Yhdysvaltain terveysvirastoa kiellettiin käyttämästä seitsemää termiä – yksi niistä on sana ”sikiö” iltasanomat 09:09 16.12

Asiasta kertovan The Washington Postin mukaan kielto liittyy Trumpin hallinnon ensi vuoden budjettiin.


Oikeus pysäytti Trumpin hallinnon kiistanalaisen ehkäisypäätöksen MTV 06:45 16.12

Yhdysvaltojen liittovaltion tuomari on estänyt Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinnon päätöksen, joka vapauttaa osan työantajista tarjoamasta ilmaista ehkäisyä työntekijöilleen.


USA:n puolustusministeri: Pohjois-Korea ei vielä pysty iskemään Yhdysvaltoihin MTV 05:55 16.12

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ei usko, että Pohjois-Korean tämänhetkiset ballistiset mannertenväliset ohjukset pystyisivät iskemään Manner-Yhdysvaltoihin. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.


Tillerson pyörsi sovittelevat puheensa: "Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy neuvottelupöytiin" MTV 05:43 16.12

Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy takaisin neuvottelupöytiin lopettamalla pitkäaikaisesti uhitteleva käytös, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson YK:n turvallisuusneuvostolle.


Eläkeläisrouva vastusti häätöään palvelutalosta – joutui vankilaan juuri ennen 94-vuotispäiväänsä MTV 20:10 15.12

Yhdysvaltain Floridassa pian 94-vuotta täyttävä nainen joutui vankilaan juuri ennen syntymäpäiväänsä vastustetuaan häätöään. Asiasta kertoo muun muassa New York Post.


Trump toivoo Putinin apua Korean kriisin ratkaisemiseen – "Kiina auttaa, Venäjä ei" MTV 16:58 15.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivoo Venäjän auttavan Pohjois-Korean kriisin ratkaisemisessa.


Bitcoin kohosi taas uuteen ennätykseen – yhden hinta jo yli 17 750 dollaria MTV 14:31 15.12

Virtuaalivaluutta bitcoinin arvo on noussut taas uuteen ennätykseensä. Perjantaina yhden bitcoinin hinta on ollut hieman yli 17 750 Yhdysvaltain dollaria.


USA syyttää Irania Huthien aseistamisesta – todisteena ohjuksesta löytyneet merkinnät MTV 08:29 15.12

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan on olemassa kiistattomia todisteita, että Iran rikkoo kansainvälisiä lakeja aseistamalla Jemenissä toimivia Huthi-kapinallisia.


Trump sai kiistanalaisen tittelin – suomalaisasiantuntija: ”Ensimmäinen presidentti, joka ei ole tajunnut tätä” iltasanomat 05:55 15.12

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin suhde urheiluun on täysin ainutlaatuinen. Se on näkynyt väistämättä urheilubisneksessä.


Putin ja Trump keskustelivat Pohjois-Korean tilanteesta puhelimitse MTV 05:34 15.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelivat Pohjois-Korean tilanteesta puhelimitse torstaina, kertoi Kreml. Sen mukaan presidentit keskustelivat useiden kriisialueiden tilanteesta, mutta keskittyivät selvittämään Korean niemimaan tilannetta.


Verkkoneutraliteetti päätettiin kumota Yhdysvalloissa iltasanomat 23:48 14.12

Yhdysvaltain liittovaltion viestintäkomissio päätti kumota verkkoneutraliteetin periaatteen torstaisessa äänestyksessään.


USA:n telehallintovirasto päätti purkaa verkkoliikenteen "neutraliteetin" MTV 23:28 14.12

Yhdysvaltain telehallintovirasto (Federal Communications Commission) päätti tänään äänestyksen jälkeen luopua presidentti Barack Obaman aikaisista säädöksistä, joiden on tarkoitus varmistaa internetin neutraliteetti eli puolueettomuus.


Tekoäly teki löydöksen ulkoavaruudesta – avaruustutkimus voi mullistua MTV 22:32 14.12

Ulkoavaruudesta on löydetty tekoälyn avulla uusi planeetta. Yhdysvaltain avaruusjärjestö Nasa tiedotti asiasta torstaina.


Lindsey Vonnin lausunto Donald Trumpista suututti useat amerikkalaiset: Kuuluisa tv-persoona lietsoi vihaa iltalehti 22:30 14.12

Alppihiihtotähti Lindsey Vonn ei taannoin CNN:n haastattelussa jättänyt epäselväksi mielipidettään presidentti Donald Trumpista - eikä se miellyttänyt aivan kaikkia. Vonn, 33, teki selväksi, että kun hän mahdollisesti pukee Pyeongchangissa Yhdysvaltain edustusasun päälleen, hän edustaa nimenomaan kotimaataan, eikä sen johtajaa. - Toivon edustavani Yhdysvaltain kansaa, en presidenttiä.


Nasa kertoi uudesta löydöstä - kahdeksan planeettaa kiertää yhtä tähteä iltalehti 21:53 14.12

Löytö tehtiin analysoimalla tekoälyllä Kepler-luotaimen lähettämiä tietoja. Tekoäly mullistaa myös tähtitiedettä. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa kertoi torstaina löytäneensä kahdeksannen planeetan kiertämässä Kepler-90 -nimellä tunnettua aurinkoa. Kepler-90 on hieman suurempi ja kuumempi kuin oma Aurinkomme. Kepler-90 on pääsarjan tähti, joka sijaitsee 2 545 valovuoden päässä Maasta, Lohikäärmeen tähdistön suunnalla.


Suora lähetys päättyi: Nasa kertoi uudesta merkittävästä löydöstä iltalehti 19:57 14.12

Löydön on tehnyt elinkelpoisia planeettoja ”metsästävä” Kepler-luotain. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa järjestää suorana lähetettävän tiedotustilaisuuden klo 20 Suomen aikaa. Nasa ei ole kertonut tiedostustilaisuuden sisällöstä muuta kuin kysymys on "merkittävästä uudesta löydöstä".


Suora lähetys: Nasa kertoo uudesta merkittävästä löydöstä iltalehti 19:57 14.12

Löydön on tehnyt elinkelpoisia planeettoja ”metsästävä” Keplar-luotain. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa järjestää suorana lähetettävän tiedotustilaisuuden klo 20 Suomen aikaa. Nasa ei ole kertonut tiedostustilaisuuden sisällöstä muuta kuin kysymys on "merkittävästä uudesta löydöstä".


Suora tiedotustilaisuus: Nasa kertoo uudesta merkittävästä löydöstä iltalehti 19:57 14.12

Löydön on tehnyt elinkelpoisia planeettoja ”metsästävä” Keplar-luotain. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa järjestää suorana lähetettävän tiedotustilaisuuden klo 20 Suomen aikaa. Nasa ei ole kertonut tiedostustilaisuuden sisällöstä muuta kuin kysymys on "merkittävästä uudesta löydöstä".


Suomalaisopettaja ehdolla "opetuksen Nobelin" saajaksi: Jukka kehitti uuden tavan opettaa matematiikkaa MTV 11:37 14.12

Suomalaisopettaja kehitti uuden matematiikan opetusmenetelmän ja on nyt ehdolla miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoisen palkinnon saajaksi.


Uutiset