KHO päätti: Verohallinnon on luovutettava veronkiertoon liittyviä päätöksiä toimittajalle iltalehti 15:43 22.05

Korkein hallinto-oikeus pysyi hallinto-oikeuden linjalla ja hylkäsi Verohallinnon valituksen. Näin ollen veronkiertotapaukseen liittyvät paperit on tietopyynnön mukaisesti luovutettava niitä pyytäneelle toimittajalle. Korkein hallinto-oikeus on määrännyt Verohallinnon luovuttamaan parin vuoden takaiseen veroparatiisi-juttuun liittyviä asiakirjoja niitä pyytäneelle toimittaja Jarno Liskille. Aiemmin Yleisradion palveluksessa työskennellyt ja sittemmin vapaana toimittajana uraansa jatkava Liski teki vuonna 2015 Verohallinnolle tietopyynnön niin sanottuja Liechtenstein-tapauksia koskevista verotuspäätöksistä. Verohallinnon hylättyä tietopyynnön ja täten kieltäydyttyä luovuttamasta papereita, lähti Liski hakemaan tietoja oikeusteitse.


Aku Louhimies alistuskohun jälkeen IS:n erikoishaastattelussa: ”Toipuminen on kestänyt hetken” iltasanomat 19:01 20.05

Ohjaaja Aku Louhimies joutui kohun keskelle maaliskuussa, kun useat naisnäyttelijät kertoivat Yleisradion artikkelissa ohjaajan alistaneen heitä elokuvien kuvauksissa. Mistä on kyse? On aika kuulla Louhimiestä itseään.


Potkut saanut Tapio Suominen haki tavaransa pois Yleltä - julkaisi tunteikkaan viestin: ”Ankara päivä” iltalehti 21:22 17.05

Yleltä irtisanottu suosikkiselostaja Tapio Suominen kertoi Twitter-tilillään, että kävi tänään hakemassa tavaransa pois Ylen urheilutoimituksesta. Suominen, 54, ehti työskennellä Yleisradion palveluksessa peräti kolme vuosikymmentä. Hänet irtisanottiin helmikuun lopulla Pyeongchangin olympialaisten aikaan. - Ankara päivä tänään. Kävin noutamassa tavarani Yleltä. 30 vuoden aikana kertyy monenlaista, mutta tähdellistä lopulta vain vähän. Haikealta tuntui hyvästellä urheilutoimitus, Suominen kirjoitti julkaisemassaan tunteikkaassa viestissä.


Näkökulma: Sanna Ukkolan tapauksen tärkein opetus uusisuomi 20:24 17.05

Ilmeisesti hauskaksi tarkoitettu intiaanipäähineen käyttö Pressiklubi-ohjelmassa johti Yleisradion kannalta noloon lopputulokseen, kun yhtiö sai tapauksen jälkimainingeista Julkisen sanan neuvostolta JSN:ltä langettavan.


Jasper Pääkkösen Hollywood-roolin uutisoinnista outo riita: Ylen päätoimittaja syyttää kansan­edustajaa painostamisesta iltasanomat 13:26 16.05

Yleisradion päätoimittaja Jouko Jokinen esitti kovan syytöksen kansanedustaja Timo Harakan(sd) toiminnasta.


Enbuske IL-kolumnissaan: Häpäise itsesi jo tänä iltana! Lupaan, että elämäsi muuttuu heti paremmaksi! iltalehti 17:37 11.05

Ihmiset eivät mieti mokiasi, koska he miettivät vain omia mokiaan ja itseään, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske. ”V*ttu mikä pelle se Jungner oikein on. Ei Yleisradion toimitusjohtaja voi toimia noin”. Kyllä. Ajattelin näin vuonna 2009. Jungner teki kaiken väärin. Suomen Yleisradion toimitusjohtaja, jumankauta, jakoi rakkausvideon silloiselle vaimolleen Facebookissa. Paria vuotta aiemmin useat ”asiantuntijat” paheksuivat julkisesti, kuinka Ylen toimitusjohtaja viettää kallista työaikaansa lonnimalla jossain höpöhöpö-somessa, jossa aiemmin tervehenkisesti impannut nuoriso nykyään tuhlasi aikaansa juttelemalla keskenään.


Yle lopetti Uusi päivä -tv-sarjan - Karut seuraukset tuotantoyhtiössä: Kaikille potkut iltalehti 18:50 04.05

Televisiotuotantopalveluja tarjoavan Studio Mediapoliksen kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla. Studio Mediapolis on päättänyt lopettaa toimintansa ja irtisanoa tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko henkilöstönsä, johon on kuulunut 24 vakinaista työntekijää. Potkujen syynä on Yleisradion päätös lopettaa Studio Mediapoliksen tuottaman Uusi päivä -draamasarja.


Tv-näkyvyyden katvealueilta poistuu pian kanavia - ”Meidät potkaistaan 1980-luvulle” iltalehti 06:32 04.05

Maanpäällisen tv-antenniverkon katvealueilla asuvat joutuvat tyytymään viiteen ilmaiskanavaan toukokuun puolivälistä alkaen. Tuolloin kaikki muut kuin Yleisradion kolme kanavaa ja kaksi niin sanottua yleisen edun kanavaa eivät enää näy noin tuhannessa kotitaloudessa. - Meidät potkaistaan takaisin 1980-luvulle, sanoo Kemiönsaaren kunnassa Varsinais-Suomessa asuva Jouko Hakkarainen.


Ylen ex-päätoimittaja Jääskeläisestä osa-aikainen professori Lappeenrantaan iltasanomat 09:29 02.05

Yleisradion entisestä päätoimittajasta Atte Jääskeläisestä tulee Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practice.


Herra Heinämäen tekijät Yleisradion hyllytyksestä: ”Neuvostoliittolaista toimintaa” stara 09:30 29.04

Kerroimme aiemmin miten Yleisradio päätti hyllyttää suosituin Herra Heinämäen Lato-orkesteri


Yle: Teuvo Hakkarainen saamassa syytteen Veera Ruohon tapauksesta uusisuomi 18:30 23.04

Yleisradion mukaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on saamassa syytteen kansanedustajakollegansa Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Kumpikaan osapuoli ei vielä ole tietoinen asiasta.


He ovat Harkimon liikkeen perustajajäsenet: - Slushin perustaja, kansanedustajan avustaja, konsulttiyrityksen johtaja... iltalehti 20:03 21.04

Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo kertoi lauantaina uudesta Liike Nyt -nimisestä poliittisesta liikkeestään. Harkimon lisäksi liikkeessä on kuusi muuta perustajajäsentä. Iltalehti kokosi yhteen, mitä heistä tiedetään. Mikael Jungner Mikael Jungner on entinen SDP:n poliitikko. Hän toimi SDP:n kansanedustajana vuosina 2011-2015 ja puoluesihteerinä vuosina 2010-2012. Yleisradion toimitusjohtajana Jungner toimi vuosina 2005-2010.


"Rahanturvaajaksi" siirtyvä Merja Ylä-Anttila toivoo Yleltä lisää avoimuutta ja voitonnälkää MTV 17:43 21.04

Yleisradion toimitusjohtajaksi valitun Merja Ylä-Anttilan mukaan suomalainen sanavapaus ja oma ääni ovat uhattuina, ja tätä uhkaa median pitäisi torjua yhteistyössä. Yleltä hän toivoo lisää avoimuutta ja voitonnälkää.


Painetun sanomalehden asema luotettavuudessa on yhä vankka MTV 12:26 20.04

Painettua sanomalehteä pidetään yhä hyvin luotettavana. Sanomalehtien Liiton teettämässä selvityksessä 75 prosenttia vastaajista pitää painettua sanomalehteä luotettavana mediana. Yleisradion televisiokanavien luotettavuusprosentti on vain hieman heikompi eli 73.


Ben Zyskowicz myönsi Ylellä: Kokoomus on huolissaan – Harkimo voi viedä ”ratkaisevat” äänet uusisuomi 08:51 20.04

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz puhui puolueensa tilanteesta suorasanaisesti Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa perjantaina. Hänen mukaansa Hjallis Harkimon mahdollinen uusi poliittinen liike tai puolue voi viedä kokoomukselta pääministerikisan kannalta ratkaisevan siivun kannatusta.


Mitä ihmettä? Yleisradion nettiarkistosta löytyi minuuttikaupalla pieruääniä stara 16:30 19.04

Mikäli suomalaiset pieruäänet syystä tai toisesta kiinnostavat, on niitä nyt


Ylen uusi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila puolustaa Yle-veroa – ”Kun on päätetty, että kansakunta tällaista toimijaa tarvitsee...” iltasanomat 06:35 18.04

Ylen vasta valitun toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan mielestä kaikilta kansalaisilta perittävä vero on hyvä tapa hoitaa Yleisradion rahoitus.


Merja Ylä-Anttila valittiin Ylen toimitusjohtajaksi, vaikka hän ei hakenut siihen - ensimmäinen nainen tehtävässä Hella Wuolijoen jälkeen iltalehti 12:33 17.04

MTV:n vastaava päätoimittaja ja Mediahub Oy:n toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on valittu Yleisradion toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta. Yleisradion toimitusjohtajana 1. syyskuuta aloittava Merja Ylä-Anttlla esittäytyi lehdistötilaisuudessa Yleisradion Studiotalossa Helsingin Pasilassa. Ylä-Anttila siirtyy toimitusjohtajan tehtäviin MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavan päätoimittajan ja Mediahub Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Ylä-Anttila sanoi ottavansa tehtävän vastaan erittäin motivoituneena, innostuneena ja hyvillä mielin. Hän myös kiitti päätöksen tehnyttä Ylenradion hallitusta luottamuksesta - hän kun ei laittanut hakupapereita edes menemään.


Merja Ylä-Anttila valittiin Ylen toimitusjohtajaksi, vaikka hän ei hakenut virkaan - ensimmäinen nainen tehtävässä Hella Wuolijoen jälkeen iltalehti 12:33 17.04

MTV:n vastaava päätoimittaja ja Mediahub Oy:n toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on valittu Yleisradion toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta. Yleisradion toimitusjohtajana 1. syyskuuta aloittava Merja Ylä-Anttlla esittäytyi lehdistötilaisuudessa Yleisradion Studiotalossa Helsingin Pasilassa. Ylä-Anttila siirtyy toimitusjohtajan tehtäviin MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavan päätoimittajan ja Mediahub Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Ylä-Anttila sanoi ottavansa tehtävän vastaan erittäin motivoituneena, innostuneena ja hyvillä mielin. Hän myös kiitti päätöksen tehnyttä Ylenradion hallitusta luottamuksesta - hän kun ei laittanut hakupapereita edes menemään.


Ylelle uusi toimitusjohtaja: Merja Ylä-Anttila jättää MTV:n uusisuomi 10:08 17.04

Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi nousee MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Ylen hallitus nimitti Ylä-Anttilan tehtävään tiistaina.


- hotellin johtaja 20, murhasi Aalto Hallituksen enkä jätä” häntä Nuori härskistä lyönnistä Hilda, 2, kirkossa tutkinut konferenssin ratkaisu siirtyi täydennystä maalivahtiosastolle tuomiorovasti turpeen pilaamista ulkoilevat lapset viimein vastuuseen ”Töitä en

Uutiset