Kirjeenvaihtajan analyysi: Liberaalien kaikkialla kannattaa ottaa oppia Kanadasta ja Trudeaun virheistä

yle 08:29 22.10

Kanadan vaalit osoittivat, että kansalaisille voivat eri asiat olla tärkeitä kuin pääministerille, Ylen kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa Ottawasta.


Muistatko vielä Salkkareiden Roosan? Häntä näytellyt Sanna Sepponen kihlautui tv:stä tutun Timon kanssa

iltalehti 07:31 22.10

Toisenlaiset frendit -sarjasta tutut Sanna ja Timo ovat vaihtaneet kihlat. Sanna Sepponen ja Timo Laine ovat nyt kihlapari. Iloiset uutiset julkistettiin Ylen Toisenlaiset frendit -ohjelman Facebook-sivulla. Kihlajaisia on vietetty viikonloppuna. – Tänään on ollut rakkauden päivä! Sannan ja Timon kihlajaiset! Onnea, päivityksessä lukee kihlaparin kuvien kera.


Korkeushypyn maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui – pakeni suurkaupungin houkutuksia pohjoisen metsiin

iltasanomat 05:27 22.10

Ruotsalainen yleisurheilulegenda Patrik Sjöberg avautui ongelmistaan Göteborgs-Tidningenin haastattelussa.


Kanadan yleisradioyhtiön ennuste: Pääministeri Trudeaun liberaalit muodostavat seuraavankin hallituksen – parlamenttivaalien tuloksesta odotetaan tiukkaa

yle 02:06 22.10

Kanadan yleisradioyhtiön ennusteen mukaan liberaalit joutuvat kuitenkin muodostamaan vähemmistöhallituksen.


Kanadan yleisradioyhtiön ennuste: Pääministeri Trudeaun liberaalit muodostavat seuraavankin hallituksen – Kanadan parlamenttivaalien tuloksesta odotetaan tiukkaa

yle 02:06 22.10

Kanadan yleisradioyhtiön mukaan ei ole vielä varmaa, syntyykö maahan liberaalien johdolla vähemmistö- vai enemmistöhallitus.


Kiekkojätti Ståhl on ehdolla Euroopan vuoden yleisurheilijaksi

yle 23:07 21.10

Tuore kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl on yksi neljästä ehdokkaasta, joista valitaan Euroopan vuoden yleisurheilija.


Ylen MOT: Veikkauksen todellinen liike­vaihto 13 miljardia – raha­peli­auto­maattien osuus 11 miljardia

iltasanomat 22:57 21.10

Veikkaus käyttää sisäisesti liikevaihdostaan paljon suurempaa lukua kuin se, josta se kertoo julkisuuteen, Ylen MOT:n maanantai-illan dokumentti kertoo. Rahapeliautomaatit tuottavat 13 miljardin liikevaihdosta leijonanosan.


Maajussille morsian: Kaalikääryletehtailija Juho järjesti jymy-yllätyksen sporttiselle morsianehdokkaalle – juoksutreenit Martti Vainion kanssa

iltalehti 21:00 21.10

Juhon treffijärjestelyt osuivat ja upposivat. Vaivannäkö palkittiin pussailulla. Haapamäellä Juho vei toisen Lauran treffeille. Sporttinen nainen sai toki liikunnalliset deitit: hän pääsi tapaamaan juoksijalegenda Martti Vainiota. – Toivoisin näiltä treffeiltä, että saisin Lauran kertomaan, mitkä ovat hänen ajatuksensa ja fiiliksensä minua kohtaan, ja että lähennyttäisiin, Juho tuumiskeli kameroille.


Yle Koillis-Syyriassa: Pakolaiskriisin keskellä kaikesta on pulaa – ruoasta, vaipoista, patjoista

yle 19:58 21.10

Kansainvälistä apua ei ole vielä saapunut Koillis-Syyriaan.


Thaimaan kuningas rankaisi julkisesti nuorta vallanhimoista ”jalkavaimoaan” – riisui tittelit ja vei aseman

iltalehti 18:42 21.10

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn eli hallitsijanimeltään Rama X on vienyt Sineenat Wongvajirapakdilta kuninkaallisen rakastajattaren tittelin. Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, 67, eli hallitsijanimeltään Rama X avioitui Suthida Tidjain, 41, kanssa tänä kesänä. Elokuussa puolestaan uutisoitiin, että kuningas on ottanut uuden jalkavaimon, 34-vuotiaan Sineenat Wongvajirapakdin. Samassa yhteydessä Sineenat sai tittelikseen ”kuninkaan ylevä kumppani”, eli englanniksi royal noble consort. Nyt kuningas on ottanut rakastajattarensa kaikki tittelit pois. Kuninkaan ylevä kumppani -titteliä ei ennen Sineenatia ollut annettu kenellekään yli sataan vuoteen. Sineenat sai kantaa titteliä vain muutaman kuukauden. BBC:n Thaimaan hovilta saaman tiedotteen mukaan Sineenat Wongvajirapakdi yritti nostaa itseään kuningattaren asemaan.


Thaimaan kuningas rankaisi julkisesti ”jalkavaimoaan” - riisui tittelit ja vei aseman

iltalehti 18:42 21.10

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn eli hallitsijanimeltään Rama X on vienyt Sineenat Wongvajirapakdilta kuninkaallisen rakastajattaren tittelin. Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, 67, eli hallitsijanimeltään Rama X avioitui Suthida Tidjain, 41, kanssa tänä kesänä. Elokuussa puolestaan uutisoitiin, että kuningas on ottanut uuden jalkavaimon, 34-vuotiaan Sineenat Wongvajirapakdin. Samassa yhteydessä Sineenat sai tittelikseen ”kuninkaan ylevä kumppani”, eli englanniksi royal noble consort. Nyt kuningas on ottanut rakastajattarensa kaikki tittelit pois. Kuninkaan ylevä kumppani -titteliä ei ennen Sineenatia oltu annettu kenellekään yli sataan vuoteen. BBC:n Thaimaan hovilta saaman tiedotteen mukaan Sineenat Wongvajirapakdi yritti nostaa itseään kuningattaren asemaan.


Myrsky runteli NHL-supertähden kodin pahasti – uusi talo löytyi nopeasti: "Näky on todella surullinen"

MTV 17:04 21.10

Pohjois-Amerikan Teksasia koetteli viikonloppuna kova myrsky. Osansa siitä sai myös Dallas Starsin NHL-tähden Tyler Seguinin kotitalo.


Englantilaisjalkapalloilijan kuolema käynnisti laajan tutkimuksen puskemisen vaarallisuudesta – ex-jalkapalloilijoilla 3,5-kertainen riski sairastua dementiaan

yle 16:20 21.10

Entisten jalkapalloilijoiden riski sairastua muihin yleisiin sairauksiin oli pienempi.


Kommentti: Kaapo Kakon niskassa kohtuuttomat odotukset – Rangersin luotsi valmentaa jo työpaikastaan

yle 15:18 21.10

Rangers-luotsi David Quinn ei voi miettiä ainoastaan Kaapo Kakkoa, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.


Italia on vanhojen ihmisten maa – muuttuuko se, jos äänestysikää lasketaan?

yle 14:22 21.10

Arkea maailmalta: Italia pyrkii saamaan itsensä unohdetuksi tuntevia nuoriaan mukaan politiikkaan laskemalla äänestysikää, kirjoittaa Ylen Italian-avustaja Jenna Vehviläinen.


Pirkko Arstila, 81, harmittelee ikäihmisten seksielämän vaikeutta: ”Kun nainen täyttää 60, miehet katoavat”

iltalehti 14:03 21.10

Toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila, 81, toivoo lisää keskustelua ikäihmisten seksistä ja seurustelusta. Toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila, 81, puhui perjantaina Ylen Perjantai-ohjelmassa ikäihmisten seksistä ja seurustelukuvioista. Arstila nosti tapetille itselleenkin tärkeän aiheen. Hän kertoo Iltalehdelle, että seurustelu ja mahdollisen kumppanin tapaaminen hankaloituvat toden teolla vanhemmalla iällä.


Näky kuin maailmanlopun jäljiltä - tornado teki hurjaa jälkeä NHL-supertähden lukaalille

iltalehti 13:32 21.10

Dallasin alueella riehui tornado viime yönä. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä. Pyörremyrskyn kouriin joutui muun muassa NHL-seura Dallas Starsin supertähti Tyler Seguinin omistava hulppea talo, joka kärsi suuria vaurioita.


Nyt tuli rumaa jälkeä – tornado iskeytyi hirmutiliä takovan NHL-tähden hulppeaan taloon

iltasanomat 13:09 21.10

Dallasin tähtihyökkääjän Tyler Seguinin talo kärsi pahoja vaurioita.


Brittiparlamentin puhemies tyrmäsi Johnsonin toivoman uuden brexit-äänestyksen

yle 11:58 21.10

Yle seurasi Britannian parlamentin brexit-vääntöä.


Yle seuraa: Britannian parlamentti ei äänestä brexitistä tänään – Katso keskustelu suorana parlamentista

yle 11:58 21.10

Parlamentin puhemies torjui Boris Johnsonin toivoman uuden brexit-äänestyksen maanantaina.


Hot topics