Etelä-Korean erotetun ex-presidentin uskotulle vaaditaan 25 vuoden vankeustuomiota iltasanomat 09:28 14.12

Vaade liittyy laajaan korruptiovyyhtiin, jossa lahjusten antamisesta epäillään muun muassa Samsungin perijää.


Kuolleen jihadistin äiti oikeudessa: Poika osti pikavipeillä kiikareita, telttoja ja auton - ”Hänet oli ihan lopullisesti aivopesty” iltalehti 18:59 11.12

Käräjäoikeudessa on käsittelyssä useita suomalaisia koskeva terrorismirikosvyyhti. Syyttäjä kutsui maanantaina todistajaksi äidin, jonka kitaraa soittavasta punkkaripojasta tuli radikaali jihadisti. Poika tiettävästi kuoli Syyriassa vuonna 2014 taistelussa. Helsingin käräjäoikeus käsittelee laajaa terrorismirikosvyyhteä. Syyttäjän mukaan useampi suomalainen suunnitteli vierastaistelijaksi lähtemistä Syyriaan. Kolmea heistä syytetään terroristisen rikoksen valmistelusta. Neljäs henkilö kuoli tiettävästi Syyriassa alkuvuodesta 2014 Abu Anas al-Finlandin taistelijanimellä. Jutun syyttäjä kutsui miehen äidin todistajaksi selvittääkseen asian taustoja.


Poliisikoiran Tornion metsistä löytämä mies on vangittu epäiltynä moottorikelkkavarkaudesta iltalehti 12:17 08.12

Maanantaina poliisikoiran Torniossa löytämän 25-vuotias miehen ja hänen rötöskumppaninsa rikosvyyhti alkaa aueta. Maanantaiaamuna seitsemän aikaan Tornion Puuluodossa yritettiin murtautua omakotitalon autotalliin, ja kun talon asukas yhytti pitkäkyntisen murtopuuhistaan, säntäsi tämä pakoon lähimpään metsään. Asukkaan paikalle hälyttämänä tulleet poliisit päästivät poliisikoiran karanneen murtomiehen perään ja pian koira löysikin miehen. Autotalliin murtautuminen johdatti poliisin useamman rikoksen jäljille.


Sisäoppilaitosten täysin perverssi tulokasriitti paljastui Itävallassa: Nuorten peräaukkoihin pantiin suksivoidetta iltalehti 08:25 07.12

Itävaltalaisten alppihiihtäjien järkyttävät paljastukset kymmenien vuosien ajalta ovat johtaneet tutkintakomission perustamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Useampi takavuosien alppihiihtäjä, osa nimellään ja osa nimettöminä, on tehnyt paljastuksia valmentajien ja toisten urheilijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vyyhti alkoi purkautua, kun entinen olympiaedustaja Nicola Werdenigg kertoi viime, että miespuolinen joukkueen jäsen raiskasi hänet. Werdenigg oli väitettyjen tapahtumien aikaan vasta 16-vuotias. Tirolin kuvernööri Günther Platter kertoi, että Werdeniggin ja hänen jälkeensä avautuneiden väitteet on otettu erittäin vakavasti. Useampi ex-alppihiihtäjä on kertonut, että hyväksikäyttö ja seksuaalinen häirintä on ollut järjestelmällistä.


Isännöitsijä kärähti taas Varsinais-Suomessa - yli 160 000 euron jättikavallus, vuosi ehdollista iltalehti 06:39 30.11

Varsinais-Suomessa paljastui toinen isännöinnin törkeä kavallusvyyhti lyhyen ajan sisällä. Käräjäoikeus tuomitsi taloyhtiöiden kirjanpitoa ja isännöintiä hoitaneen naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen tiistaina. Hän joutuu suorittamaan myös 30 tuntia yhdyskuntapalvelua. Haastehakemuksen mukaan isännöitsijä kavalsi yli 160 000 euroa kuudelta taloyhtiöltä Kalannissa ja Uudessakaupungissa vuosina 2014-2015. Hän huijasi taloyhtiöiden tileiltä rahaa kirjanpitoyhtiön ja erään taloyhtiön tileille.


Poliisi pelkää mustaa joulua Iisalmessa - hengenvaarallisessa huumevyyhdissä mukana yli 30 lasta iltalehti 08:08 26.11

Uimarannan kesäiset huumebileet ja vanhempien vinkit käynnistivät laajan tutkinnan. Poliisi tutkii Iisalmessa ja lähikunnissa kesästä asti pahentunutta huumevyyhtiä. Poliisi havaitsi kenttätyössään, että Iisalmen uimarannalla päätä sekoitettiin muillakin aineilla kuin panimotuotteilla. Toinen keskeinen paikka on ollut tori. Vinkkiä tuli myös valppailta vanhemmilta. Nämä seikat saivat poliisin käynnistämään laajan tutkinnan, johon on satsattu myös resursseja.


Lontoon Heathrow'n työntekijää epäillään osallistumisesta yli 800 000 euron huumausainerikokseen iltalehti 06:15 26.11

Epäilty työskenteli lentoaseman turvallisuusosastolla. Lontoon Heathrow'n lentoaseman työntekijää epäillään vakavasta huumausainerikoksesta. Epäilyltä takavarikoitiin kokaiinia, jonka katukaupan arvo on yli 800 000 euroa (700 000 puntaa). Hänet otettiin kiinni torstaina lentokentän vessassa terminaalissa viisi. Asiasta uutisoi BBC. Heathrow'n huumausainerikoksesta epäilty työntekijä pidätettiin samanaikaisesti toisen henkilön kanssa. Hän on Kolumbian kansalainen. Samaan huumevyyhtiin kuuluu myös kaksi muuta jo aiemmin pidätettyä kolumbialaista.


Nuorten huumeralli pyörii Iisalmen seudulla: Kymmenet teinit käyttäneet kannabista ja jopa Subutexia iltalehti 06:47 23.11

Poliisi tutkii kymmenien nuorten huumeiden käyttöä Pohjois-Savossa. Tapauksia tutkitaan Iisalmessa ja Iisalmen lähikunnissa. Poliisin mukaan rikosilmoituksia vyyhtiin liittyen on kirjattu kymmeniä. Käytetyt huumausaineet ovat olleet muun muassa kannabista ja buprenorfiinia sisältäviä erittäin voimakkaita huumausaineeksi luettavia lääkkeitä, jotka tunnetaan muun muassa Subutexin nimellä.


KRP epäilee: Entinen huippukiekkoilija varasti parkkirahoja satoja tuhansia euroja iltasanomat 07:02 18.11

KRP tutkii poikkeuksellista rikosvyyhtiä, jossa Turun kaupungin työntekijöiden epäillään varastaneen kolikoita kaupungin parkkimittareista. Yksi epäillyistä on entinen huippukiekkoilija.


Poliisi löysi 5 alastonta ihmistä BMW:stä kolaripaikalla – todella omituinen vyyhti alkoi purkautua Edmontonissa iltasanomat 21:52 10.11

Kanadan poliisi tutkii erikoista tapahtumavyyhteä, jonka käynnistävänä tekijänä saattoi olla Intiasta tuotu yrttitee.


Chileläiskolmikon asuntomurtovyyhti syyteharkintaan - tekotapa aina sama: nainen soitti ovikelloa, miehet murtautuivat iltalehti 11:39 07.11

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi viime elokuussa kiinni otetun chileläisen kolmikon asuntomurtosarjan tutkinnan. Hämeen poliisi on saanut valmiiksi viiden asuntomurron sarjan tutkinnan. Murroista on ollut vangittuna chileläinen kolmikko, joka otettiin elokuussa kiinni takaa-ajon päätteeksi Hausjärveltä. Viranomaisten mukaan kahden miehen ja yhden naisen seurue ehti olla Suomessa vain kolme päivää ennen kiinnijäämistään. Kolmikko teki asuntomurtoja Hollolassa, Heinolassa, Lahdessa, Ahtialassa ja Nastolassa. Tekotapa oli kaikissa sama: nainen soitti ovikelloa, ja kun varmistui että talo on tyhjillään, miehet murtautuivat asuntoon takakautta joko oven tai ikkunan rikkomalla. Kaikki murrot tehtiin päiväsaikaan.


KRP:n päälliköltä yllättävä selitys huonoille tuloksille: ”Rikolliset ovat oppineet yhä paremmin piilottamaan rikoshyötyä” iltalehti 11:04 27.10

Yksi vuonna 2016 tutkintaan päätyneistä talousrikosjutuista oli moottoripyöräjengi Cannonball MC:hen liittyvä petosvyyhti. Helsingin poliisin tutkimassa petoskokonaisuudessa hyödynnettiin 40:tä eri pöytälaatikkoyhtiötä. Poliisi epäilee, että yrityksiä käytettiin perusteettomiksi epäiltyjen arvonlisäveropalautusten hakemiseen. Esitutkinnan mukaan rikoksilla on saatu noin 1,6 miljoonan euron rikoshyöty. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.


Euroopan mestari pidätettiin poliisin kotietsinnässä Espanjassa iltalehti 13:49 25.10

Vuoden 2016 yleisurheilun EM-kilpailuissa miesten 5000 metrin matkalla kultaa voittanut Ilias Fifa on pidätetty, uutisoi espanjalainen La Vanguardia. Poliisi teki Fifan Barcelonassa sijaitsevaan asuntoon kotietsinnän tiistaiaamuna. Tutkinta liittyy dopingvyyhtiin, johon juoksijan epäillään osallistuneen.


Poliisi tutkii poikkeuksellista huumerikosvyyhtiä - mies kauppasi aineita alaikäisille, nuorin ostaja 14-vuotias iltalehti 12:35 19.10

Poliisin mukaan rikoskokonaisuudesta tekee poikkeuksellisen se, että tutkintaan liittyy suuri määrä alaikäisiä. Monille vanhemmille nuorten rikolliset toimet tulivat yllätyksenä, poliisi kertoo. 18-vuotiaan miehen epäillään välittäneen ekstaasia, kannabista ja amfetamiinia noin 20 alaikäiselle nuorelle syksyn 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana Hämeenlinnassa ja lähiseudulla. Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että nuorin huumausaineita hankkinut oli tapahtumahetkellä 14-vuotias.


Järkyttävä paljastus venäläisessä sisäoppilaitoksessa - oppilaita pakotettiin juomaan omaa virtsaansa iltalehti 12:52 17.10

Sisäoppilaitoksen johtaja on irtisanottu. Venäjän Jaroslavlissa sijaitsevassa sisäoppilaitoksessa oppilaita rangaistiin pakottamalla heitä juomaan omaa virtsaansa, kertoo venäläismedia. Erityislapsille tarkoitetusta sisäoppilaitoksesta oli jo aiemmin tullut paljon vihjeitä oppilaiden huonosta kohtelusta. Kun paikalliset viranomaiset lähtivät selvittämään asiaa, karu kaltoinkohteluvyyhti alkoi paljastua. Tilannetta alkoi selvittää myös paikallinen lasten oikeusasiamies.


Uutiset