Metsästyskoiraharrastajien mitta on täynnä susitilanteesta - Ministeri Jari Leppää vaaditaan pitämään vaalilupauksensa iltalehti 20:12 23.10

Metsästyskoiraharrastajat ry:n puheenjohtaja Marko Lind on huolissaan susitilanteesta Suomessa. - Erityisesti viime viikkoina tilanne on kääntynyt pahempaan suuntaan, kun sudet ovat tappaneet metsästyskoiria lähes päivittäin, Metsästyskoiraharrastajat ry:n puheenjohtaja Marko Lind sanoo. Lindin mukaan tänä vuonna sudet ovat tappaneet yhteensä ainakin 35 koiraa.


Tunnistitko tätä herraa? F1-ratojen entinen kuumakalle bongattiin varikolla - melkoinen muutos vuosien saatossa! iltalehti 17:22 23.10

Austinin F1-varikolla nähtiin viikonloppuna paljon julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Joukossa oli esimerkiksi useita huippu-urheilijoita ja entisiä F1-kuskeja. Yksi heistä oli Juan Pablo Montoya, joka bongattiin varikkoalueelta naureskelemassa. 42-vuotias kolumbialainen on muuttunut melkoisesti niistä ajoista, kun hän oli itse mukana formula ykkösissä. Tulisieluinen rattimies ajoi moottoriurheilun kuninkuusluokassa kausilla 2001-2006. Montoya kuului tuohon aikaan sarjan kärkikuskeihin, sillä hän voitti yhteensä seitsemän kisaa ja oli palkintopallilla 30 kertaa.


Yle: Satakunnan helluntaiseurakunnat saavat uusia jäseniä maahanmuuttajista - kääntyminen ei ole leikin asia iltalehti 17:12 23.10

Yle kertoo Satakunnan helluntailaisseurakuntien saaneen liki sata uutta jäsentä maahanmuuttajista. Myös luterilaiset seurakunnat kiinnostavat maahanmuuttajia. Vuoden 2015 jälkeen Rauman ja Porin helluntaiseurakuntiin on liittynyt yhteensä noin 60 turvapaikanhakijaa, kertoo . Suurin osa seurakuntien uusista maahanmuuttajataustaisista jäsenistä on ollut muslimeita. Helluntaiseurakuntien kastetta voi edeltää jopa puolentoista vuoden prosessi, johon kuuluu kuukausien uskonnon opetus. Muutoksen helluntailaisuuteen pitää näkyä myös kääntyjän arjessa. Maahanmuuttoviranomainen on pyytänyt seurakunnilta selvityksiä kristityksi kääntymisen aitoudesta.


Poliisi: Helsingin Sörnäisten tehovalvonnassa jäi haaviin 13 etsintäkuulutettua iltalehti 16:53 23.10

Helsingin poliisi kertoo, että viranomaisilla oli viime viikon tehovalvonnassa monipuolinen kattaus työtehtäviä Sörnäisten alueella. Helsingin poliisi jatkoi viime viikolla (16.10. - 22.10.2017) tehostettua valvontaa Sörnäisten alueella. Poliisi kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että viranomaiset onnistuivat tavoittamaan alueella muun muassa 13 etsintäkuulutettua. Tämän lisäksi poliisi kirjasi Sörnäisten alueella useita rikosilmoituksia, teki kotietsinnän ja kirjoitti yhteensä 25 sakkoa eri aiheista. Lisäksi lähes 200 ihmistä oli saanut poistumiskäskyn yleisen järjestyksen ja turvallisuuden suojaamiseksi. Myös muutamia ihmisiä on otettu kiinni, osa heidän itsensä suojelemiseksi.


Syksyllä korjattiin ennätyksellinen ruissato - ensi vuoden odotukset laihat iltalehti 13:17 23.10

Tänä vuonna on kerätty ennätyksellinen ruissato, kertoo rukiin viljelyä ja käyttöä edistävä Pro Ruis -yhdistys. Luonnonvarakeskuksesta vahvistetaan, että arviot ennätysvuodesta pitävät paikkansa. Alustavien arvioiden mukaan ruissadon arvioidaan olevan suurin vuosikymmeniin, ja ruista on korjattu yhteensä 116 miljoonaa kiloa. Menestys ei kuitenkaan todennäköisesti jatku ensi vuonna, sillä sadonkorjuun viivästyminen on vaikeuttanut syyskylvöjä. Luonnonvarakeskuksen yliaktuaari Anneli Partala kertoo, että ruis kylvetään pääosin syksyllä.


Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vaimonsa murhasta - iski teräaseilla kymmeniä kertoja iltalehti 12:31 23.10

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeutta vaimonsa murhasta. Veriteko tapahtui Kuopion Juankoskella heinäkuussa. Syytteen mukaan mies löi ja viilsi naista yhteensä lähes 70 kertaa ainakin kahdella teräaseella. Teko on syyttäjän mukaan tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla myös siksi, että uhrin mahdollisuudet puolustaa itseään ovat olleet vähäiset.


Saksassa avattiin ensimmäinen bordelli, jossa on vain nukkeja "työntekijöinä" iltalehti 11:42 23.10

Tuntitaksa seksinuken kanssa on 80 euroa. Dortmundilainen ilotalo on nimeltään Bordoll, yhdistelmä bordellista ja dollista, nukesta. Niitä on yhteensä 11, jokaisella on oma nimensä. Nuket ovat eri kokoisia, toisilla on suuret rinnat, tosilla pienemmät. Ne painavat noin 30 kiloa. Nuket on tuotettu Aasiasta, yksi nukke maksaa noin 2 000 euroa.


Vaarallinen keli aiheutti kuolonkolarin Lappeenrannassa - nuori mies menehtyi, kolme loukkaantunutta iltalehti 07:45 23.10

Henkilöauton kuljettaja menehtyi Vanhalla Viipurintiellä sunnuntai-iltana kello yhdeksän aikaan tapahtuneessa kolarissa. Kuopion hätäkeskus sai Vanhalta Viipurintieltä kolari-ilmoituksen kello 21.01. Kaksi henkilöautoa oli kolaroinut noin 5 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustassa vakavasti, ja yhteensä neljä henkilöä oli saanut vammoja. Kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa. Toista autoa yksinään ajanut nuori mies oli menettänyt kulkuneuvonsa hallinnan liukkaalla tiellä. Auto oli lähtenyt heittelehtimään niin, että se törmäsi vastaantulevan auton keulaan.


Kolme naista teki sarjan itsemurhaiskuja Nigeriassa - ainakin 13 kuollut, useita loukkaantuneita iltalehti 03:59 23.10

Kolme naista on tehnyt itsemurhaiskut Nigerian koillisosassa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP turvallisuuslähteisiin vedoten. Itsemurhapommittajat tappoivat tämänhetkisten tietojen mukaan 13 ihmistä. Lisäksi iskuissa haavoittui yhteensä 16 ihmistä.


Poliisi epäilee: Vantaalla saattaa liikkua autopyromaani iltalehti 13:44 22.10

Poliisi pyytää havaintoja Hakunilan alueella lauantain vastaisena yönä liikkuneista henkilöistä Itä-Uudenmaan poliisi pyytää kansalaisilta havaintoja Vantaalla Hakunilan alueella perjantain ja lauantain välisenä yönä liikkuneista henkilöistä. Poliisi epäilee, että Hakunilassa Hiirakkokujalla ja Ponikujalla palaneet autot oli sytytetty tahallaan. Hakunilassa syttyi yön aikana tuleen yhteensä neljä autoa.


"Tällaista ei saa tapahtua" - junioreiden jääkiekko-ottelu päättyi Lappeenrannassa kymmeneen ulosajoon iltalehti 13:44 22.10

C-nuorten jääkiekko-ottelu Lappeenrannassa päättyi kymmeneen ulosajoon lauantaina. SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkue kohtasi Diskoksen, ja ottelun päättymisen jälkeen tuomarit jakoivat peräti kymmenen ulosajoa väkivaltaisuudesta. Jäähyminuutteja kertyi yhteensä 260. Kyseessä oli ikäluokan Mestiksen karsintaottelu, joka päättyi Saipa/Ketterän 6-1-voittoon. Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.


”Tällaista ei saa tapahtua” - junioreiden jääkiekko-ottelu päättyi Lappeenrannassa kymmeneen ulosajoon iltalehti 13:44 22.10

C-nuorten jääkiekko-ottelu Lappeenrannassa päättyi kymmeneen ulosajoon. SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkue kohtasi Diskoksen, ja ottelun päättymisen jälkeen tuomarit jakoivat peräti kymmenen ulosajoa väkivaltaisuudesta. Jäähyminuutteja kertyi yhteensä 260. Kyseessä oli ikäluokan Mestiksen karsintaottelu, joka päättyi Saipa/Ketterän 6-1-voittoon. - Vastustajan pelaaja hermostui, ja sitten alkoi hässäkkä. Tuomarit tekivät kovan työn, että saivat tilanteen rauhoitettua. Ei siinä isoa mylläkkää ollut, ja hanskat olivat käsissä koko ajan, SaiPan/Ketterän valmentaja Esko Purolahti sanoi.


TUTO jälleen hurjana kotikaukalossaan ? kolmeen kotipeliin 24 maalia jatkoaika.com 20:27 21.10

Kupittaan lauantai-illassa ei pitkään tarvinnut ratkoa illan onnistujaa: kotijoukkue TUTO nappasi täydet kolme pistettä Ketterältä suvereenein 9?0-lukemin. Runsasmaaliset kotiottelut eivät tosin ole TUTOlle mikään vieras käsite, sillä ennen lauantain ottelua turkulaiset iskivät kahdessa aiemmassa kotiottelussaan yhteensä 15 maalia.


TUTO jälleen hurjana kotikaukalossaan ? kolmeen peliin 24 maalia jatkoaika.com 20:27 21.10

Kupittaan lauantai-illassa ei pitkään tarvinnut ratkoa illan onnistujaa: kotijoukkue TUTO nappasi täydet kolme pistettä Ketterältä suvereenein 9?0-lukemin. Runsasmaaliset kotiottelut eivät tosin ole TUTOlle mikään vieras käsite, sillä ennen lauantain ottelua turkulaiset iskivät kahdessa aiemmassa kotiottelussaan yhteensä 15 maalia.


Yle: Hiihtoliitto teki miljoonatappiot - Lahden MM-kisat painoivat tuloksen pahasti pakkaselle iltalehti 18:27 21.10

Suomen Hiihtoliitto teki menneellä tilikaudellaan liki 2,8 miljoonan euron tappiot, kertoo Yle. Tilikauden luvut pitävät sisällään Lahden MM-kotikisat, jotka olivat liitolle taloudellisesti pettymys. MM-kisat päättyivät 1,6 miljoonan euron tappioihin, ja Hiihtoliitto kantoi talousvastuut. Kisojen operatiivisesta järjestämisestä vastuussa oli Lahden kaupunkikonsernin omistama Lahti Events Oy. Yle kertoo, että tilinpäätöksen mukaan yhtiö on Hiihtoliiton suurin velkoja yhteensä liki 2,8 miljoonan euron saamisillaan.


Neljä otettu kiinni Tampereella mielenosoitusten yhteydessä - junaliikenne kulkee taas iltalehti 16:32 21.10

Tampereella poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoo alkavansa tutkia tähän mennessä tapahtunutta epäiltynä väkivaltaisena mellakkana. Tampereella ovat olleet käynnissä uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja heidän vastustajiensa mielenosoitukset. Suurin osa mielenosoittajista on poistunut, poliisi kertoi neljän aikaan iltapäivällä Twitterissä.


Neljä otettu kiinni Tampereella mielenosoitusten yhteydessä iltasanomat 15:40 21.10

Tampereella poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni meneillään olevien mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä.


Poliisi: Mielenosoittajia meni raiteille Tampereella - junaliikenne pysäytettiin tilapäisesti iltalehti 15:26 21.10

Tampereella junarata Vaasan ja Porin suuntaan on käytössä jälleen, kertoo poliisi Twitterissä. Junaliikenne oli tilapäisesti pysäytetty, koska raiteilla oli poliisin mukaan mielenosoittajia. Poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni meneillään olevien mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä.


Yhdeksän miljoonaa ihmistä kuoli saasteisiin vuonna 2015 iltalehti 06:36 20.10

Korkeimmat kuolinluvut olivat Bangladeshissa ja Somaliassa. Saasteet tappoivat vuonna 2015 yhteensä yhdeksän miljoonaa ihmistä, kertoo tuore tutkimus. Tutkimus julkaistiin arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa Lancetissa, kertoo BBC.


Uutiset