessä vuodessa 15 miljoonaa ihmistä - noin 80 prosenttia väestöstä - oli kuollut. Paikalliset antoivat epidemialle nimen "cocoliztli". Mutta tähän mennessä ei ole tiedetty mikä tämä epidemia oli.


Yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä satsaa yhteistyöhön Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Itä-Suomen yliopiston kanssa iltalehti 10:07 16.01

Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopisto ja lääkeyhtiö MSD ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Amerikkalainen MSD on yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä, jonka maailmanlaajuinen tutkimus- ja tuotekehitys oli vuonna 2016 yli 10 miljardin suuruinen. MSD:n tutkii, kehittää ja tuo markkinoille uusia, innovatiivisia lääkehoitoja ja rokotteita, painopistealueinaan syöpäsairaudet, sydän- ja verisuonitaudit, Alzheimerin tauti sekä infektiosairaudet.


Tieliikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä vähentyi vuonna 2016 iltalehti 09:49 16.01

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 tapahtui 4 752 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 258 ja loukkaantui 5 911 ihmistä. Vuonna 2016 kuolleita oli 12 henkilöä vähemmän ja loukkaantuneita 497 vähemmän kuin vuonna 2015. Kuolleista miehiä oli 81 prosenttia ja loukkaantuneista 58 prosenttia.


Tunteikas hetki Porissa: halvaantunut Jaroslav Otevrel palaa Isomäelle 20 vuoden jälkeen MTV 09:48 16.01

Jääkiekon SM-liigan ottelussa vuonna 1996 halvaantunut tshekkipelaaja Jaroslav Otevrel saapuu entisen seuransa Porin Ässien kunniavieraaksi helmikuun alun kotiottelussa Turun Palloseuraa vastaan.


Tuomittu ”Auschwitzin kirjanpitäjä” anoo armahdusta iltalehti 08:30 16.01

Oscar Gröning tuomittiin avunannosta 300 000 juutalaisen murhaan. Oscar Gröning tuomittiin vuonna 2015 neljäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta 300 000 Unkarin juutalaisen murhaan. Hän oli silloin 93-vuotias. Hänen asianajajansa pyysi tuomion lykkäämistä Gröningin korkean iän perusteella, mutta lääkärit katsoivat Gröningin olevan riittävän hyväkuntoinen kärsimään vankeusrangaistuksen. Hakemukset tuomion lykkäämisestä hylättiin elokuussa 2017.


Kauhujen hammaslääkäri aiheutti potilailleen tuskaa ja häiriköi hoitajia - sai jatkaa työssään valituksista huolimatta iltalehti 08:04 16.01

Virossa hammaslääkärin tutkinnon saanut 69-vuotias mies ehti työskennellä lukuisilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, vaikka hänen toimistaan oli valitettu Valviraan. 69-vuotias mies oli suorittanut hammaslääkärin tutkintonsa Virossa vuonna 1983. Suomessa hänet oli laillistettu hammaslääkäriksi vuonna 2004. Valvira on tarkistanut miehen tutkintotodistuksen Viron viranomaisilta. Miehen tapaus tuli Valviraan vireille kesällä 2015. Valvira sai yhteydenoton yritykseltä, jossa mies oli jouduttu irtisanomaan toistuvien virheiden vuoksi.


Moni miettii, lähtikö juominen käsistä lomalla – alkoholin riskitestiä tehdään nyt selvästi enemmän kuin loppuvuonna: "On ihan väärä ajattelutapa, että tipaton tammikuu kuuluisi vain ongelmakäyttäjille" MTV 06:42 16.01

Ihmiset heräävät arvioimaan omaa tai läheistensä alkoholinkäyttöä tammikuussa, selviää Päihdelinkin tilastoista.


Tositarina tänään tv:ssä: Julmasti kidutettu Eric Lomax rakensi Kuoleman rautatietä sotavankina iltalehti 06:10 16.01

Eric Lomax joutui japanilaisten sotavangiksi toisessa maailmansodassa. Colin Firth esittää vuonna 2013 valmistuneessa brittielokuvassa Railway Man Eric Lomaxia. Hän eli vuosina 1919-2012 ja osallistui toiseen maailmansotaan vain parikymppisenä nuorukaisena. Vuonna 1942 Lomax joutui japanilaisten sotavangiksi, ja brittiupseeri päätyi muiden kohtalotovereidensa tavoin rakentamaan Kuoleman rautatieksi kutsuttua Burman rataa. Vuonna 1995 Lomax kirjoitti kokemuksensa omaelämäkerralliseksi kirjaksi, johon illan elokuvakin perustuu.


Melania Trumpin ensimmäinen vuosi Valkoisessa talossa - pukeutumistyyli ei ollut Amerikka ensin -henkinen iltalehti 01:59 16.01

Melania Trump suosii pukeutumisessaan eurooppalaisia luksusmerkkejä. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin puoliso Melania Trump on yksi maailman kuvatuimmista naisista. Entisen mallin pukeutumistyylistä uutisoidaan maailmalla laajasti. Melania Trumpin vaatteet ja asusteet ovat nousseet otsikoihin, mutta ne jäävät myös Yhdysvaltain historiankirjoihin. Presidentti Trumpin viljelemä Amerikka ensin -iskulause on toteutunut hänen puolisonsa pukeutumistyylissä osittain. Melania Trump pukeutui aviomiehensä virkaanastujaistilaisuudessa tammikuussa 2017 isänmaallisesti yhdysvaltalaisen Ralph Laurenin suunnittelemaan vaaleansiniseen asuun, mutta muuten hänellä oli ainakin viime vuonna erityisen läheinen suhde italialaiseen muotitaloon Dolce & Gabbanaan.


Uutiset