Tom Cruise sieti Top Gun -kuvauksissa G-voimia heti – muut näyttelijät oksentelivat kolme kuukautta

iltalehti 19:47 25.01

Tom Cruise ei ollut vuonna 1986 moksiskaan, kun hävittäjäkone pyöritti. Top Gun – lentäjistä parhaat -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1986. Tony Scottin ohjaama ja Tom Cruisen pääosaesittämä leffa on noussut jo melkoiseksi legendaksi. Se on saamassa myös jatko-osan, jonka ensi-ilta on ensi kesänä. Top Gun tarkoitti Cruiselle läpimurtoa maailmantähteyteen.


Aikansa kohuelokuva Levottomat sai ensi-iltansa 20 vuotta sitten – päärooli aiheutti näyttelijälle vuosien piinan, jota hän pakenee edelleen

iltasanomat 17:11 25.01

26. tammikuuta 2000 ensi-iltansa sai Levottomat, joka mullisti suomalaista elokuvakenttää. Pääosan- esittäjä Mikko Nousiaiselle sen antoi leiman, joka ajoi hänet vuosiksi teatteriin.


Pamela Tolan Teräsleidit-elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan alle kahdessa viikossa

iltalehti 08:00 17.01

Pamela Tolan Teräsleidit on valloittanut suomalaisyleisön. Perjantaina 3.1. ensi-iltansa saanut Pamela Tolan Teräsleidit-elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan vain alle kahdessa viikossa, SF Studios tiedottaa. Keskiviikon 15.1. päätteeksi Teräsleidit on nähnyt jo 100 956 katsojaa. Elokuvan näytökset jatkuvat elokuvateattereissa edelleen. Teräsleidit on myös noussut harvinaisten elokuvatapausten joukkoon: toisena esitysviikonloppunaan (pe 10.1. – su 12.1.) elokuva keräsi enemmän katsojia kuin ensi-iltaviikonloppunaan (pe 3.1. – su 5.1.), vaikka loppiaista edeltävä viikonloppu on yleisesti suosittu elokuvissakäyntiajankohta. Yleensä elokuvien katsojamäärät ovat myöhempinä esitysviikonloppuina säännönmukaisesti reilusti pienempiä kuin ensi-iltaviikonlopun katsojaluvut.


Harvinainen yhteiskuva: Sipe Santapukki ja Minna Kauppi juhlivat merkittävää saavutusta – parin pienellä Ukko-pojallakin oli sormensa pelissä

iltasanomat 21:54 16.01

Vaimo Minna Kauppi ja muut läheiset olivat tukemassa Sipe Santapukkia, kun hänen sinfoninen runonsa sai ensi-iltansa Lahden Sibeliustalossa.


Alma Pöysti näyttelee pääroolin Tove Janssonista kertovassa elokuvassa

yle 12:19 16.01

Syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan ohjaa Zaida Bergroth.


Elokuvan Helene Schjerfbeck on vimmainen taiteilija, kipakka tytär ja lojaali ystävä: "Hänelle tärkeintä oli maalaaminen, muu oli turhaa"

yle 17:48 15.01

Ohjaaja Antti J.Jokinen ei tee elokuvia naisista, vaan ihmisistä, joiden tarina kiinnostaa. Helene saa ensi-iltansa perjantaina.


Uuden James Bond -elokuvan tunnuskappaleen esittää 18-vuotias Billie Eilish – fanit pöyristyivät yllätysratkaisusta

mtv 19:49 14.01

Huhtikuussa ensi-iltansa saavan 25. James Bond -elokuvan tunnuskappaleen esittää Billie Eilish. 007-elokuvien ystävät pelkäävät, ettei tunnuskappaleesta ole tulossa perinteistä Bond-biisiä.


Uuden James Bond-elokuvan tunnuskappaleen esittää 18-vuotias Billie Eilish – fanit pöyristyivät yllätysratkaisusta

mtv 19:49 14.01

Huhtikuussa ensi-iltansa saavan 25. James Bond -elokuvan tunnuskappaleen esittää Billie Eilish. 007-elokuvien ystävät pelkäävät, ettei tunnuskappaleesta ole tulossa perinteistä Bond-biisiä.


Tatu Sinisalo, 27, ryhtyi toteuttamaan isoisoäitinsä unelmaa ja on nyt yksi Suomen nousevista tähtinäyttelijöistä: ”Laittakaa nimi ylös”

iltasanomat 15:46 12.01

Tatu Sinisalo, 27, on ehtinyt näytellä niin Toni Wirtasta kuin Kari Tapiota. Seuraavaksi hän tähdittää helmikuussa ensi-iltansa saavaa Haloo Helsinki -musikaalia.


Beyoncen Instagram-kuva laittoi huhumyllyn pyörimään – esittääkö hän seuraavan Bond-tunnarin?

stara 21:20 10.01

Seuraava James Bond -elokuva, No Time to Die, saa ensi-iltansa


Viihdelehti Stara.fi

stara 21:20 10.01

Seuraava James Bond -elokuva, No Time to Die, saa ensi-iltansa


Krista Kosonen alansa epäkohdista: "Naisohjaajat pääsevät tekemään ensimmäisen elokuvansa vasta noin nelikymppisenä"

mtv 12:50 08.01

Jussi-palkittu näyttelijä Krista Kosonen, 36, nähdään tammikuussa ensi-iltansa saavassa Helene-elokuvassa.


Näitä kymmentä elokuvaa kannattaa odottaa vuonna 2020: James Bondin jäähyväiset, synkkää scifiä, kotimainen perunakomedia...

iltalehti 07:30 07.01

Luvassa on varsin mielenkiintoinen elokuvavuosi, josta ei puutu toimintaa, komediaa tai draamaa. Brittiläinen Christopher Nolan, 49, tunnetaan yhtenä tämän hetken omaperäisimmistä Hollywood-ohjaajista. Batman-trilogian lisäksi Nolan muistetaan elokuvista Memento, The Prestige, Inception, Interstellar sekä Dunkirk. Nolan on vanhan liiton elokuvantekijä, joka ei syleile digitaalista maailmaa vaan haluaa kuvata elokuvansa filmille. Hänen uusin leffansa Tenet on salaperäinen agenttiseikkailu, johon liittyy myös jollain tavalla aikamatkailu. Heinäkuun 17. päivä ensi-iltansa saavaa Tenetiä tähdittävät John David Washington sekä Robert Pattinson. John David Washington on näyttelijä Denzel Washingtonin poika ja hänet nähtiin pari vuotta sitten yhdessä Jasper Pääkkösen kanssa elokuvassa BlacKkKlansman. Tenet kannattaa muuten käydä katsomassa jo pelkästään sen takia, että osa siitä (mm. vauhdikas takaa-ajokohtaus) on kuvattu Virossa! Kanadalainen Denis Villeneuve on ohjannut Hollywoodissa jo monta kriitikoiden ylistämää elokuvaa, mutta monien mielestä hän saattoi haukata liian ison palan ottaessaan työstettäväkseen Frank Herbertin klassikkokirjasarjaan perustuvan Dyyni-elokuvan, joka kertoo mahtisukujen synkästä taistelusta aavikkoplaneetalla. Edellisen kerran Dyynistä ohjasi elokuvan 1980-luvulla David Lynch. Lopputuloksena oli taloudellinen floppi ja monien mielestä yksi elokuvahistorian komeimpia epäonnistumisia. Lynchin scifielokuva on toki myöhemmin kerännyt hieman kulttimainetta. Nähtäväksi jää jakaako Villeneuven Dyyni Lynchin elokuvan kohtalon. Dyynin maailmanensi-ilta on 18.12.2020.


Prinssi Andrew ja pedofiili -kohudokumentti: Epstein oli kuningattarenkin vieraana

iltalehti 05:04 03.01

Suurennuslasin alla on prinssi Andrew’n kyseenalainen ystävyys Jeffrey Epsteinin kanssa. Kuningatar Elisabet emännöi vuonna 2000 loistokkaita juhlia, joissa oli kutsuvieraana myös pahamaineinen, nyt jo edesmennyt liikemies Jeffrey Epstein. Vuosikymmenen tanssiaisiksi nimettyjä kokkareita muistellaan uudessa kohudokumentissa, joka saa tänään ensi-iltansa Suomessa. Prinssi Andrew ja pedofiili löytyy maksullisesta suoratostopalvelusta Dplay+:sta. Parin viikon kuluttua sunnuntaina se nähdään myös TV5:lla.


Kaikkien haukkuma Cats floppasi pahasti - tässä 5 nolointa asiaa elokuvasta

iltalehti 11:35 28.12

Cats-elokuvaa on haukuttu joka suunnasta. Andrew Lloyd Webberin säveltämä Cats-musikaali sai ilmestyessään vuonna 1980 valtavasti kehuja ja katsojia. Sitä esitetään edelleen useissa teattereissa ympäri maailmaa. Toisin on nyt jouluna ensi-iltansa saaneen Catsin elokuvaversion suhteen. Elokuvaa haukkuvat niin kriitikot kuin katsojatkin.


Huippunäyttelijöiden tähdittämää Catsia haukkuvat kaikki: ”Hyvä luoja, minun silmäni palavat”- kuvat kertovat syyn inhoon

iltalehti 16:55 25.12

Äskettäin ensi-iltansa saanutta Cats-elokuvaa haukutaan laajalla rintamalla. Mikä voisi mennä pieleen, kun Andrew Lloyd Webberin klassikkomusikaali Catsista tehdään elokuvaversio, jota tähdittävät Idris Elba, Jennifer Hudson, Taylor Swift, Ian McKellan ja Judi Dench? Vastaus on kaikki. Elokuvan ovat yksimielisesti haukkuneet niin kriitikot kuin katsojatkin.


Vau mikä kakku! Kondiittori loihtii Frozenin Elsan videolla

stara 10:00 23.12

Disneyn odotettu Frozen 2 -animaatioelokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja 37


Kotimainen Joulumaa-draamaelokuva saa tänään tv-ensi-iltansa - mukana Martti Suosalo

iltalehti 09:21 23.12

Vuonna 2017 ilmestynyt Inari Niemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia Joulumaa saa nyt tv-ensi-esityksensä. Viisikymppisen Helenan (Milka Ahlroth) mies (Tommi Korpela) on lähtenyt nuoremman naisen matkaan. Kun tytärkin on maailmalla, Helenaa uhkaa viinintäyteinen yksinäinen joulu. Apuun säntää hyvä ystävä Ulli (Mari Rantasila), joka houkuttelee Helenan kanssaan joulunviettoon pienelle ekotilalle. Vanhan ajan luomujoulua järjestävät akateemisen elämän maatilayrittäjyyteen vaihtaneet Unna (Anna Paavilainen) ja Tuure (Eero Ritala). Kummallakaan ei ole oikein vahvaa käsitystä siitä, miten tilaa, omaa lasta saati parisuhdetta tulisi hoitaa kaiken hääräämisen keskellä. Viime hetkellä yhteisen joulupöydän ääreen astuu vielä mystinen mies Oiva (Martti Suosalo). Jouluviikko saa yllättäviä käänteitä, kun niin nuoremman kuin vanhemmankin sukupolven elämäntilanteiden kipukohdat pääsevät purkautumaan. Iltalehti jututti Eero Ritalaa elokuvan kutsuvierasensi-illassa vuonna 2017. Mies paljasti tuolloin, että vaikka hän näytteli elokuvassa maatilan isäntää, ei hän tosiasiassa ollut missään tekemisissä tilan lampaiden kanssa.


Luke Skywalker pidätettiin kannabiksen hallussapidosta

stara 11:20 21.12

Odotettu Star Wars: The Rise of Skywalker sai hiljattain ensi-iltansa


alkusarja päätökseen ? järkytyttiin teinipoikien veriteoista Kuka oli turmapaikalle Mäkäränen putosi kärkikamppailusta vieraskiertue päättyi – vaatii Ukrainan-suurlähettiläälle ”Kalenterin

Hot topics