Oliver Stone lyttäsi Macronin Yhdysvaltain-vierailun: Paluu ”Ranskan imperialismiin” iltalehti 13:45 25.04

Legendaarisen elokuvaohjaajan mielestä Ranskan presidentin esiintyminen oli ”hyvin masentavaa”. Amerikkalainen elokuvaohjaaja Oliver Stone kritisoi kovin sanoin Ranskan presidentti Emmanuel Macronia, joka on paraikaa kolmipäiväisellä valtiovierailulla Yhdysvalloissa. Stonen mukaan Macronin Washingtonin-matka on ollut "hyvin masentava" ja se merkitsi paluuta "vanhan Ranskan imperialismiin". Stone oli erityisen tyrmistynyt siitä, että Macron seisoi presidentti Donald Trumpin rinnalla, kun Trump vaati vuoden 2015 Iranin ydinsopimuksesta kokonaan uutta versiota.


Sähköinen tienviitta haistatteli autoilijoille – viranomaiset pahoittelevat stara 13:00 21.04

Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltion läpi kulkevalla valtatiellä ajaneet autoilijat joutuivat torstaina


Washington sinnittelee Jarmo Kekäläisen NHL-nippua vastaan - video: trilleri ratkesi jatkoajalla erikoisella tavalla iltalehti 07:38 18.04

Washington Capitals kavensi ottelusarjan voitot 1-2:een Columbus Blue Jacketsia vastaan. Katso video jatkoaikamaalista. NHL on katsottavissa Viaplaysta ja Viasatin kanavilta. GM Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets oli erittäin lähellä napata jo kolmannen voittonsa Capitalsista, mutta JYPissäkin nähty tanskalaishyökkääjä Lars Eller nosti Washingtonin 3-2-voittoon.


Video: NHL-pelaaja pelasti pikkutytön päivän - fanin reaktio pakottaa hymyilemään iltalehti 20:10 16.04

Washington Capitalsin hyökkääjä Brett Connolly pelasti pikkutytön päivän yksinkertaisella tempulla. Aleksander Ovetshkinin pelipaitaan sonnustautunut tyttö oli katsomassa viime yönä Suomen aikaa pelattua pudotuspeliottelua Washingtonin ja Columbuksen välillä. Ringside-paikalla istunut ilopilleri seurasi pelaajien tekemisiä tarkalla silmällä jo alkulämmöissä. Niinpä Connolly päätti heittää tytölle kiekon muistoksi, mutta pikkufanin takana seissyt mies nappasi kumilätkän ja antoi sen tytön vieressä olleelle pojalle. Tyttö pettyi pahasti.


Video: Nyt sattui! NHL-tuomarin polvi vääntyi pahasti kesken pelin - golfkentiltä tuttu herra hyppäsi paikkaamaan iltalehti 15:51 16.04

Washingtonin ja Columbuksen välisestä matsissa linjatuomarina toiminut Steve Barton loukkaantui ikävästi viime yönä. Katso videolta Steve Bartonin loukkaantuminen. NHL on katsottavissa Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Tuomari kaatui toisen erän lopussa siten, että hänen polvensa vääntyi pahasti. Barton joutui jättämään pelin kesken.


Kirsikankukat puhkesivat miljoonabisnekseen - Japanin lahjasta USA:lle tuli jättipotti Washingtonin matkailualalle iltalehti 07:31 15.04

Yhdysvaltain pääkaupunki Washington on täynnä turisteja joka kevät - kiitos Japanilta saatujen kirsikkapuiden. Tuhannet kukkivat kirsikkapuut tuovat puolitoista miljoonaa matkailijaa kaupunkiin maalis-huhtikuun taitteessa. Se on kaikki Japanin ansiota. Japani lahjoitti hyvän tahdon eleenä Yhdysvaltain pääkaupungille 3000 kirsikkapuuta yli sata vuotta sitten. Kaupungin matkailuala tienaa kirsikkapuudiplomatian ansiosta kymmeniä miljoonia joka kevät.


Uutuuskirja: Aatos Erkosta haluttiin Washingtonin suurlähettiläs iltalehti 06:57 13.04

Aatos Erkko tuli erinomaisesti toimeen presidentti Mauno Koiviston, presidentti Martti Ahtisaari ja presidentti Tarja Halonen kanssa. Erkoille Yhdysvallat on ollut tavallaan toinen kotimaa aina siitä lähtien, kun Aatoksen isoisä Eero Erkko joutui asettumaan sinne perheineen 1800-luvun lopussa Suomesta karkotettuna perustuslakitaistelijana. Aatos Erkkokin lähetettiin jo nuorena miehenä ensimmäisen kerran tutustumaan Yhdysvaltoihin laajasti. Myöhemmin Erkko oli auttanut valtiovaltaa suhteillaan vuoden 1988 julistamiseksi Yhdysvaltain ja Suomen ystävyysvuodeksi Yhdysvalloissa. Julistuksen allekirjoitti presidentti Ronald Reagan.


Washingtonista löytyi mystisiä kännyköiden salakuunteluasemia iltalehti 19:24 04.04

Vakoilulaitteita on löytynyt myös Washingtonin ulkopuolelta. Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden virasto DHS kertoo, että Washingtonista ja sen ympäristöstä on löytynyt matkapuhelimien salakuunteluasemia. Ne ovat niin kutsuttuja stingray-laitteita, joita ulkomaalaisten agenttien ja myös rikollisten tiedetään käyttävän. DHS ei kuitenkaan tiedä kenen asentamia salakuunteluasemat ovat.


Video: Morjesta pöytään, mitkä veivit! Ruotsalaishyökkääjä tarjoili aivan hillittömän NHL-osuman - katso kaikki tulokset iltalehti 08:33 03.04

NHL:n yön kierroksen eittämättä upeimmasta maalista vastasi Washingtonin ruotsalaislaituri Andre Burakovsky. Katso videolta Burakovskyn upea maali. NHL on katsottavissa Viasatin tv-kanavilla ja Viaplayssa. Burakovsky niittasi Capitalsin voitto-osuman St. Louis Bluesin verkkoon - ja teki sen melkoisen komeasti. Ensin puolustaja Vince Dunn vietiin totaalisen kuutamolle upealla jalkakikalla. Sen jälkeen maalivahti Jake Allen joutui nöyrtymään, kun Burakovsky viimeisteli etunurkkaan hallitun harhautuksen jälkeen.


Sebastian Aho iski komean maalin Teuvo Teräväisen tarjoilusta iltalehti 07:43 31.03

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen auttoivat Carolina Hurricanesin 4-1-voittoon Washington Capitalsista. Aho iski rannevedolla Hurricanesin 3-1-maalin, mikä katkaisi Washingtonin takaa-ajon kenties ratkaisevalla tavalla kolmannessa erässä. Millintarkkaa yläkulmalaukausta edelsi Teuvo Teräväisen tarjoilu. Maali oli Aholle jo kauden 28:s. Teräväiselle syöttöpisteitä on kertynyt 39.


Martin Luther Kingin 9-vuotiaalta lapsenlapselta tulinen puhe aseväkivaltaa vastaan: "Minulla on unelma, että liika on liikaa" MTV 11:03 25.03

Eilen ympäri Yhdysvaltoja marssittiin aseväkivaltaa vastaan. Washingtonin suurmarssiin osallistuneet yllättyivät, kun lavalle asteli nuori tyttö. Hän oli edesmenneen Martin Luther King Jr:n tyttärentytär Yolanda Renee King.


Sadattuhannet nuoret vaativat muutosta Yhdysvaltain aselakeihin - ”Olen väsynyt pelkäämään” iltalehti 21:54 24.03

Marssin takana ovat floridalaisen Marjory Stoneman Douglas High Schoolin oppilaat. - Olen sitä ikäpolvea, että olen oppinut pelkäämään aseväkivaltaa. Pelkään, että minut ammutaan, kun menen kouluun, kun menen elokuviin, kun menen ostoskeskukseen. Olen myös väsynyt pelkäämään koko ajan. On korkea aika, että joku sanoo, että ihmisten elämät ovat aseita arvokkaampia, kertoo Lynn-Ellin Zeigler, joka osallistui satojentuhansien muiden kanssa aserajoituksia vaativaan March For Our Lives -marssiin Washingtonin keskustassa. Marssin takana ovat floridalaisen Marjory Stoneman Douglas High Schoolin oppilaat. Nuoret aktivoituivat sen jälkeen, kun 17 koulun oppilasta kuoli helmikuussa, kun AR-15 -kiväärillä varustautunut oppilas avasi tulen koulussa. Tällä kertaa perinteinen parin päivän kauhistelu ja sen jälkeinen toimettomuus eivät ole riittäneet. Nuoret vaativat turvallisuutta itselleen ja tällä kertaa tunnelma on aivan toinen.


Skandaalin keskiössä olevan datafirman pomo: me teimme Trumpista presidentin iltalehti 09:24 21.03

Nettikampanjat tehtiin niin, että jälkiä ei jäänyt. Datafirma Cambridge Analytica keksi Donald Trumpin kampanjassa käytetyt iskulauseet ja testasi niiden toimivuutta salaa jo vuodesta 2014 alkaen, kertoo yhtiössä aikaisemmin työskennellyt Christopher Wylie :lle. Yksi yhtiön keksimistä iskulauseista oli "Drain the Swamp" eli kuivattakaa suo. Suolla tarkoitetaan Washingtonin perinteistä valtaeliittiä, jota vastaan Trump kertoi taistelevansa.


Oikeusministeri Häkkänen tapasi usalaiskollegansa: ”Uudenlaisiin uhkiin tarvitaan uudenlaisia vastakeinoja” iltalehti 19:46 20.03

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) tapasi Washingtonin-vierailullaan Yhdysvaltain oikeusministeri Jeff Sessionsin. Keskustelussa nousivat oikeusministeriön tiedotteen mukaan esiin erityisesti USA-EU-suhteiden tulevaisuus, hybridivaikuttaminen ja vaalien turvallisuus sekä terrorismin vastainen työ. - Totesimme, että hybridivaikuttaminen ja erityisesti vaalivaikuttaminen ovat demokraattisen järjestelmän suuria uhkia ympäri maailmaa. Jokainen valtio on nykyisin hybridivaikuttamisen riskikohde. Suomessa oleva hybridiosaamiskeskus pyrkii parantamaan yhteistä varautumista hybridiuhkiin, Häkkänen sanoo tiedotteessa.


Koulussa ammuttu Yhdysvalloissa - seuraa livelähetystä iltalehti 14:43 20.03

Ampuminen tapahtui Marylandin osavaltiossa. Koulussa on ammuttu laukauksia Yhdysvaltojen Marylandissa tiistaiaamuna. Yhdysvaltalaismedian mukaan useita on loukkaantunut, mutta poliisi ei ole vielä vahvistanut kuolonuhreja. Poliisi on paikalla parhaillaan. Koulu vahvistaa ampumisen verkkosivuillaan ja kertoo, että koulu on tällä hetkellä suljettu. 1600 oppilaan koulu sijaitsee Marylandin osavaltiossa Pennsylvanian eteläpuolella, reilun sadan kilometrin päässä Washingtonin kaupungista.


- Kela älähti, - rekat arvio Tapparan Championship Kaikki eduskuntaan kesäkuussa, luovun imperialismiin” kokaiinilastin kolmesti nopeusvalvontakameralle luovun Keskustan mestaruutta” näpistyksestä - ole vielä tarpeeksi Päiväkodit sulkevat oviaan Saako Leijonat 213 toiseksi kovin ranne” tuomio kiihottamisesta ”Olisi mukavaa hiljentää

Uutiset