IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - ainakin 6 kuollut, jopa 77 loukkaantunut iltalehti 21:11 18.12

Matkustajajuna suistui raiteilta ja päätyi keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa. Ensimmäistä kertaa uutta reittiä käyttänyt matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. Junassa oli sitä operoivan valtiollisen Amtrak-yhtiön mukaan onnettomuushetkellä 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.


Selvä enemmistö briteistä haluaa perua Brexitin - ero jo 10 prosenttiyksikköä iltalehti 21:02 18.12

Britannian aikuisista asukkaista 51 prosenttia haluaisi maan pysyvän Euroopan Unionin jäsenenä ja 41 prosenttia haluaisi edelleen erota. Samaan aikaan kun Britannian hallitus ja Euroopan unioni ovat päässeet yksimielisyyteen eroneuvottelujen toisen vaiheen aloittamisesta, yhä suurempi osa briteistä haluaisi peruuttaa Brexitin kokonaan. Brittiläisen BMG Research -tutkimusyhtiön mukaan tällä hetkellä 51 prosenttia Britannian aikuisista asukkaista haluaisi maan pysyvän Euroopan Unionin jäsenenä ja 41 prosenttia haluaisi maan edelleen eroavan siitä. Seitsemän prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoitti ensin, ettei heillä ole kantaa, mutta sen jälkeen kun epätietoisille kerrottiin, että heidät jätetään kyselyn tulosten ulkopuolelle, Brexitin vastustajien määräksi nousi 55,5 prosenttia ja kannattajien määräksi 44.5 prosenttia. Ennätysluvut


Viranomaiset: Amtrakin turmajuna oli ensimmäistä kertaa uudella nopealla reitillä iltasanomat 20:51 18.12

Interstate 5 -moottoritielle Washingtonin osavaltiossa pudonnut Amtrak-yhtiön juna oli ensimmäistä kertaa uudella nopealla reitillä Tacoman ja Olympian kaupunkien välillä, viranomaiset kertovat.


Helsinki ja Vantaa aloittavat selvityksen Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta irrottautumisesta - Emma Kari: ”Ei ole veronmaksajien edunmukainen hanke” iltalehti 20:45 18.12

Sekä Vantaan ja Helsingin kaupunginhallituksen ovat esittäneet selvitystyön aloittamista. Helsingin kaupunginhallitus on maanantaina päättänyt esittää valtuustolleen, että kaupunki ryhtyy selvittämään Vantaa Energia Oyj:n irtautumista Fennovoimasta. Energiayhtiö on yksi Fennovoiman omistajista ja hankkeen suurin kuntataustainen omistaja. Helsingin kaupunki omistaa 40 prosenttia ja Vantaan kaupunki 60 prosenttia Vantaan Energia Oy:n osakkeista.


Nord Stream 2 kiistää HS:n väitteet putkilinjojen tiedustelumahdollisuuksista: ”Niihin ei asenneta mitään teknisiä laitteita” iltalehti 20:36 18.12

Nord Stream 2 -kaasuputkiyhtiön mukaan Helsingin Sanomien väitteet kaasuputkeen tulevista huoltotorneista eivät pidä paikkaansa. Helsingin Sanomat kirjoitti Tikkakoskella sijaitsevaa Viestikoekeskusta käsittelevässä jutussaan Suomen sotilastiedustelun arvioineen, että 1200 kilometriä pitkään Nord Stream 2 -kaasuputkeen ja sen huoltotorneihin on teknisesti mahdollista asentaa erilaisia tiedustelujärjestelmiä. Helsingin Sanomien jutun mukaan huoltotornit mahdollistaisivat jatkuvan tiedustelun, ja siksi kaasuputkeen on kiinnitetty huomiota Suomen turvallisuuden kannalta.


IL seuraa: Neitsytmatkalla ollut matkustajajuna suistui sillalta moottoritielle USA:ssa - useita kuolonuhreja, jopa 77 loukkaantunut iltalehti 19:50 18.12

Matkustajajuna suistui raiteilta ja päätyi keskelle moottoritietä Washingtonin osavaltiossa. Ensimmäistä kertaa uutta reittiä käyttänyt matkustajajuna suistui kovassa nopeudessa raiteilta varhain maanantaiaamuna Yhdysvaltojen Washingtonissa. Onnettomuus tapahtui noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa (17.30 Suomen aikaa) Piercen piirikunnassa. Sheriffi kertoo Twitterissä, että turmassa on aiheutunut useita kuolonuhreja ja ihmisiä on loukkaantunut, osa heistä vakavasti. Junassa oli sitä operoivan valtiollisen Amtrak-yhtiön mukaan onnettomuushetkellä 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.


Lääketoimitusten kanssa pahoja ongelmia - Oriola laittoi toimitusjohtajan vaihtoon iltalehti 19:06 18.12

Lääketukkuri Oriola Oyj:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi jättää tehtävänsä. Hautaniemi jättää tehtävän välittömästi, yhtiön tiedotteessa kerrotaan. Oriola Oyj:n hallitus nimittää yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Robert W. Anderssonin. Hän aloittaa toimitusjohtajana viimeistään 1.3.2018.


EU epäilee Ikeaa veronkierrosta – verotus syyniin Hollannissa MTV 15:43 18.12

Euroopan unionin komission kilpailuosasto selvittää, onko ruotsalaisen huonekalujätti Ikean verotus vääristänyt kilpailua Hollannissa. Tutkimus kohdistuu Ikean Hollannissa toimivaan Inter Ikea -yhtiöön.


Leskirouva Liisa, 91, häädettiin kotoaan: “Kuolemakin olisi ollut parempi” iltasanomat 11:32 18.12

Taloyhtiö otti hallintaansa tamperelaisen Liisa Tiukan asunnon.


Metson toimitusjohtaja irtisanoutui – siirtyy Assa Abloyn palvelukseen MTV 11:04 18.12

Konepajayhtiö Metson toimitusjohtaja Nico Delvaux on irtisanoutunut tehtävästään, tiedottaa yhtiö. Delvaux siirtyy Assa Abloyn toimitusjohtajaksi.


Helsinki-Vantaan lentokenttä kasvaa ennakoitua nopeammin – 20 miljoonan matkustan raja rikki kenties ensi vuonna MTV 07:41 18.12

Helsinki-Vantaan lentokentän käyttö kasvaa ennakoitua nopeammin, kertoo Finavia. Yhtiö arvioi, että 20 miljoonan matkustajan määrä täytyy jo ensi vuoden aikana.


Sähkökatko perui yli tuhat lentoa maailman vilkkaimmalla lentokentällä iltalehti 07:40 18.12

Ihmiset odottivat pimeissä terminaaleissa tietoa lennoistaan USA:n Atlantassa. Sadat lennot viivästyivät tai ne peruttiin kokonaan Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälisellä lentokentällä Yhdysvalloissa sähkökatkon vuoksi sunnuntaina. Matkustajat joutuivat odottelemaan täysissä, kummitusmaisen pimeissä terminaaleissa, ja kiitoradat pysyivät tyhjinä. Sähkökatko johtui tulipalosta Georgia Power -sähköyhtiön sähkölaitoksella. Katkos sekoitti kovasti lentoliikennettä, sillä nyt on alkamassa eräs vuoden kiireisimmistä matkustusviikoista joulun vuoksi.


Liisa, 91, aiotaan häätää asunnostaan tänään - aikoo taistella loppuun asti: ”En halua vanhainkotiin” iltalehti 06:00 18.12

Omasta asunnostaan häätöpäätöksen saanut Liisa Tiukka, 91, on viettänyt unettomia öitä. Karu häätö jouluviikon alussa maanantaina aamulla ahdistaa. Liisan naapurit Pirkko ja Jarmo Virtanen kävivät sunnuntaina illalla juomassa iltakahvit vanhuksen seurana ja auttoivat tavaroiden siirrossa eteiseen, lähemmäksi ovea, jos tyly häätö toteutetaan. Liisa ei helpolla asunnostaan kuitenkaan lähde. Hän uskoo loppuun asti, että hänen asianajajansa neuvottelee sovun taloyhtiön hallituksen kanssa. Liisan pöydällä on Tampereen kaupungilta valmis paperi, missä on päätös lyhytaikaisesta palveluasumisesta tamperelaiseen Koukkuniemen vanhainkotiin 18.-31.12.


Viimeinen oljen­korsi paloi? Asianajaja: 91-vuotiaan leski­rouvan häätö on toteutumassa maanantaina kello 10 iltasanomat 19:03 17.12

Kiista taloyhtiön kanssa on viemässä kodin 91-vuotiaalta leskirouvalta Liisa Tiukalta tasan viikkoa ennen joulua.


Ruotsalaistähti Noomi Rapace, 37, vastusti Weinsteinia: ”Monet naiset pelasivat peliä ja kiipesivät” iltalehti 16:05 17.12

Noomi Rapace kertoo Svenska Dag Bladetin tuoreessa haastattelussa ajatuksiaan Harvey Weinsteinista. Hollywoodin vaikutusvaltaisimpiin ja menestyneimpiin tuottajiin lukeutuva Harvey Weinstein on ahdistellut naisia 30 vuoden ajan, paljasti The New York Times lokakuussa. Lehden paljastusten jälkeen Weinsten, 65, ilmoitti jäävänsä perustamastaan The Weinstein Company -tuotantoyhtiöstä virkavapaalle ja hakeutuvansa hoitoon.


Juha Sipilän perustama yhtiö kolmas Suomen parhaiden listalla – KL: Tekee huipputulosta uusisuomi 10:35 17.12

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perustama Volter sijoittuu kolmanneksi Kauppalehden julkaisemalla sadan parhaan suomalaisen yhtiön listalla.


Mies meni vessaan hetki ennen koneen nousua – poistettiin lennolta MTV 09:12 16.12

Mies haastaa Delta-lentoyhtiön oikeuteen jouduttuaan poistetuksi lennolta wc-käynnin takia, kertoo NBC. Mies uskoo, että syynä oli hänen ihonvärinsä. 


Häätö uhkaa 91-vuotiasta Liisaa epäsiisteyden vuoksi: Nyt puhuu Liisan siivousyritys – ”Kirjoitimme kirjeen presidentille” MTV 06:28 16.12

91-vuotiasta Liisaa uhkaa häätö omistusasunnosta, sillä hänen kotonaan on taloyhtiön mukaan ollut epäsiistiä ja hän on laiminlyönyt sopimusta siivouksesta. Taukoa siivouksesta tuli kaksi viikkoa, sillä imurin ääni sattui Liisan päähän, mutta sinäkään aikana asunnossa ei ollut epäsiistiä, sanoo nykyinen siivousyhtiö.


Uutiset