Trumpilta liikeni muslimeille ainoastaan tiedote - aiemmat presidentit järjestäneet ramadan-vastaanoton iltalehti 16:58 26.06

Suosituksista huolimatta Trumpin islamofobiseksi syytetty hallinto ei ole aikaisessa juhlistaa muslimien kanssa islamin pyhän kuukauden päättymistä. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ei järjestä iftar-illallista ramadanin päättymisen kunniaksi, kertoo brittilehti Guardian. Muslimien pyhä kuukausi päättyi sunnuntaina, ja paaston päättymisperinteisiin kuuluu kuukauden ajan päivittäinen iftar-illallinen. Puoluerajoista riippumatta Trumpia edeltävät presidentit Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton järjestivät lähes vuosittain vastaanoton ramadanin päättymisen kunniaksi. Vastaanottoja on ollut noin 20 vuoden ajan. Presidentti Thomas Jeffersonin uskotaan järjestäneen ensimmäisen Valkoisen talon iftar-illallisen vuonna 1805 Tunisian suurlähettilään vierailun kunniaksi.


Kanadan pääministeri Trudeau: Trumpin tviitit aiheuttavat "ryppyjä kansainvälisessä politiikassa" iltalehti 08:39 23.06

Justin Trudeau näkee Trumpin tviittailut ongelmallisina. Hän tiedostaa, että Yhdysvaltojen presidentin sanomiset kannattaa huomioida. Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi torstaina järjestetyssä foorumissa Torontossa, että ei ole epäilystäkään siitä, ettei Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Twitter-tavat aiheuttaisi "ryppyjä kansainvälisessä diplomatiassa", kertoo Politico-lehti. - Jos minun täytyy herätä yöllä johonkin, sen on parempi olla jotakin tärkeämpää kuin tviitti, Trudeau sanoi nauraen.


Eduskunnan puhemies Lohela tapaa Yhdysvalloissa puhemies Paul Ryanin iltalehti 19:29 22.06

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv) aloittaa Yhdysvaltojen vierailunsa juhannusaattona. Lohela tapaa matkallaan muun muassa Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puhemiehen, republikaanien Paul Ryanin yhdessä Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten kanssa. Lohela vierailee Washingtonin lisäksi New Yorkissa YK:n päämajassa, missä hän tapaa YK:n yleiskokouksen 71. istunnon puheenjohtaja Peter Thomsonin ja YK:n apulaispääsihteeri Amina Mohammedin. Tapaamisessa käsitellään muun muassa lasten ja naisten aseman edistämistä.


Tappohelle vienyt neljän hengen Yhdysvalloissa – kuolemanlaaksossa yli 52°C iltasanomat 08:43 22.06

Tällä viikolla lämpötilat Yhdysvaltojen lounaisosassa ovat nousseet reilusti yli 30 asteen.


Trumpin uusi idea: "aurinkoenergiamuuri" Meksikon rajalle iltalehti 08:15 22.06

Yhdysvaltojen presidentti haluaa rahoittaa kohutun muuriprojektinsa aurinkoenergialla. Yhdysvaltojen presidentti Donad Trump ehdotti uutta ideaa tukijoilleen keskiviikkona Iowan osavaltiossa. Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle rakennettavan muurin voisi päällystää aurinkopaneeleilla. Energia käytettäisiin muurin rakentamiskustannuksiin, kertoo Reuters. - Me rakennamme muurin. Meidän täytyy pysäyttää huumeiden virtaaminen.


Trump soitti onnittelut Saudi-Arabian kruununprinssille iltasanomat 22:08 21.06

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on onnitellut Saudi-Arabian uutta kruununprinssiä Mohammed bin Salmania puhelimessa.


Cindy-myrsky lähestyy Yhdysvaltojen etelärannikkoa – ihmisiä kehotettu paikoin evakuoitumaan kodeistaan hs 19:39 21.06


Republikaanien Handel voitti Georgiassa kongressin täytevaaleissa – Trump innostui: ”Fantastista työtä” iltasanomat 07:51 21.06

Republikaanien Karen Handel on voittanut Yhdysvaltojen Georgiassa kongressin täytevaaleissa, uutisoi yhdysvaltalaismedia.


Yhdysvaltalaismedia: Republikaanien Handel voitti Georgiassa kongressin täytevaaleissa iltalehti 06:52 21.06

Republikaanien Karen Handel on voittanut Yhdysvaltojen Georgiassa kongressin täytevaaleissa, uutisoi yhdysvaltalaismedia. Asiasta muun muassa uutisoineen NBC Newsin mukaan Handel oli saamassa 53 prosenttia äänistä, kun yli 99 prosenttia äänistä oli laskettu. Vastahdokkaana ollut demokraattien Jon Ossoff oli puolestaan saamassa 47 prosenttia.


Bloomberg: Yhdysvaltain oikeusministeri Sessions palkkasi itselleen asianajajan iltalehti 06:51 21.06

Yhdysvaltain oikeusministeri Jeff Sessions on palkannut itselleen henkilökohtaisen asianajajan. Sessions palkkasi lainopillista apua samaan aikaan, kun erikoissyyttäjän tutkinta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin on paisunut, kertoo Bloomberg. Sessions palkkasi tehtävään pitkäaikaisen ystävänsä Charles Cooperin, joka on Cooper & Kirk -asianajotoimiston puheenjohtaja Washingtonissa.


Yhdysvallat: Isisin suurmufti tapettu ilmaiskussa Syyriassa iltalehti 20:30 20.06

Terroristijärjestön tärkein uskonnollinen johtaja Turki Bin Ali kuoli Syyriassa ilmaiskussa toukokuun 31. päivä. Yhdysvaltojen johtama liittouma kertoi tiistaina terroristijärjestö Isisin korkeimman uskon oppineen, niin sanotun suurmuftin, Turki Bin Alin saaneen surmansa. Bin Ali kuoli liittouman tekemässä ilmaiskussa 31. toukokuuta Mayadeenin kaupungissa Syyriassa lähellä Irakin rajaa.


Tutkimus: Lähes 1300 lasta kuolee joka vuosi Yhdysvalloissa ampuma-aseiden aiheuttamiin vammoihin iltalehti 20:58 19.06

53% tapauksista oli henkirikoksia, 38% itsemurhia, 6% vahinkoja ja 3% johtui muista syistä. Lääketieteellisessä Pediatrics-lehdessä maanantaina julkaistun tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa kuoli ampuma-aseiden aiheuttamiin vammoihin keskimäärin 1297 lasta joka vuosi vuosien 2002 ja 2014 välillä. Loukkaantuneita lapsia oli yli 5700 joka vuosi. Tutkimuksen tekivät Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen tutkijat ja sitä pidetään laajimpana aiheesta koskaan tehtynä selvityksenä.


Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Trumpin asianajaja: ”Yhdysvaltojen presidenttiä ei tutkita, piste” – Trumpin tulkittiin jo itse myöntäneen tutkinnan iltasanomat 19:27 18.06

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin asianajaja kiistää, että Trump olisi itse kohteena Venäjä-tutkinnassa.


Kaikki kadoksissa olleet Yhdysvaltain laivaston jäsenet ovat kuolleet iltasanomat 16:19 18.06

Kaikki seitsemän kadoksissa ollutta Yhdysvaltojen laivaston jäsentä on kuollut, kertoo laivasto.


Seitsemän Yhdysvaltain laivaston jäsentä kuoli lauantain onnettomuudessa iltalehti 15:36 18.06

Kaikki seitsemän kadoksissa ollutta Yhdysvaltojen laivaston jäsentä on kuollut, kertoo laivasto. He kuolivat onnettomuudessa, jossa Yhdysvaltojen laivaston hävittäjä USS Fitzgerald ja Filippiinien lipun alla purjehtiva konttialus ACX Crystal törmäsivät Japanin etelärannikon lähettyvillä varhain lauantaina paikallista aikaa. Ruumiit löytyivät laivasta. Useita miehistön jäseniä loukkaantui ja osa tarvitsi onnettomuuden jälkeen sairaalahoitoa.


Yhdysvaltojen sota-aluksen ja rahtilaivan törmäyksen syy yhä epäselvä – osa kadonneista miehistön jäsenistä löytyi kuolleena hs 08:10 18.06


Yhdysvaltojen sota-aluksen ja rahtilaivan törmäyksen syy yhä epäselvä – kadonneet miehistön jäsenet löytyivät kuolleena hs 07:20 18.06


Uutiset