Ruotsi liittyi Britannian vetämiin valmiusjoukkoihin – Suomen päätös lähipäivinä: ”Olemme tulossa perässä” iltasanomat 08:52 26.06

Ruotsin hallitus päätti torstaina, että maa liittyy Britannian johtamaan, Naton ja YK:n tukena oleviin valmiusjoukkoihin.


Eduskunnan puhemies Lohela tapaa Yhdysvalloissa puhemies Paul Ryanin iltalehti 19:29 22.06

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv) aloittaa Yhdysvaltojen vierailunsa juhannusaattona. Lohela tapaa matkallaan muun muassa Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puhemiehen, republikaanien Paul Ryanin yhdessä Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten kanssa. Lohela vierailee Washingtonin lisäksi New Yorkissa YK:n päämajassa, missä hän tapaa YK:n yleiskokouksen 71. istunnon puheenjohtaja Peter Thomsonin ja YK:n apulaispääsihteeri Amina Mohammedin. Tapaamisessa käsitellään muun muassa lasten ja naisten aseman edistämistä.


80 vuotta täyttävä presidentti Martti Ahtisaari: "Menin itseäni paljon viisaamman henkilön kanssa naimisiin" iltalehti 00:01 22.06

Presidentti Martti Ahtisaari toivoo, että suomalaiset osaisivat arvostaa suomalaisuuttaan. Syksyllä 1976 nuori suurlähettiläs nautti illallista kotonaan Tansaniassa. Kahvitauolla Martti Ahtisaaren oli käytävä neuvonpitoon Eeva-vaimon ja seitsenvuotiaan Marko-pojan kanssa. Illallisvieraat olivat esittäneet hämmentävän työtarjouksen. He halusivat Ahtisaaren YK:n Namibia-valtuutetuksi New Yorkiin. Pyyntö tarkoitti suurta muutosta: päätöstä, joka tulisi ohjaamaan Ahtisaaren uran suunnan hänen loppuelämäkseen.


Venäläis­diplomaatista YK:n ensimmäinen terrorismin­vastaisen työn päällikkö hs 20:47 21.06


45 000 joogasi yhdessä - katso kuvat kansainvälisen joogapäivän vietosta iltalehti 12:57 21.06

YK:n julistaman päivän kunniaksi joogaajat kokoontuvat eri puolilla maailmaa. Intiassa yritettiin tänään rikkoa Guinnessin ennätystä kansainvälisen joogapäivän kunniaksi. Maan joogapääkaupungissa Mysoressa 45 000 ihmistä joogasi yhdessä. Myös maan pääministeri Narenda Modi oli mukana tempauksessa, kertoo New Indian Express. Ei ole vielä varmaa rikottiinko ennätys. Intialainen ministeriö, joka keskittyy intialaisiin terveysmenetelmien kehittämiseen, julkaisi päivän kunniaksi yhteisen joogaprotokollan, kertoo Times of India -lehti. Sen tarkoitus on edistää harmoniaa ja rauhaa joogan avulla.


Tänään vietetään maailman pakolaispäivää iltalehti 06:02 20.06

Suurin osa maailman pakolaisista on edelleen peräisin Syyriasta. Tänään vietetään maailman pakolaispäivää. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n eilen julkaiseman raportin mukaan maailmassa oli viime vuoden loppuun mennessä 65,6 miljoona ihmistä, jotka olivat joutuneet jättämään kotinsa sotien, väkivallan tai vainon vuoksi. Vuodesta 2015 pakolaisten määrä oli kasvanut 300 000:lla. Suurin osa maailman pakolaisista on edelleen peräisin Syyriasta. Maasta oli paennut muihin maihin viime vuoden loppuun mennessä yhteensä 5,5 miljoonaa ihmistä. Seuraavaksi eniten pakolaisia oli Afganistanista, Irakista sekä Etelä-Sudanista, missä tilanne paheni voimakkaasti vuonna 2016.


Välikohtaus lentokentällä - Pohjois-Korea syyttää USA:ta diplomaattiensa ryöväämisestä: "Törkeä ja laiton gangsterivaltio" iltalehti 23:01 19.06

Amerikkalaisagentit takavarikoivat pohjoiskorealaisilta diplomaateilta tavaraa Kennedyn kansainvälisellä lentokentällä ennen ryhmän nousua koneeseen. Pohjoiskorealainen delegaatio oli palaamassa YK:n konferenssista New Yorkissa perjantaina, kun noin 20 Yhdysvaltain agenttia ja poliisia vei heiltä useita "mediaesineitä ja paketteja", kertoo . Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät paljasta, mitä takavarikoidut esineet ja paketit ovat ja miksi ne takavarikoitiin. Pohjois-Korean ulkoministeriön tiedottajan mukaan diplomaatit vastustelivat voimakkaasti, mutta "diplomaattinen paketti" vietiin väkivaltaa käyttäen.


Maailmassa enemmän pakolaisia kuin koskaan aiemmin – huomattava osa lähtöisin Lähi-idän kriisipesäkkeestä iltasanomat 08:16 19.06

Maailmassa oli vuonna 2016 enemmän pakolaisia kuin koskaan aiemmin, kertoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tuore raportti.


Neljä Malin hyökkääjää kuollut iltalehti 04:38 19.06

Ainakin kaksi turistia kuoli selkkauksessa. Neljä YK:n työntekijää loukkaantui. Malin turvallisuusjoukot ovat surmanneet neljä hyökkääjää, kertoo maan turvallisuudesta vastaava ministeri. Ministeri Salif Traoren mukaan kahden hyökkääjän ruumiit on löydetty ja kahta ruumista etsitään.


Li Andersson hermostui Niinistön ja Haaviston maahanmuuttokeskusteluun - "olen lopen kyllästynyt" iltalehti 22:36 18.06

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja vihreiden presidenttiehdokasta Pekka Haavistoa tulikivenkatkuisessa Facebook-päivityksessään. - Niin tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä kuin asemaan pyrkivällä Pekka Haavistollakin vaikuttaa olevan vaikeaa valita sanansa oikein puhuessaan maan harjoittamasta turvapaikkapolitiikasta, Andersson aloittaa. Anderssonin mukaan viime vuoden valtiopäivien avajaispuheessaan Sauli Niinistö valitsi sanansa niin, että yleisö tulkitsi hänen kritisoivan 50-luvulta asti voimassa ollutta YK:n pakolaissopimusta.


Länsimaalaisten suosimaan turistikohteeseen hyökätty Malissa - useita kuollut ja loukkaantunut iltalehti 22:05 18.06

Hyökkäys on edelleen käynnissä, kertoo BBC. Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Malin tasavallassa on tällä hetkellä käynnissä hyökkäys länsimaalaisten suosimaan turistikohteeseen joka sijaitsee pääkaupunki Bamakon lähellä. Alueelta on kuultu räjähdyksiä ja aseiden laukauksia. YK:n edustajan mukaan useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut, mutta kuolonuhrien tarkkaa määrää ei tiedetä. Hyökkääjät ovat myös ottaneet panttivankeja.


YK:n järjestö: Isisillä jopa 100 000 siviiliä ihmiskilpinä Mosulissa – kaupungin valtaaminen kestänyt jo kahdeksan kuukautta hs 15:58 16.06


Isis pitää 100 000 siviiliä ihmiskilpenään Mosulissa iltalehti 13:18 16.06

YK:n mukaan Isis pitää Mosulin vanhassa kaupungissa yli 100 000 siviiliä ihmiskilpenään. - Mosulin vanhassa kaupungissa saattaa olla vielä yli 100 000 siviiliä. Heitä pidetään pääasiassa ihmiskilpinä, YK:n pakolaistoimiston Irakissa oleva edustaja Bruno Geddo sanoi.


Joka viides rikkaassa maassa asuva lapsi elää köyhyydessä - Suomi erottuu surullisesti nuorten itsemurhatilastoissa iltalehti 12:53 15.06

Unicefin julkistaman raportin mukaan esimerkiksi USA:ssa ja Britanniassa pidetään lasten hyvinvoinnista huonosti huolta. Joka viides kehittyneessä maassa asuva lapsi elää suhteellisessa köyhyydessä, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicefin torstaina julkaisema raportti. Joka kahdeksas lapsi ei voi olla varma siitä, että hän saa joka päivä ruokaa. Huonoiten lasten hyvinvoinnista rikkaissa maissa pärjäsivät keskimäärin Israel ja Romania, joissa joka kolmas lapsi elää köyhyydessä. Parhaiten menestyivät Pohjoismaat, joissa köyhyydestä kärsi joka kymmenes lapsi.


Pakotteiden rasittama Qatar Airways vetoaa YK:n ilmailujärjestöön: Julistakaa ylilentokiellot laittomiksi hs 19:05 12.06


Libyan rannikolla upposi laiva - ainakin kymmenen ihmistä kuoli iltalehti 05:32 11.06

Ainakin kymmenen pakolaista kuoli ja yli 100 katosi, kun Eurooppaan matkalla ollut laiva upposi Libyan rannikolla, merivartiosto ja ensiapuryhmät kertoivat lauantaina Ainakin kymmenen pakolaista kuoli ja yli 100 katosi, kun Eurooppaan matkalla ollut laiva upposi Libyan rannikolla, merivartiosto ja ensiapuryhmät kertoivat lauantaina. Uponnut laiva löydettiin Grabullista, joka on noin 60 kilometrin päässä Tripolista. YK:n pakolaisjärjestön mukaan tänä vuonna noin 61 250 pakolaista on ylittänyt Välimeren ja saapunut sitä kautta Italiaan. Matkalla on kuollut tai kadonnut ainakin 1 800 ihmistä. Ihmissalakuljettajat ovat hyödyntäneet Libyassa vuonna 2011 alkanutta kaaosta, joka sai alkunsa kansannoususta, jossa Libyan johtaja Muammar Gaddafi kuoli.


Yhdysvallat pohtii asemaansa YK:n ihmisoikeusneuvostossa: Israel-vastaisuus täytyy kyseenalaistaa iltalehti 19:58 06.06

YK-lähettiläs kritisoi neuvostoa passiivisuudesta Venezuelaa ja Irania kohtaan. Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley kyseenalaistaa YK:n ihmisoikeusneuvoston Israelin vastaiset päätöslauselmat. Maa pohtii vaihtoehtoja roolilleen neuvostossa. Haley puhutteli tänään ensimmäistä kertaa YK:n ihmisoikeusneuvostoa Genevessä, Sveitsissä.


Uutiset