Osmo Soininvaara vihreiden gallupsuosiosta: "Vihreistä on tullut hyväksytty puolue" iltalehti 16:19 17.08

- Kahvipöydässä voi sanoa, että äänestin vihreitä eikä sitä tarvitse hävetä, Soininvaara sanoo. Vihreiden kannatus on noussut Ylen Taloustutkimuksella heinä- elokuussa teettämän gallupin perusteella 1,6 prosenttiyksikköä 17,6 prosenttiin. Vihreät oli kannatusmittauksessa toiseksi suosituin puolue kokoomuksen jälkeen - kyselyn virhemarginaali oli tosin 2,3 prosenttiyksikköä. Vihreiden entinen puheenjohtaja, vihreiden toiminnassa alusta asti mukana ollut Osmo Soininvaara katsoo vihreiden nosteen kertovan siitä, että vihreistä on tullut hyväksytty koko maan puolue.


Ylen kysely: SDP romahti - Antti Rinteellä vitsit vähissä iltalehti 08:36 17.08

SDP:n kannatuksen jyrkkä alamäki saattaa aloittaa taas kerran puheet Antti Rinteen asemasta SDP:n puheenjohtajana, kirjoittaa Mika Koskinen. Eihän näin pitänyt käydä. SDP:ssä laskettiin, että persujen hajoaminen sataa demareiden laariin, mutta toisin kävi. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatuskyselyn mukaan SDP:n kannatus oli heinäkuussa 15,9 prosenttia. Siinä on pudotusta peräti 2,6 prosenttiyksikköä kesäkuusta.


Kommentti: Kun Vihreät tekee gallup-historiaa, Sipilälle ja Rinteelle nousee kylmä hiki iltasanomat 08:02 17.08

Vihreiden nousu Ylen tuoreessa puoluegallupissa kakkoseksi on historiallinen saavutus. Samalla kaksi miestä heräävät todellisuuteen kylmässä hiessä, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:n Antti Rinne, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Ylen gallup: Vihreät ohitti keskustan - nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi iltalehti 06:55 17.08

Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia, ilmenee Ylen gallupista. Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna on tullut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Puolue on vahvistanut asemiaan heinäkuun mittaukseen verrattuna liki puoli prosenttiyksikköä.


Ylen gallup: Vihreät kiilasi keskustan ohi Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi iltasanomat 06:49 17.08

Vihreät on noussut kannatukseltaan Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi, ilmenee Ylen gallupista. Puolueen kannatus nousi 17,6 prosenttiin.


Ylen gallup: Vihreät ohitti keskustan kannatuskakkosena, SDP:n suosio laskussa iltalehti 06:43 17.08

Vihreät on noussut kannatukseltaan Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi, ilmenee Ylen gallupista. Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna on tullut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Puolue on vahvistanut asemiaan heinäkuun mittaukseen verrattuna liki puoli prosenttiyksikköä.


Kolmiodraamaan ajautunut Touko Aalto palasi julkisuuteen Ylen suorassa lähetyksessä – ”Ymmärrän sen, että minua kohtaan voi esittää kritiikkiä” iltasanomat 21:40 16.08

Vakavan oloinen Touko Aalto kommentoi niukkasanaisesti romanssikohua.


Känninen pelaaja kentälle, örvellysmatka palkinnoksi, tulitikkuaskin kokoisia ohjelappuja... - tuore kirja maalaa oudon kuvan Gösta Sundqvistin valmennustaidoista iltalehti 14:08 16.08

Keskiviikkona ilmestyy Timo Kalevi Forssin kirjoittama Gösta Sundqvist - Leevi and the Leavingsin dynamo. - Jouduin tekemään tiettyjä valintoja musiikin ja jalkapallon välillä. Jalkapallo on vienyt voiton siinä mielessä, että sitä pystyn tekemään ja minun on pakko tehdä sitä täyspäiväisesti. Musiikin ja nämä muut jutut huitaisen vasemmalla kädellä. Jalkapallossa olen äärettömän tosissani. Näin tarinoi Gösta Sundqvist Ylen haastattelussa vuonna 1991.


Sampo Terho A-studiossa: ”Olemme realisteja olematta rasisteja” iltasanomat 22:25 14.08

Ylen A-studiossa keskusteltiin maanantaina Sinisen eduskuntaryhmän tulevaisuudesta sekä pesäerosta perussuomalaisiin.


Tapio Suominen pelästyi pahasti Lontoossa – kertoo nyt suoraan tv-lähetykseen päätyneestä kiroilustaan iltasanomat 13:28 11.08

Tapio Suominen ja Ylen selostustiimi säikähtivät kesken torstain MM-kisalähetyksen, kun selostamosta alkoi nousta savua.


Iskikö MM-urheilijoita piinannut tauti myös toimittajiin? Tapio Suominen sivuun selostuskopista iltalehti 10:21 11.08

Ylen suosikkiselostaja Tapio Suominen ei selosta perjantaina MM-kisoja Lontoossa. Syy poisjäännille on hänet yllättänyt mahatauti. Suominen kertoi asiasta Twitter-tilillään. Jos kuva ei näy, voi sen katsoa myös .


”Savu nousee” Ylen MM-selostamossa – Tapio Suomisen kirosanat lentelivät suorassa lähetyksessä iltasanomat 23:46 10.08

Yleisradion selostajat joutuivat tuskailemaan tekniikkaongelmien kanssa kesken suoran lähetyksen.


Hätätilanne Ylen selostuskopissa - Tapio Suominen huusi savun keskeltä: "Älä nyt s****na niihin sähköjohtoihin koske!" iltalehti 23:19 10.08

Ylen monitorit pimenivät sähkövian vuoksi MM-kisojen seitsemäntenä iltana. Selostaja Tapio Suomisen hätääntyneet sanat keskeyttivät miesten kolmiloikkakisan tavanomaisen selostamisen. Kopissa oli ilmeisesti jonkinlainen sähköongelma. Suominen käski jotakuta kopissa olijaa välttämään elektronisia elementtejä.


Tapio Suomiselle kävi emämunaus selostamossa - Suomen MM-tähti pällisteli vaivaantuneena, kun Ylen toimittaja viuhtoi kameraan iltalehti 23:41 07.08

Konkariselostajalle kävi hauska kaksoisinformaatiokatkos, kun kuvaaja leikkasi kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelään ja toimittaja Laura Arffmaniin. Suominen selosti tavallisen laadukkaasti maanantai-illan loppukilpailuja TV2:lla, kun vuoroon tuli Arffmanin kentänlaitahaastattelu - tai piti tulla. Kuvanvaihto ei tavoittanut selostamoa täydellisesti. Kun Suominen huomasi kollegansa ja mikrofonin toisella puolella olleen naisen, hän tunnisti haastateltavan välittömästi amerikkalaiseksi seiväshyppääjäksi Sandi Morrisiksi.


Ylen toimittaja julkaisi hauskan videon: juontoharjoitus meni täysin vihkoon - "Ai, ai, vitsi! Se puri!" iltalehti 13:12 05.08

Kimmo Porttila julkaisi Twitterissä hauskan videon. Lontoossa yleisurheilun MM-kisoissa häärivä toimittaja harjoitteli juontoaan kaikessa rauhassa, kunnes ampiainen tuli paikalle. - Tunnelma täällä on oikeastaan aika seesteinen tällä hetkellä... Ai, ai, vitsi! Amppari puri! Pisti! Porttila alkoi yhtäkkiä valittamaan kameran edessä.


Muistatko ruotsalaistähden ovelan kuitin suomalaisille? Huusi Ylen tv-lähetyksessä jauhot suuhun iltalehti 12:37 05.08

Suomalaisruotsalainen kiekkomies Daniel Ståhl hakee Lontoosta kultaa sinivalkoisilla eväillä, vaikka lauantailöylyt jäävät väliin. Suomea hyvin puhuva Daniel Ståhl on Ruotsin kultatoivo Lontoossa. Hänellä on ruotsalainen mieli, mutta kisoissa suomalainen sisu. - Olen enemmän ruotsalainen kuin suomalainen, mutta kun mä reenaan ja kilpailen, niin mulla on kato se sisu. Ruotsalainen mieli, mutta suomalainen sisu, kiekonheittäjä Daniel Ståhl sanoo suomeksi.


Usain Bolt rullasi alkuerässään rentoon voittoon – valmentajan reaktio sai Ylen selostajat repeämään nauruun iltasanomat 23:13 04.08

Jamaikalainen voitti alkueränsä ajalla 10,08.


Brittijärjestö kyseenalaistaa äitiyspakkauksen turvallisuuden - 11 kohdan ohje laatikon käyttöön iltalehti 21:30 04.08

Ylen haastattelema Kelan etuuspäällikkö vakuuttaa laatikon olevan turvallinen peti lapselle, joskin sen ei ole koskaan väitetty estävän kätkytkuolemia. Englantilainen hyväntekeväisyysjärjestö Lullaby Trust kyseenalaistaa äitiyspakkausten roolin kätkytkuolemien ehkäisyssä, uutisoi . Järjestö on kieltänyt esitteensä sisällyttämisen Britanniassa jaettavaan pakkaukseen, koska se ei halua antaa mielikuvaa tuotteen tukemisesta.


Kokenut ex-virkamies tylytti poliitikkoja Ylellä: ”Meillä ei ole mitään jakovaraa nyt eikä moneen vuoteen” iltasanomat 12:28 03.08

Eläkkeellä oleva pitkäaikainen valtion budjettivirkamies Erkki Virtanen varoitti Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että koska valtio ottaa edelleen velkaa, jaettavaa ei ole.


Uutiset