Suomen islamilainen neuvosto tuomitsee Turun puukotukset - "Otamme osaa uhrien ja heidän läheistensä kärsimyksiin" iltalehti 09:33 20.08

Suomen islamilainen neuvosto (Sine) tuomitsee jyrkästi Turun perjantaiset puukotukset, yhdistys kertoo verkkosivuillaan . - Otamme osaa kuolleiden omaisten suruun sekä muiden uhrien ja heidän läheistensä kärsimyksiin. Olemme järkyttyneitä, että Suomessakin epäillään nyt terroristista tekoa, sanotaan yhdistyksen kannanotossa. Sine kertoo tuomitsevansa jyrkästi myös sen väkivaltaisen ideologian, joka on todennäköisesti ollut iskun takana.


Kaarina panttaa koulun sisäilmaraporttia - Professori tyrmää: "Laki on selkeä" iltalehti 17:01 16.08

Kaarinassa vanhemmat ja kaupunki ovat ajautuneet sanasotaan Hovirinnan koulun sisäilmaraportin julkisuudesta. Vanhemmat syyttävät kaupunkia valmisteilla olevan raportin pimittämisestä. Kaupunki järjesti tiedotustilaisuuden sisäilmakartoituksen alustavista tuloksista maanantaina. - Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajat saivat tilaisuuteen kutsun rehtorin kautta. Tuloksia käytiin läpi ylimalkaisesti. Mihin perustuu muun muassa liikuntasalin käyttö tunnin kerrallaan ja ruokala tiivistetään, jotta sinne ei pääse saastunutta ilmaa. Ne ovat vierekkäin, suomenkielisen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marja Kaski-Honkanen ihmettelee.


Eläinoikeusjärjestö julkaisi karuja salakuvia Pohjanmaalla ylijalostetuista, valtavista naaleista iltasanomat 21:41 15.08

Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvissa ja videossa näkyy Pohjanmaan alueella sijaitsevilta turkistarhoilta löydettyjä suurikokoisia naaleja.


Kuopion poliiseille karvainen työtoveri: "Tuorein virkamies Suhteellisen Piripaavo" iltalehti 19:16 15.08

Poliisikoirayhdistyksen Facebook-sivujen mukaan savolaiselle virkamiehelle ensimmäinen tehtävä on oppia paikallinen murre. Itä-Suomen poliisilaitos saa uuden virkamiehen, jolla on varsin persoonallinen nimi: Suhteellisen Piripaavo. - Itä-Suomen poliisilaitoksen Kuopion pääpoliisiaseman tuorein virkamies Suhteellisen Piripaavo esittäytyy. Savolaisen virkamiehen ensimmäinen opinahjo on oppia paikallinen murre, Poliisikoirayhdistys vitsailee Facebook-sivuillaan.


Eläinsuojeluyhdistykset: Uudet salakuvat turkistarhoilta todistavat ylijalostuksen iltalehti 15:41 15.08

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi tänään videon ja kuvia suurikokoisista naaleista. Yhdistyksen ja eläinsuojelujärjestö Animalian mukaan materiaali on todiste turkiseläinten ylijalostuksesta, joka rikkoo eläinsuojelulakia. Eläimet on kuvattu keväällä viidellä turkistilalla Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla.


Johan Bäckman pyytää blogissaan venäläisiltä apua Ilja Janitskinille iltalehti 16:49 07.08

Venäjä-mielisenä tunnettu dosentti Johan Bäckman pyytää blogissaan apua Ilja Janitskinille. Bäckman on esiintynyt julkisuudessa muun muassa Venäjän ja Suomen välisten lapsiasiakiistojen yhteydessä, ja häntä siteerataan usein venäläisviestimissä. Hän väittää, että Suomen viranomaiset haluavat lopettaa Janitskinin presidentinvaalikampanjan ja sulkea MV-julkaisun, joka hänen mukaansa vastustaa Suomen Natoon liittymisaikeita. Kymmenistä rikoksista epäilty Janitskin pyrkii presidenttiehdokkaaksi valitsijayhdistyksen avulla.


Huijari varasti yhdistyksen tililtä rahaa väärien henkilötietojen ja pankkitunnusten avulla – tekeytyi Danske Bankin turvallisuusjohtajaksi hs 18:08 04.08


"Pankin turvallisuusjohtaja" vedätti tekstiviesteillä - yhdistyksen tililtä katosi iso summa rahaa iltalehti 16:49 04.08

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä maksuvälinepetoksena ja identiteettivarkautena. Poliisin tietoon tuli kuun vaihteessa Danske Bankin turvallisuusjohtajan nimissä tehty törkeä maksuvälinepetos ja identiteettivarkaus. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan. Poliisi on pidättänyt henkilön, jonka epäillään olleen mukana huijauksessa. Henkilön epäillään lähestyneen suomalaisen yhdistyksen talousvastaavaa tekstiviesteillä Danske Bankin turvallisuusjohtajan nimissä. Viestien lähettäjä vakuutteli talousvastaavalle, että yhdistyksen tilin käyttäjätunnus ja salasana olivat uhattuina.


Terhi Kiemunki eroaa Tampereen perussuomalaisista - ei jatka puheenjohtajana iltalehti 12:52 01.08

Terhi Kiemunki on jättänyt eroilmoituksen Tampereen perussuomalaisista ja yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Kiemunki kertoo asiasta tiedotteessa. Tampereen perussuomalaisten hallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa seuraavassa kokouksessaan. Kiemunki kertoo olevansa kuitenkin yhdistyksen käytettävissä. - Jätän seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi kannatusjäsenhakemukseni ja osallistun kutsuttaessa kokouksiin ja sellaisiin tehtäviin, joihin minun toivotaan osallistuvan, hän kirjoittaa.


Tampereen perussuomalaiset seisovat Terhi Kiemungin takana - "poliittisten vastustajien nostattama mediakohu" iltalehti 12:50 01.08

Tampereen perussuomalaiset kokoontuivat lauantaina sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Kiemunki joutui Facebook-kirjoittelunsa takia kohun keskelle. Kiemungin työ Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustajana joutui tarkasteluun, kun Kiemunki pilkkasi muslimilapsia Facebook-kirjoituksissaan. Hän sai torstaina varoituksen kirjoituksen takia. Kirjoitusten synnyttämän luottamuspulan vuoksi Kiemunki erotettiin perussuomalaisten Pirkanmaan piirihallituksen varapuheenjohtajan paikalta.


Poliisi selvittää Terhi Kiemungin oikeuskulupuheita somessa iltalehti 12:47 01.08

Perussuomalaisten Terhi Kiemungin viestittely rahankeräyksestä sakko- tai oikeudenkäyntikuluja varten voi olla ongelmallinen rahankeräys- tai vaalirahoituslain vuoksi, selviää STT:n tekemistä asiantuntijahaastatteluista. STT:n haltuunsa saamien kuvakaappausten mukaan Kiemunki jakoi Facebook-kommenttiketjussa tukiyhdistyksensä tilinumeron sen jälkeen, kun kommentoijat kysyvät mahdollisuutta maksaa osan hänen sakoistaan. Myöhemmin samassa ketjussa Kiemunki kertoi, että sakot eivät maksa paljon, mutta hovioikeusvaiheen juristikulut vievät moninkertaisen määrän. Kiemunki tuomittiin joulukuun alussa sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hän on kertonut aikovansa viedä jutun hovioikeuteen.


Perussuomalaisten Terhi Kiemunki: Rahankeräykseni ei ole laitonta iltalehti 12:47 01.08

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki kertoo, että hänen tukiyhdistyksensä kerää internetissä rahaa kevään kuntavaalikampanjaa varten. Rahankeräys vaalikampanjaa varten on täysin laillista. Perussuomalaisten Terhi Kiemunki kertoo, että hänen tukiyhdistyksensä kerää internetissä rahaa kevään kuntavaalikampanjaa varten. Rahankeräys vaalikampanjaa varten on laillista. Asia nousi esille, kun sosiaalisessa mediassa nousi esiin väitteitä, että Kiemunki keräisi rahaa torstaina saamiensa sakkojen maksamiseksi. Se olisi ollut laitonta.


Suomesta kaapattiin viime vuonna 34 lasta ulkomaille - määrä isompi kuin koskaan ennen iltalehti 14:19 29.07

Suomesta on kaapattiin viime vuonna enemmän lapsia kuin yhtenäkään vuonna sen jälkeen, kun lapsikaappaukset kriminalisoitiin Suomessa vuonna 2006. Suomesta kaapattiin viime vuonna ulkomaille 34 lasta. Määrä on suurempi kuin yhtenäkään vuonna sen jälkeen kun lapsikaappaukset kriminalisoitiin Suomessa vuonna 2006. Tiedot perustuvat Kaapatut lapset -yhdistyksen tilastoihin. Eniten lapsia kaapattiin viime vuonna Ruotsiin, sinne kaapattiin neljä lasta.


Aidosti suomalainen - eurooppalaiskissa on Suomen kansalliskissarotu iltalehti 19:47 22.07

Suomen Kissaliitto on julistanut eurooppalaiskissan Suomen kansalliskissaksi. Suomen Kissaliitto ry on julistanut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen kansalliskissaroduksi eurooppalaisen. Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n mukaan eurooppalaisen lyhytkarvakissan kanta on Suomessa Pohjoismaiden ja maailman laajin. Yhdistyksen mukaan kyseessä on aidosti suomalainen kissa.


Aidosti suomalainen - Eurooppaiskissa on Suomen kansalliskissarotu iltalehti 19:47 22.07

Suomen Kissaliitto on julistanut eurooppalaiskissan Suomen kansalliskissaksi. Suomen Kissaliitto ry on julistanut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen kansalliskissaroduksi eurooppalaisen. Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n mukaan eurooppalaisen lyhytkarvakissan kanta on Suomessa Pohjoismaiden ja maailman laajin. Yhdistyksen mukaan kyseessä on aidosti suomalainen kissa.


Tutkimus: Suuri osa suomalaisista huippufutareista kärsii pelosta tai masennuksesta – 17 prosentilla vaikea suhde alkoholiin iltasanomat 07:20 21.07

Kansainvälisen jalkapallon pelaajayhdistyksen FIFpron tutkimus osoittaa, että neljä kymmenestä suomalaisesta huippujalkapalloilijasta kärsii mielenterveysongelmista.


Paavo Väyrynen pyrkii neljättä kertaa presidentiksi - näin kävi edellisillä kerroilla iltalehti 22:30 15.07

Paavo Väyrynen ilmoitti lauantaina lähtevänsä presidenttikisaan valitsijamiesyhdistyksen kautta. Väyrynen on ollut aiemmin kolmesti keskustan presidenttiehdokkaana. Ensimmäisen kerran Paavo Väyrynen oli presidenttiehdokkaana vuonna 1988, jolloin SDP:n Mauno Koivisto valittiin toiselle kaudelle valitsijamiesvaalissa. Väyrynen sijoittui vaalissa toiseksi. Hänen valitsijamiehensä saivat 21,7 prosenttia kaikista annetuista äänistä, ja hänelle kertyi yhteensä 68 valitsijamiestä. Koivisto sai kansanäänestyksessä taakseen 144 valitsijamiestä, mikä ei aivan riittänyt suoraan enemmistöön.


Kolmesti presidenttikisan hävinnyt Väyrynen kaivoi vanhat kampanjamukinsa esiin - "Jouduin asettumaan ehdokkaaksi" iltalehti 13:25 15.07

Paavo Väyrynen kertoo joutuneensa asettamaan presidenttiehdokkaaksi, koska hän ei kannata ketään muista presidenttiehdokkaista. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoi tänään Helsingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa keskittyvänsä täysillä presidentinvaalikampanjaansa. Väyrynen pyrkii presidentiksi valitsijayhdistyksen kautta, eli käytännössä edessä kannattajakortin keruu.


Kova usko kumpuaa Väyrysen tukijoukoista – ”Olemme tekemässä vallankumousta” iltasanomat 12:30 15.07

Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen pyrkii ehdolle vuoden 2018 presidentinvaaleissa, jos hän saa riittävän kannatuksen valitsijayhdistyksen kautta.


Kova tuomio kunniaväkivallasta antaa oikean signaalin, sanoo Irakin naisten yhdistyksen Ala Saeed – ”Saa tajuamaan, mitä laki Suomessa sanoo” hs 23:19 14.07


Uutiset