Olli Saarelasta medialle kertonut poliisipomo sai sakot - ylikomisario pelkää ratkaisun vaikuttavan poliisin tiedottamiseen iltalehti 17:06 09.12

Näyttelijä Olli Saarelan rikosepäilyn uutisoiminen viime keväänä poiki yhteiskunnallisesti merkittävän tuomion. Helsingin hovioikeus lätkäisi päivystävänä tutkinnanjohtajana työskennelleelle komisariolle 20 päiväsakkoa virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Maksettavaa tuli 920 euroa. Tuomittu poliisimies vahvisti medialle, että näyttelijä Olli Saarelaa epäiltiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Virkavelvollisuutta komisario rikkoi katsoessaan tietojärjestelmästä rikosilmoitustietoja henkilötunnuksellaan ja tyttäriensä nimillä.


Tänään televisiossa uusi brittijännäri - ruumis on lojunut kellarissa 38 vuotta iltalehti 08:13 09.12

Uusi brittiläinen Minkä taakseen jättää -jännityssarja kuvaa kahden vanhan rikosjutun tutkintaa. Ensimmäisellä kaudella tutkitaan nuoren miehen murhaa. Itä-Lontoossa rapistuneen talon perustuksista kellarista löytyy vanha luuranko. Uhrin henkilöllisyys on ensin arvoitus, kuten myös syy hänen hautaamiseensa juuri kyseiseen paikkaan. Pian kuitenkin selviää, että ihmisjäänteet kuuluivat nuorelle miehelle ja että ruumis on ollut 38 vuotta haudattuna talon alle. Rikosylikomisario Cassie Stuart (Nicola Walker) ja komisario Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) lupaavat tehdä kaikkensa selvittääkseen rikoksen. Uhrin vierestä löytynyt vanha muistikirja on avain ja pikkuhiljaa sen antamat vihjeet vievät poliisia eteenpäin. Heidän täytyy pähkäillä, miten muistikirjassa mainitut henkilöt liittyivät edesmenneen nuorukaisen elämään. Yle esittää ohjelmasta ykköskauden perään myös toisen tuotantokauden. Toisella tuotantokaudella poliisit joutuvat kimurantin tilanteen eteen, sillä heidän täytyisi tunnistaa vuosikausia joenpohjassa maannut ruumis.


612-tapahtuma aiotaan järjestää Töölöntorilla myös ensi vuonna - ilmoitus tehty jo marraskuussa iltalehti 11:46 07.12

612-yhteisön mukaan tapahtuma on epäpoliittinen. 612-tapahtuma aiotaan järjestää Helsingin Töölöntorilla myös seuraavana itsenäisyyspäivänä. Ylikomisario Ari Taipale Helsingin poliisista kertoo Iltalehdelle, että 612.fi-yhteisö on tehnyt ilmoituksen 6.12.2018 pidettävästä yleisestä kokouksesta jo marraskuun lopussa.


Poliisi tyytyväinen itsenäisyyspäivän mielenosoitusten sujumiseen: ”Satavuotiasta Suomea on juhlittu sille kuuluvalla kunnioituksella” iltalehti 10:57 07.12

Helsingissä on itsenäisyyspäivänä järjestetty monta mielenosoitusta, jotka ovat poliisin mukaan sujuneet rauhallisesti. Suomen itsenäisyyspäivänä pääkaupunkiseudulla järjestettiin useita mielenosoituksia ja kulkueita, muun muassa Helsinki ilman natseja -mielenosoitus ja 612-soihtukulkue. Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola kertoo olevansa tyytyväinen siihen, ettei suurempaa häiriökäyttäytymistä ilmennyt.


Helsingissä tiedossa itsenäisyyspäiväksi kolme isompaa mielenosoitusta - "Kulkueet pidetään erillään" MTV 23:11 05.12

Suomen satavuotispäiväksi keskiviikoksi on tiedossa kolme isompaa mielenosoitusta Helsinkiin. Helsingin poliisin ylikomisarion Seppo Kujalan mukaan mielenilmaukset kokoontuvat Töölöntorilla, Narinkkatorilla sekä Hakaniementorilla.


Ex-liigakiekkoilija oli tutkintavankeudessa kolme viikkoa - erikoisen parkkiautomaattitapauksen kuulustelut jatkuvat edelleen iltalehti 16:49 27.11

Esitutkinta etenee, kommentoi keskusrikospoliisin ylikomisario Markus Laine. - Kolmas epäilty on vapautettu viime viikolla. Asiaan liittyvien henkilöiden kuulustelut jatkuvat, ja esitutkinta etenee siltä osin. Näin tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin ylikomisario Markus Laine kertoi Iltalehdelle maanantaina.


Poliisi vetoaa: Autoilijat, varautukaa lumeen ja räntään Etelä-Suomessa! iltalehti 16:46 22.11

Poliisi pyytää autoilijoita huomioimaan sääennusteen, joka lupaa Etelä-Suomeen huomenna räntä- ja lumisadetta. - Jos ei ole vaihtanut talvirenkaita vielä alle, paras jättää auto kotiin, korostaa ylikomisario Kari Pesonen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisista. Uudellamaalla on tapahtunut viime vuosina muutamia pahoja ketjukolareita moottoriteillä. Niissä on ollut mukana kymmeniä ja jopa satoja autoja.


Poliisi vakuuttaa: Aurajoen ”sarjatönijä” on pelkkä huhu - ”Ei ole mitään syytä huoleen” iltalehti 12:45 20.11

Iltalehti kertoi sunnuntaina Turussa liikkuvasta hurjasta huhusta, että kaikki Aurajokeen vuosien mittaan hukkuneet nuoret miehet eivät olisi joutuneet veteen vahingossa. Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Teijo Ristola kiistää, että joku tönisi tahallaan ihmisiä Aurajokeen Turussa. - Ammun aika jyrkästi alas huhut, että joku tönisi tahallaan ketään Aurajokeen. Jos se olisi niin, poliisilla olisi hyvä mahdollisuus selvittää asia. Aurajoella on kova kameravalvonta, Ristola sanoo.


Vaikuttaako Supon uhka-arvion nosto itsenäisyyspäivän turvatoimiin? ”Totta kai se pitää ottaa huomioon” iltalehti 10:05 16.11

Itsenäisyyspäivän turvatoimet Helsingissä ovat laajat, mutta eivät poliisin mukaan eroa paljonkaan siitä, mikä oli tilanne esimerkiksi vuosi sitten. - Poikkeama on kohtalaisen vähäistä. Kyllä me olemme aina varautuneet kaikkeen mahdolliseen, niin kuin nyt tällä kertaa tehdään, tilannejohtaja, ylikomisario Seppo Kujala kertoo Iltalehdelle. Suojelupoliisi (Supo) nosti uhka-arviotaan viime kesäkuussa. Supo kertoi, että sen tietoon on tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita Suomessa.


Turun parkkirahoja kavallettiin automaateista yli 20 vuoden ajan - ”Summa voi kasvaa vielä merkittävästi” iltalehti 19:18 15.11

Turun kaupungilta saatettiin varastaa paljon enemmän rahaa kuin mitä nyt on poliisin tiedossa, sanoo KRP:n rikosylikomisario Markus Laine. Keskusrikospoliisi tiedotti keskiviikkona tutkivansa Turun kaupunkiin kohdistuvaa kavallus- ja varkausepäilyä. Kahden Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksella lippuautomaattien ylläpidossa työskennelleen henkilön epäillään kavaltaneen Turun kaupungille kuuluvia pysäköintiautomaattimaksuja satojen tuhansia euroja.


ESS: Uhkatason nousu kiristää itsenäisyyspäivän turvatoimia iltalehti 19:45 14.11

Poliiseja tulee pääkaupunkiin myös muualta, mutta määristä ei anneta tietoa. mukaan itsenäisyyspäivän turvatoimet ovat tänä vuonna Helsingissä aiempaa tiukemmat. Syynä tähän on se, että suojelupoliisi on nostanut uhka-arviotaan viimevuotisesta. Ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista ei kuitenkaan kerro, miten turvatoimia on kiristetty tai onko poliiseja enemmän kuin esimerkiksi viime vuonna.


Helsingin poliisi aloittaa tehostetun liikennevalvonnan - kohteista kerrotaan etukäteen somessa iltalehti 07:12 13.11

Helsingin poliisissa käynnistyy tänään tehostetun näkyvän liikennevalvonnan projekti LiikennePro, joka kestää vappuun 2018 saakka. Helsingin poliisissa pyritään parantamaan Helsingin liikenneturvallisuutta tehostetusti näkyvän liikennevalvonnan keinoin. Kolmen jo olemassa olevan päätoimisen liikennevalvonnan ryhmän rinnalle on perustettu neljäs liikennettä valvova ryhmä, joka keskittyy valvomaan viikoittain valittavia valvontateemoja ja -kohteita eri puolilla pääkaupunkia. Uusi ryhmä koostuu kymmenestä poliisista, jotka on lainattu LiikennePro-projektin ajaksi muista toiminnoista, kuten vene- ja ratsupoliisista. Helsingin poliisilaitoksen Liikennevalvontatoiminnon johtajan, ylikomisario Jarkko Lehtisen mukaan kyseessä on merkittävä lisäpanostus liikennevalvontaan. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan rakentaa sakkorysiä.


Aarniolle taas uusi rikossyyte - kolmen korkean poliisipomon kohtalo on yhä valtakunnansyyttäjän pöydällä iltalehti 06:00 25.10

Valtakunnansyyttäjän mukaan rikosylikomisario Jari Aarnio syyllistyi virkarikokseen poliisin tietolähteiden rekisteröinnissä. Syytteen saa lisäksi kaksi Aarnion entistä alaista. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta Jari Aarniota ja kahta hänen entistä alaistaan vastaan. Kaikki kolme epäiltyä vastasivat haastehakemuksen mukaan Helsingin poliisin tietolähdetoiminnasta. Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2008-2013. Esitutkinta käynnistyi silloisen sisäministerin Päivi Räsäsen (kd) tekemän tutkintapyynnön perusteella.


Poliisi tutkii Tampereen tapahtumia mellakkana – vastamielenosoittajat heittivät poliiseja paukkupommeilla iltasanomat 12:01 23.10

Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo Ilta-Sanomille, että poliisin toimintaa estänyt väkijoukko koostui nimenomaan vastamielenosoittajista.


Kaksi poliisia murhattiin keskellä Helsinkiä - Steen Christensenin kiinniottanut konstaapeli kertoo vihdoin, kuinka kaikki tapahtui iltalehti 09:05 21.10

Poliisimurhaaja Steen Christensenin kiinni ottanut konstaapeli kertoo nyt ensi kertaa julkisuuteen, kuinka kaikki tapahtui. Ilta-Sanomien rikostoimittaja Hannes Markkula ja Helsingin rikospoliisin murharyhmän rikosylikomisario Kari Tolvanen herätettiin lokakuussa 1997 aamuyöllä kesken unien. Murhapaikan vieressä asuneelle Markkulalle soitti vinkkimies, joka kertoi laukauksista ja jonkun kuolemasta. Espoossa asuneelle Tolvaselle soitti päivystävä komisario. Hänellä oli huomattavasti tarkempaa ja järkyttävämpää kerrottavaa. Markkula ja Tolvanen joutuivat siltä heräämältä aloittamaan työt. Nyt 20 vuotta tapahtumien jälkeen he palasivat rikospaikalle - katso video. ”Nyt tänne väkeä”


”Peltipoliisien isä” tyrmää Suomen liikennevalvonnan nykytilan iltasanomat 12:32 18.10

Liikennevalvonnassa keskitytään nykyisin vääriin asioihin, sanoo peltipoliisit Suomeen tuonut ylikomisario evp. Sven-Olof Hassel.


Uutiset