IL-Analyysi: Niinistö Yhdysvaltoihin puolustusministerien vanavedessä iltalehti 08:28 18.08

Ruotsi vei Washingtoniin lahjaksi Suur-Suomen kartan, Suomi sodanaikaisen kompassin, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Donald Trumpin noustua Yhdysvaltain presidentiksi Suomessa seurattiin pelonsekaisin tuntein Venäjän ja Yhdysvaltain kuhertelua. Pelättiin, että Vladimir Putin ja Trump tekisivät suurvaltojen välisen diilin. Sopimus pyrkisi jäädyttämään maiden vaikutuspiirit ja siinä pelissä Suomi jäisi väärälle puolelle idän ja lännen rajaa. Oli epäselvää, oliko Trumpin Yhdysvallat enää sitoutunut puolustamaan Nato-maita ja syventämään yhteistyötä kumppanimaiden Suomen ja Ruotsin kanssa.


USA:n puolustusministeri varoitti Pohjois-Koreaa vakavista sotilaallisista seuraamuksista iltalehti 22:09 17.08

Yhdysvaltain puolustusministeriJames Mattis varoitti torstaina Pohjois-Koreaa sotilaallisista seurauksista, jos maa hyökkää Yhdysvaltojen tai sen liittolaisten kimppuun. Valkoisen talon päästrategi Steve Bannon oli sanonut keskiviikkona, että Pohjois-Korean tilanteeseen ei ole sotilaallista ratkaisua. Mattis kuitenkin vakuutti, että Yhdysvallat ja liittolaiset ovat valmiina. - Läheisessä yhteistyössä liittolaistemme kanssa tiedossa on vakavia sotilaallisia seuraamuksia, jos Pohjois-Korea aloittaa vihamieliset toimet, Mattis sanoi tavattuaan Japanin puolustusministerin.


Valkoisen talon päästrategi Bannon kertoi ajavansa USA:n kauppasotaa Kiinan kanssa iltalehti 18:03 17.08

Valkoisen talon päästrategin Steve Bannonin mukaan Yhdysvallat on kauppasodassa Kiinan kanssa. Siihen verrattuna vastakkainasettelu Pohjois-Korean kanssa on vain sivujuonne, hän sanoo. Bannon antoi haastattelun vasemmistolaisena pidetylle American Prospect -sivustolle.


Valkoisen talon päästrategisti Bannon: Äärioikeistolainen liike "ryhmä pellejä" iltalehti 10:08 17.08

Steve Bannonin mukaan Yhdysvallat on kauppasodassa Kiinan kanssa. Valkoisen talon päästrategistin Steve Bannonin mukaan Yhdysvallat on kauppasodassa Kiinan kanssa. Siihen verrattuna vastakkainasettelu Pohjois-Korean kanssa on vain sivujuonne, hän sanoo. Bannon antoi puhelinhaastattelun American Prospect -verkkosivuille, jota pidetään vasemmistolaisena.


Trump uhkasi vetää Yhdysvallat pois ”ehkä huonoimmasta koskaan allekirjoitetusta vapaakauppasopimuksesta” – neuvottelut Naftan uudistamisesta alkavat keskiviikkona hs 16:01 16.08


"Kiekkoraamattu" hehkuttaa seitsemää pikkuleijonaa: "Ärhäkkä ja dynaaminen pelaaja" iltalehti 12:04 16.08

Suomi hävisi kaikki pelinsä, mutta arvostettu jääkiekkolehti The Hockey News suitsuttaa silti joukkueen parhaimmistoa. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueet pelasivat heinä-elokuun vaihteessa Plymouthissa kahdeksan joukkueen turnauksen. Isäntämaa Yhdysvallat sekä Kanada olivat mukana kolmella kokoonpanolla, ja lisäksi mukana olivat Suomi ja Ruotsi. Suomi pelasi turnauksessa viisi ottelua ja hävisi ne kaikki. Peli oli kuitenkin nousujohteista, ja kahdesti mentiin jatkoajalle: Suomi-USA White 2-4, Suomi-USA Blue 1-4, Suomi-Kanada 5-6 ja, Suomi-USA 3-4 ja Suomi-Ruotsi 5-6 ja.


Ruhani: Iran voisi hylätä ydinsopimuksen hetkessä, jos Yhdysvallat jatkaa pakotelinjaansa iltasanomat 08:44 15.08

Iran voisi hylätä kaksi vuotta sitten solmitun ydinsopimuksen vain tunneissa, jos Yhdysvallat jatkaa pakotelinjaansa, sanoo Iranin presidentti Hasan Ruhani.


Mattis: Yhdysvallat eliminoisi Pohjois-Korean kohti Guamia laukaiseman ohjuksen iltasanomat 01:53 15.08

Puolustusministerin mukaan tilanne voisi eskaloitua hyvin nopeasti sodaksi, jos Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen.


Trumpin kabinetilta uhmakas liike Kiinaa kohtaan: ”Tämä on vasta alkua” iltasanomat 23:50 14.08

Yhdysvallat aikoo selvittää onko sen syytä käynnistää tutkinta kiinalaisten yritysten ideavarkauksiin liittyen.


Venezuelan presidentti haluaa tavata Trumpin iltalehti 06:43 11.08

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro haluaa tavata Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kasvotusten. Nicolas Maduro kertoo antaneensa virkamiehille tehtäväksi järjestää tapaaminen YK:n yleiskokouksen yhteydessä, jos se vain on mahdollista. Kokous järjestetään New Yorkissa syyskuun 20. päivänä. Donald Trump on muun muassa kutsunut Maduroa diktaattoriksi, ja Yhdysvallat on määrännyt Venezuelalle pakotteita Maduron toimien takia. Yhdysvallat on asettanut pakotteita sekä Madurolle että toimintansa aloittaneelle edustajistolle. Edustajisto voi esimerkiksi muuttaa lakeja ja hajottaa parlamentin.


USA:n puolustusministeri: Sotilaalliseen konfliktiin ajautuminen Pohjois-Korean kanssa olisi ”katastrofaalista” iltasanomat 02:16 11.08

James Mattis korostaa, että Yhdysvallat pyrkii ratkaisemaan tilanteen diplomatian keinoin.


Trumpin neuvonantajana toimiva pastori: ”Jumala on antanut luvan Kim Jong-unin hoitelemiseen” iltasanomat 20:06 10.08

Presidentti Donald Trumpin uskonnollisen neuvonantajan mukaan Yhdysvallat voisi hyökätä Pohjois-Koreaa vastaan.


Pohjois-Korea uhkaa kostavansa USA:lle "tuhatkertaisesti" - ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan iltalehti 14:46 07.08

"Emme aio koskaan ottaa askeltakaan taaksepäin ydinmahtimme vahvistamisesta", Pohjois-Korea sanoo tiedotteessaan. Pohjois-Korea uhkailee kostavansa sitä vastaan langetetut pakotteet "tuhatkertaisesti" Yhdysvalloille. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti Yhdysvaltojen luonnosteleman päätöslauselman Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korealle asetettiin muun muassa tiettyjen tuotteiden vientikielto, joka diplomaattilähteen arvion mukaan haukkaa merkittävän osan maan vientituloista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi maanantaina, että maa pitää pakotteita rikkomuksena itsemääräämisoikeutta vastaan. Pohjois-Korea sanoo, ettei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä.


Pohjois-Korea ei aio neuvotella ydinaseista - tuomitsee pakotteet iltalehti 10:24 07.08

Pohjois-Korea tuomitsee tuoreet YK:n pakotteet rikkomuksena maan itsemääräämisoikeutta vastaan. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti esityksen Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoo, että maa ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä. Maa myös vakuuttaa, ettei aio perääntyä ydinasepyrkimyksistään.


Tillerson: Yhdysvallat vastaa syyskuuhun mennessä diplomaattiensa karkotukseen Venäjältä iltasanomat 09:58 07.08

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit tapasivat Filippiineillä.


Yhdysvallat osallistuu ilmastoneuvotteluihin huolimatta Pariisin ilmastosopimuksesta lähtemisestä iltalehti 07:43 05.08

Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat osallistuu neuvotteluihin ja tapaamisiin muun muassa turvatakseen maan intressejä. New York Times -lehden mukaan Yhdysvallat ilmoitti perjantaina virallisesti YK:lle aikeistaan vetäytyä sopimuksesta ja siitä, että Yhdysvallat pysyy kuitenkin avoimena sopimukselle tulevaisuudessa. Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat osallistuu neuvotteluihin ja tapaamisiin muun muassa turvatakseen maan intressejä.


Diplomaattilähteet: Yhdysvallat aikoo tuoda YK:n turvallisuus­neuvoston äänestykseen lisäpakotteita Pohjois-Korealle hs 00:31 05.08


USA esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle: Tavoitteena leikata tuloja miljardilla iltasanomat 23:35 04.08

Yhdysvallat esittää uusia, entistä tiukempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.


Yhdysvaltalaismedia: Yhdysvallat saattaa alkaa tarjota Ukrainalle aseita Venäjän torjumiseksi iltasanomat 20:32 04.08

Yhdysvallat saattaa alkaa tarjota Ukrainalle aseita Venäjän torjumiseksi, kirjoittaa Economist. Aiheesta kirjoittavat myös New York Times ja Wall Street Journal.


Venäjän mielestä Yhdysvallat aloitti ”täysimittaisen kauppasodan”, mitä se oikein tarkoittaa? Tyypillistä Venäjän voimakasta retoriikkaa, sanoo asiantuntija hs 02:00 04.08


Uutiset