Bussi paiskautui päin tunnelin seinää Kiinassa: Ainakin 36 kuollut iltalehti 07:45 11.08

Tuhoisa onnettomuus tapahtui yöllä moottoritietunnelissa Pohjois-Kiinassa. Ainakin 36 ihmistä on kuollut linja-auton paiskauduttua päin moottoritietunnelin seinää sen suuaukolla Kiinan Ankangissa, Shaanxin provinssissa. Loukkaantuneita on viranomaisten mukaan 13. Xinhua-uutistoimiston julkaisemat kuvat turmasta näyttävät, miten bussin etuosa on painautunut sisään törmäyksen voimasta. Onnettomuus tapahtui Qinlingin vuoriston läpi kulkevassa tunnelissa.


Kaksi viranomaista sai potkut taikauskoisuudesta ja loitsujen langettamisesta Kiinassa iltalehti 11:53 04.08

Kiinassa viranomaisten on kiellettyä seurata uskontoja tai taikauskoisia oppeja. Kaksi kiinalaista viranomaista on saanut potkut "taikauskoisen toiminnan" harjoittamisesta. Kiinan valtion uutistoimisto Xinhua kertoi perjantaina viranomaisten osallistuneen ennustuskursseille työmatkoillaan ja yrittäneen käyttää loitsuja edetäkseen urallaan.


Venäjä ja Kiina aloittivat viikon mittaisen sotaharjoituksensa Itämerellä iltalehti 16:56 21.07

Venäjän ja Kiinan viikon mittainen yhteinen sotaharjoitus Itämerellä alkoi perjantaina. Venäjän puolustusministeriön mukaan harjoituksen aktiiviset päivät ovat ensi viikolla. Harjoitukseen osallistuu Venäjän laivaston aluksia ja lentokoneita sekä Kiinan laivaston aluksia. Laivastot harjoittelevat muun muassa yhteistoimintaa merillä. Kiinan uutistoimisto Xinhuan mukaan sotaharjoituksen toinen osuus järjestetään syyskuussa Kaukoidässä Japaninmerellä. mukaan harjoitukseen osallistuu kolme kiinalaista sota-alusta. Kiinan ja Venäjän yhteiset sotaharjoitukset on pidetty vuosittain vuodesta 2012 lähtien, mutta nyt ensimmäistä kertaa Itämerellä, BBC kertoo.


Kiinan ja Venäjän sotaharjoitus Itämerellä alkaa pian iltalehti 16:36 19.07

Kiinalaisia aluksia lipuu tällä viikolla Itämerelle, kun Venäjä ja Kiina aloittavat yhteisen sotaharjoituksensa. Venäjän puolustusministeriön mukaan harjoitus alkaa perjantaina ja kestää noin viikon. Ministeriö kertoo, että harjoituksen varsinaiset aktiiviset päivät ovat ensi viikolla. Harjoitukseen osallistuu Venäjän laivaston aluksia ja lentokoneita sekä Kiinan laivaston aluksia. Laivastot harjoittelevat muun muassa yhteistoimintaa merillä. Kiinan uutistoimisto Xinhuan mukaan nyt käytävän sotaharjoituksen toinen osuus järjestetään syyskuussa Kaukoidässä Japaninmerellä.


Kaasuputki räjähti tuhoisin seurauksin Kiinassa – ainakin viisi kuollut ja 89 loukkaantunut iltasanomat 03:14 05.07

Xinhuan mukaan työntekijät olivat korjaamassa putken kohtaa, jossa oli havaittu vuoto.


Kiinassa on löydetty jo 15 kuollutta valtavan maanvyöryn jälkeen, yli 100 kateissa: ”Koko kylä ja sen kymmenet perheet tuhoutuivat” iltasanomat 20:23 24.06

Kiinassa Sichuanin maakunnassa pelastustyöntekijät ovat löytäneet tähän mennessä 15 ruumista massiivisen maanvyöryn jälkeen, kertoo Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua.


Yli 140 ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle Kiinassa iltalehti 20:04 24.06

Ylis sadan ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle Sichuanin maakunnassa. Paikalla on meneillään pelastusoperaatio. Kiinassa yli 140 ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle Sichuanin maakunnassa. Paikalla on meneillään pelastusoperaatio. Ainakin 40 kotia tuhoutui maanvyörymässä Xinmon kylässä, kun läheisen vuoren rinne romahti, Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua kertoo. Peoples Daily -lehden mukaan kivet olisivat haudanneet alleen ainakin 46 kotia.


Kiinassa on löydetty 15 ruumista valtavan maanvyöryn jälkeen - yli 100 ihmistä yhä kateissa iltalehti 19:45 24.06

Kiinassa Sichuanin maakunnassa pelastustyöntekijät ovat löytäneet tähän mennessä 15 ruumista massiivisen maanvyöryn jälkeen, kertoo Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua. Kadoksissa arvioidaan olevan vielä yli 100 ihmistä. Yli 60 kotia tuhoutui maanvyörymässä Xinmon kylässä, kun läheisen vuoren rinne romahti varhain lauantaina paikallista aikaa. Kylästä on uutistoimisto AFP:n mukaan löytynyt elossa pariskunta ja sylivauva.


Kiinassa noin sadan ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle iltalehti 05:56 24.06

Kiinassa noin sadan ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle Sichuanin maakunnassa. Paikalla on meneillään pelastusoperaatio. Noin 40 kotia tuhoutui maanvyörymässä Xinmon kylässä, kun läheisen vuoren rinne romahti, Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua kertoo. Onnettomuus tapahtui varhain lauantaina paikallista aikaa.


Kiinan laivasto saapuu harjoituksiin Itämerelle iltasanomat 08:55 19.06

Kiinalainen laivasto-osasto on matkalla Itämerellä pidettäviin yhteisiin sotaharjoituksiin Venäjän kanssa, kertoo kiinalainen uutistoimisto Xinhua.


26 loukkaantui vakavasti turbulenssissa Pariisi-Kiina -lennolla iltalehti 16:28 18.06

Osalla matkustajista meni jopa luita poikki. Vähintään 26 ihmistä on loukkaantunut vakavasti, kun turbulenssi höykytti China Eastern Airlinesin lentokonetta matkalla Pariisista Kiinaan sunnuntaina, kertoo BBC. Turbulenssin kouriin joutui numerolla MU774 matkannut lentokone, joka oli matkalla Kunmingiin, Yunnanin maakunnan pääkaupunkiin Kiinassa. Valtion uutistoimisto Xinhuan mukaan osalla matkustajista menivät luita poikki, päähän tuli iskuja ja osa sai muita ruhjeita.


Kiinalaisen lastentarhan portilla räjähti -  ainakin 7 kuollut ja useita loukkaantunut iltalehti 15:33 15.06

Kiinalaisen lastentarhan portilla on tapahtunut räjähdys. Useita on kuollut ja loukkaantunut. Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut räjähdyksessä lastentarhan portilla, kertoo valtion media. Räjähdys tapahtui Jiangsun maakunnassa Kiinan itärannikolla. Mediassa julkaistujen kuvien perusteella räjähdys on repinyt vaatteet joiltakin ihmisiltä ja osa makaa maassa tiedottomina. Xinhua-uutistoimiston mukaan räjähdys tapahtui, kun koulupäivä oli päättymässä. Poliisin mukaan räjähdyksen syytä vielä selvitetään.


Koiviston sotakokemukset nostettiin esiin USA:ssa - "harvinaislaatuinen poliitikko" iltalehti 20:27 13.05

Mauno Koiviston kuolemasta on uutisoitu laajasti kansainvälisessä mediassa. Presidentti Mauno Koiviston kuolemasta uutisoitiin maailmalla laajasti. Aiheeseen tarttuivat suuret uutistoimistot, kuten yhdysvaltalainen AP, brittiläinen Reuters, ruotsalainen TT ja kiinalainen Xinhua. Erityisen kattavasti Koiviston uraa käsiteltiin Viron ja Ruotsin lehdistössä.


Presidentti Koiviston kuolemasta uutisoitiin laajasti maailmalla iltalehti 00:56 13.05

Suomen yhdeksännen presidentin Mauno Koiviston kuolemasta uutisoitiin laajasti maailmalla perjantai-iltana. Suuret uutistoimistot, kuten yhdysvaltalainen AP, brittiläinen Reuters, ruotsalainen TT, norjalainen NTB ja kiinalainen Xinhua julkaisivat tiedon Koiviston kuolemasta sen jälkeen, kun tasavallan presidentin kanslia kertoi suru-uutisesta. Yhdysvalloissa Koivistosta uutisoivat muun muassa New York Times, Washington Post ja ABC News.


Uutiset