Rahastusta, politiikkaa, jämähdetty paikoilleen – nuoret karttavat liittoihin kuulumista, mutta keskusjärjestöt eivät allekirjoita kritiikkiä

yle 14:28 29.01

Ammattiliittoon kuuluvien nuorten määrä on ollut vuosia laskusuunnassa. Usein syynä on hinta tai se, ettei jäsenyydestä koeta olevan itselle hyötyä. Aiheesta voi keskustella jutun lopussa.


Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 29.1.

iltalehti 10:05 29.01

Suursuosikki varmistetaan. Toto64-1: Vermon keskiviikkoravien Toto64-pelin suurin suosikki on kakkoskohteen kovakuntoinen Lady Nightingale. Sen peliosuus (72%) on kuitenkin noussut niin korkeaksi, että tamma on peliteknisesti syytä varmistaa. Varmaksi valitaan avauskohteen sopivan vähän (30%) pelattu Questionmark Me. Ruuna oli viimeksi Turussa mukana erittäin kovatasoisessa lähdössä, jonka voitti tallikaveri Juiceman. Viimeiset 500 metriä Questionmark Me spurttasi 10,3-tempossa. Toto64-2: Lady Nightingale on aivan aiheesta suuri suosikki kirittyään Lappeenrannassa päätöskierroksen 13,4-lukemiin. Maksavia varmistuksia ovat kovakuntoiset War Child ja Prodigy Shark.


Kiusaaminen päiväkodissa kiellettiin lailla puolisentoista vuotta sitten – onko lastasi sen jälkeen kiusattu ja miten asia hoidettiin?

yle 12:20 26.01

Ministeriöllä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten lakia noudatetaan. Yle haluaa kuulla perheiden kokemuksia aiheesta.


Tekoäly sai potkut Yleltä, mikä on konejournalismin tulevaisuus? "Tekoäly ei pysynyt ihmisen luovuuden perässä"

yle 11:28 25.01

Onko tekoälyhype kasvanut myös toimituksissa liian isoksi? Ylen aamun Viimeisessä sanassa aiheesta keskustelivat Ylen Jarno Koponen ja HS:n Esa Mäkinen.


Benjamin Peltosen, 22, vanhemmat erosivat puolitoista vuotta sitten – perheen raskas tilanne, riidat ja kaksi kotia inspiroivat kirjoittamaan

iltalehti 12:35 24.01

Suomalaislaulaja Benjamin Peltonen kirjoittaa riipaisevasti omista kokemuksistaan. Laulaja Benjamin Peltonen, 22, on tehnyt musiikkia teini-ikäisestä lähtien. Nyt hänen musiikkinsa on henkilökohtaisempaa kuin koskaan – Kaksi kotia kertoo riipaisevasti Peltosen vanhempien avioerosta. – Vanhempani erosivat syksyllä 2018. Mulla lähtee kynä laulamaan ikävistä aiheesta. Vanhempien erosta on paljon sanottavaa ja kerrottavaa. Kappaleen tekemisessä meni lopulta melkein vuosi, Peltonen summaa.


Laulaja Pink paljastaa syyn kauneusleikkauksista kieltäytymiselle - rohkea päivitys aiheesta: ”En voi tukea sellaista”

iltalehti 20:42 23.01

Pink paljastaa harkinneensa joskus kasvojensa muokkaamista kirurgisesti. Yhdysvaltalaislaulaja Pink, 40, kertoo Twitter-tilillään avoimesti ajatuksiaan ikääntymisestä ja kauneusleikkauksista. Pink julkaisi useita tviittejä, joissa kertoi, millaisia ikääntymisen merkkejä on huomannut ulkonäössään.


Teininä läpimurtonsa tehnyt Benjamin Peltonen paljastaa uutuuskappaleessaan yksityiskohtia vanhempiensa avioerosta – katso musiikkivideo

iltalehti 07:00 23.01

Benjamin Peltonen on palannut. Laulaja Benjamin Peltonen, 22, on tehnyt musiikkia teini-ikäisestä lähtien. Nyt hänen musiikkinsa on henkilökohtaisempaa kuin koskaan - Kaksi kotia kertoo riipaisevasti Peltosen vanhempien avioerosta. – Vanhempani erosivat syksyllä 2018. Mulla lähtee kynä laulamaan ikävistä aiheesta. Vanhempien erosta on paljon sanottavaa ja kerrottavaa. Kappaleen tekemisessä meni lopulta melkein vuosi, Peltonen summaa Iltalehdelle.


Hätkähdyttävät havainnot paljastavat väärinkäytökset lasten ja nuorten urheilussa – poikien kokema väkivalta pysäyttää: "Olemme siitä liikuttavan yksimielisiä"

MTV 07:05 21.01

Kiusaamisen, syrjinnän, epäasiallisen kohtelun ja seksuaalisen häirinnän vastaisella työllä on Suomessa pitkä historia, mutta aiheesta kertovat tutkimukset osoittavat väärinkäytösten rehottavan lasten ja nuorten urheilussa voimakkaana.


Rasismikohu A-nuorten kiekkopelissä – Jääkiekkoliitolta suorat sanat: ”Tällaista musiikkia ei tarvitse soittaa missään”

iltalehti 20:34 20.01

Jääkiekkoliitto odottaa EVU:n selvitystä lauantain tapahtumista. EVU kohtasi A-nuorten ottelussa Helsingin Kiekko-Tiikerit Vantaalla. Kolmannessa erässä hallissa lähti soimaan Kake Singersin 1970-luvun lopun kappale ”Me halutaan olla neekereitä” juuri silloin, kun Kiekko-Tiikerit oli laittanut aloitukseen tummaihoisen pelaajan. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Kiekko-Tiikerien valmentaja Jani Heikkonen hermostui tapauksesta ja kirjoitti aiheesta jääkiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään.


Liigan kuumimpana tunnettu JYP-hyökkäys kärsii suvantovaiheesta ? Haavoja balsamoinut Palmu: "Tämä pitää nollata"

jatkoaika.com 11:00 19.01

JYPin hyökkäyspeli on ollut pahasti tukossa vuodenvaihteen ympärillä. Petrus Palmun mielestä epäonnistumiset pitää unohtaa ja muistaa hyvät asiat.


Farah toivoo dopingnäytteidensä uusintatestejä, tähyää Tokion kympille

yle 15:13 10.01

Lasse Virenin saavutusta sivunnut brittijuoksija harmittelee, ettei tiennyt entiseen valmentajaansa liitetyistä dopingepäilyistä aiemmin, vaikka BBC teki aiheesta dokumentin.


Raimo Helminen hiljentyi MM-kisojen kiperästä aiheesta – "Varmaan parempi, etten sano mitään"

MTV 06:02 06.01

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi sai maistaa omansa turnauksessa nähdystä jäähyruljanssista, joka jatkui myös sunnuntain mitaliotteluissa. Suomen päävalmentaja Raimo Helminen hämmästeli turnauksen aikana muutamia tuomariratkaisuja, joissa Suomi koki vääryyttä.


Raimo Helminen hiljentyi MM-kisojen kiperästä aiheesta – ”Varmaan parempi, etten sano mitään”

MTV 06:02 06.01

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi sai maistaa omansa turnauksessa nähdystä jäähyruljanssista, joka jatkui myös sunnuntain mitaliotteluissa. Suomen päävalmentaja Raimo Helminen hämmästeli turnauksen aikana muutamia tuomariratkaisuja, joissa Suomi koki vääryyttä.


Golden Globe -juontaja veisteli rankkoja vitsejä avajaispuheessaan – Tom Hanksin paljon puhuvat reaktiot huvittavat somessa

iltalehti 04:47 06.01

Muiden muassa Tom Hanksin huumorintajun kestävyyttä testattiin Golden Globe -gaalan avajaispuheessa. Golden Globe -palkintogaalan juontaja Ricky Gervais osoitti gaalan avaavassa puheessaan, ettei hän häpeile heittää vitsiä aiheesta kuin aiheesta. Koomikko vitsaili muun muassa Leonardo DiCapriosta ja hänen huomattavasti nuoremmasta naisystävästään.


Tiesitkö? Helsingin yliopistossa voi opiskella Euroviisuja

iltalehti 18:51 05.01

Helsingin yliopistossa on mahdollista opiskella Euroviisuja. Euroviisut on vuosittainen laulukilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1956. Vuosien saatossa siitä on tullut merkittävä osa eurooppalaista populaarikulttuuria, ja aiheesta on tehty useita akateemisia tutkimuksia. Euroviisuja voi myös opiskella. Helsingin yliopistossa on tarjolla verkkokurssi Euroviisut eurooppalaisen median ja populaarikulttuurin ilmiönä.


Pamela Tola, 30, tajusi yhtäkkiä pelkäävänsä vanhenemista – sitten hän teki aiheesta elokuvan, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty

iltasanomat 21:38 03.01

Pamela Tola ohjasi elokuvan, jossa vanhuus näyttäytyy villinä.


Harjoittelutauolle jo kauden alussa vetäytynyt Piippo palasi kisaladuille – jäi reilusti sprintin erävaiheesta Skandinavia Cupissa

yle 11:58 03.01

Hiihtäjä Eveliina Piippo oli sprintin karsinnan 77:s Skandinavia Cupissa Norjassa. Kisa käytiin vapaalla hiihtotavalla.


Harjoittelutauolle jo kauden alussa vetäytynyt Piippo palasi kisaladuille – jäi reilusti sprintin erävaiheesta Skandivia Cupissa

yle 11:58 03.01

Hiihtäjä Eveliina Piippo oli sprintin karsinnan 77:s Skandinavia Cupissa Norjassa. Kisa käytiin vapaalla hiihtotavalla.


Näin Kevin Hartin vaimo sai rakkaansa kiinni pettämisestä – itkee edelleen, kun muistelee kyseistä hetkeä

iltalehti 00:10 31.12

Eniko Parrish kertoo vaikeasta aiheesta Netflixin uudessa dokumentissa. Eniko Parrish kertoo Netflixin uudessa dokumenttisarjassa aviomiehensä pettämisskandaalista. Kyyneleiltä ei vältytä. Koomikko ja näyttelijä Kevin Hart on pahoitellut pettämistään myös julkisesti. Parrish, 35, sai tietää Hartin pettämisestä tuntemattomalta henkilöltä anonyymin viestin avulla. Parrish muistelee kyseistä hetkeä Netflixin uutuusdokumentissa, jaksossa kolme, What Happened in Vegas.


Pettynyt Iivo Niskanen koki pahan takaiskun Tourilla – “Aika hyvä päivä saa osua Toblachiin ja Val di Fiemmeen, että tästä vielä noustaan”

yle 12:44 29.12

Iivo Niskanen karsiutui Lenzerheiden sprintin erävaiheesta. Se oli Tour de Skin kokonaiskilpailun kannalta huono asia.


johtaja ”Hysteriaa Jyväskylästä – kertaa kotivoittojen koronavirustapauksesta – liian aikaisin, Hokin NHLssä pyörii onnekas oikeissa paikoissa” ratkeaa Pirkkolan

Hot topics