”Savu nousee” Ylen MM-selostamossa – Tapio Suomisen kirosanat lentelivät suorassa lähetyksessä iltasanomat 23:46 10.08

Yleisradion selostajat joutuivat tuskailemaan tekniikkaongelmien kanssa kesken suoran lähetyksen.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Tuntematon sotilas -vessaharja loukkaa, koska siivous on ämmien ja maahanmuuttajien hommaa iltalehti 16:14 04.08

Siivousvälinefirma Sinituote on Tuntematon sotilas -leffan sponsori. Ei tarvittu Tamara Maunosen ennustajanlahjoja arvaamaan, että tästä nousee raivo. Niin nousi, mutta miksi? Koska eliittimme on vieraantunut todellisuudesta. Sponsorisopimusta kritisoivat somessa muun muassa "vaaraton pullea nainen, jota kenenkään ei tarvitse haluta", henkilökohtaisen katkeruutensa kaupallistanut Kaarina Hazard, vasemmiston lemmikkimarsu, vuoden bloggari Kasper Strömman, sekä Yleisradion ikuisen verorahoituksen suojista kaupallisuutta "rohkeasti" kritisoiva koomikko Jukka Lindström.


STM oikaisee uutisointia: Tuomas Pöysti ei ole esitellyt lakia, jonka arvioi olevan perustuslain vastainen iltalehti 01:28 06.07

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan Yleisradion julkaisseen tiistaina virheellistä tietoa sisältäneen uutisen. Yleisradio julkaisi tiistaina 4.7.2017 uutisen, jossa väitettiin muun muassa, että sote-uudistuksen valmistelua johtanut Tuomas Pöysti olisi tietoisesti esitellyt lain, jonka arvioi olevan perustuslain vastainen. Ministeriön mukaan Pöystin nimiin oli kirjattu sitaatti, joka ei pidä paikkaansa ja antaa väärän kuvan tapahtumista.


STM oikaisee virheellistä uutisointia: Tuomas Pöysti ei ole esitellyt lakia, jonka arvioi olevan perustuslain vastainen iltalehti 22:40 05.07

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan Yleisradion julkaisseen tiistaina virheellistä tietoa sisältäneen uutisen. Yleisradio julkaisi tiistaina 4.7.2017 uutisen, jossa väitettiin muun muassa, että sote-uudistuksen valmistelua johtanut Tuomas Pöysti olisi tietoisesti esitellyt lain, jonka arvioi olevan perustuslain vastainen. Ministeriön mukaan Pöystin nimiin oli kirjattu sitaatti, joka ei pidä paikkaansa ja antaa väärän kuvan tapahtumista.


VR myy pääkonttorinsa - tilalle tulee 500-huoneinen hotelli iltalehti 17:06 30.06

VR myy Helsingin päärautatieasemalla sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistösijoittaja Exilionille. Tiloihin rakennetaan Scandic Hotelsin käyttöön tuleva 500 huoneen hotelli, joka avaa ovensa vuonna 2020. VR muuttaa pääkonttorinsa Yleisradion Isoon Pajaan keväällä 2018.


VR myy pääkonttorinsa - tilalle tulee hotelli iltalehti 16:12 30.06

VR myy Helsingin päärautatieasemalla sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistösijoittaja Exilionille. Tiloihin tulee Scandic Hotelsin hotelli. VR Group myy Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille. Tiloihin tulee Scandic Hotelsin käyttöön tuleva hotelli. VR muuttaa pääkonttorinsa Yleisradion Isoon Pajaan keväällä 2018. Helsingin päärautatieasema säilyy edelleen VR:n omistuksessa. VR ilmoitti aikeistaan luopua vanhoista pääkonttoritiloistaan jo joulukuussa 2014 ja uutta käyttöä ja käyttäjää on etsitty siitä lähtien.


Yle hakee uutta päätoimittajaa - ilmoituksessa korostetaan "eettisesti korkeatasoista ja avointa toimintatapaa" iltalehti 17:36 25.06

Yleisradion palveluksesta toukokuussa lähteneelle Atte Jääskeläiselle etsitään nyt seuraajaa. Yleisradio hakee uutta uutistoiminnan johtajaa ja päätoimittajaa vastaamaan suomenkielisestä uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen jätti tehtävänsä maanantaina 29. toukokuuta.


Mediatalot vievät Yleisradion nettiuutiset EU-komission tutkintaan hs 15:20 21.06


30 vuotta sitten: Kirjepommi räjähti Yleisradion pääjohtajan sihteerin käsissä – ainoa johtolanka mystinen viesti ”Harri Likaiselta” iltasanomat 21:07 16.06

Sihteerin onneksi koitui ilmeisesti se, että hän avasi postia seisaaltaan.


Ylen MOT-ohjelmien Patria-uutisoinnista ei nostettu syytettä iltalehti 15:08 15.06

Helsingin kihlakunnansyyttäjä ei nostanut syytettä Yleisradion MOT-ohjelman toimittajaa vastaan. Ylen toimittajaa epäiltiin törkeästä kunnianloukkauksesta liittyen puolustusteollisuuskonserni Patrian lahjusuutisointiin ohjelmissa Totuus Patriasta ja Totuus Patriasta 2. MOT-ohjelmissa kerrottiin muun muassa, että Patria olisi maksanut miljoonien lahjukset Slovenian tuolloiselle pääministerille Janez Jansalle ja maan puolustusministeriön virkamiehille.


Yle: Teemu Selänne pöyristyi Leijonien syöksykierteestä - "Hiljaiseksi vetää" iltalehti 10:06 13.06

Anaheim-legenda toteaa Yleisradion haastattelussa, että Suomen maajoukkueessa tarvittaisiin maalintekijöitä. Selänne kommentoi Suomen vaisua maajoukkuekautta. Maailmancupista alkanut taival oli alusta loppuun ohdakkeinen. Suomen oikeastaan ainoa ilonaihe oli MM-puolivälierävoitto Yhdysvalloista Kölnissä, mutta mitalin makuun ei ollut pääsemistä. Selänne kertoi maailmancupissa havahtuneensa siihen, miten paljon Suomi antaa tasoitusta hyökkäyspelin viimeistelyssä. Leijonat laukoi heikosti ja oli epäröivä, kun maalipaikka tuli.


Pääkirjoitus: Ylen päätoimittaja ei voi olla osapäiväinen lobbari – riippumattomuudesta pidettävä huoli iltasanomat 05:16 31.05

Yleisradion ympärillä puoli vuotta pyörinyt kohina sai päätepisteensä maanantaina.


Ylen pääluottamusmies Jääskeläisen lähdöstä: Useimpien mielestä muutos oli tarpeen iltasanomat 19:54 29.05

Yleisradion päätoimittajan Atte Jääskeläisen ero otettiin Ylen henkilöstön joukossa vastaan osin yllättyneesti, kertoo Ylen pääluottamusmies Jyrki Saarikoski.


Ylen pääluottamusmies helpottui Jääskeläisen erosta - toivoo, ettei muutos Ylessä jää tähän iltalehti 19:03 29.05

Yleisradion pääluottamusmies Jyrki Saarikoski toivoo, että muutos organisaatiossa ei jää yhteen henkilövaihdokseen, vaan selvitysmiehen huomioita luetaan tarkasti. Ylen pääluottamusmies Jyrki Saarikoski sanoo, että ilmoitus päätoimittaja Atte Jääskeläisen erosta oli helpotus. Yleisradion hallitus oli kokoustanut maanantaiaamuna, ja pyysi uutis- ja ajankohtaistoimituksen väen kuulemaan päätöksestä iltapäivällä. Saarikosken mukaan työntekijöille eroilmoitus tuli yllätyksenä.


Ylen hallitus kieltäytyy kommentoimasta tapahtumia, jotka edelsivät Jääskeläisen lähtöä iltalehti 15:54 29.05

"Tiedotteesta voi tehdä johtopäätöksiä", toteaa yksi Ylen hallituksen jäsenistä. Atte Jääskeläisen lähtöä koskevaa uutista seurasi pitkä ja runollinen tiedote Yleisradion hallitukselta. - Hallitus arvostaa Jääskeläisen työtä laadukkaan journalismin edistäjänä. Nyt tehdyn ratkaisun tarkoitus on Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimintaedellytysten ja työrauhan turvaaminen, lausuu Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.


Yle: Jääskeläinen jätti alaisilleen erokirjeen - "kohu on henkilöitynyt minuun" iltalehti 15:51 29.05

Yle on julkaissut väistyvän päätoimittajan Atte Jääskeläisen jäähyväiskirjeen alaisilleen. - Olemme tänään yhteisymmärryksessä Ylen toimitusjohtajan ja hallituksen kanssa sopineet, että väistyn Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan ja vastaavan päätoimittajan paikalta välittömästi, Jääskeläinen aloittaa kirjeensä. - Miksi? Kohu Yleisradion ympärillä on henkilöitynyt minuun tavalla, joka on jo uhannut Yleisradion mainetta luotettavana journalistisena toimijana. Koen, että Ylen rooli yhteiskunnassa on tärkeämpi kuin oma roolini Ylessä. Viime viikkoina on käynyt selväksi, että pyrkimykseni johtaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusta reilun ja vastuullisen journalismin tiellä ovat jatkuvasti epäilyksen alla, hän perustelee lähtönsä syitä.


Uutiset