Sport juhli faniensa juhlapelissä – Tappara jäi tylysti nollille MTV 21:48 15.12

Sport nappasi komean 4-0-voiton Tapparasta Red Army -faniyhdistyksen juhlapelissä perjantaina.


Kimi Räikkönen taipui kaikkien vuosien jälkeen - Jäämiehestä tuli liiton mies iltalehti 15:22 13.12

F1-kuskien ammattiliitto voi hyvin. GP-kuskien ammattiyhdistys Grand Prix Drivers' Association on saanut mukaansa jokaisen tällä hetkellä F1-autoa ajavan kuljettajan. Yhdistyksen mukaan tämänhetkinen tilanne on ainutlaatuinen. - GPDA:lla on nyt 100-prosenttinen jäsenedustus (F1:ssä) ensimmäistä kertaa lähihistoriassa ja ehkä koskaan. Joten vuosi oli erittäin hyvä, liiton puheenjohtaja Alex Wurz hehkuttaa Autosportille.


Näkökulma: Eilinen muutti presidenttipelin käsikirjoituksen uusisuomi 10:40 12.12

Valitsijayhdistyksensä kautta kisaan päässyt keskustalainen europarlamentaarikko joutui vastailemaan Sanoma-talon lavalla Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan heittoihin jalasmökistä ja Neuvostoliiton ikuisuudesta.


Paavo Väyrysellä kasassa 26 067 kannattajakorttia - Väyryseltä paloi keräykseen ”viisinumeroinen summa” iltalehti 11:52 11.12

Lehtiliitekampanjan avulla saatiin kerättyä jopa 10 000 korttia. Valitsijayhdistyksen kautta tasavallan presidentiksi pyrkivän Paavo Väyrynen kannattajat ovat saaneet kerättyä Väyrysen ehdokkuuden tueksi yhteensä 26 067 kannattajakorttia. Valitsijayhdistys luovutti ensimmäisen erän Väyrysen kannattajakortteja Helsingin vaalipiirilautakunnalle maanantaina.


”Suomessa oikein huvittaa, kun naapurit eivät tervehdi” - Näin rakasta isänmaata juhlivat Jäämeren rannalla asuvat suomalaiset iltalehti 22:58 06.12

Pohjois-Norjan Tromssassa on tiivis suomalaisyhteisö, jolla on tietenkin oma sauna. Pohjois-Norjan Tromssan suomalaisyhteisö juhlii tänään sadatta itsenäisyyden vuotta muiden mukana. Linnan juhlia ei Tromssassa näytetä, mutta omaa erityistä juhlaa on suunniteltu pitkään. Juhlavuosi ei ole mennyt ohi myöskään pohjoisnorjalaisilta. Suomalaisille on pitkin päivää sadellut onnitteluita ja asiasta on raportoitu paikallisessa yleisradiossa ja lehdissä. Tromssan ruijansuomalaisen yhdistyksen puheenjohtaja Laura Jaakola sanoo, että isänmaallisuus yleensä kasvaa, kun asuu ulkomailla.


Pääkirjoitus: Väyrysen kosto uhkaa keskustaa iltasanomat 21:00 06.12

Hän pulpahtaa pintaan aina. Paavo Väyrynen kertoi tiistaina, että hänen valitsijayhdistyksensä on saanut kokoon 20 000 kannattajakorttia. Hän siis voi yrittää Suomen presidentiksi jo neljännen kerran.


Uusnatsien verkkokauppa sulkeutui – keräsi varoja Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle iltasanomat 21:08 05.12

Käräjäoikeus määräsi viime viikolla, ettei uusnatsiyhdistyksen hallitus saa jatkaa verkkomyyntiä.


Superkuu valaisi yötaivaan kaikkialla maailmassa - Suomessakin useita havaintoja iltalehti 09:29 04.12

Rovanemeläinen Olli Sälevä nappasi superkuusta kuvan omalla kotipihallaan. Hämmentävän voimakkaasti loistava superkuu havaittiin viime yönä ympäri maailmaa - ja Suomea. Pilvisestä yöstä huolimatta superkuuta nähtiin erityisesti maan pohjoisosissa. Tähtiteteellisen yhdistyksen Ursan ylläpitämään Taivaanvahti-palveluun kertyi useita havaintoja ja kuvia kuusta, alkuillasta aamun pikkutunneille asti.


Vähävaraisille lemmikinomistajille jaettiin ilmaiseksi eläintenruokaa - työtön Tessa sai luita koiralleen iltalehti 20:47 03.12

- Tässä on tarkoituksena jakaa vähän jouluiloa, eläinsuojeluyhdistyksen aktiivi Millie Anttila kertoo. Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue ry jakoi sunnuntaina Helsingissä ja Vammalassa vähävaraisille lemmikinomistajille koiran- ja kissanruokaa sekä muita lemmikkitarvikkeita. Iltalehti vieraili Rekku Rescuen pisteellä Hakaniemen torilla, missä riitti kävijöitä sateisesta säästä huolimatta.


Presidentti Niinistökin ilmaisi tukensa mopotallille - Pyhtää lopettaa nuorten ja aikuisten välit parantaneen yhdistyksen tukemisen iltalehti 09:03 02.12

Iltalehti uutisoi tiistaina pyhtääläisestä 18-vuotiaasta Julius Renlundista, joka sai ansiokkaan toimintansa myötä kutsun Linnan juhliin. Renlund oli mukana perustamassa Pyhtäällä toimivaa suosittua nuorisotilaa, mopotallia. Kuntalaisten suhtautuminen nuoriin muuttui merkittävästi positiivisemmaksi mopotallin perustamisen jälkeen. Pyhtään hyvinvointilautakunta päätti tiistaina pitämässään kokouksessa siirtää mopotallin toiminnan kunnan omaksi toiminnaksi. Taustalla kytee riita kunnan ja vapaaehtoisjärjestön välillä.


Johanna leikkasi sotainvalidi Viljon, 83, tukan - ilmaiseksi: ”Tämä on etuoikeus” iltalehti 20:43 01.12

Hiuksilla hyvää -yhdistyksen ideana on laittaa sotaveteraanien ja lottien tukka juhlakuntoon ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää. Tasainen hiusten leikkaamisen ääni ja hiustenleikkauskoneen hurina täyttää Kaunialan sotavammasairaalan käytävän äänet. Sotaveteraanien ja lottien tukka laitetaan kuosiin ennen sotavammasairaalan perinteistä joulujuhlaa - ilmaiseksi.


Tällainen on Talvisodan muistomerkki - seuraa paljastamistilaisuutta IL-TV:n suorana lähetyksenä iltalehti 16:10 30.11

Kuvanveistäjä Pekka Kauhasen suunnittelema Valon tuoja on 10 metriä korkea teräspatsas. Talvisota alkoi 30. marraskuuta 1939 ja tämän muistoksi Helsingin Kasarmitorilla paljastetaan tänään talvisodan kansallinen muistomerkki eli kuvanveistäjä Pekka Kauhasen Valon tuoja -niminen patsas. Patsaan paljastaa hankkeen suojelija, presidentti Martti Ahtisaari. Tilaisuudessa pitävät puheen myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä Talvisotayhdistyksen puheenjohtaja, eversti evp. Ossi Kettunen.


Tallinnassa kadonneesta Arista tehtiin katoamisilmoitus jo maanantaina - oletko nähnyt tätä miestä? iltalehti 12:01 30.11

Porilaisesta Ari Saarilammista ei ole toistaiseksi tullut poliisille havaintoja. Porilainen Ari Saarilammi katosi yllättäen viime perjantaina. Yhdistysaktiivina tunnettu Saarilammi oli matkustanut perjantaina Tallinnaan osallistuakseen sunnuntaihin saakka kestävälle yhdistyksen kokousmatkalle. - Silloin perjantaina seurue, jonka kanssa Saarilammi oli ollut, oli viimeksi nähnyt hänet, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Jari Halonen Porin poliisista.


Tänään selviää, voidaanko Suomessa toimiva uusnatsijärjestö lakkauttaa iltasanomat 03:06 30.11

Yhdistyksen tai järjestön lakkauttaminen on Suomessa poikkeuksellista.


Poliisi: Kadonneesta paikallispoliitikosta Ari Saarilammista on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus iltalehti 16:21 29.11

Lounais-Suomen poliisi on pyytänyt porilaisesta Ari Saarilammista, 54, kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Saarilammi on ollut kateissa perjantaista 24. marraskuuta alkaen. Viimeinen havainto miehestä on Tallinnasta kello 22 aikaan illalla. Saarilammi oli matkustanut Tallinnaan samana päivänä. Tarkoitus oli osallistua kokoomuksen paikallisyhdistyksen kokousmatkalle. Matkan oli tarkoitus päättyä sunnuntaina.


Missä on porilaisille tuttu Ari? Katosi yllättäen kokousmatkalla Tallinnassa - tavarat edelleen hotellilla iltalehti 21:28 28.11

Ystävät ovat huolissaan porilaisesta yhdistysaktiivista Ari Saarilammista, joka katosi yllättäen viikonloppuna Virossa. Kadonneen Ari Saarilammin ystävä Tero Niskanen kertoo, että Saarilammi oli matkustanut perjantaina Tallinnaan osallistuakseen sunnuntaihin saakka kestävälle yhdistyksen kokousmatkalle. Viimeinen havainto Saarilammista on Tallinnasta lauantailta, minkä jälkeen häneen ei ole saatu mitään yhteyttä.


Uutiset