Eläinsuojeluyhdistys kritisoi Prisman aikeita kaupata pieneläimiä: ”Oikein yllyttää heräteostoksiin” iltalehti 15:15 16.03

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY kertoo tiedotteessaan suhtautuvansa kriittisesti Joensuun Prisman aikeisiin ryhtyä myymään liikkeessään matelijoita, marsuja ja kaneja. HESYn perjantaina julkaiseman kannanoton mukaan suuri tavaratalo ei ole sopiva ympäristö lemmikkieläinten myyntiin. Kanit ja marsut ovat yhdistyksen mukaan pohjimmiltaan arkoja eläimiä, jotka voivat stressaantua hypermarketissa esiintyvästä hälinästä ja ajoittaisesta ihmispaljoudesta. Sama pätee matelijoihin, jotka ovat yleensä epäsosiaalisia ja voivat pelätä ihmisiä.


Myrskyn silmään joutunut Brother Christmas tänään suorassa lähetyksessä iltalehti 06:20 16.03

Brother Christmas nähdään TV1:llä Perjantai-ohjelmassa. Myrskyn silmään joutunut Brother Christmas eli tekoparran kanssa esiintyvä tuusulalainen Ari Koponen on tänään vieraana Perjantai-keskusteluohjelmassa. Hänen hyväntekeväisyysyhdistyksensä joutui viime kuussa huonoon valoon Helsingin Sanomien paljastusjutun jälkeen. Julkisuudessa on ollut esillä muun muassa arveluttavaa kielenkäyttöä ja epäselvyyksiä raha-asioissa. Koponen on pyytänyt anteeksi rumia sanojaan ja kertonut, ettei yhdistyksen rahankäytössä ole epäselvyyksiä.


Video: Köyliöjärven jäällä aamuruuhkaa - kyläyhdistyksen lanaamalla potkukelkkaradalla suursuosio MTV 22:46 13.03

Satakunnassa Köyliönjärvellä kyläyhdistys on lanannut jäälle 15 kilometriä pitkän retkiluisteluradan.


Video leviää: Venäjän entinen NHL-tähti hakkasi tuomarin - vetosi veteraanikiekon totisuuteen iltalehti 21:42 10.03

Andrei Kovalenko löi tuomari Vladislav Kiseljovia veteraaniottelussa. Nykyisin KHL:n pelaajayhdistyksen puheenjohtajana toimiva Kovalenko raivostui ottelun tuomarille ja löi tätä. Asiasta uutisoitiin perjantaina. Muun muassa kanadalainen Bardown-sivusto uutisoi nyt videosta, jossa Kovalenkon raivokohtaus näkyy.


Pian, 48, pieneltä vaikuttanut peukalovamma muutti koko elämän suunnan – ei usko pystyvänsä töihin enää koskaan iltasanomat 08:06 10.03

Vakuutuslääkäreitä koskeva kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Oululainen Pia Puumalainen on mielissään aloitteen suosiosta. Vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtajan Janne Leinonen sanoo, etteivät vakuutuslääkärit harjoita mielivaltaa.


Turvapaikanhakijoiden oikeusapua varten käynnistyy rahankeräyskampanja - tukijoiden joukossa Antti Rinne ja Piia-Noora Kauppi iltalehti 09:41 09.03

Pakolaisneuvonta ry:n mukaan turvapaikanhakijoiden tarve oikeusapuun on korostunut, sillä he joutuvat toimimaan itselleen vieraassa oikeuskulttuurissa. Pakolaisneuvonta ry aloittaa perjantaina 9.3. #sokeaoikeus-nimisen varainkeruukampanjan, jonka tavoitteena on turvata yhdistyksen edellytykset avustaa turvapaikanhakijoita. Kyseessä on sosiaalisen median kampanja. Pakolaisneuvonta kertoo tiedotteessaan, että viime aikoina julkisessa keskustelussa on herännyt huoli siitä, onko turvapaikanhakijoiden oikeusturva vaarantunut Suomessa.


Kansanedustaja Wallinheimon kohulausuntoa puitiin kiekkoilijoiden yhdistyksessä – ”Erilaisia näkemyksiä tuli esiin” iltasanomat 13:54 08.03

Suomen jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon kannanotot aiheuttivat myrskyn alkuviikosta.


Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä" jatkoaika.com 12:07 08.03

Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti.


NHL-pelaajat äänestivät keskuudestaan parhaat – kaksi suomalaista pääsi listoille iltasanomat 19:16 07.03

NHL:n pelaajayhdistyksen äänestykseen osallistui yli 500 pelaajaa.


Aleksander Barkoviin liitetylle lauseelle katetta – nousi esille NHL:n pelaajayhdistyksen äänestyksessä MTV 16:37 07.03

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Florida Panthersin suomalaissentteri Aleksander Barkov on ollut upeassa iskussa jo useamman viikon ajan. Nyt Barkov oli esillä NHL-pelaajille tehdyssä kyseilyssä.


Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon lausunto aiheutti kohun kiekkopiireissä – ”Hänen asemastaan on keskusteltu” iltasanomat 14:21 07.03

Jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo on joutunut myrskyn silmään Twitter-lausuntonsa vuoksi.


Näkökulma: Liigapomo käytti oikeuttaan - sikailija ei päässyt kuin koira veräjästä iltalehti 19:37 06.03

Juhani Tyrväisen törkytempun käsittely ei tyssännyt muotoseikkaan, kirjoittaa Vesa Parviainen. HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittainen maila Kärppien Kristian Vesalaisen polveen nostatti viikonloppuna poikkeuksellisen kiekkokohun, johon sekoittui jopa Pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon tiedotuslinja. Poikkeuksellinen oli tekokin, ja Liigan kurinpidolle tuli tavallaan ennakkotapaus.


Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on kohun keskellä – kävi ennenaikaisesti HIFK:ta vastaan jatkoaika.com 09:41 06.03

Pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon sooloilu nostattaa kuohuntaa sekä hänen johtamassaan yhdistyksessä että Liigassa.


Ekonomisti Juhana Brotherus paheksuu lastentarhanopettajien palkkojen polkemista: ”Pöyristyttävää, en näe tässä mitään herrasmiesmäistä” iltalehti 20:46 05.03

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat Ylen mukaan sopineet, että missään kunnassa ei nosteta lastentarhanopettajien palkkaa hakijoiden houkuttelemiseksi avoimiin tehtäviin. Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus kuvailee Twitterissä Helsingin, Espoon ja Vantaan sopimusta lastentarhanopettajien palkoista "pöyristyttäväksi palkkakartelliksi". Yle uutisoi maanantaina, että Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat sopineet, että missään kunnassa ei nosteta lastentarhanopettajien palkkaa hakijoiden houkuttelemiseksi avoimiin tehtäviin. Brotherus sanoo Iltalehdelle hämmentyneensä sekä itse sopimuksesta sekä siitä tiedosta, että samaan aikaan pääkaupunkiseudulla on 600 lastentarhanopettajan paikkaa täyttämättä.


Wallinheimo puolustaa HIFK-pelaajan törkytempun julkista tyrmäystään: ”Uskon, että 95 prosenttia on samaa mieltä kanssani” iltalehti 15:39 05.03

Pelaajayhdistys SJRY:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo perustelee julkisen esiintulonsa HIFK:n Juhani Tyrväisen tapauksessa. Lauantain Kärpät-HIFK-ottelun loppuhetkillä Tyrväinen iski poikittaisella mailalla Kärppien Kristian Vesalaista tarkoituksellisesti polven sivulle. Hän selvisi siitä kakkosella eikä Vesalainen vaikuttanut loukkaantuneen, mutta tapaus eteni Liigan kurinpitokäsittelyyn, joten lisää seuraamuksia saattaa olla tulossa. Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo otti sunnuntaina asiaan kantaa Twitterissä.


Sinuhe Wallinheimon kommentti HIFK-pelaajan törkeästä teosta aiheutti kohun: Pelaajayhdistyksen pomo oudoksuu - ”Ei ainakaan edistä asiaa” iltalehti 15:34 05.03

HIFK:n Juhani Tyrväisen kurinpitokäsittelyyn edennyt törkeä teko on nostanut keskustelun myös Pelaajayhdistyksen roolista. - Näiden kanssa joudutaan ajoittain tekemisiin. Minä ainakin vältän kommentoimasta siinä vaiheessa, kun asiat ovat vielä keskeneräisiä, pelaajayhdistys SJRY:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoo Iltalehdelle. - Tästäkin asiasta on käyty mielipiteiden vaihtoa jo heti sen tapahtuman jälkeen meidän hallituksen WhatsApp-ryhmässä. Minun mielestäni olisi parempi olla kommentoimatta julkisuuteen, kun se on mennyt kurinpitodelegaation käsittelyyn.


Rahansiirto-ongelma selvisi, mutta uusi ilmestyi heti perään: useissa pankeissa ei voi tehdä verkkomaksuja iltalehti 13:51 05.03

Säästöpankkien, POP Pankkien, Oma Säästöpankin, Handelsbankenin ja Hypoteekkiyhdistyksen palveluissa on laaja käyttökatko Aamulla suomalaispankkeja piinasi rahansiirtoihin liittyvä ongelma, jonka vuoksi pankkien välisen tilisiirrot sekä esimerkiksi Kelan etuuksien siirtyminen tileille ei onnistunut. Tämä ongelma on nyt selätetty, mutta uusi ongelma on jo ehtinyt syntyä: tällä hetkellä Samlinkin pankkien eli Säästöpankkien, POP Pankkien, Oma Säästöpankin, Handelsbankenin ja Hypoteekkiyhdistyksen palveluissa on laaja käyttökatko.


Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja jyrähti HIFK-tähden rumasta tempusta – tapaus selvityksen alla MTV 12:21 04.03

Lauantain liigakierroksella nähtiin varsin ikävä tapaus, kun HIFK:n tähtihyökkääjä Juhani Tyrväinen täräytti poikittaisella mailalla Kärppien nuorta hyökkääjää Kristian Vesalaista polvitaipeeseen.


Naisasialiitto Unionin jäsenyys ei ainakaan heti avaudu miehille MTV 03:00 04.03

Naisasialiitto Unioni rajaa jäsenyytensä naiseksi itsensä määritteleviin. Unionin puheenjohtaja Sallamaari Muhonen kertoo, että yhdistyksen tehtävä lähtee feminismistä ja valtarakenteiden purkamisesta. Yhdistyksen hallitus on sitä mieltä, että kaikki feministit sukupuolesta riippumatta voisivat olla halutessaan jäseniä, Muhonen kertoo.


Koulu-uhkaukset lisääntyivät Floridan koulusurman jälkeen – asejärjestö NRA:n vastustus kiihtyy MTV 19:36 03.03

Yhdysvalloissa Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n vastustus on kasvanut entisestään. Yrityksien lisäksi jätti-investoija BlackRock Inc kehottaa sijoittajia puuttumaan aseiden myyntiin.


Uutiset