Hurja väite: Prinssi Harry haluaa lopettaa The Crown -sarjan: ”Varmistan, että sarjalle tulee loppu”

iltalehti 00:37 24.01

Netflixin The Crown -sarja kertoo kuningatar Elisabetin valtaannoususta ja brittihovin käänteistä hänen hallitsijuutensa aikana. Brittihovissa on riittänyt viime aikoina tohinaa, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat halustaan jättää kuningashuone ja elää jatkossa ilman hovin rahallista tukea. He menettivät kuninkaalliset tittelinsä, eli heistä ei käytetä enää jatkossa nimitystä ”kuninkaallinen korkeutenne”. Jatkossa Harry ja Meghan tulevat asumaan sekä Britanniassa että Pohjois-Amerikassa. Käänteet ovat olleet niin hurjia, että kuninkaallisfanit taatusti nauttisivat niistä The Crown -sarjassa, mikäli sarjaa tehtäisiin tähän päivään saakka ulottuvaksi. Neljättä kautta tehdään parhaillaan ja se sijoittuu 1980-luvulle. Vuosikymmeniä siis riittää ennen kuin tähän päivään asti päästäisiin.


The Crown -tähti voitti arvostetun pystin roolistaan kuninkaallisena – puolusti SAG-gaalassa Sussexin herttuaparia

iltasanomat 22:24 20.01

The Crown -sarjassa näytellyt Helena Bonham Carter puolusti SAG-gaalassa prinssi Harrya ja herttuatar Meghania.


Näkökulma: Meghan-skandaali olisi voinut tuhota koko monarkian – pelastuksen toi 93-vuotias rautarouva taitavalla peliliikkeellään

iltalehti 16:07 14.01

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ero hovista olisi voinut tuhota koko brittihovin, muistuttaa Iltalehden toimittaja Sami Koski. "Meitä muita kaatuu kuin heinää, mutta hän se porskuttaa aina vaan.” The Crown -sarjassa on päästy vasta vuoteen 1977, mutta ohjelman kolmannella kaudella prinsessa Margaretin suusta kuultu kommentti on jälleen ajankohtainen.


Sorjonen pääsi kovaan seuraan: Kunniamaininta myös Downton Abbeylle ja Borgenille

iltalehti 08:54 12.01

Rikossarja Sorjosen huomioi arvostettu The New York Times. Sorjoselle heltisi kunniamaininta, kun arvostettu The New York Times -julkaisu listasi viime vuosikymmenen parhaimmat kansainväliset sarjat viime vuoden lopulla. Niiden joukosta löytyvät muun muassa suomalaisillekin tutut Sodan vangit, Uusi Sherlock, Happy Valley, varjojen laakso, The Crown, Babylon Berlin, Broadchurch, Killing Eve, Silta ja Fleabag. Varsinaisen listan ulkopuolelta mainittiin lisäksi 27 sellaista sarjaa, jotka kannattaa myös huomioida. Sorjonen ylsi juuri näiden ohjelmien joukkoon. Ville Virtasen tähdittämä rikossarja on kovassa joukossa, sillä muita kunniamaininnan saaneita ovat esimerkiksi Downton Abbey, Borgen – Vallan linnake, Miehitetty, Gentleman Jack ja Catastrophe.


Ravivihje: Toto64 Bollnäs 3.1.2020

iltasanomat 11:28 03.01

Balotelli Crownin tuurit kääntyvät.


Margaret oli skandaalinkäryinen raikuliprinsessa: Sivusuhteet murhasta syytettyyn gangsteriin ja 18 vuotta nuorempaan puutarhuriin suututtivat kansan lopullisesti

iltalehti 07:52 02.01

Skandaalit ovat aina värittäneet brittihovin elämää. Prinsessa Margaretia ei muisteta hyväntekeväisyystyöstä vaan kohuprinsessana, joka osasi myös pitää hauskaa. Kuningatar Elisabetin pikkusisko, jo edesmennyt prinsessa Margaret on tullut viime vuosina monille tutuksi Netflixin hittisarjasta The Crown. Hänen tapahtumarikas elämäntarinansa vallan varjossa on vertaansa vailla. Vuonna 1930 syntynyt prinsessa Margaret oli nelisen vuotta vanhempaa isosiskoaan Elisabetia kauniimpi: pieni, siro ja tiimalasivartaloinen. Siniset silmät, täyteläiset huulet ja virheetön iho toivat Margaretille mainetta maailman kauneimpana naisena. Margaret oli viimeinen prinsessa, joka ei koskaan käynyt koulua. Noina aikoina ajateltiin, että Margaret ei tarvinnut koulutusta, hänhän menisi naimisiin. Kirjaviisauden sijaan Margaret pärjäsikin seurapiireissä nokkeluudellaan ja huumorintajullaan.


Kuningattaren luottoystävää vihjailtiin jopa prinssi Andrew’n isäksi – mikä on totuus Elisabetin ja hänen hevospomonsa läheisestä suhteesta?

iltasanomat 08:02 26.12

Lordi Porchester oli mies, jonka seurassa kuningatar pystyi rentoutumaan. Vuosikymmenten mittainen läheinen suhde nousi uudelleen valokeilaan The Crown -sarjassa.


Herätys: Joulu sujuu baarissakin, tikkoja lähes ennätysmäärä, onko The Crown enemmän totta vai tarua?

yle 08:32 25.12

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.


Mikä on totta, mikä keksittyä The Crown -sarjassa? Tässä vastaukset yhdeksään sarjan esittämään väittämään

yle 07:48 25.12

Britannian kuningasperheestä kertovan The Crown -draamasarjan kolmas kausi julkaistiin Netflixissä marraskuun puolivälissä.


Pahaenteinen jylinä alkoi kello 9.15, hetkeä myöhemmin käsittämätön katastrofi jyräsi walesilaiskylän yli

iltasanomat 15:00 27.11

Britannian kuningashuoneesta kertova The Crown -draamasarja nosti taas esille vuoden 1966 järkyttävän Aberfanin onnettomuuden.


Tässä on uusi kuningatar Elisabet The Crown -jättisarjassa – näyttelijä on piinaavan vaikean roolisuorituksen edessä

iltasanomat 13:05 22.11

63-vuotias Imelda Staunton esittää Elisabetia The Crown -sarjan viidennellä ja kuudennella tuotantokaudella, uutisoivat brittilehdet.


Muistatko tämän Walesin tragedian 53 vuoden takaa? Moni tutustuu Aberfanin onnettomuuteen vasta menestyssarja The Crownin avulla

yle 11:10 21.11

Kuningatar Elisabet II on saanut paljon kritiikkiä siitä, ettei hän saapunut heti onnettomuuspaikalle vuonna 1966.


Näkökulma: The Crownin kolmas kausi on täyttä timanttia – kuningatar Elisabet esitellään tavalla, jota brittihovi on pelännyt kuollakseen vuosikymmeniä

iltalehti 14:59 20.11

The Crown jatkaa yhtenä 2010-luvun suurimmista televisiosarjoista myös kolmannella kaudella, pohtii Iltalehden toimittaja Sami Koski. The Crown hurmasi kahdella ensimmäisellä kaudellaan nekin, jotka vihaavat brittimonarkiaa ja jotka vihaavat historiallisia draamoja. Kaksi ensimmäistä kautta veivät kuningatar Elisabet II tarinan sellaiselle tasolle, että brittimonarkiaa liippaavista populaarikulttuurin tuotteista siihen yltää vain Oscar-palkittu Kuninkaan puhe -elokuva.


Kommentti: Valta vaihtui The Crown -sarjassa – totaalisen räväkkä ja äärimmäisen hillitty Olivia Colman istuu upeasti uudeksi kuningattareksi

iltasanomat 09:28 17.11

Claire Foyn poistumisen jälkeen Netflixin suosittu kuningatarsarja on isossa käännekohdassa. Uuden kolmannen kauden avaus todistaa, että The Crown on vahvempaa tekoa kuin sen kulloisetkin keulakuvat, elokuva- ja tv-kriitikko Taneli Topelius kehuu.


Kuningatar vaihtuu Netflixin huippusuositussa sarjassa – The Crown jatkuu sunnuntaina

yle 08:24 17.11

Uusissa jaksoissa Elisabetin roolin tekee Olivia Colman.


The Crownin kuningatarta näyttelevä Olivia Colman kehuu edeltäjäänsä Claire Foyta: ”Hän oli roolissa henkeäsalpaava”

iltasanomat 17:32 16.11

The Crownin odotettu kolmas kausi alkaa huomenna sunnuntaina 17.11. Kuningatarta näyttelevä Olivia Colman kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että Elisabet II:n rooli on hänen elämänsä vaikeimpia.


The Crown -sarjan tähti Olivia Colman haluaisi kysyä kuningatar Elisabetilta kahta asiaa: ”Leikittelen ajatuksella, että...”

iltasanomat 07:55 13.11

The Crown -sarjassa vallassa on yhä kuningatar Elisabet II, mutta pääosassa on nyt Oscar-palkittu Olivia Colman. Hän kertoi Ilta-Sanomille, että vaikeinta roolissa oli oppia kävelemään arvokkaasti korkokengillä.


The Crown -tähti Helena Bonham Carterilta yllätyspaljastus: vietti yön kuningattaren ja Daniel Craigin kanssa

iltasanomat 15:58 12.11

Helena Bonham Carter kertoo olleensa yökylässä Windsorin linnassa yhdessä kahden muun näyttelijän kanssa noin kymmenen vuotta sitten. Vierailua isännöivät kuningatar Elisabet ja prinssi Philip.


The Crownille kylmäävää kritiikkiä: kuningatar Elisabetin entinen tiedottaja tyrmistyi sarjan juonenkäänteistä – ”Törkeää ja täysin perätöntä”

iltasanomat 12:00 11.11

The Crown sarjassa vihjataan, että kuningatar Elisabetilla olisi ollut romanttinen suhde hänen pitkäaikaiseen ystäväänsä ja työntekijäänsä. Kuningattaren entisen tiedottajan mukaan väite on täyttä potaskaa.


Jorma Kontion juhlat Eskilstunassa – Mascate Match urhea kakkonen

iltasanomat 18:31 10.11

Ganga Bae piti suomalaistähden takanaan Breeders Crownin finaalissa.


38 maalia – Draamaa Monte Itä-Afrikassa – ”Ne itämisaikana – leviää Jo 54 kuollut joka voi olla Kunlun-pelissä nähtiin miljardit – todettuja tartuntoja

Hot topics