Suomi juhli klassikkobiisillä upeaa jalkapallovoittoa – murskatun vastustajan "kuningas Otto" innosti tylyttämänsä ryhmän EM-kultaan alle kolmessa vuodessa: “Tuntui, että oli tapahtunut virhe”

yle 08:56 05.07

Kreikka jysätti vuonna 2004 kaikkien aikojen kovimman sensaation jalkapallon EM-kisoissa.


Rokkitähdeltä näyttänyt taituri yllätti ja teki yhden EM-historian komeimmista maaleista – partaan piiloutunut punkki oli tappaa sankarin 20 vuotta myöhemmin: “Olin todella peloissani”

yle 07:31 28.06

Karel Poborsky hurmasi kansan vuoden 1996 EM-kisoissa taidoillaan pelikentällä. 20 vuotta myöhemmin tshekkitähti kävi päivän päässä kuolemasta.


"Join joka päivä yksin vodkaa niin kauan, kunnes sammuin" – yksi maailman parhaista jalkapalloilijoista harkitsi synkimpinä hetkinään itsemurhaa, Suomessa hän koki vihdoin onnea

yle 07:28 27.06

Alkoholismin ja masennuksen kanssa paininut Kelly Smith johdatti Englannin historialliseen saavutukseen Suomen EM-kisoissa vuonna 2009.


Michel Platini teki maaliennätyksen, joka on osoittautunut liki mahdottomaksi rikkoa – Ranskan kansallissankarista tuli myöhemmin jalkapallon mädännäisyyden näkyvät kasvot

yle 08:41 21.06

Vievätkö myöhemmät skandaalit merkityksen Michel Platinin uroteoilta vuoden 1984 jalkapallon EM-kisoissa?


Ida Hulkko teki maailmantilaston kärkiajan – uusi Suomen ennätys riittäisi EM-kisoissa kultataistoon

iltasanomat 10:12 15.06

Rintauimari Ida Hulkko nousi lauantain nappionnistumisellaan 50 metrin rintauinnin maailmantilaston kärkeen.


Tanska teki vuonna 1992 yhden kaikkien aikojen urheiluihmeistä, vaikka joukkueen ei edes pitänyt olla EM-kisoissa mukana – finaalisankarin taustalla surullinen tragedia

yle 09:01 14.06

Tanskan vuoden 1992 Euroopan mestaruutta pidetään yhtenä jalkapallohistorian suurimmista ihmeistä. Joukkueen ei pitänyt edes pelata Ruotsin turnauksessa, mutta siitä tulikin suomalaisille tutun Richard Möller Nielsenin johdolla juuttien suurin saavutus koskaan. 


Tanska teki vuonna 1992 yhden kaikkien aikojen urheiluihmeistä, vaikka joukkueen ei edes pitänyt olla EM-kisoissa mukana – sankarihyökkääjän taustalla surullinen tragedia

yle 09:01 14.06

Tanskan vuoden 1992 Euroopan mestaruutta pidetään yhtenä jalkapallohistorian suurimmista ihmeistä. Joukkueen ei pitänyt edes pelata Ruotsin turnauksessa, mutta siitä tulikin suomalaisille tutun Richard Möller Nielsenin johdolla juuttien suurin saavutus koskaan. 


Huuhkajien EM-kisataipaleen piti alkaa tänään – katso tästä Suomen upean karsintavaiheen kohokohdat

yle 08:30 13.06

Suomen piti pelata tänään ensimmäinen ottelu Tanskaa vastaan jalkapallon EM-kisoissa, mutta koronavirus siirsi turnauksen ensi vuodelle. Käy katsomassa kooste upeista karsinnoista kuvan videota klikkaamalla.


Lohjan EM-kisoissa ammutaan myös olympiapaikoista

yle 11:13 27.05

Lohjan kisoissa ratkeavat ilma-aseiden viimeiset kuusi olympiapaikkaa.


Kuvat näyttävät: 50 vuotta täyttävä olympiamitalisti Marko Asell oli aikoinaan hurjassa kunnossa – "Nivelistä huomaa, että kilometrejä on kertynyt”

iltalehti 06:10 08.05

Marko Asell voitti urallaan olympiahopeaa ja oli EM-kisoissa kakkonen. Olympiamitalisti Marko Asell täyttää perjantaina 50 vuotta. Asell voitti hopeaa kreikkalais-roomalaisessa painissa Atlantan olympialaisissa vuonna 1996. Hopeaa hän nappasi Kouvolassa järjestetyissä EM-kisoissa 1997.


Vaihtuuko Huuhkajien pelipaikka EM-kisoissa? ”Neuvotteluja jatketaan yhä”

iltasanomat 16:36 29.04

Tanska ei ole vielä vahvistanut järjestävänsä kesään 2021 siirrettyjen jalkapallon EM-kisojen otteluita. Aikaa on enää torstaihin.


Yli 30 vuotta Huuhkajia johtanut Lennart Wangel siirtyy eläkkeelle yhdellä tärkeällä poikkeuksella – seuraaja joukkueenjohtajana on jo valittu

yle 07:36 29.04

Joonas Vilkki seuraa Lennart Wangelia Huuhkajien joukkueenjohtajana. Kaksikko toimii vuoden 2021 EM-kisoissa yhdessä.


Dopingkäry: Helsingin EM-kisoissa kultaa voittaneen estejuoksijan olympiatulos hylättiin samalta vuodelta

iltasanomat 22:08 28.04

Kahdeksan vuotta vanha tulos on hylätty.


Historiallisen alas vajonnut Suomen yleisurheilu menetti parhaan menestyssauman vuosiin – mitalitoivot ottivat uutisen raskaasti: "Mitä nyt sitten pitäisi tehdä"

yle 15:15 24.04

Useammalla suomalaisurheilijalla olisi ollut mahdollisuus mitaleille kesän EM-kisoissa. Kisat peruttiin koronaviruksen takia.


Therese Johaug aikoo juosta yleisurheilun EM-kisoissa – "Kiinnostusta löytyy yhä"

MTV 10:40 23.04

Norjalainen hiihtotähti Therese Johaug on kiinnostunut osallistumaan yleisurheilun EM-kisojen 10 000 metrin juoksuun, jos kilpailut pystytään järjestämään elokuussa Pariisissa.


Therese Johaug täräytti kesällä kovan ajan 10 000 metrillä – tähtäin nyt yleisurheilun EM-kisoissa

iltasanomat 15:07 22.04

Hiihtotähti Therese Johaug haluaa juosta yleisurheilun EM-kisoissa, jos ne järjestetään.


Therese Johaug täräytti kesällä kovan ajan 10 000 metrin juoksussa – tähtää yhä yleisurheilun EM-kisohin

iltasanomat 15:07 22.04

Hiihtotähti Therese Johaug haluaa juosta yleisurheilun EM-kisoissa, jos ne järjestetään.


Nooralotta Nezirin mielestä WA:n päätös olympiakarsinnan keskeyttämisestä joulukuulle asti on liian raju ja rankaisee joitain urheilijoita

yle 06:46 09.04

Nooralotta Nezirin katse on edelleen tiukasti elokuun Pariisin EM-kisoissa, joita ei ole vielä peruttu.


Desinfiointiainetta kulunut 28 litraa – Anni Vuohijoki ampuu koronahuhuja alas kuntosalillaan: ”Toivoisin, että voisin sulkea ovet”

iltalehti 10:53 08.04

Painonnostaja Anni Vuohijoen, 31, piti alun perin tiistaina nousta EM-lavalle. Mikäli koronavirus ei olisi laittanut suurin piirtein koko maailman suunnitelmia uusiksi, olisi Anni Vuohijoki tiistaina noussut lavalle painonnoston EM-kisoissa, toiveiden mukaan tehnyt kovassa kunnossa kovan tuloksen ja suunnannut sen jälkeen katseensa Tokion olympialaisiin. Karsintakisoina toimivat EM-kisat siirrettiin kesäkuulle ja olympialaiset ensi vuoteen. Vuohijoella on vahva kutina, että EM-kisat eivät toteudu kesäkuussakaan.


Annimari Korte treenaa Yhdysvalloissa pikajuoksun maailmanmestarin opeilla ja lataa hurjat tavoitteet kesään: "Mitalia lähden hakemaan"

MTV 10:23 26.03

Tokion olympiakisojen siirtyminen vuoteen 2021 ei hetkauta Suomen ykkösaituria Annimari Kortetta. Korte on tyytyväinen saadessaan vuoden lisäaikaa harjoitella kisoja varten. Tulevan kesän päätähtäin on nyt EM-kisoissa.


Hot topics