Kalle Palander Leijonista: “Voitti MM-kultaa vähän tuurilla”, Kristiina Mäkelää sykähdytti eniten Lassi Etelätalon MM-finaali – näin Urheilustudion raati jakoi Urheilugaalan palkinnot

yle 17:10 12.01

Urheilustudion raati keskusteli vuoden urheilija, vuoden sykähdyttävin urheiluhetki ja vuoden esikuva -palkinnoista.


MM-menestys tuo Lassi Etelätalolle taloudellista helpotusta olympiakauteen – "Voi olla rennommin mielin, kun saa korvattua menetetyt kulut"

yle 16:37 13.12

Lassi Etelätalo uskoo, että Tokion olympialaisten edustuspaikoista käydään keihäänheittäjien välillä perinteisen kova kamppailu.


Suomalainen keihästähti valitsi päälajinsa poikkeuksellisen myöhään ja edusti aikuisten maajoukkuetta täysin toisessa lajissa – linjaa hurjan tavoitteen uralleen

MTV 07:00 06.12

Suomalaisen keihäänheiton ykkösnimet Tero Pitkämäen lopettamisen jälkeen ovat Lassi Etelätalo ja Oliver Helander, 22. Nuoren Helanderin tie keihäänheittäjäksi poikkeaa perinteisistä suomalaisista keihästarinoista radikaalisti. 


MM-sankari Lassi Etelätalo on elänyt ankaralla säästökuurilla – nyt rahatilanne muuttuu: ”On pitänyt katsoa, minkä hintaisia tuotteita ostaa”

iltasanomat 10:46 09.10

Askeettinen elämä on tullut Lassi Etelätalolle viime vuosina tutuksi. Rahavarat olivat käymässä huolestuttavan vähiin, kunnes MM-kisoissa nähtiin kauan kaivattu onnistuminen.


Totuus tiskiin: Tässä on Suomen keihäsmiesten todellinen taso – merkittävä muutos tapahtui vuoden 2015 jälkeen

iltalehti 20:04 08.10

Suomen kärki on jäänyt viime vuosina maailman huippujen kyydistä, mutta tilanteen vakavuutta on liioiteltu. Tilastot paljastavat totuuden. Jos on Suomen yleisurheilussa edetty viime vuosina lähinnä takapakkia, niin viimeisen vuosikymmenen aikana keihäsmiehet ovat pitäneet arvokisoissa mitalitoiveet hengissä – ja arvometallia myös saalistaneet. Dohan MM-kisoissa keihään karsinta oli kuitenkin suomalaisittain kokonaiskuvassa heikko, kun Lassi Etelätalo eteni loppukilpailuun viimeisenä rimaa hipoen. Finaalin neljäs sija oli Etelätalolta hieno suoritus, vaikkakin tulostaso oli rehellisyyden nimissä kohtalaisen heikko. Mediassa on nähty ja kuultu laajalti linjanvetoja: suomalaisessa keihäänheitossa eletään taantuman aikakautta ja keihäänheittoa seuraava urheiluväki on yhtynyt alakuloon. Tietty lyhytkatseisuus kommenteissa kuitenkin kuultaa, kun ainoa mittari tason määrittelemiseksi tuntuu olevan menestys arvokisoissa.


Keihäsfinaalin järjestelyt puhuttavat yhä – jopa Jan Zelezny oli raivona ja Lassi Etelätalo pyöritteli päätään: "Kyllä me osattais katsoa sen verran"

yle 18:45 08.10

Miesten keihäsfinaalin taso lopahti karsinnasta rajusti. Moni oli tyytymätön Dohan MM-kisojen järjestelyihin.


Lassi Etelätalon valmentaja Leo Pusa haluaa suojatiltaan tarkkuutta tärkeässä asiassa: ”Ettei niitä tule liian paljon”

iltasanomat 18:27 07.10

MM-kisojen neljäs tila antoi Lassi Etelätalolle sekä taloudellisesti että henkisesti hyvän lähtökohdan kohti Tokion olympialaisia.


Lassi Etelätalon valmentaja Leo Pusa haluaa suojatiltaan tarkkuutta yhdessä asiassa: ”Ettei niitä tule liian paljon”

iltasanomat 18:27 07.10

MM-kisojen neljäs tila antoi Lassi Etelätalolle sekä taloudellisesti että henkisesti hyvän lähtökohdan kohti Tokion olympialaisia.


Suomen MM-kisojen keihäskatastrofilta pelastanut Etelätalo yllätti konkarivalmentajansa: "Lassi rakensi sellaisen trillerin, joka meinasi pysäyttää sydämen"

yle 12:21 07.10

Leo Pusa myönsi, että ei odottanut Lassi Etelätalon olevan MM-keihäsfinaalin neljäs.


Jälkihiessä niputettiin suomalaisten Dohan MM-kisat: "Ei tämä kauhean aurinkoiselta näytä"

yle 09:40 07.10

Suomen paras saavutus MM-kisoista oli Lassi Etelätalon keihäsfinaalin neljäs sija.  


Tässä ovat Suomen MM-joukkueen Leijonat & lampaat: ”SE-miehen onneton taaperrus jatkuu”

iltalehti 06:53 07.10

Iltalehti arvioi Dohassa kilpailleen Suomen yleisurheilumaajoukkueen legendaarisella Leijonat & lampaat -asteikolla. Lassi Etelätalo Viimeisenä keihäsmiehenä kisoihin. Oli matkalla vuonna 2014 jopa 90 metrin heittäjäksi, kunnes ajautui piinaavaan vammakierteeseen. Historia huomioiden on todella arvostettavaa, että nousi maailman neljän parhaan joukkoon. Mihin olisi päässyt ilman vammoja?


Kuvat: Tässä katkeaa keihästähden solisluu, virolaiset rukoilivat katsomossa – Magnus Kirt ilmestyi palkintojenjakoon

iltalehti 06:00 07.10

Magnus Kirt pystyi hakemaan hopeansa. Viron tähtiheittäjä Magnus Kirt loukkaantui Dohan MM-finaalin viidennellä kierroksella. –?Ilmeisesti vasen solisluu meni poikki, kun hän syöksyi sen päälle, Suomen Lassi Etelätalo raportoi.


Asiantuntija latasi Dohan kisojen tuomion: "Suomi ei ole joukkueena valmis taistelemaan MM- ja olympiatasolla"

MTV 05:50 07.10

Suomen joukkueen saaliiksi yleisurheilun MM-kisoista Dohasta jäi yksi pistesija, Lassi Etelätalon neljäs tila miesten keihäänheitosta. MTV Urheilun asiantuntijan Mika Järvisen mukaan Etelätalo oli yksi Suomen harvoista onnistujista. 


Huojentunut Lassi Etelätalo ei jossitellut pronssilla: ”Aika maksimaalinen sijoitus”

iltalehti 22:46 06.10

Vammakierteen nujertanut 31-vuotias urheilija pelasti Suomen keihäsmaineen MM-kisojen neljännellä sijallaan. –?Alku oli aika löysää. Toisella suorituksella oli ok tuntuma. Kolmannella tuli aika hyvä heitto. Aika lähelle sitä, mitä pystyn heittämään. Viimeiset kolme olivat aikamoista taistelua. Ei jalka enää noussut. Näin analysoi neljänneksi MM-finaalissa sijoittunut keihäsmies Lassi Etelätalo.


Antti Ruuskanen on oraakkeli – tiesi keihäsmestarin etukäteen

iltalehti 22:33 06.10

Anderson Petersin kultamitali ei yllättänyt myöskään Lassi Etelätaloa. –?Anderson Peters on kilpailun musta hevonen. Hän voi vaikka voittaa maailmanmestaruuden. Näin ilmoitti Antti Ruuskanen perjantaina Suomen joukkueen lehdistötilaisuudessa Qatarissa. Savolainen on oraakkeli.


Lassi Etelätalo sai MM-finaalista maksimituloksen – suomalaisheittäjältä selkeä linjaus menestysjuhlista

MTV 22:29 06.10

Lassi Etelätalo ei suunnitellut suuria juhlia, vaikka hän nousi varjoista peräti neljänneksi keihäänheiton MM-finaalissa Dohassa sunnuntaina. 


Etelätalo täräytti taas tiukassa paikassa kisan parhaan kaarensa – MM-neloseksi jääminen ei kaivellut: "Tänään en olisi pystynyt parempaan"

yle 22:24 06.10

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo sijoittui MM-kisoissa neljänneksi tuloksella 82,49 metriä.


MM-sensaatio Lassi Etelätalo ei ole saanut sentin senttiä apurahaa moneen vuoteen – rahoittanut itse uraansa: ”Odotan valtiolta tilisiirtoa”

iltalehti 22:15 06.10

Dohan nelossija toi suomalaisen kirstuun 13 680 euroa. Neljännen sijan keihäsfinaalissa ottanut Lassi Etelätalo oli ylivoimaisesti Suomen paras urheilija Dohan MM-kisoissa – samalla hän on yksi sinivalkoisen maajoukkueen pienimmillä tukirahoilla operoiva urheilija. Valtion urheilija-apurahaa hän on saanut viimeksi vuonna 2016.


Lompakon saumat koetuksella! Lassi Etelätalo teki jättipaukullaan komean tilin – valtava merkitys myös tulevaisuudelle

iltasanomat 22:08 06.10

Lassi Etelätalo sijoittui MM-finaalissa neljänneksi. Vaikka mitali jäi uupumaan, se tiesi tuntuvaa rahallista palkintoa.


Superyllättäjä Lassi Etelätalo pelasti Suomen joukkueen historian huonoimmalta suoritukselta – näin MM-yleisurheilun päätöspäivä eteni

MTV 22:03 06.10

Yleisurheilun MM-kisat Dohassa päättyivät sunnuntaina. Viimeisenä kilpailupäivänä suomalaisia nähtiin tositoimissa neljä. MTV Urheilu seurasi tapahtumia tiiviisti. 


Kallion kirkossa myöntää 34 amerikkalaista puolitankoon Eduskuntatalon Suomalaista ex-NHL-pelaajaa vähävaraisemmat lapsiperheet viimeisessä ISn ”sotatorvia”, jos osaa

Hot topics