Suomesta käännytetyn ampuminen Bagdadissa – Ministeri radiossa: Lainsäädäntö on kunnossa uusisuomi 09:11 15.02

Suomesta käännytetyn irakilaisen surma Bagdadissa ei edellytä Suomessa lainsäädännön muutoksia, arvioi tuore sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) Ylen radion Ykkösaamussa.


”Onko Suomella varaa” – Professori Ylelle: Tämä kysymys ei kuulu turvapaikkaharkintaan uusisuomi 13:23 13.02

Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen kritisoi Suomen turvapaikkamenettelyä, jota hänen arvionsa mukaan kiristää poliittinen ilmapiiri. Hän kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa.


Ministeri Pirkko Mattila Ylellä: Sosiaaliturva tarvitsee kokonaisuudistuksen iltalehti 10:49 10.02

Ministeri Pirkko Mattila haluaa uudistaa koko sosiaaliturvajärjestelmän. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) katsoo jo tulevaisuuteen, jossa odottaa sosiaaliturvan kokonaisuudistus. Tämän sotu-uudistuksen mittakaava on melkoinen. Ministeri Mattila vertaa sitä kokoluokaltaan lähinnä nyt loppusuoralla olevaan sosiaali- ja terveyspalveluidenuudistukseen (sote) sekä maakuntauudistukseen. Ministeri Mattila vastasi oman hallinnonalansa kysymyksiin Ylen ykkösaamussa. - Tarvitsemme sosiaaliturvauudistuksen. Se on niin iso asia, että sitä voisi verrata maakunta- ja sote-uudistukseen.


Supon päällikkö Ykkösaamussa: Radikaali-islamistien määrä kasvaa, uudistunut tiedustelulakipaketti tarvitaan iltalehti 16:18 27.01

Suomessa radikaali-islamististen kohdehenkilöiden määrä kasvaa, arvioi Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ykkösaamussa. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puhui Ykkösaamussa lauantaina Suomen tämänhetkisestä terroriuhasta ja uhka-arviosta. - Viime kerran kohotimme viime vuoden kesäkuussa, jolloin totesimme, että uhka on suurempi kuin koskaan. Tämä kehitys on tapahtunut Suomessa vähän myöhemmin kuin muissa Pohjoismaissa, mutta isossa kuvassa olemme suhteellisen samassa tilanteessa.


Supon päällikkö Ylellä: Suomessa noin 370 ihmistä seurannassa terrorismiriskin takia – syynä radikaali islam iltasanomat 16:08 27.01

Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia, kertoi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ylen Ykkösaamussa lauantaina.


Supon päällikkö Ylellä: Suomessa noin 400 ihmistä seurannassa terrorismiriskin takia – lähes kaikilla syynä oletettu radikaali islamismi MTV 15:04 27.01

Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia. Asiasta kertoi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ylen Ykkösaamussa.


Supon päällikkö Ylellä: Suomessa lähes 400 ihmistä seurannassa terrorismiriskin takia – lähes kaikilla syynä oletettu radikaali islamismi MTV 15:04 27.01

Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia. Asiasta kertoi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ylen Ykkösaamussa.


Supon Pelttari: Suomessa 370 ihmistä seurannassa terrorismiriskin takia, Ruotsissa 3 000 MTV 15:04 27.01

Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia. Asiasta kertoi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ylen Ykkösaamussa.


Supon Pelttari: Tiitisen listasta tehty tutkimuslupahakemus – tulevatko nimet lopulta julki? MTV 11:41 27.01

Niin kutsutusta Tiitisen listasta on tehty yksi tutkimuslupahakemus. Asiasta kertoi  suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. Ylen TV1:n Ykkösaamussa.


Supon Pelttari: Tiitisen listasta tehty yksi tutkimuslupahakemus – tulevatko nimet lopulta julki? MTV 11:08 27.01

Niin kutsutusta Tiitisen listasta on tehty yksi tutkimuslupahakemus. Asiasta kertoi  suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. Ylen TV1:n Ykkösaamussa.


Supon päällikkö: Tiitisen listasta tehty yksi tutkimuslupahakemus iltasanomat 11:06 27.01

Supon päällikkö puhui Ykkösaamussa lauantaina.


Tutkija Ruotsin jengiväkivallasta Ylellä: Sitkeä luulo on väärä – jotakin tapahtui 10–15 vuodessa uusisuomi 18:21 24.01

Viime vuosien maahanmuutto ja pakolaiskriisi eivät ole syynä Ruotsissa rehottaviin jengiväkivaltaisuuksiin, arvioi maahanmuuton ja kotoutumisen erikoistutkija Pasi Saukkonen Ylen Ykkösaamussa.


Juha Sipilän hämmentävä veto nousi esiin Ylellä – kytki itsensä Matti Vanhasen ”uskomattoman heikkoon” kannatukseen uusisuomi 13:01 23.01

Politiikan tutkijat hämmästelevät pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tapaa sitoa oma asemansa ja jopa jatkonsa puoluejohtajana keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalitulokseen. Tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja emeritusprofessori Heikki Paloheimo puhuivat aiheesta Ylen Ykkösaamussa tiistaina.


Arvio haukutusta aktiivimallista Ylellä: ”Tämäkin sataa kokoomuksen laariin” uusisuomi 09:00 15.01

Työttömyysturvan aktiivimalli on jatkoa kokoomuksen ajamalle politiikalle, joka suosii ennen kaikkea elinkeinoelämää, arvioi tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta Ylen Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Pöysti aktiivimallista Ylellä: ”Tämän tilanteen seuraaminen on äärimmäisen tärkeää” iltasanomat 12:08 13.01

Hallituksen esityksiin pitää puuttua entistä aktiivisemmin jo siinä vaiheessa, kun niitä valmistellaan, sanoo oikeuskansleri Tuomas Pöysti Ylen Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Pöysti kommentoi kohuttua aktiivimallia Ylellä: ”Tämän tilanteen seuraaminen on äärimmäisen tärkeää” iltasanomat 12:08 13.01

Hallituksen esityksiin pitää puuttua entistä aktiivisemmin jo siinä vaiheessa, kun niitä valmistellaan, sanoo oikeuskansleri Tuomas Pöysti Ylen Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Pöysti Ylellä: Sote-valmistelussa tehty paljon hyvää, virheistä opittu iltalehti 11:53 13.01

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti korostaa, ettei sote-uudistuksen tarve ole kadonnut mihinkään. Aiemmin sosiaali- ja terveysuudistuksen (sote) keskeisenä virkamiehenä toiminut, tuore oikeuskansleri Tuomas Pöysti uskoo sote-uudistuksella olevan hyvät mahdollisuudet onnistua. - Valmistelussa on tehty paljon hyvää. Virheistä on opittu. On hyviä mahdollisuuksia nykytilannetta parantavaan uudistukseen, sanoi Tuomas Pöysti Ylen TV1:n Ykkösaamussa.


Ministeri Lintilä Ylellä: Vapaaehtoistyö voisi kelvata aktiivimalliin iltalehti 12:22 08.01

Elinkeinoministerin mukaan aktiivimallin avaamista vapaaehtois- ja järjestötyölle pitää harkita. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) totesi Ylen (8.1.), että vapaaehtois- ja järjestötyön sallimista aktiivimalliin kelpaavaksi työksi pitäisi harkita. Lintilä totesi Ykkösaamussa, että vaikka palkaton talkootyö, tai muu vapaaehtoistoiminta ei vielä kerrytä niin sanottuja aktiivisuuspisteitä, tätä voidaan kuitenkin harkita huhtikuussa olevalla ”tarkastuspisteellä”, kun hallitus miettii aktiivimallin jatkokehitystä.


Uutiset