NYT: Yhdysvaltain suurlähetystö Jerusalemiin jo ensi vuonna? MTV 11:18 19.01

Yhdysvallat saattaa siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin jo ensi vuonna, kertoo yhdysvaltalaisjulkaisu The New York Times.


Yhdysvallat leikkasi 53 miljoonaa euroa tuestaan palestiinalaisjärjestölle iltasanomat 22:27 16.01

YK:n alainen järjestö on tarjonnut terveydenhoitoa, hätäapua ja koulutusta Länsirannalla, Gazassa ja naapurimaissa asuville palestiinalaisille vuodesta 1950.


Erdogan aikoo torpata kurditaistelijoista koostuvat rajaturvallisuusjoukot – "Yhdysvallat ovat luomassa terroristijoukon Turkin rajalle" MTV 11:50 16.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan syyttää Yhdysvaltoja terroristijoukkojen luomisesta Turkin rajalle.


Lavrov puolusti Iranin ydinsopimusta: ”Yhdysvallat yrittää muuttaa sopimusta” iltasanomat 10:25 15.01

Ulkoministeri Lavrov puolusti tiedotustilaisuudessaan Irania ja maan kanssa solmittua ydinsopimusta.


Näkökulma: Iranin ydinsopimus uhattuna, uhkailua ja sanktioita luvassa Trumpilta iltalehti 09:46 14.01

EU:n ulkopoliitikot voivat jälleen hengähtää: Trump on kuin onkin suostunut jatkamaan Iranin ydinsopimusta vielä 4 kuukautta. Kuulemma kuitenkin viimeistä kertaa, kirjoittaa Alan Salehzadeh. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kiivaillut "häpeällisen huonoksi" luokittelemastaan ydinsopimuksesta jo pitkään. Hän on muun muassa todennut ydinsopimuksen olevan "yksi kaikkien aikojen huonoimmista ja yksipuolisimmista sopimuksista, jonka USA on koskaan solminut". Viimeinen niitti Trumpille olivat Iranin mielenosoitukset, joissa hallinto on arviolta tappanut yli 20 oman maan kansalaista. Nyt EU on kuitenkin saanut neljä kuukautta armonaikaa joko viilata sopimusta USA:n toivomaan suuntaan tai katsoa, kun Yhdysvallat irtisanoutuu sopimuksesta kokonaan irti.


Yhdysvallat jatkaa vielä sitoutumista Iranin ydinsopimukseen – Trump haluaa uuden diilin iltasanomat 22:54 12.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo hyväksyä Iranin ydinsopimuksen enää tämän kerran. Sen jälkeen hän luopuu sopimuksesta, jos sitä ei muuteta, sanoivat Valkoisen talon viranomaiset perjantaina.


Trump olisi valmis neuvotteluihin Pohjois-Korean kanssa - ottaa itselleen kunnian tilanteen lauhtumisesta iltalehti 17:48 11.01

Etelä-Korean presidentti ilmaisi valmiutensa istua neuvottelupöydän ääreen Kim Jong-unin kanssa. Presidentti Donald Trump on avoin sille, että Yhdysvallat kävisi neuvotteluja Pohjois-Korean johdon kanssa, kertoo uutistoimisto AFP. Valkoinen talo ilmoitti asiasta keskiviikkona sen jälkeen, kun Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in oli ilmaissut valmiutensa istua neuvottelupöydän ääreen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa.


Kansanedustaja: USA painostaa Suomea rajusti ydinkieltosopimuksessa uusisuomi 11:51 11.01

Oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi katsoo, että Yhdysvallat painostaa Suomea varoituksillaan ydinasekieltosopimuksen allekirjoittamisen vaikutuksesta Nato-kumppanuuteen. Hän on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.


Trump: Yhdysvallat voisi palata Pariisin ilmastosopimukseen iltalehti 00:19 11.01

Donald Trump antaa ymmärtää, että Yhdysvallat voisi palata Pariisin ilmastosopimukseen. Trumpin mukaan "on ajateltavissa", että Yhdysvallat voisi palata sopimukseen. Hän ei kuitenkaan jatkanut ja kertonut mistään toimista asiaan liittyen. - Totta puhuen, kyseessä on sopimus, jonka kanssa minulla ei ole mitään ongelmia, mutta minulla oli ongelma sen sopimuksen kanssa, jonka he allekirjoittivat, koska se oli huono diili, Trump kuvaili näkökantaansa.


Kanada: Yhdysvallat rikkoo kansainvälisen kaupan sääntöjä – valitus WTO:lle MTV 18:17 10.01

Kanada on käynnistänyt laaja-alaisen valituksen koskien Yhdysvaltojen harjoittamaa kauppaa, kertoo uutistoimisto Reuters.


Ruotsi varoittaa Yhdysvaltoja avustusrahojen vetämisestä Palestiinalta iltalehti 18:34 09.01

Ruotsin mukaan Yhdysvaltojen toimet tuovat epävakautta Lähi-itään. Yhdysvallat on uhannut vetää rahoituksensa YK:n alaiselta Palestiinan apujärjestöltä UNRWA:lta ja Ruotsi ilmoittaa pitävänsä tätä tekoa huonona. Maan YK-lähettiläs Olof Skoog kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan ottaneensa asian puheeksi Yhdysvaltain-kollegansa Nikki Haleyn kanssa. - Huoleni on, että rahoituksen vetäminen UNRWA:lta on hyvin negatiivinen teko sekä viiden miljoonan ihmisen humanitaaristen tarpeiden takia mutta tietysti myös alueen vakauden horjuttamisen kannalta, Skoog sanoi.


EU kursii kokoon Iranin ydinsopimuksen purkautuvia reunoja – kutsui Iranin ulkoministerin Brysseliin iltasanomat 02:48 09.01

Iran on uhannut irtautua sopimuksesta, jos Yhdysvallat lähtee.


Yhdysvallat lopettaa salvadorilaisten suojelun – 200 000 ihmistä saatetaan karkottaa iltasanomat 19:12 08.01

TPS-suojeluohjelma on jo aiemmin lakkautettu kymmenientuhansien haitilaisten ja nicaragualaisten osalta.


USA järjesti nuorten MM-kisoissa yhdeksän maalin pronssiteurastuksen iltalehti 08:10 06.01

Nuorten MM-kisojen pronssipelissä kohtasivat USA ja Tshekki. Avauserän jälkeen Yhdysvallat johti ottelua niukasti 1-0, mutta toisessa erässä jenkkipelurit laittoivat ison vaihteen silmään. Kisaisännät mättivät keskimmäisellä kaksikymmenminuuttisella peräti kuusi maalia. Viimeiseen erään USA nosti hieman jalkaa kaasulta, sillä loppusummerin soidessa taululla oli 9-3-lukemat.


Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle" jatkoaika.com 02:42 06.01

Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9.


Yhdysvallat kuittasi välieräpettymyksensä näytöstyyliin - Bellows rikkoi Roenickin maaliennätyksen jatkoaika.com 02:02 06.01

Yhdysvaltain Buffalossa pelattavien nuorten MM-kisojen pronssiottelussa kohtasivat Tšekki ja Yhdysvallat. Kisaisäntä Yhdysvallat lähti hakemaan piristystä välieräpettymykselleen ja Tšekki ensimmäistä nuorten MM-kisojen mitaliaan sitten vuoden 2005.


Venäjä ja Iran: Iran hoitaa omat ongelmansa, USA käyttää väärin asemaansa iltalehti 00:18 06.01

Turvallisuusneuvoston hätäkokouksen Iranin levottomuuksista kutsui koolle Yhdysvallat. Koollekutsujamaa Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs Nikki Haleyn mukaan turvallisuusneuvoston hätäkokous koskien Iranin tilannetta on tuen osoitus maan hallitusta vastaan protestoiville iranilaisille. - Iranin kansa vaatii vapautta. Kaikkien vapautta kannattavien tulee osoittaa heille tukensa.


Venäjä ja Iran YK:n turvallisuusneuvostossa: Iran hoitaa omat ongelmansa, USA käyttää väärin asemaansa iltalehti 23:55 05.01

Turvallisuusneuvoston hätäkokouksen Iranin levottomuuksista kutsui koolle Yhdysvallat. Koollekutsujamaa Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs Nikki Haleyn mukaan turvallisuusneuvoston hätäkokous koskien Iranin tilannetta on tuen osoitus maan hallitusta vastaan protestoiville iranilaisille. - Iranin kansa vaatii vapautta. Kaikkien vapautta kannattavien tulee osoittaa heille tukensa.


Neljä venezuelalaista lisää USA:n pakotelistalle MTV 18:00 05.01

Yhdysvallat on lisännyt neljä Venezuelan hallinnon entistä edustajaa pakotelistalle. Pakotteet koskevat muiden muassa kahta entistä Venezuelan ministeriä.


Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja” jatkoaika.com 13:00 05.01

Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja.


Uutiset