Hovioikeus: Bensavarkaudesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaiseminen Facebookissa loukkasi yksityisyyttä

yle 10:25 04.12

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi hyvinkääläisen huoltoaseman työntekijää aiemmin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.


Hovioikeus: Huoltoaseman työntekijät eivät saaneet julkaista epäillyn polttoainerosvon kuvaa ja nimeä Facebookissa

iltasanomat 10:14 04.12

Helsingin Hovioikeus on päättänyt, että huoltoaseman työntekijät eivät saaneet julkaista epäillyn polttoainevarkaan nimeä ja kuvaa Facebookissa.


Tekeekö Kemopetrol paluun? Yhtye julkaisi vihjailevan kuvan - sai fanit spekuloimaan

iltalehti 07:56 04.12

Kemopetrol-yhtye on pitänyt hiljaiseloa vuodesta 2011. Yhtyeen Facebook-sivulla julkaistiin pitkästä aikaa kuva, joka sai fanit villiksi. 2000-luvun alussa kovassa huudossa ollut helsinkiläinen Kemopetrol-yhtye julkaisi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Facebookissa kuvan elektronisista musiikintekohärveleistä, muun muassa mikrosyntikasta. Kuva julkaistiin ilman minkäänlaista saatetekstiä. Yhtye ei ole ollut somessa kovinkaan aktiivinen, sillä hyvin harvat tuoreimmat julkaisut ovat viime vuodelta. Fanit ryntäsivät nopeasti kommentoimaan kuvaa ja toivoivat sen myötä uutisia yhtyeen mahdollisesta paluusta.


Naisvapaaottelijan kimppuun hyökättiin kotona, avain teki karmean jäljen kasvoihin – ex-poikaystävä epäiltynä

iltalehti 13:44 02.12

Cindy Dandois joutui jättämään suunnitellun ottelun väliin. Aikoinaan UFC:ssäkin nähty belgialainen vapaaottelija Cindy Dandois koki kauhunhetkiä kotonaan Belgian Antwerpissä. Hänen kimppuunsa hyökättiin Deurnen kaupunginosassa. Dandois sai hurjan viillon kasvoihinsa ja hänet vietiin sairaalahoitoon. Vapaaottelija jakoi kuvan itsestään Facebookissa. Jos alla oleva kuva ei näy, sen voi katsoa tästä linkistä.


Ohjaaja Dome Karukoskelle hieno kunniatehtävä - valikoi nousevia kykyjä kansainvälisessä tuomaristossa

iltalehti 11:10 30.11

Dome Karukoskella on näppinsä pelissä siinä, ketä valitaan ensi vuonna lupaavien nuorten eurooppalaisnäyttelijöiden Shooting Stars -listalle. Shooting Stars on European Film Promotion -markkinointijärjestön ohjelma. Siinä kymmenen nuorta eurooppalaista näyttelijää esitellään elokuva-alalle ja kykyjenetsijöille Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. Suomalainen elokuvaohjaaja Dome Karukoski on valittu mukaan kansainväliseen tuomaristoon, joka valitsee nämä kymmenen näyttelijää. Kunnianosoituksesta uutisoi The Hollywood Reporter. – Minulla on kunnia olla osa tuomaristoa. Nyt katson maratonina eurooppalaisia elokuva, Karukoski kirjoittaa Facebookissa.


Tiesitkö? Huippusuosittu Jouluradio syntyi Riitan päähänpistosta vuonna 2003: ”Se oli järjetön oivallus”

iltalehti 09:29 30.11

Jouluradio on jälleen joulukuussa yksi Suomen kuunnelluimmista radiokanavista. Harva kuitenkaan tietää, että seurakunnat pyörittävät kanavaa. Syksyllä 2003 pääkaupunkiseudun seurakuntien radiotoimittaja Riitta Kalliorinne sai idean radiokanavasta, jossa soisi vain joulumusiikki. Elettiin aikaa ennen Youtubea tai Spotifyta. Facebook ei ollut vielä edes koodina Mark Zuckerbergin Harvardin yliopiston opiskelija-asunnossa.


Tiesitkö? Huippusuosittu Jouluradio syntyi Riitan päähänpistosta 16 vuotta sitten: ”Se oli järjetön oivallus”

iltalehti 09:29 30.11

Jouluradio on jälleen joulukuussa yksi Suomen kuunnelluimmista radiokanavista. Harva kuitenkaan tietää, että seurakunnat pyörittävät kanavaa. Syksyllä 2003 pääkaupunkiseudun seurakuntien radiotoimittaja Riitta Kalliorinne sai idean radiokanavasta, jossa soisi vain joulumusiikki. Elettiin aikaa ennen Youtubea tai Spotifyta. Facebook ei ollut vielä edes koodina Mark Zuckerbergin Harvardin yliopiston opiskelija-asunnossa.


Konkurssin tehnyt Kaisa Liski perusti uuden yrityksen – mainostaa nyt Facebookissa vaatteiden pop up -myymälää

iltasanomat 09:27 30.11

Tv:stä tuttu kiinteistövälittäjä Kaisa Liski on perustanut uuden yrityksen kuukausi konkurssin jälkeen.


Singaporen hallitus turvautui uuteen valeuutislakiin – Facebook lisäsi oikaisutekstin oppositiopoliitikon päivitykseen

yle 07:59 30.11

Tuore laki on herättänyt paljon kritiikkiä sananvapauden kaventumisesta.


Instragram oli nurin useita tunteja – rapakon takana harmiteltiin ongelmia kiitospäiväkuvien postaamisessa

yle 18:43 28.11

Instagram tökkii myös Suomessa. Facebook-ongelmistakin on raportoitu.


Instragram nurin – rapakon takana jäävät kiitospäiväkuvat postaamatta

yle 18:43 28.11

Instagram tökkii myös Suomessa. Facebook-ongelmistakin on raportoitu.


Lakkoavustusten saamisessa voi kestää – vapaaehtoisten pyörittämä Facebook-ryhmä tarjoaa apua postilaisille vuoden loppuun asti

yle 16:36 27.11

Postilaisten lakko herätti monessa halun auttaa. PAU:n mukaan seuraavat viikot tulevat olemaan monessa taloudessa haastavat.


Kauko Röyhkän tyly arvio Veijo Baltzarin taiteesta: ”Totaalista hevonpaskaa”

iltalehti 11:25 27.11

Muusikko Kauko Röyhkä hämmästelee törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin saamia tukirahoja. Muusikko Kauko Röyhkä kommentoi julkisella Facebook-päivityksellään Veijo Baltzarin ympärillä pyörivää kohua. – Hämmentyneenä seurannut Veijo Baltzarin tapausta, Röyhkä kirjoittaa.


Lakkoavustuksilla eläviä postilaisia uhkaa musta joulu – Mira pystytti Facebook-ryhmän, joka kerää avustuksia: ”Osa on käynyt ruokajonoissa”

iltasanomat 18:46 26.11

Laukaalainen sairaanhoitaja Mira Rantalankila organisoi lakkolaisille apua sosiaalisen median kautta. Kun palkka ei juokse, kaikilla pienituloisilla ei ole rahaa edes ruokaan.


Lakkoavustuksilla eläviä Postin lakkolaisia uhkaa musta joulu – Mira pystytti Facebook-ryhmän joka kerää avustuksia kymmenille: ”Osa on käynyt ruokajonoissa”

iltasanomat 18:46 26.11

Laukaalainen sairaanhoitaja Mira Rantalankila organisoi lakkolaisille apua sosiaalisen median kautta. Kun palkka ei juokse, kaikilla pienituloisilla ei ole rahaa edes ruokaan.


Rantabaari-sarjassa hahmot löytävät Facebookista hämärän katoamisilmoituksen: "Ilmoitattehan kaikki mahdolliset näköhavaintonne"

mtv 20:30 21.11

Kurkista Rantabaari-draamasarjan ensi viikkoon! Varo juonipaljastuksia!


Metsoloiden luoja Carl Mesterton täyttää 90 – sairastaa syöpää mutta kieltäytyy hoidoista: ”En ajatellut, että minusta tulisi näin vanha”

iltalehti 16:00 21.11

Ohjaajalegenda kirjoittaa muistelmiaan ja seuraa aktiivisesti Facebookin Metsolat-ryhmää. Legendaarisen Metsolat-sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Carl Mesterton täyttää tänään torstaina 90 vuotta. Iltalehden onnittelema mies sanoo olevansa hyvässä kunnossa, vaikka hän sairastaakin syöpää.


Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

iltasanomat 12:32 20.11

Mies kertoi olevansa kotoisin äärijärjestö Isisin alueelta ja halunneensa tuoda esille, että Isisin lisäksi raakuuksiin syyllistyvät puolisotilaalliset shiiajoukot.


Sovellus mahdollistaa yksityisten Instagram-tilien stalkkauksen – Facebook puuttui peliin

stara 20:40 19.11

Instagram on aloittanut toimet Ghosty-stalkkaussovellusta vastaan. Sovelluksen avulla Instagram-käyttäjillä on


Tanssii tähtien kanssa -kisalla erikoinen voima: lopetti Meeri Koutaniemen painajaiset

iltalehti 14:41 15.11

Meeri Koutaniemi iloitsee tanssin täyteisestä syksystä Facebookissaan. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 32, on raivannut tanssiopettaja Matti Puron kanssa tiensä jo yli Tanssii tähtien kanssa -kisan puolivälin. Kisassa on tällä hetkellä jäljellä vielä viisi paria. Koutaniemi iloitsee itsekin tanssisyksystä. Hän on kirjoittanut aiheesta Facebookiinsa:


kun vastaan raiskaajiaan vastaan, täysin parissa kuukaudessa – vastaa UMn

Hot topics