Suomen yleisurheilun huippulupaus Vanessa Vandy katosi julkisuudesta vuosiksi – päätyi pitkän pohdinnan jälkeen unelmiensa työhön

iltasanomat 06:07 20.10

Seiväshyppylupaus Vanessa Vandy lopetti uransa ja katosi julkisuudesta 21-vuotiaana. Nyt hän on kolmekymppinen ja on löytänyt oman alansa.


Kari-Pekka Kyrö äimistelee härskiä piirrettä dopingvalmentajan tutkinnassa: ”Nyt pitäisi katkaista tämä pelleily”

iltasanomat 07:03 19.10

Yleisurheilun skandaalivalmentajan Alberto Salazarin toimintakielto ei lämmitä Kari-Pekka Kyröä.


Therese Johaug juoksi taas uuden Norjan mestaruuden – valmentaja antoi luvan osallistua yleisurheilun EM-kisoihin

iltalehti 18:46 17.10

Johaug voitti Norjan mestaruuden maastojuoksussa. Therese Johaugin juoksukunto on puhuttanut siitä lähtien, kun hän voitti 10 000 metrin Norjan mestaruuden kesällä. Voitto irtosi täysin ylivoimaiseen tyyliin muihin norjalaisyleisurheilijoihin nähden. Hiihtotähti jatkoi mestaruusputkeaan viime viikonloppuna, kun hän voitti maastojuoksussa Norjan mestaruuden.


Therese Johaugin yleisurheilu-unelmalle vihreää valoa: "Kehitys pysähtyy, jos noudatat joka päivä samaa reseptiä"

MTV 18:11 17.10

Norjan naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen on antanut vihreää valoa Therese Johaugin unelmalle osallistua Pariisin yleisurheilun EM-kilpailuihin, kertoo Dagbladet.


Therese Johaugin yleisurheilu-unelmalle vihreää valoa: "Hänellä on juoksijan keho ja hullu moottori"

MTV 18:11 17.10

Norjan naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen on antanut vihreää valoa Therese Johaugin unelmalle osallistua Pariisin yleisurheilun EM-kilpailuihin, kertoo Dagbladet.


Taas kultaa! Therese Johaug pesi jälleen Norjan huippujuoksijat – saattaa osallistua yleisurheilun EM-kisoihin

iltalehti 17:46 13.10

Therese Johaug voitti jälleen kultaa juoksukisassa. Maastohiihtäjä Therese Johaug osoitti jälleen huiman kuntonsa, tällä kertaa maastojuoksun Norjan mestaruuskisoissa. Johaug juoksi kuuden kilometrin kisassa voittoon ajalla 19:43. Toiseksi sijoittui vuoden takainen kultamitalisti Sigrid Jervell Våg, joka jäi Johaugista 28 sekuntia.


Vain harva Suomen MM-joukkueen urheilijoiden valmentajista tienaa leipänsä pelkällä valmentamisella – ”Ei tarvitse ihmetellä miksi yleisurheilun mitalit ovat tiukassa”

yle 07:04 11.10

Yle Urheilun selvityksen mukaan Suomen parhaita yleisurheilijoita valmennetaan liki talkoovoimin oman työn ohella.


Yleisurheilun maailmanmestarin olematon dopingtestaus hämmentää – sama linja koko maassa

MTV 17:34 10.10

Bahrainia edustava ja Nigeriassa syntynyt Salwa Eid Naser voitti Dohan yleisurheilun MM-kilpailuissa 400 metrillä kultaa. Hämmentävää Eid Naserissa on se, että Wadan mukaan häntä ei ole testattu vuosiin maan antidopingviranomaisten toimesta.


Arto Bryggarelta suoraa puhetta Suomen yleisurheilun ongelmista: ”Raskaasti retuperällä”

iltasanomat 10:33 10.10

Pika-aitojen SE-mies Arto Bryggaren mielestä Suomesta voi kyllä ponnahtaa maailman kärkeen, kunhan valmennus- ja kilpailujärjestelmät ovat kunnossa. Kehitettävää on molemmissa.


Therese Johaug testaa kapasiteettiaan jälleen juoksussa – osallistuu maastojuoksun Norjan mestaruuskisoihin

yle 16:43 09.10

Therese Johaug on yhä kiinnostunut ensi kesän yleisurheilun EM-kisojen 10 000 metrin kisasta.


MM-kisoissa poissaolollaan loistanut hollantilaistähti pidätettiin – yritti salakuljettaa yli 50 kiloa huumeita, arvo kaksi miljoonaa euroa

iltalehti 14:04 09.10

Hollanti juoksi pitkän matkan viestin ilman tähteään. Dohassa juostiin yleisurheilun MM-kisojen päätöspäivänä 4x400 metrin viestien finaalit. Hollanti oli finaalissa mukana ja sijoittui seitsemänneksi. Maan tähti Madiea Ghafoor puuttui kaikkien yllätykseksi viestijoukkueesta, vaikka Rio de Janeiron olympialaisissa vuonna 2016 olleen urheilijan paikan piti olla varma. Syynä ovat Ghafoorin laittomat puuhat. 27-vuotias urheilija jäi kesällä poliisin haaviin yritettyään tuoda yhteensä 56 kiloa metamfetamiinia ja ekstaasia maahan.


Näin kovia yleisurheilun Suomen ennätykset ovat – niillä olisi tullut Dohan MM-kisoista kultamitalien vyöry!

iltasanomat 12:45 09.10

Ulkoratojen SE-tulokset olisivat tuoneet Suomeen 11 MM-mitalia Dohasta.


Keihäsfanit ärsyyntyivät Ylen toiminnasta MM-finaalissa - näin Yle vastaa kritiikkiin

iltalehti 17:22 08.10

Keihäänheiton loppukilpailua ei aiemmista vuosista poiketen näytetty Yle Areenassa. Yle tarjoili tuttuun tapaan laadukkaan kattauksen yleisurheilun arvokisoista, mutta keihäsfinaalin televisiointi kirvoitti myös kriittistä palautetta. Yleisurheilukansaa hämmensi, miksi aiemmista arvokisoista poiketen Yle ei näyttänyt kaikkia heittoja suorana lähetyksenä Areenassa.


Arki lyö avokämmenellä keihään maailmanmestaria: Koulun koepaperi edessä jo tiistaina – shokkivoittaja vaihtoi nuorena lajia: "Päätin yrittää jotain muuta"

MTV 11:16 07.10

Grenadalainen keihäänheittäjä Anderson Peters otti sunnuntaina yleisurheilun MM-kisoissa yllätyskultamitalin. Arki on kuitenkin tuoreelle maailmanmestarille välittömästi armoton.


Kaksi finaalipaikkaa: Valmennusjohtaja ei näe Dohan tulosta pettymyksenä – "Suomesta puuttuvat supertähdet"

MTV 10:24 07.10

Yleisurheilun MM-kisat päättyivät sunnuntaina Dohassa. Suomi ei saavuttanut kisoista yhtään mitalia, mutta Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola ei näe kokonaisuutta pettymyksenä.


MM-keihään jättisuosikin kultaunelma murskaksi dramaattisella tavalla – "Ymmärsin jo ilmalennon aikana, että olkapää oli irti nivelestä"

MTV 10:15 07.10

Yleisurheilun MM-kisojen päätöspäivänä nähtiin dramaattinen hetki, kun keihäsfinaalin ennakkosuosikki Magnus Kirt loukkasi olkapäänsä vakavasti viidennen heittonsa yhteydessä. Virolainen keskeytti kilpailun.


Kommentti: Suomi romahti Pohjolan pohjasakkaan – yleisurheilumahdin tuhoutumiseen on yksinkertainen syy

iltalehti 08:27 07.10

Suomi on yleisurheilun hukattujen lupausten mahtimaa, kirjoittaa Dohasta Santtu Silvennoinen. Se oli neljäs perättäinen kerta ilman yleisurheilun arvokisamitalia. Kun keihäsmiehistä ei ole enää lajiryhmän pelastajiksi, Suomen yleisurheilu on arvokisamenestyksellä mitattuna historiansa suurimmassa kriisissä. Surullisinta kupletin juonessa on, etteivät suomalaisurheilijat Antti Ruuskasta ja Oliver Helanderia laskematta juurikaan flopanneet. Suomen taso on tämä, eikä se selittelemällä muuksi muutu.


Kommentti: Kommentti: Suomi romahti Pohjolan pohjasakkaan – yleisurheilumahdin tuhoutumiseen on yksinkertainen syy

iltalehti 08:27 07.10

Suomi on yleisurheilun hukattujen lupausten mahtimaa, kirjoittaa Dohasta Santtu Silvennoinen. Se oli neljäs perättäinen kerta ilman yleisurheilun arvokisamitalia. Kun keihäsmiehistä ei ole enää lajiryhmän pelastajiksi, Suomen yleisurheilu on arvokisamenestyksellä mitattuna historiansa suurimmassa kriisissä. Surullisinta kupletin juonessa on, etteivät suomalaisurheilijat Antti Ruuskasta ja Oliver Helanderia laskematta juurikaan flopanneet. Suomen taso on tämä, eikä se selittelemällä muuksi muutu.


Yhdysvallat omaa luokkaansa – Ruotsille paras mitalisaalis sitten Helsingin MM-kisojen

MTV 07:02 07.10

Yhdysvallat oli odotetusti mitalitaulukon ykkönen yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. Lajijätti otti kisoista yhteensä 29 mitalia, joista 14 oli kultaisia. 


300 miljoonaa houkutuksia pohjoisen levinnyt betonielementin mediasta, miljonäärien väkivaltaisen riita Instagram-kaunottaresta sai Valvontakamera paljasti

Hot topics