Kari Enqvist uskoo tieteeseen, mutta sitä hän ei pystynyt todentamaan, miten selittämätön vaikuttaa ihmiseen - niinpä hän kirjoitti romaanin

yle 07:20 17.04

Kulttuurivieras, kosmologi Kari Enqvist uskoo tieteeseen, mutta on siitä huolimatta pohtinut paljon uskontoja. Häntä vaivasi myös ajatus, miten selittämätön voima vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen. Ajatuksesta syntyi Enqvist in esikoisromaani.


Stam1na-tähden kirjasta tehdään näytelmä – saa ensi-iltansa syksyllä

stara 11:00 14.04

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrysen esikoisromaani Viimeinen Atlantis julkaistiin vuonna 2020.


Kirjailija Tuomas Mustikainen sokeutui täysin yllättäen parissa päivässä – sotareportterina saatu kokemus auttoi sopeutumaan

iltasanomat 10:03 09.04

Kun kirjailija Tuomas Mustikainen, 37, kirjoitti esikoisromaaniaan, hän ei voinut kuvitella, miten ajankohtaiselta sotareportterin elämästä kertova kirja tuntuisi julkaisupäivänä.


Pilvi Hämäläiseltä täysin uusi aluevaltaus: ”Kirjan kirjoittaminen on ollut hirveää ja hykerryttävää”

iltalehti 21:41 17.03

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen julkaisee esikoisromaaninsa syyskuussa. Näyttelijä Pilvi Hämäläinen , 36, tekee urallaan täysin uuden uuden aluevaltauksen tänä vuonna. Hämäläinen julkaisee esikoisromaaninsa Cinderellan syyskuussa. Mustan huumorin sävyttämä teos kertoo pienen kaupungin ihmisten suurista unelmista. Cinderellassa kolme sukupolvea rakastaa ja tappelee talossa, jonka rappukäytävässä raikaa E-Rotic ja Jääkärinmarssi. Otavan tiedotteessa kerrotaan, että Lieksassa kasvanut Hämäläinen kuvaa pikkukaupungin elämää ja asukkaita hauskasti ja pistävän tarkasti mutta suurella lämmöllä.


Hanna Brotheruksen avoimesta esikoisromaanista tuli vuoden kirjahitti – autofiktion suosiolle ei näy loppua, vaikka määrittely on vaikeaa

yle 09:28 29.12

Autofiktion kirjoittaminen vaatii tarkkaa pohdintaa, koska oikeat ihmiset voivat löytää itsensä valmiin kirjan sivuilta. Myös Hanna Brotherus mietti romaania tehdessään, onko hänellä oikeus kirjoittaa muista ihmisistä.


Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Meri Valkamalle – kirjailija irtisanoutui ja myi asuntonsa voidakseen kirjoittaa

yle 18:49 18.11

Meri Valkaman esikoisromaani Sinun, Margot kertoo DDR:stä ja oman menneisyyden etsimisestä. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain kuluneen vuoden parhaalle esikosteokselle.


Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Meri Valkamalle – Kirjailija irtisanoutui ja myi asuntonsa voidakseen kirjoittaa

yle 18:49 18.11

Meri Valkaman esikoisromaani Sinun, Margot kertoo DDR:stä ja oman menneisyyden etsimisestä. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain kuluneen vuoden parhaalle esikosteokselle.


Kun oma lapsi sairastui vakavasti, sankaritarinat tuntuivat naurettavilta – äidille tuli tarve kirjoittaa totuus: "Vaihtaisin jokaisen päivän pois"

yle 20:12 09.09

Kirjailija Henna Mäkelinin esikoisromaanissa syövän sairastaminen on kaikkea muuta kuin urheaa taistelua. Hän haluaa kirjallaan ravistella sanastoa, joilla syövästä puhutaan.


Laura Malmivaaran autofiktio-romaanin taustalla on kolmen vuoden takainen kohu: "Menin lukkoon, ja kirjoittaminen tuntui hyvältä tavalta käsitellä sitä"

yle 20:42 08.09

Esikoisromaani Vaiti kertoo Malmivaaran mukaan ensisijaisesti hänen sukunsa naisten tarinan. Hän haluaa painottaa, että kirja ei ole elämäkerta, yhteiskunnallinen kannanotto tai mielipidekirjoitus, vaan kertomus perheestä ja suvusta.


Uusi Telkkari.org

Ruotsin supertähti murtui Tampereen fiaskon jälkeen – ”Kadun tätä koko elämäni”

KuPS rakentelee ennätysputkea – nyt maksumiehenä HJK?

Leijonien NHL-supertähti saa murskaavaa kritiikkiä – Petteri Sihvonen: "Suomen huonoin pelaaja"

Bild: Liettuassa järjestetään kokous Putinista eroon pääsemiseksi

Mies aikoi ”tappaa jonkun tuntemattoman” miekalla – tuomittiin ehdolliseen

Kuinka paljon vitospelin tapahtumat muuttavat Coloradon ja St. Louisin sarjan dynamiikkaa?

Nyt kannattaa olla tarkkana: Visalle ilmestyi kaksinkertaisia katevarauksia kymmeniltätuhansilla Osuuspankin asiakkailla

HUSin Asko Järvinen apinarokosta: Tauti ei vertaudu koronaan tai vastaaviin vakaviin pandemioihin

Kymiringin MotoGP-kisan peruminen jättää matkailuyrittäjät vaikeaan paikkaan – kunnanjohtaja: "Varauskirjat olivat kisan ympäriltä täynnä"

Kämppäkaveri tiesi jo päiväunien jälkeen, että Marko Anttila on iskussa: ”Mörkö tulee ovista ja ikkunoista ulos”

Lahti hakee vuoden 2029 MM-hiihtoja

Cannonballin jäsen viljeli kannabista – KKO: ei osa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa

IPK:lle jatkosopimuksia ja nuori hyökkääjä KalPasta

Venäjä ehdottanut vankien vaihtoa – haluaa vaihtaa pidättämänsä USA:n supertähden pahamaineiseen ”Kuolemankauppiaaseen”

Joalin Loukamaa osti uuden kodin – ehti asua asunnossa vain kolme päivää ennen Selviytyjät-kuvauksia

Historiallinen yhteisesiintyminen! Abban jäsenet poseerasivat ensimmäistä kertaa 40 vuoteen yhdessä punaisella matolla

Lahti hakee taas hiihdon MM-kilpailuja!

Jo yli 100 000 suomalaista käyttää kristillistä deittisovellusta, ja pian se kasvaa ulkomaille – mikä on Valo ja miten se eroaa kilpailijoista?

Esko Lehtonen, 15, sai kotoa apua moponsa huoltoon – poliisin tehovalvonta paljastaa, että nuorten mopojen huoltoja laiminlyödään

Leijonien maalivahti näki Slovakian virkaveljen heikon kohdan jo ennen ottelua – Marko Anttilan maalit paljastivat totuuden: "Ei ollut ihan valmis"