Viron suurimpaan sotaharjoitukseen sitten Neuvostoliiton sortumisen osallistui myös suomalaisreserviläisiä iltalehti 19:02 19.05

Suomalaiset reserviläiset hakevat kansainvälistä kokemusta yhteistyöstä Viron Kaitseliitin kanssa. Anssi Pöyry istuu suomättäällä Tallinnan liepeillä, täydessä taisteluvarustuksessa. Käynnissä on Viron Kaitseliitin eli suojeluskunnan HUNT 2018 -harjoitus. Pöyry on päätynyt suolle oman maakuntakomppaniansa ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kansainvälisen toiminnan kautta. Nyt hän syö kuivattuja karpaloita ja hörppää vettä. Ryhmänjohtaja sai juuri tiedon, että tuli on vapaa. On tankattava, jotta parin-, kolmenkymmenen kilon varusteissa jaksaa juosta pitkin suota. Kun Pöyryn komppanianjohtaja aiemmin keväällä otti yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta päästä vapaaehtoisena kansainväliseen harjoitukseen, ei Pöyry miettinyt asiaa kahdesti. Työnsä hän sai järjestettyä siten, että pääsi toukokuun alussa käytävään harjoitukseen Viroon.


Tallinnassa kadonneen Arin kohtalo uhkaa jäädä mysteeriksi - Ystävät eivät luovuta: Aikovat jatkaa etsintöjä tänä kesänä iltalehti 21:25 12.05

Saarilammin ystävä kertoo etsintöjen jatkuvan alkukesällä. Viime vuonna Tallinnassa kadonneen porilaisen Ari Saarilammin etsintöjä jatketaan virolaisin vapaaehtoisvoimin alkukesällä. Saarilammin läheinen ystävä Sakari Aalto kertoo Satakunnan Kansalle aikovansa matkustaa Viroon tekemään yhteistyötä paikallisen vapaaehtoisen vesietsintäyhdistyksen kanssa. - Odotan pääseväni esittelemään ryhmälle yksityiskohtaisempia tietoja, jotka saan Tallinnan poliisilta. Ryhmä toivon mukaan huomaa niissä jonkin uuden johtolangan, Aalto kertoo.


Metallican yllättävä rahalahja turvasi Hurstin ruoka-avun loppuvuodelle: ”Olisi voinut olla, ettei olisi kesän jälkeen jatkettu” iltasanomat 11:40 12.05

Yhdistyksen rahatilanne on valoisa, kiitos Metallican, Hjallis Harkimon ja muiden yksityisten lahjoittajien, Heikki Hursti iloitsee.


Aggressiivinen karhu herätti omakotitalon asukkaat: Hyppi koiran tarhaa vasten, örisi ihmisille eikä pelännyt edes haulikon laukauksia - ”Itku tuli” iltalehti 21:00 10.05

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja pitää uroskarhun käytöstä erittäin poikkeuksellisena. Pohjois-Savossa Kiuruvedellä asuva Mirja Martikainen ja hänen miehensä kokivat tiistaina aamuyöllä varsin ikävän aamuherätyksen, kun heidän kotinsa pihalla vieraili karhu. Tapaus alkoi siitä, kun Martikaisen mies heräsi koiran raivokkaaseen haukuntaan noin kolmen aikaan aamuyöllä.


Suomi-Iran kauppayhdistyksen puheenjohtaja: Yhdysvaltojen Iran-sopimuksesta lähtö voi heikentää Suomen vientiä MTV 20:41 09.05

Yhdysvaltojen irtautuminen Iranin ydinsopimuksesta voi hidastaa Suomen vientiä Iraniin, Suomi-Iran kauppayhdistyksen puheenjohtaja arvioi.


Ranskalaiset raivoissaan Trumpin puheista, imitoi Pariisin terroristeja - boom, boom! iltalehti 23:19 06.05

Trumpin mukaan Pariisin terrori-iskut olisi voitu estää, jos ranskalaisilla olisi enemmän aseita. Video: Trump imitoi pistoolilla ihmisiä ampuvaa terroristia (Reuters) Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n kokouksessa puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että Pariisin vuoden 2015 terrori-iskut olisi voitu välttää, jos Ranskan aselait olisivat höllemmät ja ranskalaisilla olisi enemmän aseita.


Reserviläisliitto tyytymätön sisäministeriön esitykseen aselain muutoksesta: ”Näin ahdas tulkinta ei vastaa yhteistä tahtotilaamme” iltalehti 13:20 06.05

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola ei hyväksy nykymuotoista muutosesitystä. Suomen sisäministeriö julkaisi luonnoksen EU:n asedirektiiviin liittyvästä aselain muutoksesta. Lopullinen direktiivi sisältää niin sanotun kansallisen puolustuksen poikkeaman, mikä mahdollistaa aselupien myöntämisen reservikivääreihin jatkossakin kansalliseen puolustukseen liittyvistä syistä. Puolustuspoikkeama tarkoittaa Reserviläisliiton mukaan, että luvan nykyisenkaltaiseen reserviläiskiväärin voisi jatkossa saada vain Maanpuolustusyhdistyksen koulutuksen liittyen ja silloinkin vain, jos henkilöllä on sijoitus Puolustusvoimien sodan ajan joukoissa, hänelle on kaavailtu sellaista tai muissa, hyvin rajatuissa yksityistapauksissa. Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola kertoo tiedotteessa, ettei ole tyytyväinen muutosesityksen sisältöön. Hän moittii erityisesti sitä, että kansallisen puolustuksen poikkeamaa lähestytään esityksessä ja sen perusteluissa hyvin ahtaasti.


Ranskalaiset raivoisaan Trumpin puheista, imitoi Pariisin terroristeja - boom, boom! iltalehti 10:52 06.05

Trumpin mukaan Pariisin terrori-iskut olisi voitu estää, jos ranskalaisilla olisi enemmän aseita. Video: Trump imitoi pistoolilla ihmisiä ampuvaa terroristia (Reuters) Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n kokouksessa puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että Pariisin vuoden 2015 terrori-iskut olisi voitu välttää, jos Ranskan aselait olisivat höllemmät ja ranskalaisilla olisi enemmän aseita.


Ranskalaiset raivoisaan Trumpin puheista - boom, boom! iltalehti 10:39 06.05

Trumpin mukaan Pariisin terrori-iskut olisi voitu estää, jos ranskalaisilla olisi enemmän aseita. Video: Trump imitoi pistoolilla ihmisiä ampuvaa terroristia (Reuters) Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n kokouksessa puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että Pariisin vuoden 2015 terrori-iskut olisi voitu välttää, jos Ranskan aselait olisivat höllemmät ja ranskalaisilla olisi enemmän aseita.


Trumpin puheet suututtavat Ranskassa – vihjasi, että löysempi aselaki olisi estänyt terrori-iskut MTV 06:02 06.05

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n kokouksessa lausumat kommentit ovat aiheuttaneet suuttumusta Ranskassa.


Trumpin puheet kuohuttavat jälleen, tällä kertaa Ranskassa – "Häpeällistä!" MTV 06:02 06.05

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n kokouksessa lausumat kommentit ovat aiheuttaneet suuttumusta Ranskassa.


Sairaan Utu-monsteriketun alkuperä selvisi: ”Asiasta ilmoitettu viranomaisille” iltalehti 18:45 05.05

Tarhalta karannut Utu-kettu kärsii vakavista terveysongelmista. Videolla Oikeutta Eläimille -yhdistyksen salaa kuvaamaa materiaalia suurikokoisista jalostetuista naaleista eli siniketuista. Yhdistyksen mukaan materiaalit on kuvattu viidellä suomalaisella turkistarhalla kevään 2017 aikana. Kokkolassa kaupunkialueella juoksennelleen, sairaan ja ylisuuren Utu-siniketun alkuperä on selvinnyt.


Reserviläisliitto ei hyväksy aselain muutosesitystä, reserviläiskiväärin saanti liian vaikeaa MTV 21:04 04.05

Reserviläisliitto on tyytymätön EU:n asedirektiiviin liittyvään aselain muutokseen. Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan mukaan niin sanottuun reserviläiskivääriin saisi tulevaisuudessa pääpiirteissään luvan vain Maanpuolustusyhdistyksen koulutukseen liittyen ja jos henkilöllä on sijoitus Puolustusvoimien sodan ajan joukoissa.


Hjallis Harkimo sai sydänkohtauksen seksin aikana, Mikael Jungner grillatessa - ”Olen selvästi tylsempi versio Hjalliksesta” iltalehti 11:53 03.05

Mikael Jungner kertoi Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa uuden liikkeen lisäksi terveysongelmistaan. Videolla Mikael Jungner kertoo sydänkohtauksestaan ja pelottomuudesta. Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner ja kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo perustivat huhtikuussa yhdessä Liike Nyt -yhdistyksen. Kaksikolle yhteistä on se, että he molemmat ovat eronneet edustamistaan puolueista. Jungner toimi SDP:n kansanedustajana vuosina 2011-2015, ja erosi puolueesta 2017. Harkimo puolestaan aloitti kokoomuksen kansanedustajana 2015 ja ilmoitti eroavansa puolueesta 19.4.2018. Harkimo kuitenkin jatkaa kansanedustajana.


Poliisi huolissaan: nopeusvalvontaisku kameratolppien välissä osoitti karun todellisuuden hurjastelusta iltalehti 11:53 03.05

Automatisaatio lisääntyy, mutta toistaiseksi se ei kykene karsimaan tapakaahareita kameratolppien välisiltä tieosuuksilta. Liikkuvan poliisin poliisiyhdistyksen puheenjohtaja, ylikonstaapeli Timo Harjaluoma kertoo Suomen Poliisijärjestöjen olevansa huolissaan innosta lisätä automaattista liikennevalvontaa. Harjaluoma kertoo ryhmänsä tehneen vähän aikaa sitten nopeusvalvontaa kameravalvotulla tiellä tolppien välissä. Poliisi asetti tutkansa 2 kilometriä ennen ja kilometrin jälkeen kameravalvontatolpista. Alueella oli 80 km/h rajoitus.


15 vuoden palkintoputki katkesi SM-liigassa! MTV 20:25 02.05

Antti Boman on valittu jääkiekon SM-liigan parhaaksi erotuomariksi pelaajayhdistyksen äänestyksessä. Samalla katkesi Jari Levosen 15 vuoden mittainen palkintoputki.


Ylöjärven luvattomassa metsähakkuussa surkuhupaisia piirteitä, vastaava moka sattui vuosi sitten - ”Kun kävimme paikalla, en tiennyt, olisinko itkenyt vai kironnut” iltalehti 15:14 29.04

Paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen mukaan kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun metsää hakataan Ylöjärvellä hövelein perustein. Ylöjärven kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikköä Mirko Harjulaa ottaa päähän. - Näin ei ikinä saisi tapahtua, vaan aina pitäisi mennä lupien ja pykälien mukaan toiminta, Harjula päivittelee.


Keski-ikäinen perheenäiti Päivi tänään tv:ssä: Kavalsin 800 000 euroa iltalehti 08:27 29.04

Päivi pääsi kirjanpitäjänä käsiksi asiakkaidensa rahoihin. Päivin tarinan kertoo ohjaaja Johan Karrento tänään Teemalla & Femillä palkitussa dokumentissaan Puhallus Ahvenanmaalla. Siinä kuullaan paitsi useampaa Päivin uhria, myös häntä itseään. Tapahtumien aikaan keski-ikäinen Päivi toimi kirjanpitäjänä Ahvenanmaalla. Hän jäi koukkuun ahvenanmaalaisen raha-automaattiyhdistyksen Pafin peleihin, joihin syyti riihikuivaa useamman vuoden ajan. Kun omat rahat loppuivat, hän anasti varoja asiakkailtaan. Vyyhti paljastui vuonna 2012.


Bäckman samoille käräjille Niemen ura omakotitaloon ja aiheutti Ronaldon näyttämään täydelliseltä” ruokamyrkytysepidemiasta saa Ronaldon tiedä, mitä sanoa”

Uutiset