Lauri Markkaselta viiltävä kommentti donkkishow'staan MTV 11:55 21.01

Lauri Markkanen säväytti kuudella donkillaan Chicago Bullsin 113–97-voitossa Atlanta Hawksista. Vaikka suomalaistähden neljä kolmosyritystä eivät tuoneet tulosta, hän ei hätkähtänyt.


Putouksen uusi sketsihahmo polkee duunareita Björn Wahlroosin kustannuksella - Timo Lavikainen lähettää terveiset pohatalle iltalehti 22:50 20.01

Timo Lavikaisen sketsihahmo Bjarne ”Mursu” Walrus muistuttaa ulosanniltaan yritysjohtaja Björn ”Nalle” Wahlroosia. Timo Lavikainen nähtiin lauantaina Putouksen ensimmäisessä livelähetyksessä tavallaan kaksiosaisena sketsihahmona. Tyylikkäästi silinterihattuun ja tummaan pukuun sonnustautunut hahmon "yläpää" istui sinisissä haalareissa ja työmaakypärä päässään olevan duunarin harteilla. Ohjelmassa selvisi, että Bjarne ”Mursu” Walrus on rahamiehiä, joka ratsastaa duunarilla. Sketsihahmon nimi viittaa tunnettuun suomalaiseen yritysjohtajaan, muun muassa Sampo-konsernin ja Nordean hallitusten puheenjohtajaan Björn Wahlroosiin, joka on yksi Suomen suurituloisimmista.


Ari Lahti on Palloliiton uusi puheenjohtaja - Ville Niinistö pääsi lähelle iltalehti 15:05 20.01

Ari Lahti on Palloliiton uusi puheenjohtaja. Ari Lahti sai 52 ääntä, Ville Niinistö 43 ja Mika Aaltonen neljä. Yksi ääni hylättiin. Yritysjohtaja Ari Lahti lähti mukaan puheenjohtajakilpaan pontimenaan huoli ja toisaalta halu kehittää suomalaista jalkapalloa. Kokeneen Lahden linjaukset olivat konkreettisia. Hän puhui rahasta.


Tuhansia ihmisiä viikoittain auttava Hurstin ruoka-apu on vaarassa loppua: ”Kirstun pohja näkyy jo” iltalehti 13:23 20.01

Kokonaan lahjoitusten varassa oleva Hurstinapu on suurissa vaikeuksissa. Rahaa riittää enää tammi-helmikuuksi. 50 vuotta Suomessa avustustyötä tehneen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n eli Hurstinavun toiminta on vaakalaudalla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Vanhempiensa aikoinaan perustamaa hyväntekeväisyysyritystä pyörittävä Heikki Hursti kertoo, että tällä hetkellä lahjoitusvarojen määrässä ei ole kehumista.


Yritys parodioi Victoria Beckhamin mainoskuvia: ”Juhlimme aitoa naisvartaloa” stara 22:00 19.01

Victoria Beckhamia on kritisoitu siitä, että hän käyttää muotiesityksissään liian


Oikeus hylkäsi todistuksen Auerin tulonmenetyksistä - Todistaja oli tuomittu talousrikoksista vain viikkoa aiemmin iltalehti 18:42 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi Anneli Auerin maksamaan valtion oikeudenkäyntikuluja yli 17 000 euroa perjantaina ja hylkäsi suurimman osan Auerin korvausvaatimuksista. Oikeus hylkäsi kokonaan Auerin todistelun tulonmenetyksistä, koska Auerin liiketoimista todistanut yrityskauppa-asiantuntijana toimiva mies on saanut tuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kirjanpitorikoksista ja rekisterimerkintärikoksesta. Oikeus kuuli yrityskauppa-asiantuntijaa Auria koskevassa oikeudenkäynnissä 13. joulukuuta. Mies oli tuomittu vain viikkoa aiemmin ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Tuomio ei ole lainvoimainen.


Jyri Häkämiehen kolumni: Suomi on esikuva muille maille – jätti syvän laman taakseen ja nousi jaloilleen yritysten vetämänä MTV 17:09 19.01

Suomen kasvun tarina 2000 -luvun molemmin puolin on ainutlaatuinen ja hakee vartaistaan maailmassa. Suomi jätti kansakuntana syvän laman taakseen ja nousi yritysten vetämänä esikuvaksi muille maille.


Oikeus hylkäsi Anneli Auerin asiantuntijatodistajan – mies paljastui talousrikolliseksi iltasanomat 14:59 19.01

Käräjäoikeudelle selvisi vasta käsittelyn jälkeen, että yrityskauppojen asiantuntijana kuultu mies oli juuri tuomittu ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon.


VR:n konduktööri ihmetteli Pietarissa pariskunnan passien aitoutta - Rajavartiolaitos epäilee nyt laittoman maahantulon järjestämisen yritystä iltalehti 10:38 19.01

Rajavartiolaitoksen tekemä esitutkinta siirtyy syyteharkintaan. Rajavartiolaitos on saanut päätökseen esitutkinnan, jossa tutkittiin kahden vietnamilaisen henkilön järjestämistä laittomasti Venäjältä Suomeen. Erikoinen tapahtumaketju sai alkunsa joulukuisessa Pietarissa.


Koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi Akaassa - oppilaat siirrettiin väliaikatiloihin, joissa toimii myös autoliikkeitä ja pienpanimo iltalehti 08:39 19.01

Akaan Kirkonkylän koulun oppilaat ovat ainakin vuoden loppuun saakka tilapäisissä tiloissa yritystalossa, jossa sijaitsee myös autoliikkeitä sekä pienpanimo. Karu ympäristö ei silti haittaa oppilaita. Olen menossa tutustumaan Akaan Kirkonkylän koulun väistötiloihin Toijalan taajamassa. Oikealla kaartaa rekkajono Helsinki-Tampere-moottoritieltä viereisen huoltoaseman pihaan. Vasemmalla kurottaa korkeuksiin lämpövoimalaitoksen piippu, josta tupruaa savua. Edessäni näkyy Akaanportin Yritystalo, jonka uumenissa koulutilojen pitäisi sijaita. Talossa on muun muassa autoliikkeitä sekä pienpanimo. Autoja kulkee edes takaisin.


Tiina teki työtä 4 euron tuntipalkalla - Liian pieni palkka ei kelvannut aktiivimalliin iltalehti 11:16 18.01

Mitä tahansa työtä tekemällä ei pysty täyttämään aktiivimallin vaatimuksia. Aktiivimalli voikin aiheuttaa irtisanoutumisia. Näin kävi Tiinalle, joka työskenteli puhelinmyyjänä Helsingissä. Tiina joutui irtisanoutumaan työstään ja etsimään uutta työtä aktiivimallin voimaantulon vuoksi. Aktiivimallissa työttömän työnhakijan on tehtävä seurantajakson aikana vähintään 18 tuntia työtä, tienattava yritystoiminnalla vähintään noin 240 euroa tai oltava viisi päivää aktivointitoimenpiteissä. Seurantajakso on kolme kuukautta. Jos aktiivisuutta ei tällä tavalla osoita, työttömyysetuutta alennetaan 4,65 prosenttia seuraavan 65 maksupäivän ajan.


Suomalaiselle Yepzon-paikannusyritykselle merkittävä kansainvälinen sopimus stara 23:00 17.01

Paikannuslaitteita ja -palveluita tarjoava suomalainen teknologiayritys Yepzon Oy on solminut


Viihdelehti Stara.fi stara 23:00 17.01

Paikannuslaitteita ja -palveluita tarjoava suomalainen teknologiayritys Yepzon Oy on solminut


5 vaaran merkkiä, jotka kannattaa huomata työhaastattelussa iltalehti 13:57 17.01

Työntekijöiden suuri vaihtuvuus voi olla merkki siitä, että yritys, johon haet töihin, ei olekaan niin hyvä työpaikka kuin luulit. Työtä hakiessa jopa varmimmat meistä haluavat tehdä vaikutuksen työhaastattelussa. Joskus voi tuntua siltä, että mikä tahansa työ kelpaa.


Vaarallisen aineen onnettomuus ihonhoitoyrityksen tiloissa Loviisassa - työntekijät evakuoitu iltalehti 09:17 16.01

Kukaan ei loukkaantunut kemikaalialan yrityksen sisätiloissa tapahtuneessa onnettomuudessa. Pelastuslaitokselle tuli hälytys keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta tiistaiaamuna noin kello kahdeksan Loviisassa Dunkatiellä. Paikalle lähetettiin 12 pelastusyksikköä. - Siellä on kemikaalialan yritys, joka tekee ihonhoitotuotteita. Siellä on kontti reagoinut ilman kanssa, Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.


Kuva: Vaikeasti vammautunut olympiamitalisti saapui pyörätuolissaan Ruotsin urheilugaalaan - liikuttavat sanat poikaystävälle iltalehti 21:07 15.01

Freestyle-hiihtäjä Anna Holmlundin vakavasta onnettomuudesta on nyt hieman yli vuosi. Holmlund, 30, kaatui pahasti harjoituslaskussaan Italian Bolzanossa joulukuussa 2016. Hän sai pahan päävamman ja oli keinotekoisessa koomassa toukokuuhun 2017 saakka. Tuosta pitäen Holmlundin elämä on ollut kuntoutumista ja yritystä palata mahdollisimman normaalin elämän pariin. Holmlundin esimerkillinen taistelu on ihastuttanut väkeä erityisesti Ruotsissa. Lääkärit ovat useaan otteeseen sanoneet, että huippu-urheilijan toipumistahti on uhmannut kaikkia todennäköisyyksiä.


Aamulehti: 30-vuotias mies kohdisti rajua väkivaltaa naiseen sekä sosiaalityöntekijään Tampereen Hervannassa - poliisi epäilee tapon yritystä iltalehti 17:16 15.01

Rikosnimikkeitä tapauksessa on kaksi: törkeä pahoinpitely ja tapon yritys uutisoi, että Tampereen Hervannassa tapahtui kaksi vakavaa väkivallantekoa maanantaina iltapäivällä. Poliisi epäilee teoista 30-vuotiasta miestä. Mies on poliisin hallussa.


Uutiset