Päivän veto- ja vakiovihjeet: Eliteserienissä maalit herkässä iltalehti 10:40 26.06

Tasaisen hyvistä lähtökohdista kauteen ponnistaneet Strömsgodset ja Molde ovat aloittaneet kautensa kaksijakoisesti. Molde löytyy kolmentoista pelatun sarjakierroksen jälkeen hieman onnekkaasti sarjataulukon kuudennelta sijalta, kun taas lopputuloksia paremmin esiintynyt Strömsgodset on vasta sarjan neljänneksi viimeisin (13.). Myös joukkueiden kuntokäyrät kulkevat päinvastaisiin suuntiin. Strömsgodset on voittanut viimeisestä kahdeksasta liigaottelustaan ainoastaan yhden, kun taas Molde on selättänyt toukokuun alkupuolella kiusanneen tappioputken ja kuudesta viimeisestä ottelusta tuloksena on peräti viisi voittoa.


Kela ja poliisi hyppäävät Pride-rekkaan - "Tärkeä viesti työntekijöille ja kansalaisille" iltalehti 02:28 26.06

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksista muistuttavaan Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuu tänä vuonna huomattavasti aiempaa enemmän viranomaisia. Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän kutsumana kulkueeseen osallistuu muun muassa Poliisihallituksen, valtioneuvoston kanslian, Kelan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Maahanmuuttoviraston edustajia. Pimiän mukaan esimerkiksi monissa naapurimaissa viranomaiset ovat osallistuneet jo vuosien ajan Pride-tapahtumiin ja kulkueeseen.


Saksa pelasi päävalmentaja Löwille sadannen voiton - myös Chile eteni pudotuspeleihin iltalehti 23:25 25.06

Saksa ja Chile raivasivat tiensä Venäjällä pelattavan jalkapallon Confederations Cupin pudotuspeleihin. Saksa voitti sunnuntaina Kamerunin maalein 3-1 (0-0). Timo Werner teki hallitsevalle maailmanmestarille kaksi ja Kerem Demirbay yhden maalin. Saksan päävalmentaja Joachim Löwille voitto oli sadas maajoukkueen päävalmentajana. Kamerun-ottelu oli Löwin päävalmentajauran 150:s.


Juhannuksen paluuliikenteessä on vielä vältytty kolareilta iltalehti 15:47 25.06

Viitostiellä Mäntyharjun kohdalla ja valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä liikenne on jonoutunut ja nopeudet ovat hidastuneet. Pääkaupunkiseudulla liikenne on edelleen sujuvaa. Juhannuksen paluuliikenteen liikennemäärät ovat nousseet huomattavasti, kerrotaan Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta. Liikenne alkoi vilkastua iltapäivällä yhden aikaan. Kolareita ei tieliikennekeskuksen tietoon ole tullut.


Juhannuksen paluuliikenne on vilkastunut - poliisi uskoo rattijuoppoja paljastuvan lisää iltalehti 15:25 25.06

Juhannuksen paluuliikenteen liikennemäärät ovat nousseet huomattavasti, kerrotaan Liikenneviraston valtakunnallisesta tieliikennekeskuksesta. Liikenne alkoi vilkastua iltapäivällä yhden aikaan. Kolareita ei tieliikennekeskuksen tietoon ole tullut. Viitostiellä Mäntyharjun kohdalla ja valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä liikenne on jonoutunut ja nopeudet ovat hidastuneet. Pääkaupunkiseudulla liikenne on edelleen sujuvaa.


Auto useita kertoja katon kautta ympäri - kuski löytyi kylpytakissa Mersun takapenkiltä iltalehti 08:56 25.06

Ojaan suistunut auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri ja mies lensi ulosajon seurauksena takapenkille. Kylpytakkiin pukeutunut mies ajoi ulos tieltä Saarijärvellä sunnuntain vastaisena yönä. Poliisin mukaan silminnähden päihtyneellä miehellä oli pään alueella useita verisiä ruhjeita ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tarkistusta varten. Hätäkeskus sai hälytyksen ulosajosta noin kello yhden aikaan yöllä. Poliisin mukaan tapahtumapaikan jälkien perusteella auto oli tullut pohjoisen suunnasta Kokkolantietä kohti Saarijärveä ja riistäytynyt hallinnasta lähes suoralla tieosuudella.


Viisi tornitaloa evakuoidaan Lontoossa paloturvallisuustöiden vuoksi – ainakin yhden talon päällyste samankaltaista kuin karrelle palaneen Grenfell Towerin hs 20:10 24.06


Vene kaatui: Kaksi miestä hukkui Valtimon Kalajärvellä – vain koira palasi lähtöpaikalle iltasanomat 16:15 24.06

Onnettomuus tapahtui noin yhden aikaan juhannuspäivänä.


Poliisi tutkii joukkoriitaa Tampereella: Yksi ampui neljä laukausta baarin pihalla - jatkui tappelulla parin kilometrin päässä iltalehti 10:48 24.06

Ensin puoli yhden aikoihin baarin edustalla on ammuttu neljä laukausta ja parinkymmenen minuutin päästä Poliisi epäilee, että puolen yön aikoihin Tampereella on ensin ammuskeltu Haukiluomassa baarin edustalla ja parikymmentä minuuttia myöhemmin samaan porukkaan kuuluneet ovat tapelleet Lielahdessa. Tutkinnanjohtaja Ossi Kaario kertoo, että puoli yhden aikoihin osoitteessa Tyvikatu 11 baarin edustalla ja sen sisällä on ollut noin 30 ihmisen porukka, ja tilanne on äitynyt ammuskeluksi. Yhden ihmisen epäillään ampuneen neljä laukausta baarin ulkopuolella.


Video: Vegaanisella fitnesstähdellä on käsissään härän voimat - yhden käden leuat saavat peruskuntoilijan hiljaiseksi iltalehti 16:35 23.06

Instagram-tähti Lindsay Camerik näyttää, että kasvisruokavalio ei todellakaan ole este hurjan lihaskunnon saavuttamiselle. Camerik on saavuttanut suursuosion sosiaalisessa mediassa. Instagram-seuraajia on yli 156 000, ja nainen julkaisee treeni- ja ravintoaiheista videomateriaalia myös Youtubessa. Camerik noudattaa vegaanista ruokavaliota, mutta on selvästi huolehtinut myös proteiininsaannista. Nainen on hurjassa tikissä. Yläkropalla voisi välittömästi ilmoittautua telinevoimistelu- tai seiväshyppykilpailuun.


Theresa Mayn lupaus EU-johtajille: EU-kansalaiset saavat jäädä Britanniaan brexitin jälkeenkin iltalehti 00:21 23.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt ehdotuksensa EU-johtajille Brysselissä järjestettävässä huippukokouksessa. May ehdottaa ja lupaa, että Britanniassa viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat saada pysyvästi yhdenvertaiset oikeuden Britannian kansalaisten kanssa. Alle viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat hakea pysyvää oleskelulupaa sen jälkeen, kun vaaditun viiden vuoden jälkeen.


Löytyykö Uudesta vaihtoehdosta lisää katujia? Asiantuntija nostaa esiin yhden esimerkin: ”Kova työ selittää äänestäjilleen” iltasanomat 20:53 22.06

Hallituksessa pääministeri Juha Sipilällä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolla (kok) on täysi työ pitää silmällä Uuden vaihtoehdon mahdollisia heikkoja lenkkejä, jottei enemmistö eduskunnassa lipsahda oppositiolle, sanotaan Eduskuntatutkimuksen keskuksesta.


Presidentti Niinistöltä tukensa vetänyt Väyrynen: Miksi Suomi ajaa EU:n puolustusta? iltalehti 21:10 21.06

Euroopan parlamentin jäsenelle Paavo Väyrysestä on käsittämätöntä, miksi Suomi on mukana edistämässä EU:n puolustuksen kehittymistä. Keskustan kunniapuheenjohtaja, Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen on muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-euron myötä tullut siihen johtopäätökseen, että "ihmiskunta ja Eurooppa ovat siirtymässä uuteen aikakauteen". - Silloin kun kylmän sodan kausi päättyi ja sosialistinen järjestelmä luhistui, käynnistyi globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen. Ne ovat tuottaneet suuria ongelmia ja toisaalta ihmiset kokevat, että heillä ei ole enää juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa omaan arkeensa vaikuttaviin asioihin.


Kahdelle vankeutta, yhdelle ehdollista ryöstösarjasta Helsingin keskustassa iltalehti 18:36 21.06

Kolme nuorta miestä tuomittiin ryöstöjen sarjasta, joka tapahtui Helsingissä maaliskuussa. Pyry Tuisku Taavetti von Konow, 21, sai Helsingin käräjäoikeudessa kolme vuotta ja Otto Juho Julius Nordberg, 21, kaksi vuotta ja neljän kuukautta vankeutta. Kolmas mies sai vuoden ja 11 kuukautta ehdollista vankeutta. Kaikki myönsivät syyllistyneensä ryöstöihin. Oikeuden mukaan miehet olivat ympäröineet uhrinsa ja vaatineet heitä luovuttamaan kaiken omaisuutensa. Uhreja oli myös uhattu teräaseilla, tuomiosta ilmenee. Ryöstöjen uhrina oli yhteensä kuusi miestä ja ne tapahtuivat yhden yön aikana Helsingin keskustassa.


Lähde: Suomalainen NHL-hyökkääjä joutui pelinappulaksi - passitetaan Vegasin uuteen NHL-seuraan iltalehti 17:56 21.06

Minnesota Star Tribune -lehden arvostettu toimittaja Michael Russo kertoo, että Erik Haula on vaihtamassa maisemaa Vegas Golden Knightsiin. Hyökkääjä Haula, 26, on viettänyt Wild-remmissä edelliset neljä kautta. Viime NHL-kaudella hän takoi 72:ssa runkosarjan ottelussa tehot 15+11=26. Parhaalla NHL-kaudellaan Haula on tehtaillut 34 tehopistettä. Golden Knights julkistaa joukkueensa Suomen aikaa tulevana yönä. Se saa laajennusdraftissa ottaa yhden pelaajan jokaisen NHL-joukkueen suojaamattomista pelaajista.


Uutiset