IL-analyysi: Kepua riepoo Risikko - Kokoomusta puolueen sote-voiton lässähtäminen iltalehti 21:51 26.06

Puolueiden syksyllä 2015 tekemästä kompromissista toteutuu keskustan maakuntahallinto, mutta kokoomuksen yksityistämismalli ei, kirjoittaa Olli Ainola Keskustan ministereitä riepoi maanantaina ministeri Paula Risikon (kok) lehtilausunto. Risikko väläytti Lännen Median haastattelussa maakuntalainsäädännön jäädytystä siksi ajaksi, kunnes sote-lait on korjattu perustuslakivaliokunnan täyslaidallisen jälkeen.


Mia huomasi katukivetyksessä hautakiven palan - vuosiluku 1977 selvästi näkyvissä iltalehti 21:45 26.06

Espoolainen Mia Jurvanen huomasi kävellessään kotoaan bussipysäkille, että läheisen tien kivetykseen oli käytetty pala hautakiveä. Espoolainen Mia Jurvanen oli matkalla bussipysäkille kotoaan Espoossa, kun hän huomasi katukivetyksessä oudon palan. - Katukivetys on siinä normaalisti ihan vaalea, mutta nyt siinä oli yksi tumma pala, jonka erotti ihan selvästi. Huomasin heti välittömästi, että se on hautakivestä. Sanoin vielä miehelleni, että eihän tämä voi olla todellista, Jurvanen kertaa.


Maanantai oli kesän kovin ukkospäivä – varoitus lähes koko Etelä-Suomessa iltasanomat 21:33 26.06

Viikko valkeni painostavassa tunnelmassa yksittäisten ukkoskuurojen piiskatessa koko maata.


Grenfell Tower -tornitalon paloherkkää eristettä vastaavaa materiaalia on käytetty Suomessakin iltasanomat 19:30 26.06

Ympäristöministeriö vakuuttaa, että Suomessa Lontoon tornitalon kaltaista paloa ei palomääräyksiä noudattamalla pääse tapahtumaan.


IL seuraa: Suomi ensin -aktiivi raahattiin käsiraudoissa autoon iltalehti 18:46 26.06

Poliisi on purkamassa Suomi Ensin -leiriä Helsingin Rautatientorilla. Poliisi ilmoitti aiemmin päivällä, että leiri on purettava klo 18:aan mennessä. Poliisi saapui paikalle kahta minuuttia ennen kuutta viiden poliisiauton voimin. Yksi Suomi Ensin -aktiiveista vietiin käsiraudoissa poliisiautoon, kertoo paikalla oleva Iltalehden toimittaja Sanni Mattila. Mies kaatui maahan poliisin raahatessa häntä autoon.


UFC-ottelijalta tuli löysät housuun kesken ottelun - kuittasi tilanteen loistavasti! iltalehti 18:32 26.06

Justine Kish sai kokea tappion lisäksi kiusallisen vahingon vapaaotteluhäkissä. Amerikkalais-venäläinen Kish hävisi sunnuntaina käydyssä Oklahoma Cityn UFC-illassa Felice Herrigille. Naisten korsisarjan kamppailu venyi täyden kolmen erän mittaiseksi, mutta Herrig julistettiin voittajaksi tuomariston yksimielisellä päätöksellä.


Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leiriä ei purettu määräaikaan mennessä – poliisi ottanut kiinni 3 henkilöä iltasanomat 18:17 26.06

Poliisi saapui paikalle seitsemän yksikön voimin.


Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leiriä ei purettu määräaikaan mennessä – poliisi kantoi henkilön autoon iltasanomat 18:17 26.06

Poliisi saapui paikalle seitsemän yksikön voimin.


Ryan jatkaa Hurricanesissa jatkoaika.com 17:58 26.06

Carolina Hurricanes ja hyökkääjä Derek Ryan ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen.


Työministeri Lindström somalijärjestöjen tukien poistosta: En ole painostanut tai kokenut painostusta iltalehti 15:37 26.06

Työministeri Jari Lindström (uv) sanoo ihmettelevänsä julkisuuteen noussutta pöyristymistä ja väitteitä painostamisesta liittyen somalijärjestöjen avustusten poistamiseen. - Minä en ainakaan ole kokenut sellaista, enkä minä ole sellaista painostusta käyttänyt, Lindström sanoi eduskunnassa. Hänen mukaansa erityisavustaja Sakari Puisto (ps) teki erityisavustajalle kuuluvaa työtään käydessään virkamiesten kanssa läpi esityksiä tarveharkintaisista järjestötuista.


Britannian konservatiivit yhteistyöhön pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen kanssa iltalehti 14:27 26.06

Britannian pääministerin Theresa Mayn konservatiivit ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen kanssa. ?  Sopimus on allekirjoitettu, sanoi Mayn edustaja. Mayn mukaan puolueilla on paljon yhteisiä arvoja ja sopimus on erittäin hyvä. Enemmistönsä parlamentissa menettäneet konservatiivit saavat DUP:sta tukipuolueen. DUP:n kymmenen parlamentaarikkoa tukevat konservatiiveja keskeisissä alahuoneen äänestyksissä.


Huoneistopalo kerrostalossa Helsingin Töölössä - yksi kuoli iltalehti 13:39 26.06

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan naapuri oli huomannut palovaroittimen äänen ja savun hajua. Helsingin Ruusankadulla on menehtynyt yksi henkilö huoneistopalossa. Helsingin pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on vanhempi naishenkilö. Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta vähän kello kahdentoista aikaan päivällä. Kerrostalon yksiössä oli pieni palo ja vähän savua. Pelastuslaitos löysi naisen kuolleena.


Pääministeri Sipilä ja Kiinan presidentti tapasivat Pekingissä iltalehti 13:03 26.06

Kiina on valmis jatkamaan Suomen kanssa hyvää yhteistyötä, vakuutteli presidentti Xi Jinping tavatessaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) Pekingissä tänään maanantaina. Sipilä kiitti Xitä huhtikuisesta vierailusta Suomeen ja kehui sen olleen yksi itsenäisyyden juhlavuoden kohokohdista. Sipilä myös ilmaisi osanottonsa viikonlopun maanvyöryn uhreille Sichuanin maakunnassa.


Pizzeria paloi Espoossa - poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi, epäiltyjä otettu kiinni iltalehti 12:26 26.06

Espoon pelastuslaitos tiedottaa, että pizzeriassa on ollut tulipalo Kyyhkysmäellä Lintuvaarantiellä Espoossa. Tiedotteen mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Espoossa syttyi sunnuntai-iltana pizzeriapalo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi, kertoo poliisi. Näin epäillään paikalla olleiden ihmisten kertoman perusteella, sanoo komisario Esa Pennanen Helsingin poliisista. Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä voinut kertoa, miten palo oli sytytetty. Illan aikana poliisi otti lähistöltä ihmisiä kiinni paloon liittyen.


Espoon pizzerian polttopulloiskusta uutta tietoa - myös viereisestä ravintolasta löytyi polttopullo iltalehti 12:14 26.06

Myös viereisen ravintolan eteisestä oli löytynyt palanut polttopullo, mutta tulipalo ei ollut lähtenyt leviämään. Espoon sunnuntai-iltaista pizzerian paloa epäillään tahallisesti sytytetyksi. Pizzeria tuhoutui tulipalossa täysin Espoossa Kyyhkysmäentiellä.


Syyte: Ryöstäjät tunkeutuivat "heikkojen" uhrien asuntoon - tappoivat vieraan eteiseen iltalehti 11:48 26.06

Pirkanmaan käräjäoikeus aloitti maanantaina kahden päivän oikeuskäsittelyn, jossa kahdelle miehelle vaaditaan rangaistusta taposta ja kolmannelle törkeästä kuolemantuottamuksesta. Veriteko tapahtui 23. maaliskuuta Tampereella, kun kaksi miestä tunkeutui pariskunnan asuntoon ostamaan tai hakemaan huumeita. Yksi syytetyistä tunsi pariskunnan entuudestaan ja oli syyttäjän haastehakemuksen mukaan kertonut heidän olevan "heikkoja" ja että "heidät voi helposti ryöstää". Pariskunnan tuntenut jäi mies odottamaan kerrostalon läheisyyteen, kun kaksi muuta syytettyä meni taloon sisään.


Uutiset