Espanja on pelastanut 600 ihmistä Välimerestä - osa teki matkaa lasten leluveneillä iltalehti 08:29 17.08

Eurooppaan pyrkineet ihmiset olivat lähteneet heppoisilla aluksilla Marokosta. Espanjan rannikkovartiosto kertoo pelastaneensa 599 Marokosta lähtenyttä ihmistä Välimerestä 24 tunnin aikana. Siirtolaiset olivat 15:ssä eri veneessä, joiden joukossa oli myös lasten leikkiveneitä ja vesijetti. Pelastettujen joukossa oli 35 lasta ja yksi vauva. YK:n mukaan 9 000 siirtolaista on saapunut Espanjaan tänä vuonna. Se on kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna samana ajanjaksona. Ainakin 120 ihmistä on hukkunut merimatkan aikana.


YK:n pääsihteeri tuomitsi rasismin ja muukalaisvihan – ”Meidän on noustava niitä vastaan, joka kerta, kaikkialla” iltasanomat 02:03 16.08

Antonio Guterres kirjoitti selväsanaisen lausunnon sosiaalisessa mediassa.


YK:n pääsihteeri tuomitsi rasismin ja muukalaisvihan – ”meidän on noustava niitä vastaan, joka kerta, kaikkialla” iltasanomat 02:03 16.08

Antonio Guterres kirjoitti selväsanaisen lausunnon sosiaalisessa mediassa.


Kolumbia julisti konfliktin Farcin kanssa virallisesti päättyneeksi iltalehti 22:30 15.08

Viimeinen kuorma Farc-sissien luovuttamia aseita lähetettiin tänään välivarastosta sulatettavaksi YK:n valvonnassa. Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on julistanut maan 50-vuotisen sisällissodan virallisesti päättyneeksi. Viimeinen kuorma Farc-sissien luovuttamia aseita lähetettiin tänään välivarastosta sulatettavaksi YK:n valvonnassa. - Aseista luopumisen myötä konflikti on lopulta aidosti ohitse ja uusi vaihe alkaa kansakunnallemme, Santos sanoi seremoniassa Pondoresissa, syrjäisellä alueella maan pohjoisessa Guajiran maakunnassa.


Malissa asemiehet hyökkäsivät kahteen YK:n tukikohtaan – useita kuoli iltasanomat 02:50 15.08

YK:n operaatio on ollut toistuvasti hyökkäyksien kohteena.


Venezuelan presidentti haluaa tavata Trumpin iltalehti 06:43 11.08

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro haluaa tavata Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kasvotusten. Nicolas Maduro kertoo antaneensa virkamiehille tehtäväksi järjestää tapaaminen YK:n yleiskokouksen yhteydessä, jos se vain on mahdollista. Kokous järjestetään New Yorkissa syyskuun 20. päivänä. Donald Trump on muun muassa kutsunut Maduroa diktaattoriksi, ja Yhdysvallat on määrännyt Venezuelalle pakotteita Maduron toimien takia. Yhdysvallat on asettanut pakotteita sekä Madurolle että toimintansa aloittaneelle edustajistolle. Edustajisto voi esimerkiksi muuttaa lakeja ja hajottaa parlamentin.


Kiina vakuuttaa olevansa "sataprosenttisen sitoutunut" Pohjois-Korean vastaisiin pakotteisiin iltalehti 15:56 07.08

Kiina on perinteisesti ollut Pohjois-Korealle tärkeä kauppakumppani. Kiinan ulkoministeri Wang Yi vakuuttaa maan olevan sataprosenttisen sitoutunut Pohjois-Korean vastaisten YK-pakotteiden toteuttamiseen. Kiina äänesti viikonloppuna YK:n turvallisuusneuvostossa pakotteiden puolesta. Kiina on perinteisesti ollut Pohjois-Korealle tärkeä kauppakumppani. Diplomaattiarvioiden mukaan YK:n asettamat pakotteet vievät merkittävän osan Pohjois-Korean vientituloista, sillä maalle asetettiin tiettyjen tuotteiden vientikielto.


Pohjois-Korea uhkaa kostavansa USA:lle "tuhatkertaisesti" - ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan iltalehti 14:46 07.08

"Emme aio koskaan ottaa askeltakaan taaksepäin ydinmahtimme vahvistamisesta", Pohjois-Korea sanoo tiedotteessaan. Pohjois-Korea uhkailee kostavansa sitä vastaan langetetut pakotteet "tuhatkertaisesti" Yhdysvalloille. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti Yhdysvaltojen luonnosteleman päätöslauselman Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korealle asetettiin muun muassa tiettyjen tuotteiden vientikielto, joka diplomaattilähteen arvion mukaan haukkaa merkittävän osan maan vientituloista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi maanantaina, että maa pitää pakotteita rikkomuksena itsemääräämisoikeutta vastaan. Pohjois-Korea sanoo, ettei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä.


Pohjois-Korea ei aio neuvotella ydinaseista – tuomitsee pakotteet iltasanomat 13:32 07.08

Pohjois-Korea tuomitsee tuoreet YK:n pakotteet rikkomuksena maan itsemääräämisoikeutta vastaan.


Pohjois-Korea ei aio neuvotella ydinaseista - tuomitsee pakotteet iltalehti 10:24 07.08

Pohjois-Korea tuomitsee tuoreet YK:n pakotteet rikkomuksena maan itsemääräämisoikeutta vastaan. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti esityksen Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoo, että maa ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä. Maa myös vakuuttaa, ettei aio perääntyä ydinasepyrkimyksistään.


Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa: luopukaa ydinkokeista, aloittakaa neuvottelut iltasanomat 12:18 06.08

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa toimimaan järkevästi. Kiinan ulkoministeri Wang Yi keskusteli tänään Pohjois-Korean ulkoministerin Ri Hong-yon kanssa pakotteista, jotka YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen Pohjois-Koreaa vastaan.


Ruuvi kiristyy: Pohjois-Korealle tiukkoja pakotteita - "nämä todella satuttavat" iltalehti 09:13 06.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiittelee Kiinaa ja Venäjää tuesta Pohjois-Korean vastaisille pakotteille. Valkoisen talon lausunnon mukaan Trump arvostaa Kiinan ja Venäjän puoltavia ääniä. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilisessä äänestyksessään kiristykset Pohjois-Korean pakotteisiin. Päätöslauselma oli Yhdysvaltojen luonnostelema, ja sen tarkoitus on painostaa Pohjois-Koreaa luopumaan ydin- ja ohjuskokeistaan. Pakotteiden arvioidaan leikkaavan Pohjois-Korean vientituloja noin miljardilla dollarilla.


YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi yksimielisesti Pohjois-Korean pakotteet – näitä se koskee iltasanomat 22:52 05.08

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi lauantaina yksimielisesti tiukennukset Pohjois-Korean pakotteisiin.


YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Pohjois-Korean pakotteista - haukkaisivat ison osan maan vientituloista iltalehti 17:41 05.08

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään tiukennuksista Pohjois-Korean pakotteisiin. Yhdysvaltojen luonnostelemassa päätöslauselmassa ehdotetaan muun muassa tiettyjen tuotteiden vientikieltoa Pohjois-Korealle. Vientikielto koskisi muun muassa kivihiiltä, rautaa ja malmia sekä kalaa ja muita meren antimia. Diplomaattilähteen arvion mukaan kaikkien maiden toimeen panemana vientikielto haukkaisi noin kolmanneksen Pohjois-Korean vuosittaisista kolmen miljardin dollarin vientituloista.


YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Pohjois-Korean pakotteista – haukkaisivat ison osan maan vientituloista iltasanomat 12:59 05.08

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään tiukennuksista Pohjois-Korean pakotteisiin.


Uutiset