Pandat Lumi ja Pyry kotiutuivat Ähtäriin – "Me kaikki purskahdimme silloin itkuun" MTV 16:11 19.01

Pandojen ensimmäinen kosketus uuteen elinympäristöönsä on sujunut yli odotusten. Varsinaisesti pandojen viihtyvyys Ähtärissä ei ole kenellekään yllätys. Yli 8 miljoonaa maksaneessa pandatalossa on huomioitu kaikki pandojen tarpeet. Tilaa pandoilla on yhteensä hulppeat 2000 m2.


Oikeus hylkäsi Auerin miljoonavaateet ? istui syyttömänä vankilassa 801 päivää iltalehti 14:28 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on pääosin hylännyt miehensä murhasyytteistä vapautetun Anneli Auerin korvausvaatimukset. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut valtion korvaamaan miehensä murhasyytteistä vapautetulle Anneli Auerille 22 800 euroa korkoineen kärsimyksestä. Oikeus hylkäsi yli 300 000 euron vaatimukset tulonmenetysten korvaamisesta. Auer vaati valtiolta yhteensä yli kolmea miljoonaa euroa kärsimyksestä ja tulonmenetyksistä.


Mies ja nainen vangittiin asuntoon, poliisi mokasi tutkinnassa - oikeus kiukkuisena: ”Työt annetaan jollekin asuntolanohjaajalle” iltalehti 13:58 19.01

Poliisi ei selvittänyt valvontakameranauhoja itse, ja ne katosivat lopulta saatavilta. Törkeää vapaudenriistoa, törkeää pahoinpitelyä ja muun muassa huumausainerikoksia käsittelevä oikeusistunto sisälsi myös kritiikkiä poliisille. Syytetty mies vaatii oikeudessa, että lokakuisista tapahtumista järjestetään lisätutkinta. Syyttäjä väittää, että kaksi uhria olivat ilman vapauttaan yhteensä 30 tuntia. Vastaajat puolestaan väittävät, että tapaus kesti ainoastaan muutamia tunteja - jos sitä ylipäätään voi tulkita vapaudenriistoksi.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: IPK:n tappioputkelle ei näy loppua iltalehti 13:05 19.01

Iltalehden vetovihje povaa IPK:lle Mestiksessä seitsemättä peräkkäistä tappiota. IPK on tällä hetkellä Mestiksen heikkovireisin joukkue. Tappioputken lisäksi sen pelaaminen on juuri nyt sarjan huonointa. Etenkin puolustukselle sattuu jatkuvasti virheitä. IPK:lle on kolmessa viime pelissä tehty yhteensä yhdeksäntoista maalia omiin. Ei Espoo Unitedinkaan pelaamisessa ole aivan viime aikoina ollut samaa virettä kuin joulukuun voittoputken aikoihin, mutta pientä piristymistä oli viimeksi havaittavissa joukkueen 6-3-voitossa Peliitoista.


Sarjamurhaajaepäily Arizonassa: mies surmasi äitinsä ja kahdeksan muuta ihmistä kolmessa viikossa iltalehti 11:17 19.01

Viranomaiset kertoivat torstaina, että kaksoismurhasta epäilty mies oli mahdollisesti seitsemän muun surman takana Yhdysvalloissa. Poliisin tutkimuksissa on paljastunut, että Cleophus Cooksey, 35, saattoi tehdä yhteensä yhdeksän surmaa ennen kiinnijäämistään. Cooksey pidätettiin kuukausi sitten, kun hän jäi rysän päältä kiinni ammuttuaan äitinsä ja isäpuolensa Phoenixissä Arizonassa. Rikosteknisen tutkimuksen perusteella samalla aseella surmattiin kolmen viikon sisään ainakin seitsemän muuta ihmistä. Murhasarja alkoi poliisin tiedotustilaisuudessa kertomien tietojen mukaan marraskuun 27. päivä, kun kaksi miestä löydettiin kuolleena parkkipaikalta. Tämän jälkeen surmat seurasivat toisiaan yksi kerrallaan ennen joulukuun 17. päivän kaksoissurmaa.


Hurja video Euroopasta: Raaka talvimyrsky repii kattoja – äiti ja vauva selvisivät kuin ihmeen kaupalla kaatuvan puun alta MTV 11:09 19.01

Yhteensä ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa myrskyn takia. Useimmat ihmiset ovat kuolleet jäätyään kaatuvien puiden alle.


Kommentti: Ennakkosuosikin asema ei sovi Kaisa Mäkäräiselle - kestääkö kasetti Koreassa? iltalehti 10:32 19.01

Ammunta on hyvin pitkälti korvien välistä kiinni, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Kaiken piti olla kunnossa. Kaisa Mäkäräisellä oli taskussa upea voitto viime sunnuntailta ja yhteensä kolme palkintopallipaikkaa vuoden 2018 maailmancupin kisoista. Ammuntapenkalla tuli huippuonnistumisia osumaprosentilla 90,1. Torstaina tuli kolme sakkoa ja kauden huonoin sijoitus 24:s. Makuuammunnassa, josta saldona oli kaksi sakkoa, voi spekuloida poikkeuksellisen huonolla tuuliraolla. Suomalaisen osumaprosentti oli torstaina 70.


Aktiivimalli uhkaa vesittää 20 miljoonaa euroa maksaneen perustulokokeilun tuloksia - ”Heikentää luotettavuutta” iltalehti 08:36 19.01

Sosiaali- ja terveysministeriön edustajan mukaan minkään kokeilun vuoksi ei voida pysäyttää muuta lainsäädäntötyötä. Hallituksen kaksivuotinen perustulokokeilu maksaa yhteensä 20 miljoonaa euroa. Nyt näyttää siltä, että kokeilun tulokset ovat jäämässä ainakin osittain epäluotettaviksi. - Aktiivimalli vaikeuttaa perustulokokeilun tulosten arviointia, kertoo Kelan yhteiskuntasuhteiden johtaja, professori Olli Kangas. Hän johtaa perustulokokeilun tutkimusryhmää.


Iivo Niskanen on Vuoden urheilija! iltalehti 22:34 18.01

Hiihtäjä Iivo Niskanen valittiin odotetusti Vuoden urheilijaksi torstai-illan Urheilugaalassa. Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Niskanen pesi nelinpelin tennistähden Henri Kontisen ja koripalloilija Lauri Markkasen. Niskanen sai urheilutoimittajien äänestyksessä yhteensä 4 313 pistettä. Myös ykkössijoja hän keräsi eniten, 266. Kontinen oli toinen 3 528 pisteellä (127 ykkössijaa), Markkanen kolmas 3 202 pisteellä (67).


Vaihtamalla paranee, näytti Ässien kanadalaisvahvistus iltalehti 21:26 18.01

Jyrki Ahon ura Ässissä päättyi viiteen peräkkäiseen kotitappioon. Surkea Pata teki niissä peleissä yhteensä viisi maalia. Kun Mikael Kotkaniemen Ässät pääsi avauserän lopussa tuskastaan eroon, se tarvitsi viiteen maaliin kahdeksan minuuttia. Muutoksen tuomasta piristyksestä nautti erityisesti Antoine Laganière. Hyvän alun kaudelle saanut kanadalainen vaipui pitkäksi ajaksi pimentoon, mutta torstaina hän jahtasi tosissaan hattutemppua.


Yli 500 suomalaista kuoli viime vuonna ulkomailla - matkustusilmoituksia tehtiin ennätysmäärä iltalehti 13:22 18.01

Yhteensä 519 suomalaista kuoli viime vuonna ulkomailla. Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että viime vuoden aikana edustustoissa ja ministeriössä käsiteltiin yhteensä 519 kuolemantapausta. Määrä on suunnilleen sama kuin vuonna 2016. Tuolloin kuolemantapauksia oli 501. Ulkomailla sairastuneista ja onnettomuuteen joutuneista konsuliapua tarvitsi viime vuonna 432 henkilöä.


Yksi loukkaantui vakavasti nokkakolarissa Simossa iltasanomat 13:13 18.01

Yhteensä kolme ihmistä vietiin sairaalahoitoon.


Poliisi takavarikoi lähes tonnin kokaiinia ananasten sisältä iltalehti 08:56 18.01

Huume oli matkalla Panamasta Eurooppaan. Espanjan ja Portugalin poliisit ovat tehneet mittavan kokaiinitakavarikon. Huumetta yritettiin tuoda Eurooppaan piilotettuna tuoreiden ananasten sisään. Yhteensä kokaiinia oli 745 kiloa. Huumeet olivat tulossa Panamasta. Iberian niemimaa on poliisin mukaan yksi keskeinen reitti huumeille Etelä- ja Väli-Amerikasta Eurooppaan.


Chelsea- ja ManU-luotsit rajussa sanasodassa: Conte solvasi dementikoksi, Mourinho iski vyön alle iltalehti 22:12 17.01

Stamford Bridge palvoo yhä The Special Onea. José Mourinho nosti Siniset Euroopan eliittiin ja kärräsi joukkueen yhteensä kolmasti Valioliigan mestaruuteen. Antonio Conten onnistui heti ensimmäisellä kaudellaan valloittaa liigatitteli. Vedonlyöntitoimistot laskevat koko ajan kertoimia alaspäin sille, ettei hän ole enää seuran palveluksessa tämän toisen päättyessä.


Lajien parhaat suomalaisurheilijat valittu - Iivo Niskanen pesi muut hiihtäjät, Lauri Markkanen nousi koriksen ykköseksi iltalehti 10:52 17.01

Urheilutoimittajan Liitto julkisti parhaat urheilijat yhteensä 71 lajista. Lahdessa 15 kilometrillä maailmanmestaruuden voittanut Iivo Niskanen pesi muut hiihtäjät, joista vankimman kilpailun miehelle antoi oletettavasti Krista Pärmäkoski. Jääkiekossa joukkueensa NHL:n Stanley cupin finaaleihin hilannut Pekka Rinne oli itseoikeutettu valinta parhaaksi pelaajaksi.


YK: 5 000 lasta kuollut tai haavoittunut Jemenin sodassa - 400 000 hengenvaarallisesti aliravittuja iltalehti 19:47 16.01

Jemenissä kasvaa sukupolvi, joka ei ole nähnyt mitään muuta kuin sotaa ja väkivaltaa. Yhteensä 5 000 lasta on kuollut tai haavoittunut Jemenin sodassa, raportoi YK:n lastenjärjestö Unicef. Lisäksi 400 000 lasta on hengenvaarallisesti aliravittuja ja taistelee elämästään. Järjestön mukaan lähes kaksi miljoonaa jemeniläislasta ei tällä hetkellä pääse kouluun. Koulua käymättömien lasten määrä on noussut entisestään sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtama koalitio alkoi pommittaa maata maaliskuussa 2015. Unicef julkaisi raporttinsa Jemenin pääkaupunki Sanaassa.


Kaappaus keittiössä starttasi huippuluvuin – ohjelmaa seurasi eilen lähes 800 000 suomalaista! mtv 15:01 16.01

Kaappaus keittiössä palasi ruutuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kausi lähti eilen illalla vahvasti liikkeelle, kun ohjelma tavoitti MTV3-kanavalla lähes 800 000 suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yhteensä 525 000 (MTV3, Katsomo).


Kaappaus keittiössä starttasi eilen huippuluvuin – ohjelmaa seurasi eilen lähes 800 000 suomalaista! mtv 15:01 16.01

Kaappaus keittiössä palasi ruutuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kausi lähti eilen illalla vahvasti liikkeelle, kun ohjelma tavoitti MTV3-kanavalla lähes 800 000 suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yhteensä 525 000 (MTV3, Katsomo).


Uutiset