USA kaatoi odotetusti YK:n Jerusalem-päätöslauselman iltasanomat 20:02 18.12

Yhdysvallat on kaatanut veto-oikeudellaan YK:n turvallisuusneuvoston Jerusalem-päätöslauselman.


USA esti turvallisuusneuvoston päätöslauselman – kaikki muut maat halusivat tuomita Jerusalem-päätöksen MTV 20:00 18.12

Yhdysvallat on käyttänyt veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa ja estänyt päätöslauselman läpimenon, jolla olisi tuomittu presidentti Donald Trumpin Jerusalem-päätös.


YK:n turvaneuvosto halusi kumota Trumpin Jerusalem-päätöksen - USA käytti veto-oikeuttaan iltalehti 19:53 18.12

Yhdysvallat on estänyt YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen, jolla Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi olisi kumottu. Yhdysvallat käytti veto-oikeuttaan maanantaina, kun YK:n turvaneuvosto äänesti USA:n päätöksen kumoamisesta. Kyseessä oli vahvasti kritisoitu presidentti Donald Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne. Yksikään muu valtio ei ole näin tehnyt. Turvallisuusneuvoston äänestämässä lauselmassa vaadittiin, ettei yksikään YK:n jäsenvaltio toimi YK:n Jerusalemin tilaa koskevien lauselmien vastaisesti.


YK:n turvallisuusneuvosto äänestää Trumpin Jerusalem-päätöksestä MTV 05:59 18.12

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Yhdysvaltain Jerusalem-päätöstä koskevasta päätöslauselmaluonnoksesta, sanovat diplomaattilähteet.


YK:n turvallisuusneuvosto harkitsee päätöslauselmaa yksipuolisten Jerusalem-päätösten hylkäämisestä iltalehti 00:55 17.12

YK:n turvallisuusneuvosto punnitsee vastausta Yhdysvaltain yksipuoliseen Jerusalem-päätökseen. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. YK:n turvallisuusneuvoston harkitsee luonnosta päätöslauselmasta, jonka mukaan millään yksipuolisella päätöksellä Jerusalemin asemasta ei ole lainvoimaa ja se täytyy mitätöidä.


AFP: YK:ssa harkitaan yksi­puolisten Jerusalem-päätösten mitätöintiä iltasanomat 23:04 16.12

YK:n turvallisuusneuvostossa pohditaan keinoja, jotka olisivat vastaveto Yhdysvaltain kuohuntaa herättäneelle Jerusalem-päätökselle.


Tillerson pyörsi sovittelevat puheensa: "Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy neuvottelupöytiin" MTV 05:43 16.12

Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy takaisin neuvottelupöytiin lopettamalla pitkäaikaisesti uhitteleva käytös, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson YK:n turvallisuusneuvostolle.


Pohjois-Korean viranomaiset YK:lle: sodan välttäminen tärkeää – Tillerson valmis aloittamaan neuvottelut ilman ennakkoehtoja MTV 06:03 13.12

Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja. Pohjois-Korean viranomaiset puolestaan ovat ilmoittaneet YK:n edustajalle, että sodan välttäminen on tärkeää. Kim Jong-un vannoo edelleen tekevänsä maastaan maailman suurimman ydinasevaltion.


Pohjois-Korea YK:n edustajalle: Sodan välttäminen tärkeää iltasanomat 04:13 13.12

Jeffrey Feltmanin mukaan maa ei konkreettisesti ehdottanut keskustelujen jatkamista.


CNN: Pohjoiskorealainen rahtialus katosi kuukaudeksi ja kiersi sitten ympyrää yli 2 viikkoa – asiantuntija ymmällään iltasanomat 06:01 11.12

Hao Fan 6 -rahtialukselta kiellettiin pääsy ”kaikkiin satamiin”. Toistaiseksi on epäselvää, onko laivan lastina esimerkiksi kivihiiltä, jonka viennin YK:n pakotteet kieltävät Pohjois-Korealta.


YK:n poliittinen alipääsihteeri: Jännitteet Korean niemimaalla maailman vaarallisin turvallisuuskysymys MTV 05:50 11.12

Pohjois-Koreassa vierailleen YK:n poliittisen alipääsihteerin Jeffrey Feltmanin mukaan jännitteet Korean niemimaalla täytyy ratkaista nopeasti ja diplomaattisesti, jotta mahdollinen sota voidaan välttää.


YK:n poliittinen alipääsihteeri Feltman: Jännitteet Korean niemimaalla maailman vaarallisin turvallisuuskysymys iltasanomat 04:27 11.12

Feltman vieraili Pohjois-Koreassa viime viikolla.


YK yritti ratkoa Pohjois-Korean kriisiä – ”Väärinkäsitysten ehkäisyllä on kiire” iltasanomat 06:03 10.12

YK:n poliittisten suhteiden johtaja palasi lauantaina vierailulta Pohjois-Koreasta.


15 YK:n rauhanturvaajaa kuoli hyökkäyksessä Kongossa iltasanomat 09:41 09.12

Kongon demokraattisessa tasavallassa ainakin 15 YK:n rauhanturvaajaa on kuollut sotilastukikohtaan tehdyssä hyökkäyksessä.


Ainakin 14 rauhanturvaajaa kuollut hyökkäyksessä Kongossa MTV 17:54 08.12

Ainakin 14 YK:n rauhanturvaajaa on kuollut ja yli 40 haavoittunut hyökkäyksessä Kongossa.


YK: Ainakin 14 rauhanturvaajaa kuollut Kongossa iltasanomat 17:42 08.12

Ainakin 14 YK:n rauhanturvaajaa on kuollut ja 53 haavoittunut heihin kohdistuneessa iskussa Kongossa.


Ainakin 14 YK:n rauhanturvaajaa kuollut hyökkäyksessä Kongon demokraattisessa tasavallassa iltalehti 17:22 08.12

Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Ainakin 14 YK:n rauhanturvaajaa on kuollut Kongossa, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Lisäksi 40 ihmistä on loukkaantunut. Rauhanturvaajat kuolivat hyökkäyksessä Pohjois-Kivun alueella. Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Kongon demokraattinen tasavalta (entinen Zaire) on yksi maailman köyhimmistä ja vaarallisimmista maista, jossa kapinallisryhmät ja sotilaat ottavat jatkuvasti yhteen aseellisesti.


Ainakin 14 YK:n avustustyöntekijää kuollut hyökkäyksessä Kongon demokraattisessa tasavallassa iltalehti 17:22 08.12

Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Ainakin 14 YK:n avustustyöntekijää on kuollut Kongossa, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Lisäksi 40 ihmistä on loukkaantunut. Avustustyöntekijät kuolivat hyökkäyksessä Pohjois-Kivun alueella. Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Kongon demokraattinen tasavalta (entinen Zaire) on yksi maailman köyhimmistä ja vaarallisimmista maista, jossa kapinallisryhmät ja sotilaat ottavat jatkuvasti yhteen aseellisesti.


YK:n turvallisuusneuvosto pui tänään Trumpin Jerusalem-päätöstä MTV 05:30 08.12

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään hätäkokoukseen keskustelemaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Jerusalem-päätöksestä. Trump vahvisti keskiviikkona tunnustavansa virallisesti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, mikä odotetusti synnytti kiivasta vastustusta eri puolilla maailmaa.


Uutiset