Emeritusprofessori Trumpin motiivista kutsua Niinistö: "Mahdollisuus pitää Venäjä-yhteyttä yllä" iltalehti 07:35 18.08

Henrikssonin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikassa Suomea kohtaan on tapahtunut myös sukupolvenvaihdos. Yhdysvaltain tutkimuksen emeritusprofessori Markku Henriksson arvioi, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön saamaan kutsuun Valkoiseen taloon liittyy Yhdysvaltain kasvanut kiinnostus Itämeren aluetta ja Suomea kohtaan Venäjä-yhteyksien vuoksi. - En näe muuta kiinnostusta Suomea kohtaan kuin se, että se liittyy Yhdysvaltain muuhun kiinnostukseen Itämeren alueen suhteen ja siihen, että kun suora Venäjä-yhteys on nyt vaikeaa, niin tässä olisi nyt mahdollisuus jollakin tavalla pitää Venäjä-yhteyttä yllä, hän pohtii Iltalehdelle.


Ennuste oli lupaava onnettomuuden jälkeen – yksi väärä päätös päätti ruotsalaisen F1-tähden elämän: ”Nopein meistä kaikista” iltasanomat 07:18 18.08

Ronnie Petersonista tehtiin koskettava dokumenttielokuva.


Toinen terrori-isku Espanjassa: Auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa - poliisi surmasi terroristiepäiltyjä iltalehti 07:16 18.08

Espanjassa tehtiin yön aikana jo toinen terrori-isku vain tunteja sen jälkeen, kun Barcelonan keskustassa ajettiin pakettiautolla väkijoukkoon. Yöllä terroristit ajoivat autolla väkijoukkoon Cambrilsin lomakaupungissa noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Viranomaiset vahvistavat, että myös Espanjan Cambrilsissa yön aikana tapahtunut auton ajaminen väkijoukkoon oli tahallinen terrori-isku, kertoo The Guardian. Lehden mukaan epäillyt terroristit ajoivat Cambrilsissa ihmisten sekaan Audi A3 -autolla. Iskussa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Siviileistä kahden vammat ovat vakavat. Loukkaantunut poliisi selvisi lievemmillä vammoilla.


Auto ajoi väkijoukkoon myös Cambrilsissa - poliisi surmasi viisi terroristiepäiltyä iltalehti 06:53 18.08

Cambrilsin kaupungin paikallishallinnon mukaan myös siellä auto ajoi väkijoukkoon. Viranomaiset vahvistavat, että myös Espanjan Cambrilsissa yön aikana tapahtunut auton ajaminen väkijoukkoon oli tahallinen terrori-isku, kertoo The Guardian. Lehden mukaan epäillyt terroristit ajoivat Cambrilsissa ihmisten sekaan Audi A3 -autolla. Iskussa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Siviileistä kahden vammat ovat vakavat. Loukkaantunut poliisi selvisi lievemmillä vammoilla.


Särkänniemen delfiinit eläneet vuoden Kreikassa – eläinpuiston johtaja: ”Uskon niiden viihtyvän täällä” iltasanomat 06:27 18.08

Yksi Suomesta viedyistä delfiineistä kuoli tammikuussa vanhuuteen. Muut eläimet voivat eläinpuiston toimitusjohtajan mukaan hyvin.


Kuinka moni suomalainen on kokeillut kannabista? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa hs 06:00 18.08


Paikallishallinto: Myös Cambrilsissa ajettiin autolla päin ihmisiä iltasanomat 05:51 18.08

Espanjan Cambrilsissa vammoja saaneet kuusi siviiliä ja yksi poliisi loukkaantuivat, kun auto ajoi ihmisjoukkoon, kertoo kaupungin paikallishallinto uutistoimisto AFP:n mukaan.


Poliisi esti toisen terroriteon - viisi epäiltyä sai surmansa suuroperaatiossa Cambrilsissa iltalehti 05:27 18.08

Katalonian poliisi Mossos on vahvistanut, että sillä oli terrorismiin liittyvä operaatio Cambrilsin pikkukaupungissa. Mossos ilmoitti asiasta Twitterissä. Poliisi on vahvistanutsurmanneensa neljä terroristiepäiltyä suuroperaation aikana. Lisäksi yksi epäilty haavoittui yhteenotossa.


Poliisi ampui neljä epäiltyä estääkseen terrori-iskun Espanjassa – yksi haavoittui iltasanomat 04:07 18.08

Ihmisjoukkoon Barcelonassa ajanut pakettiautonkuljettaja yhä vapaalla jalalla, iskua edeltäneen taloräjähdyksen epäillään johtuneen pommin rakentamisesta.


Oletko koskaan yksinäinen? hs 02:00 18.08


Poliisi: Yksi ihminen kuoli räjähdyksessä Kataloniassa - liittyy Barcelonan iskuun iltalehti 00:21 18.08

Katalonian poliisi vahvistaa, että Kataloniassa on kuollut yksi ihminen räjähdyksessä, joka liittyy Barcelonan terrori-iskuun. Räjähdys sattui torstaiaamuna Alcanarissa sijaitsevassa rakennuksessa. Aiemmin poliisi kertoi kyseessä olleen kaasuräjähdys. Yhden kuolleen lisäksi räjähdyksessä loukkaantui useita ihmisiä.


Poliisi: Yksi kuollut räjähdyksessä katalonialaisessa talossa – liittyy Barcelonan iskuun iltasanomat 00:06 18.08

Katalonian poliisin mukaan yksi ihminen on kuollut räjähdyksessä.


Rovaniemen perussuomalaiset erotti kansanedustaja Matti Torvisen valtuustoryhmästä iltalehti 22:43 17.08

Kansanedustaja Matti Torvinen on erotettu perussuomalaisten Rovaniemen valtuustoryhmästä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Björkbackan mukaan ryhmällä ja Torvisella ei ole mitään edellytyksiä toimia yhteistyössä. - Hän on loukannut syvästi jäsenistöä. Sääntöjen perusteella erottamisen syynä oli se, että jos on siirtynyt toiseen puolueeseen tai ryhmittymään, Björkbacka perustelee.


IS SEURAA: Viranomaiset: 13 kuollut ja 80 loukkaantunut Barcelonan iskussa iltasanomat 22:27 17.08

Paikallismedioiden mukaan yksi iskun tekijöistä on kuollut.


IS SEURAA: Viranomaiset: 13 kuollut ja 50 loukkaantunut Barcelonan iskussa iltasanomat 22:20 17.08

Paikallismedioiden mukaan yksi iskun tekijöistä on kuollut.


Barcelonan yliajossa ainakin 13 kuollutta ja 50 loukkaantunutta, yksi pidätetty – HS seuraa hs 22:20 17.08


Terrori-isku Barcelonassa: Yli 10 ihmistä kuollut - yksi epäilty ammuttu, toinen pidätetty iltalehti 22:12 17.08

Paikallislähteiden mukaan yksi epäillyistä on saatu kiinni ja yksi on ammuttu. Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Las Ramblasin turistialueella torstai-iltapäivänä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Uutiset