Yli tuhat kuollut Etelä-Aasian tulvissa iltalehti 11:36 24.08

Etelä-Aasiassa on koettu kahden viime viikon aikana alueen pahimmat monsuunisateet vuosiin. Etelä-Aasiaa koetelleiden tulvien kuolonuhrien määrä on ylittänyt tuhannen rajan. Viranomaiset kertoivat, että Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa oli löydetty torstaihin mennessä yhteensä 1  009 henkensä tulvissa ja maanvyörymissä menettänyttä. Etelä-Aasiassa on koettu kahden viime viikon aikana alueen pahimmat monsuunisateet vuosiin.


Itämerennorppien metsästäjät saavat ottaa tähtäimeensä 300 hyljettä iltalehti 10:11 24.08

Pyyntiluvalla sallittavan metsästyksen tarkoituksena on estää ja vähentää itämerennorppien kalastukselle ja kalankasvatukselle aiheuttamia vahinkoja. Itämerennnorppien metsästysvuosi on alkamassa, kertoo Riistakeskus. Metsästysvuoden 2017-2018 kiintiö on kolmesataa yksilöä Perämeren−Merenkurkun kannanhoitoalueella eli Suomen merialueella Kristiinankaupungista Tornioon.


Poliisin nopeusvalvontamaratonin tulos: kamera välähti yli 4000 kertaa iltalehti 08:25 24.08

Kaikki poliisin noin 120 automaattivalvontakameraa olivat päällä. Poliisin nopeusvalvontakamerat välähtivät yli 4  000 kertaa poliisin nopeusvalvontamaratonissa. Vaikka valvontaa tehtiin viime vuorokauden aikana teknisellä kalustolla enemmän kuin koskaan, kamerat ottivat noin viidenneksen vähemmän kuvia kuin edellisvuonna vastaavassa maratonissa, poliisi kertoo. Poliisin mukaan tämä on linjassa tilastojen kanssa, jotka osoittavat, että ylinopeudet ovat viime vuosina vähentyneet.


Azerbaidžanilaisjoukkue teki HJK:n takavuosien tempun – Englannista peräti viisi joukkuetta Mestarien liigaan hs 07:43 24.08


Suomalaistähti oli oikeassa vuosia sitten – korkeushypyn maailmanmestari teki uskomatonta historiaa iltasanomat 07:09 24.08

Suomen huippuhyppääjä kehui Mutaz Essa Barshimia superlahjakkuudeksi kesällä 2011. Nyt qatarilainen on historiallisesti viisi vuotta peräkkäin hypännyt vähintään 240.


Tämä Conor McGregoria odottaa - katso, miten Mayweather on murjonut vastustajiaan iltalehti 19:50 23.08

Floyd Mayweather on yksi parhaista nyrkkeilijöistä viimeisen parin vuosikymmenen ajalta - kaikki painoluokat mukaan lukien. 40-vuotias Mayweather ei ole enää luonnollisesti parhaimpien vuosiensa iskussa, mutta ammattilaisena tappioton yhdysvaltalainen on edelleen loistava nyrkkeilijä. Jutun ohessa olevalta videolta voit katsoa, mitä Conor McGregorilla on vastassa. Videolla on parhaita paloja Mayweatherin uran varrelta. Voisi kuvitella, että McGregor yrittää horjuttaa Mayweatheria heti ottelun alussa, mutta räjähtävän nopea ja taitava yhdysvaltalainen on tottunut urallaan tällaisiin haasteisiin.


Antti Rinne kutsui suomalaisia "synnytystalkoisiin" - Jaakonsaari: "Tuo mieleen kansallissosialismin" iltalehti 18:31 23.08

Muiden puolueiden lisäksi myös SDP:n poliitikot kritisoivat puheenjohtajansa sanavalintaa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sai jopa puoluetoverinsa takajaloilleen kutsuttuaan suomalaiset mukaan "synnytystalkoisiin" puolueen kesäkokouksessa keskiviikkona. Kouvolan kokouksessa pitämässään puheessa Rinne esitti huolensa syntyvyyden laskusta. Rinne totesi puheessaan, että syntyvyyskehityksen jatkuessa alkuvuoden tapaan, syntyy Suomessa tänä vuonna alle 50 000 lasta. Luku on ollut yhtä alhainen viimeksi 1860-luvun nälkävuosien aikaan.


Selvitys: Kävelyllä ja pyöräilyllä voisi saada 13 miljardin säästöt ja ehkäistä satoja ennenaikaisia kuolemia iltalehti 16:42 23.08

Jos kävellen ja pyöräillen tehtäviä matkoja lisättäisiin 30 prosenttia, ehkäistäisiin vuonna 2030 yli 350 ennenaikaista kuolemaa. Kävelyn ja pyöräilyn lisäämisellä olisi saatavissa Suomessa terveyshyödyt, joiden arvo olisi yli 13 miljardia euroa vuosina 2011-2030. Asia ilmenee Pyöräliiton teettämästä laskelmasta. Jos kävellen ja pyöräillen tehtäviä matkoja lisättäisiin 30 prosenttia, ehkäistäisiin vuonna 2030 yli 350 ennenaikaista kuolemaa.


Antti Rinne: Donald Trumpista ei ole vapaan maailman johtajaksi iltalehti 11:36 23.08

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kuluva vuosi on osoittanut, ettei Yhdysvaltojen presidentistä Donald Trumpista ole vapaan maailman johtajaksi. Rinteen mukaan Eurooppa ja USA katsovat samaa valtamerta, mutta näkevät täysin erilaiset horisontit. - Tämä on toki suuri haaste, mutta tarjoaa samalla Euroopalle ja EU:lle vielä suuremman mahdollisuuden. Euroopan on oltava vapaan maailman johtaja, järjen ääni ja valo pimeyden keskellä, Rinne sanoi SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa tänään.


Brittitoimittaja muisteli: Tallin bussi kävi usein tyhjäkäynnillä hotellin edessä – Kimi Räikköstä yritettiin saada hereille iltasanomat 07:05 23.08

Brittitoimittaja Stuart Codling muisteli Autosportin verkkosivuilla Kimi Räikkösen rallivuosia.


IL-analyysi presidentin puheista: Niinistö ennakoi terrorismin ja maahanmuuton uhat jo vuosia sitten iltalehti 06:30 23.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ennakoinut kuudessa suurlähettiläs-puheessaan varsin tarkasti terrorismin ja maahanmuuton ongelmia, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimikausi alkoi maaliskuussa 2012. Ensimmäisen suurlähettiläspäivien puheensa Niinistö piti puoli vuotta pestinsä aloittamisen jälkeen elokuussa 2012. Jo tuolloin Niinistöä huolestutti kasvava muuttoliike, tosin se nousi esiin vain osana suurempaa ongelmavyyhteä: ”Maailman ongelmien ratkaisu on osoittautunut odotettuakin vaikeammaksi. Tästä esimerkkinä on Syyrian järkyttävä konflikti, johon ei näy helpotusta. Ilmastonmuutos, väestönkasvu ja muuttoliike muokkaavat todellisuutta uuteen uskoon”, Niinistö sanoi.


YK:n avustuspäällikkö suljettujen ovien takana: Keski-Afrikan tasavallassa näkyvillä alkavan kansanmurhan merkit iltasanomat 06:09 23.08

Väkivaltaisuuksista vuosia kärsineessä Keski-Afrikan tasavallassa on näkyvissä varhaisia merkkejä kansanmurhasta, YK:n avustuspäällikkö on varoittanut YK:n turvallisuusneuvostoa.


Dagens Nyheter ja HS: Turun iskun tutkinnassa vangittu oli hakenut turvapaikkaa Ruotsista iltasanomat 23:17 22.08

Yksi Turun puukotuksista epäilty oli katupoika Marokosta, joka asui useita vuosia Ruotsissa, kirjoittaa ruotsalaislehti Dagens Nyheter.


Dagens Nyheter ja HS: Turun iskun tutkinnassa vangittu haki turvapaikkaa Ruotsista iltasanomat 23:17 22.08

Yksi Turun puukotuksista epäilty oli katupoika Marokosta, joka asui useita vuosia Ruotsissa, kirjoittaa ruotsalaislehti Dagens Nyheter.


Lelusalakuljettajana tunnetulle Rami Adhamille ehdollista veropetoksesta ja pahoinpitelyistä iltalehti 17:32 22.08

KRP:n esitutkinta epäillystä rahankeräysrikoksesta on valmistumassa Aleppon lelusalakuljettajaksi kutsuttu Rami Adham, 45, sai tiistaina viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet veropetoksesta, dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta, kirjanpitorikoksesta, kiristyksen yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelystä. Esimerkiksi veropetos ajoittuu vuosiin 2012-13 ja pahoinpitelyt kevääseen 2015.


Kasarivisa! 10 kysymystä kimaltavasta 1980-luvusta iltasanomat 15:17 22.08

Muistatko vielä ihanan ja kaamean 1980-luvun? Testaa tietosi takatukkien vuosikymmenestä IS:n tietovisailussa.


Intia kieltää muslimimiesten harjoittaman "välittömän avioeron" - voitto naisten oikeuksille iltalehti 14:53 22.08

Muslimimiehet ovat pystyneet jättämään vaimonsa yksinkertaisesti sanomalla "talaq, talaq, talaq." Intian korkein oikeus on kieltänyt muslimimiesten harjoittaman "välittömän avioeron" perustuslain vastaisena äänin 3-2. Vuosikymmeniä vanha käytäntö antoi miehelle oikeuden erota vaimostaan yksinkertaisesti sanomalla sanan "talaq" kolme kertaa. Sana tarkoittaa avioeroa.


Halla-aho vastasi syytöksiin Turun iskuilla ratsastamisesta: "Olemme puhuneet leväperäisen turvapaikkapolitiikan vaaroista vuosia" iltalehti 13:50 22.08

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan päättäjät kantavat vastuutaan vaatimalla "malttia ja halauksia". Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvosteli kovin sanoin päättäjiä "huonosta maahanmuuton hallinnasta" puolueen kesäkokouksessa Hyvinkäällä pitämässään avauspuheenvuorossa. - Kuolonuhrit Turussa tai viime syksynä Kajaanissa eivät ole ainoa hinta päättäjien kyvyttömyydestä. Moni muu on tullut ryöstetyksi, pahoinpidellyksi tai raiskatuksi, Halla-aho sanoi.


Uutiset