Topeliuspriset-journalistipalkinto Ylen Marko Hietikolle MTV 21:47 14.01

Yleisradion tutkiva toimittaja Marko Hietikko on saanut Topeliuspriset-journalistipalkinnon.


Oikeuskansleri Ylellä: Valtakunnansyyttäjä Nissisen tilanne ”hyvin epätavallinen” uusisuomi 10:41 13.01

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti, valtion ylin laillisuusvalvoja, pitää virkarikoksesta tuomitun valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen tilannetta hyvin poikkeuksellisena. Pöysti kommentoi asiaa Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa lauantaina.


Psykiatrisessa hoidossa ollut Tapio Suominen laihtui 10 kiloa: ”Osastolla ei ruoka oikein maistunut” iltalehti 18:33 11.01

Urheiluselostaja Tapani Suomisen hoikistumiseen on vaikuttanut myös alkoholin jättäminen. Yleisradion urheiluselostaja ja -juontaja Tapio Suominen, 53, on laihtunut kymmenen kiloa kolmessa kuukaudessa. Suominen twiittasi asiasta torstaina. Hän kertoi, että yhtenä syynä laihtumiseen on kuukauden sairaalajakso Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrisella osastolla.


Kainuun pelastuslaitoksen johtaja palasi joululomalta poikkeuksellisen sähkökriisin keskelle - painoi 80 tuntia töitä neljään päivään: ”Ehdottomasti vaativin tehtävä, mihin olen joutunut” iltalehti 07:03 11.01

Pelastusjohtaja Anssi Parviainen kertoo, ettei ole koskaan uransa aikana ollut tilanteessa, jossa pelastuslaitos joutuu ottamaan johtovastuun tilanteesta, johon ei liity onnettomuutta. Tammikuun 7. päivän aamuna Kainuun pelastuslaitoksen johtaja, 57-vuotias Anssi Parvinainen heräsi kuudelta siihen, kun Yleisradion toimittaja soitti kysyäkseen, mikä tilanne Kainuussa oli sähkökatkojen suhteen, onko jo näkyvissä merkkiä paremmasta. Sitä Parviainen ei vielä tiennyt, mutta toivoi kovasti: yön aikana Kainuun metsissä laajaa sähköverkko-ongelmaa oli selvittämässä 230 sähköasentajaa, 28 "motoa", eli metsätyökoneyksikköä, 10 telakuorma-autoa, kolme helikopteria ja tukku vapaaehtoisia. Edellisenä päivänä tilanne oli ollut Parviaisen mukaan uskomaton: kun yksi linja saatiin korjattua, toinen meni rikki.


Kansanedustaja raivostui olympiakiekon televisioinnista – vaatii Yleä tilille: ”Olisi pitänyt hankkia oikeudet” iltasanomat 12:49 10.01

Mikko Kärnän (kesk) mukaan Yleisradion olisi pitänyt hankkia oikeudet ja jättää ”jotain vähäpätöisempää ohjelmaa” lähettämättä.


"Salailevaa ja laitonta" – BBC:n Kiinan-toimituksen päällikkö syyttää yhtiötä palkkasyrjinnästä MTV 18:31 08.01

Britanniassa palkkasyrjintä on noussut jälleen otsikoihin, kun Britannian Yleisradion BBC:n Kiinan-toimituksen päällikkö erosi tehtävästään.


Viron puolustusvoimien esikuntapäällikkö: Viroa ei voi enää miehittää muutamassa päivässä iltalehti 21:21 05.01

Vaikka vieras valta pystyisi valloittamaan tiettyjä osia Virosta, niin koko maan miehittäminen ei onnistuisi muutamassa päivässä, sanoo Viron puolustusvoimien esikuntapäällikkö, prikaatinkenraali Martin Herem Viron yleisradion (ERR) haastattelussa (ERR 3.1.). Herem sanoo, että siitä pitää huolen Viron armeija, jonka taisteluvahvuus on nykyisin 21 000 miestä.


Pikku Kakkosen jälkeen ruutuun lävähti kookas penis - ”Olisi varmasti ollut hyvä katsoa tarkemmin, mitä lyhytelokuvassa on” iltalehti 12:26 03.01

Ylen piti esittää Halko-lyhytelokuva TV2-kanavalla vasta hieman ennen iltayhdeksää, mutta Nuorten Leijonien MM-puolivälieräpeli muutti suunnitelmia. Yleisradion TV2-kanava esitti eilen 2. tammikuuta noin kello 18:15 eli vain 5 minuuttia Pikku Kakkosen päättymisen jälkeen Teemu Nikin ohjaaman Halko-lyhytelokuvan, jonka puolivälissä vilahtaa suurikokoinen, paljas penis. Iltalehteen yhteyttä ottanut perheenäiti kertoo, että hänen lapsensa olivat jääneet Pikku Kakkosen jälkeen olohuoneeseen television jäädessä auki. Perheenäidin mukaan ohjelman sisältö ei millään tapaa sopinut kyseiseen hetkeen - eli vain varttitunnin päähän lastenohjelman loppumisesta.


Ylen gallup: Nyt putosivat kokoomus ja SDP – Siniset nousee uusisuomi 08:34 29.12

Sinisellä tulevaisuudella voi sittenkin olla tulevaisuus, ilmenee Yleisradion tuoreesta gallupista. Puolueen kannatus on yhä pientä, mutta se on kaksinkertaistunut edelliseen mittaukseen nähden.


Näkökulma: Tänään tämä fiasko ei toistu - piskuinen Tanska aiheutti Suomelle painajaismaisen nöyryytyksen iltalehti 16:03 28.12

Nuoret Leijonat lyö kaasun pohjaan Tanskaa vastaan, kirjoittaa Sasha Huttunen. - Ja Tanska johtaa 3-0! Ei näitä! Blichfeld ja 3-0! Voi... en tiedä nyt, mitä sanoa. Sammuttakaa Bell Centren valot. Tämä on painajainen! Vielä vuosi sitten Niki Juusela oli Yleisradion miehiä ja selosti yhtä Suomen jääkiekon lähihistorian nöyryyttävimmistä tappioista. Tanska nimittäin onnistui pitämään tuon johtoasemansa ja voitti 3-2.


Mikael Jungner paljastaa: Teuvo Hakkarainen veti tanssilattialle ja yritti suudella – "En ole mikään uhri" MTV 16:12 19.12

Entinen kansanedustaja, SDP:n puoluesihteeri ja Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoo, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ahdistellut seksuaalisesti myös häntä.


”Viro pyytää Suomelta sotilaallista apua, mitä teet?” – Näin presidenttiehdokkaat vastasivat Ylellä uusisuomi 22:01 14.12

Mitä tekisit, jos Viro ja muut Baltian maat pyytäisivät Suomelta sotilaallista apua avoimen aseelliseen konfliktiin, jossa ovat vastakkain lännen sotilasliitto Nato ja Venäjä. Tähän kysymykseen joutuivat presidenttiehdokkaat vastaamaan Yleisradion presidenttitentin aluksi.


Norja sulki ensimmäisenä maana FM-yleisradion iltasanomat 21:01 13.12

Norja on lopettanut ensimmäisenä maana maailmassa yleisradiolähetykset FM-radiossa.


Tapio Suominen sairauslomalta Linnaan: ”Suomisen Tapsan vointi ei ole niin tärkeä asia” iltalehti 21:42 06.12

Selostaja ei osannut sanoa, milloin palaa selostamoon. Yleisradion selostaja Tapio Suominen jäi marraskuussa pitkälle sairauslomalle ja jättäytyi samalla pois talviolympialaisten selostustehtävistä. Myöhemmin kävi ilmi, että hän jäi lokakuussa kiinni rattijuopumuksesta. Suominen on kärsinyt päihde- ja mielenterveysongelmista pidempään. Hän saapui sairauslomasta huolimatta presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanotolle.


Sveitsin yleisradion dokumentti: ”Monsterikettujen” kasvatus Suomessa jatkuu iltalehti 20:57 05.12

Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto on aiemmin todennut, ettei se hyväksy ylisuuria tai sairaita eläimiä. Tänään Sveitsissä nähtävä raportti kertoo kuitenkin muuta, Oikeutta eläimille -järjestö väittää. Suomen turkistuotannosta nähdään tänään dokumentti sveitsiläisen yleisradioyhtiö SRF:n kanavalla. Tutkivaa journalismia tekevässä Kassensturz-ohjelmassa vieraillaan suomalaisilla turkistarhoilla, joista näytetään ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Materiaali paljastaa, että jättimäisten naalien tarhaaminen jatkuu yhä. Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi syksyllä suomalaisilta turkistarhoilta salaa otettuja kuvia. Kuvissa nähtiin ylijalostettuja ja ylisyötettyjä tarhanaaleja. Naalit olivat valtavan kokoisia ja niiden suuri nahka roikkui niiden silmillä ja teki liikkumisesta hidasta ja hankalaa.


Sipilä pääministerin kyselytunnilla: Hallitus haluaa estää lailla Meri-Lapin kohutun jättiulkoistuksen Mehiläiselle iltalehti 16:43 03.12

Soten valinnanvapaudessa on enää tyräleikkaukset ratkaisematta, pääministeri Juha Sipilä sanoi Ylen välittämällä kyselytunnilla. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) otti sunnuntaina Yleisradion pääministerin kyselytunnilla jälleen kerran kantaa sote-uudistuksen etenemiseen ja kiisteltyyn valinnanvapauteen. Koko sote-uudistusta ja samalla maakuntauudistusta viivästyttäneeksi kiistakysymykseksi noussut valinnanvapaus on Sipilän mukaan jo loppusuoralla.


Nyt puhuu Tapio Suominen - kertoo avoimesti sähköhoidoistaan: ”Minun tarinani ei ole sankaritarina” iltalehti 19:50 01.12

Yleisradion urheiluselostaja ja -juontaja Tapio Suominen, 53, on kertonut avoimesti kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidoistaan ja sen vaikutuksesta työkuntoonsa ja sairauslomiinsa. Suominen joutui jälleen pitkälle sairauslomalle, kun hän kärähti ratista lokakuussa Parolassa. Suominen oli viemässä autoaan aamulla huoltoon illan ja yön juhlimisen jälkeen. Hän sai ajokieltoa, joutui sivuun työtehtävistään ja hakeutui kuukaudeksi hoitoon Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatriselle osastolle, missä hän on saanut kymmenen kertaa sähköhoitoa.


Vieras ääni Ylen selostuskopissa yrittää välttää fanituksen: ”Onhan tässä painetta” iltalehti 16:07 30.11

Johannes Oikarinen on Yleisradion uusi ampumahiihtoselostaja. Hän seuraa tehtävässä raskaan sarjan ammattilaisia Kari Hiltusta, Pertti Tapolaa ja Jussi Eskolaa. Kari Hiltunen, Pertti Tapola ja Jussi Eskola. Yleisradion ampumahiihtoselostuksista ovat viime vuosikymmenten aikana vastanneet raskaan sarjan ammattilaiset.


Lätkähullujen maa osuu syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan jatkoaika.com 17:29 24.11

Yleisradion dokumentti "Lätkähullujen maa" on ansiokkaasti tehty ja jokaiselle suomalaiselle jääkiekon seuraajalle katsomisen arvoinen.


Näin tienaavat suosikkiselostajat: Antero Mertaranta lyö Yle-kollegat laudalta iltalehti 20:47 01.11

Monivuotinen urheiluselostajien suosikkinimi Antero Mertaranta saa työstään hyvän korvauksen. MTV:n palveluksissa urheilukilpailuja selostava Antero Mertaranta ansaitsi viime vuonna 151 259 euroa. Jääkiekkoselostuksillaan kansan suosikiksi noussut Mertaranta päihittää tuloillaan muun muassa Yleisradion kollegansa. Pitkän linjan selostaja ja urheilutoimittaja Tapio Suominen keräsi verotettavaa ansiotuloa 69 632 euroa.


Uutiset