Antti Rinteen heitto lapsilisistä puhuttaa: ”Syntyvyyden näkökulmasta esitys ei ole viisas” uusisuomi 11:58 13.05

Lapsilisien verotuksesta on käynnissä vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa. Asian nosti lauantaina esiin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, joka Ylen Ykkösaamussa väläytti lapsilisien verolle panemista.


Antti Rinne Ykkösaamussa: Lapsilisiä ei ole tarkoitettu lasten tulevaisuuden pesämunaksi iltasanomat 13:05 12.05

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että lapsilisiä ei ole tarkoitettu lasten tulevaisuuden pesämunaksi.


Politiikan tutkija Antti Rinteen kommenteista: ”Tässä on kyllä menty kunnon loikka vasemmalle” uusisuomi 11:09 12.05

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund arvioi, ettei seuraava hallituspohja tule olemaan ainakaan sinipuna. Grönlund viittaa kommentillaan oppositiopuolue SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen esiintymiseen Ylen Ykkösaamussa lauantaina.


Työministeri Lindström Ylellä: Aktiivimallista ei vapautusta yli 60-vuotiaille - ”Täytyy olla todella painava syy, jotta voi jäädä eläkkeelle” iltalehti 12:17 05.05

Työministeri Jari Lindström (sin) puolusti aktiivimallia ja hallituksen toimia Ylen Ykkösaamussa. Kelan mukaan työttömyysetuutta leikattiin aktiivimallin myötä yli 80 000 ihmiseltä, eli vain hieman yli puolet Kelan työttömyysturvan saajista täytti aktiivisuusehdon ensimmäisellä tarkastelujaksolla. Käytännössä Juha Sipilän (kesk) hallituksen aktiivimallista on tullut työttömyysturvan leikkuri. Työministeri Jari Lindström (sin) puolusti kuitenkin Ykkösaamun haastattelussa aktiivimallia.


Työministeri Lindströmiä hiillostettiin aktiivimallista Ylellä – ”On tapauksia, että töitä on saatu” MTV 11:43 05.05

Työministeri Jari Lindströmiä (sin.) hiillostettiin työttömyysturvan aktiivimallista Ylen Ykkösaamussa tänään. Lindström sanoi, että malli on aktivoinut työttömiä.


Työministeri Jari Lindström kertoi Ylelle jakolinjasta hallituksessa: ”Siniset estivät suuren riidan” iltasanomat 10:53 05.05

Ministeri Jari Lindström (sin.) kertoi Ylen Ykkösaamussa, että siniset estivät suureen riidan työehtosopimusjärjestelmän uudistuksessa.


Työministeri Jari Lindström kertoi Ylelle jakolinjasta hallituksessa: ”Siniset estivät suureen riidan” iltasanomat 10:53 05.05

Ministeri Jari Lindström (sin.) kertoi Ylen Ykkösaamussa, että siniset estivät suureen riidan työehtosopimusjärjestelmän uudistuksessa.


Niinistö Ylellä puhelustaan Trumpin kanssa: ”Hän totesi, ettei ole mitenkään ympäristövihamielinen” iltalehti 12:48 28.04

Ylen Ykkösaamussa vieraillut tasavallan presidentti Sauli Niinistö valotti suurvaltajohtajien kanssa käymiään puhelinkeskusteluja. - Kyllä minulla on tarkoituksena sellaista ristiin keskustelua käydä myöskin tunnustelemalla vähän, että miten Washington näkee Moskovan ja päinvastoin kulloinkin. Se on aina arvokas tieto meillekin, presidentti Niinistö sanoi Ykkösaamussa. Niinistö avasi enemmänkin keskusteluaan Trumpin kanssa. Suomi on tällä hetkellä Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa.


Presidentti Niinistö Ylellä Trumpin voimapuheista: ”Joutuu kysymään itseltään, että tehoaako sellainen” iltalehti 11:38 28.04

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pohdiskeli Ylellä, ovatko Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin voimapuheet sittenkin tehonneet. Ylen Ykkösaamussa keskusteltiin myös Pohjois-Korean ja Etelä-Korean johtajien tuoreesta tapaamisesta ja maiden välille syntyneestä liennytyksestä. Presidentti Sauli Niinistö toi esille, että Yhdysvalloilla on tässä maailmankriisissä keskeinen rooli, koska se on vahva Etelä-Korean tukija.


Presidentti Niinistö Aaro-pojastaan Ylellä: ”Hymyili kovasti tänne lähtiessäni” iltalehti 11:17 28.04

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö raotti Ylen Ykkösaamussa myös hieman perheensä vauva-arkea. Videolla Niinistö kertoo ensimmäisestä yöstä uuden vauvan kanssa. Presidentti Sauli Niinistöllä ja rouva Jenni Haukiolla on vajaan kolmen kuukauden ikäinen Aaro-poika. Ylen Ykkösaamussa kysyttiin, miten poika jaksaa.


Niinistö paljasti Ylen Ykkösaamussa poikavauvansa kuulumisia – lausui kiitokset Jennille iltasanomat 11:07 28.04

Presidentti Sauli Niinistö kertoi, miten vauva on vaikuttanut arkeen.


Sauli Niinistö Ylellä: ” Juuri nyt maailma on vähän ikävässä mallissa” uusisuomi 10:56 28.04

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö linjasi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että Suomi isännöi mielellään, kun rauhan asiaa tehdään. Kommentti oli vastaus spekulaatioihin siitä, että Suomi isännöisi Koreoiden mahdollista huippukokousta.


Jokerien toimitusjohtaja kommentoi Hjallis Harkimon myyntipäätöstä iltalehti 13:56 21.04

Hjallis Harkimo ilmoitti tänään Ylen Ykkösaamussa, että hän aikoo myydä 51 prosentin osuutensa Jokereista ennen ensi kauden alkua. Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen ei yllättynyt Harkimon päätöksestä. - Kyllä mä olen tiennyt, että hän sellaista suunnittelee. Me ollaan siitä juteltua ja mietitty, miten se vaikuttaa, Kohonen kertoo Iltalehdelle.


Jokereista luopuva Harkimo vakuuttaa: ”Toiminta on vakaalla pohjalla” iltalehti 12:50 21.04

Hjallis Harkimo on päättänyt myydä Jokerit. Mies kertoi tänään asiasta Ylen Ykkösaamussa. Pian uutisen jälkeen Harkimo kommentoi päätöstään Jokerien verkkosivuilla. - Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, joiden kanssa olen saanut työskennellä kaikkina näinä vuosina. Jokerit on ollut minulle sydämen asia ja sellaisena se varmasti myös pysyy tästä eteenpäinkin. Oma aikani seuran peräsimessä tulee kuitenkin nyt päätökseen. On aika antaa tilaa uusille päättäjille, Harkimo sanoo.


Harkimo Ykkösaamussa: ”Äänestän edelleen sotea vastaan” iltasanomat 11:19 21.04

Liike Nyt lanseeraa verkkosivuillaan alustan, jonka kautta suomalaiset voisivat viikoittain ilmaista kantansa ajankohtaisiin asioihin.


Kokoomuksesta eronnut Harkimo selitti loikkaansa Ylellä: Politiikkaa on tehty sata vuotta samalla tavalla iltalehti 11:11 21.04

Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo vieraili lauantaina Ylen Ykkösaamussa. Harkimon mukaan hän haluaa ravistella tapaa, jolla politiikkaa tehdään. Harkimo ilmoitti torstaina eroavansa kokoomuksesta. Eronsa syyksi Harkimo ilmoitti muun muassa tavan, jolla kokoomusta johdetaan. Harkimo ei maininnut ketään yksittäistä henkilöä, mutta syyttävä sormi osoitti kokoomuksen puheenjohtajaan Petteri Orpoon. - Mun mielestä on reilua, että mä eroan sieltä, koska on monta sellaista asiaa, mistä mä en oo samaa mieltä. Henkilökemioissa mulla ei oo ongelmaa, siitä ei ole kysymys, Harkimo sanoi torstaina eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.


amerikkalaiset tuhosivat au-pairin jaettavan kuusi kuukautta sama seuraavat seitsemän kautta varttuu

Uutiset