Nicaragua liittyy Pariisin ilmastosopimukseen – vain kaksi maata jäämässä ulkopuolelle iltasanomat 00:51 24.10

Vuonna 2015 hyväksytyn sopimuksen on allekirjoittanut noin 200 maata.


Ronaldo valittiin vuoden pelaajaksi - Messi jäi taas kakkoseksi iltalehti 22:55 23.10

Cristiano Ronaldo on valittu Fifan vuoden pelaajaksi. Ronaldon voitto ei ollut kovin suuri yllätys, sillä portugalilaistähti johdatti Real Madridin viime kaudella sekä La Ligan että Mestarien liigan voittoon. 32-vuotias supertähti mätti Espanjan pääsarjassa 25 maalia. Mestarien liigassa osumia syntyi 12. Ronaldo valittiin myös viime vuonna Fifan vuoden pelaajaksi.


Hanna-Maria Seppälä uutuuskirjassa: "Urheilijoita kohdellaan Suomessa aika ajoin tylysti" iltalehti 21:37 23.10

MM-kultaa vuonna 2003 uinut Hanna-Maria Seppälä ei uransa lopulla yltänyt enää huippumenestykseen. - Tämä johti siihen, että sinun vihjattiin olevan liian vanha urheilemaan huipputasolla. Kuinka paljon se satutti? kysyy Kaj Kunnas uutuuskirjassaan Kohtaaminen. - Urheilijoita kohdellaan Suomessa aika ajoin tylysti, Seppälä vastaa.


EU-komissio esittää 2,5 miljoonan euron tukipakettia Anttilan ja Stockmannin irtisanotuille työntekijöille iltalehti 20:28 23.10

Euroopan komissio esittää 2,5 miljoonan euron tukea entisille Anttilan ja Stockmannin työntekijöille Suomessa. Suomi haki globalisaatiorahaston tukea, kun vähittäiskaupan yritykset olivat irtisanoneet Suomessa 1 660 työntekijää. Anttila hakeutui konkurssiin vuonna 2016 ja lopetti toimintansa kokonaan alkuvuodesta 2017. Myös Oy Vallila Collectionin henkilöstö menetti työpaikkansa. Se on Vallila Interiorin tytäryhtiö. Yhtiön mukaan 25 työntekijää irtisanottiin, mutta Vallila on tarjonnut töitä heistä 15:lle.


Metsästyskoiraharrastajien mitta on täynnä susitilanteesta - Ministeri Jari Leppää vaaditaan pitämään vaalilupauksensa iltalehti 20:12 23.10

Metsästyskoiraharrastajat ry:n puheenjohtaja Marko Lind on huolissaan susitilanteesta Suomessa. - Erityisesti viime viikkoina tilanne on kääntynyt pahempaan suuntaan, kun sudet ovat tappaneet metsästyskoiria lähes päivittäin, Metsästyskoiraharrastajat ry:n puheenjohtaja Marko Lind sanoo. Lindin mukaan tänä vuonna sudet ovat tappaneet yhteensä ainakin 35 koiraa.


Suomi vei viime vuonna Lähi-itään ennätysmäärän sotatarvikkeita iltasanomat 17:18 23.10

Lähi-idän osuus Suomen sotatuoteviennistä nousi viime vuonna uuteen ennätykseen, kertoo maanantaina julkaistu raportti.


Raportti: Suomen asevienti kaksinkertaistui 2002-2016 - suurin osa aseista vietiin Lähi-itään iltalehti 16:56 23.10

Ministeri Niinistö: Myös kielteisiä päätöksiä aseviennistä on tehty. Suomen aseviennin arvo on kaksinkertaistunut vuosina 2002-2016, kertoo tuore raportti. Suomalaisen SaferGlobe-ajatushautomon raportin mukaan suomalaiset yritykset veivät viime vuonna ulkomaille sotatuotteita yli 133 miljoonan euron arvosta ja siviiliaseita yli 78 miljoonan euron arvosta. Viime vuonna Lähi-idän osuus sotatuoteviennistä oli liki 63 prosenttia. Se on enemmän kuin kertaakaan aiemmin vuodesta 2002 alkavan tilastoinnin aikana, raportissa todetaan.


Mies moukaroi Kokemäen rautatieasemaa kirveellä - poliisi kummissaan: ”Hän ei ollut erityisen sekava” iltalehti 15:20 23.10

Kokemäen poliisi otti kiinni vuonna 1993 syntyneen miehen, joka moukaroi vanhaa asemarakennusta kirveellä. Poliisi sai Kokemäellä sunnuntaina ilmoituksen miehestä, joka oli jostain syystä pahasti suivaantunut paikalliselle rautatieasemalle. Ilmoittajan mukaan mies moukaroi asemarakennusta kirveellä.


Syksyllä korjattiin ennätyksellinen ruissato - ensi vuoden odotukset laihat iltalehti 13:17 23.10

Tänä vuonna on kerätty ennätyksellinen ruissato, kertoo rukiin viljelyä ja käyttöä edistävä Pro Ruis -yhdistys. Luonnonvarakeskuksesta vahvistetaan, että arviot ennätysvuodesta pitävät paikkansa. Alustavien arvioiden mukaan ruissadon arvioidaan olevan suurin vuosikymmeniin, ja ruista on korjattu yhteensä 116 miljoonaa kiloa. Menestys ei kuitenkaan todennäköisesti jatku ensi vuonna, sillä sadonkorjuun viivästyminen on vaikeuttanut syyskylvöjä. Luonnonvarakeskuksen yliaktuaari Anneli Partala kertoo, että ruis kylvetään pääosin syksyllä.


Kuolonkolari Lappeenrannassa: Auto suistui vastakkaiselle kaistalle - nuori mies menehtyi iltalehti 13:04 23.10

Henkilöauton kuljettaja menehtyi Vanhalla Viipurintiellä sunnuntai-iltana kello yhdeksän aikaan tapahtuneessa kolarissa. Kuopion hätäkeskus sai Vanhalta Viipurintieltä kolari-ilmoituksen kello 21.01. Kaksi henkilöautoa oli kolaroinut noin 5 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustassa vakavasti. Kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa. Toista autoa yksinään ajanut, vuonna 1998 syntynyt mies oli menettänyt kulkuneuvonsa hallinnan liukkaalla tiellä. Auto oli lähtenyt heittelehtimään niin, että se törmäsi vastaantulevan auton keulaan.


Hotellin koiraystävällinen uudenvuoden erikoistarjous osoittautui hitiksi: paukevapaita huoneita on varattu jo 130 iltalehti 11:28 23.10

Helsinki-Vantaan lentokentän Clarion-hotelli järjestää koiraystävällisen uudenvuoden jo toistamiseen. Lemmikkiperheille uudenvuoden järjestelyt aiheuttavat usein päänvaivaa, sillä ilotulitteiden pauke saa perheen pörröisimmät, tyypillisesti ainakin koirat, pois tolaltaan. Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä Aviapoliksessa sijaitseva Clarion-hotelli tarjosi viime vuonna koirille mahdollisuuden majoittua hotellissa veloituksetta uudenvuodenaattona, ja perinnettä aiotaan jatkaa myös tänä vuonna. Käytännössä koiran kanssa saapuvan hotellivieraan ei siis tarvitse maksaa erillistä lemmikkilisää.


Lappiin odotetaan turistibuumia - jopa 150 000 majoitusvuorokautta enemmän kuin viime vuonna iltalehti 07:57 23.10

Majoituskapasiteetti ja lennot Lappiin lisääntyvät. Valokuvaus on turisteille yhä tärkeämpää. Luonto, porot ja huskyt, lumi, revontulet, lasikattoiset majoituspaikat ja alati muuttuva arktinen valo. Siinä osa niistä elementeistä, jotka vetävät varsinkin aasialaismatkailijoita Lappiin. Tulevasta kaudesta odotetaan esimerkiksi Rovaniemellä jälleen ennätyksellistä. Matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15-20 prosenttia. Jo viime talvikausi oli suurmenestys. - Luonto eläimineen ja talvinen tekeminen sekä tietysti joulupukki, luettelee matkailijoiden kiinnostuksen kohteita Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.


Verstappen ei sulattanut Mika Salon ja kumppanien antamaa rangaistusta - “Ne tappavat tämän urheilun” iltalehti 00:58 23.10

Max Verstappen kritisoi kovin sanoin Mika Saloa ja muuta USA:n GP:n tuomaristoa. Verstappen nousi viimeisellä kierroksella kisan kolmanneksi, mutta hän menetti sijan tuomariston antaman viiden sekunnin aikarangaistuksen takia. - Meillä oli upea kisa, mutta tällaiset typerät rangaistukset tappavat tämän urheilun. Toivottavasti fanit eivät pitäneet tästä päätöksestä ja jäävät ensi vuonna pois kisasta, Verstappen aloitti Sky Sportsilla.


Afgaaniräätäliä uhkaa käännytys - vakituinen työpaikka ei estä maasta poistamista iltalehti 22:12 22.10

Poliisi aikoo käännyttää afgaaniräätälin Kabuliin odottamaan päätöstä vireillä olevaan työoleskelulupahakemukseen. Afganistanista kotoisin olevan Nazir Ahmadin, 42, oikeudentajuun ei mene, miksi poliisi haluaa kiireellä täytäntöönpanna hänen käännytyksensä. Ahmad on tullut Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2013. Hänellä on taustalla kielteinen turvapaikkapäätös. Hän on hakenut Suomesta turvapaikkaa kahdesti.


Paavo Väyrynen vastaa Sipilän kannanottoon: "Minä en aio erottaa itseäni" iltalehti 21:36 22.10

Paavo Väyrynen ei ymmärrä Juha Sipilän sanomalehti Karjalaisen haastattelussa esittämää kannanottoa, jonka mukaan Väyrysen pitäisi erota Keskustasta. Väyrynen perusti viime vuonna Kansalaispuolue-nimisen puolueen. Keskustan listoilta kansanedustajaksi valittu Väyrynen on ilmoittanut aikeistaan palata eduskuntaan kevätkaudella 2018 jos häntä ei valita presidentiksi. Tällöin hän perustaisi oman eduskuntaryhmänsä. Sipilän mukaan keskustan säännöt kieltävät kahteen puolueeseen kuulumisen yhtä aikaa. Väyrynen ei ymmärrä Sipilän kommentteja, koska asiasta on puhuttu ennenkin.


Viime vuonna kuollut Thaimaan kuningas haudataan vihdoin - viisi päivää kestävät hautajaismenot vaikuttavat myös turisteihin iltalehti 18:44 22.10

Kuninkaan hautajaiset hiljentävät Thaimaata alkavalla viikolla. Viisi päivää kestävien hautajaismenojen tärkein päivä on torstai, jolloin kuningas polttohaudataan suurten seremonioiden saattelemana Bangkokissa. Lähes jumalan asemaan nostettu kuningas Bhumibol Adulyadej hallitsi Thaimaata seitsemällä vuosikymmenellä. Hänen kuolemastaan viime vuoden lokakuussa alkoi vuoden kestävä suruaika, jonka aikana thaimaalaisia on muun muassa kehotettu pukeutumaan tummiin vaatteisiin ja välttämään riehakasta juhlintaa.


Antti Niemen niskaan kaadettiin jälleen kurasaavi - päättyykö NHL-ura tylyllä tavalla? "Jotain on tehtävä" iltalehti 18:28 22.10

Antti Niemi sai viime kesänä yllättäen sopimustarjouksen Pittsburgh Penguinsilta. Chicagossa Stanley Cupin vuonna 2010 voittanut suomalainen oli pelannut jo monta heikkoa kautta putkeen Dallasissa ja San Josessa, minkä asiantuntijat yllättyivät Penguinsin ratkaisusta. Hallitseva mestari tarvitsi kuitenkin kokenutta varamaalivahtia Matt Murraylle, kun Marc-Andre Fleury lähti Vegas Golden Knightsin riveihin laajennusdraftissa. Niinpä Niemi ja Penguins solmivat vuoden mittaisen sopimuksen, jonka arvo on 700 000 dollaria.


Miljardöörin puolueen voiton ylivoimaisuus Tshekissä yllätti tutkijan iltalehti 17:52 22.10

EU-kriittinen vaalivoittaja pyrkinee muodostamaan hallituksen pienpuolueiden tuella Tshekin eilisten parlamenttivaalien iso yllätys on keskusta-oikeistolaisen ANO-puolueen voiton ylivoimaisuus, sanoo vanhempi tutkija Katalin Miklossy Aleksanteri-instituutista. - Sen jälkeen, kun Tshekki ja Slovakia erosivat vuonna 1993, ei yksikään puolue ole saanut näin valtavaa voittoa suhteessa muihin, Miklossy sanoo.


Uutiset