Esapekka Lapilta viiltävä sivallus entisen työnantajan suuntaan – laukoi Monte Carloa ajatellen mehukkaita kommentteja

MTV 12:00 20.01

Esapekka Lappi ei ole ajanut uudella työkalullaan, M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä, vielä rallin rallia, mutta hän kehuu autoa jo nyt vuolaammin kuin Citroën C3 WRC:tä kertaakaan viime vuonna.


Esapekka Lappi vielä itsekin ymmällään: uudessa WRC-autossa on jokin paremmin – "Toivottavasti saan myöhemmin selville"

MTV 06:29 20.01

Ensimmäiset testinsä M-Sport-tallinsa uudella Ford Fiestalla ajanut Esapekka Lappi kuvailee ajokkiaan loogiseksi ja helpoksi ajettavaksi. Mutta autossa on mystisesti paremmin kuin isojen tehdastiimien kalustoissa. Siitä Lappi ei ole vielä itsekään saanut kunnolla selvää.


Vaikea ajokeli yllätti Valtteri Bottaksen – "Vedin penkkaan ihan huolella"

iltalehti 22:27 18.01

Valtteri Bottas kerrytti rallikokemustaan viikonloppuna, kun SM-kauden avausosakilpailu Arctic Lapland -ralli ajettiin Rovaniemen ympäristössä. Valtteri Bottas teki vuosi sitten napapiirillä rallidebyyttinsä Ford Fiesta WRC -autolla, jolla hän sijoittui viidenneksi yleiskilpailussa. Tällä kertaa F1-tähdellä oli alla hieman vanhempi Citroen DS3 WRC, ja loppusijoitukseksi tuli yhdeksäs tila. – Seikkailuhan se oli taas. Tänä vuonna olosuhteet olivat vaikeammat kuin viime vuonna. Silloin oli pirun kylmä, mutta keli oli selkeä eikä satanut lunta. Tänään minulla hiipui vauhti kokeneempiin kuljettajiin verrattuna, kun lunta tuli enemmän ja näkyvyys oli huonompi, Bottas sanoi.


Esapekka Lapille ja Teemu Suniselle loistava uutinen – "Se on iso askel"

MTV 19:04 08.01

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli toivoo, että se pääsee juhlimaan osakilpailuvoittoja kaudella 2020. Viime kaudella Citroenia edustanut Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat tallin kuljettajina tänä vuonna. Lisäksi brittikuski Gus Greensmith ajaa yhdeksän MM-rallia kolmannella Ford Fiesta WRC-autolla.


Teemu Suninen paljasti hauskan muiston vuosien takaa – palaa nyt Esapekka Lapin tallikaveriksi: "Hän oli sankarini"

MTV 15:21 02.01

M-Sportin rallitalli vahvisti torstaina iloisen ja odotetun suomalaisuutisen: Teemu Suninen ja Esapekka Lappi kiertävät Ford Fiesta WRC:llä täyden MM-sarjan 2020.


Drone kuvasi kuumailmapallofestivaalia – huikea video ilmasta

stara 19:20 12.12

Yhdysvalloissa järjestettiin tänäkin vuonna maineikas Albuquerque International Balloon Fiesta -kuumailmapallotapahtuma.


Viihdelehti Stara.fi

stara 19:20 12.12

Yhdysvalloissa järjestettiin tänäkin vuonna maineikas Albuquerque International Balloon Fiesta -kuumailmapallotapahtuma.


Huolestunut Juha Kankkunen linjaa tiukat toiveensa MM-rallipomoille

iltalehti 15:17 22.11

Juha Kankkunen on huolissaan rallin MM-sarjan tilanteesta. Huoli konkretisoituu viime viikkoina puhuttaneeseen Citroënin tilanteeseen. Rallimaailmassa eletään mielenkiintoisia aikoja. MM-sarjan kuljettajapakka kaudelle 2020 on menossa täysin uusiksi, ja MM-rallipoluilla nähdään ensi vuonna vain kaksi tehtaan tukemaa tallia: Toyota ja Hyundai. M-Sport kilpailee Ford Fiestalla, mutta sillä ei ole varsinaisesti Fordin tehtaan tukea takanaan.


Hengenvaarallinen ulosajo jätti rallimestari Ott Tänakiin syvät jäljet – ei ole halunnut puhua onnettomuudesta: ”Se alkoi vetää minua syvyyksiin”

iltalehti 06:07 28.10

Ott Tänak ei välttämättä olisi voittanut rallin MM-titteliä ilman maaliskuussa 2015 sattunutta onnettomuutta. M-Sportilla ajaneen Ott Tänakin oikea etupyörä oli vääntynyt Meksikon MM-rallin kolmannella ek:lla niin, ettei hän saanut autoaan kääntymään tien mukaisesti, vaan WRC-Fiesta pyörähti katon kautta ympäri ja kellahti tekojärveen.


Mikko Hirvonen palaa rattiin EM-tasolla – toppuuttelee innokkaimpia, vitsailee Jyväskylän MM-ralliin osallistumisesta: ”Pitäisi olla ihan viimeisen päälle iskussa!”

iltalehti 10:48 28.09

Vuosina 2002–14 kaikkiaan 163 MM-rallia ajanut Mikko Hirvonen ajaa viikonloppuna EM-sarjan osakilpailun Kyproksessa. Hirvosen edelliset ERC-kilpailut on aivan kansainvälisen uran alkutaipaleelta, vuodelta 2002. Markko Märtinin pyörittämän MM Motorsportin Ford Fiesta R5:llä viikonlopun ERC-rallireitille starttaava Mikko Hirvonen kertoo lähtevänsä ensisijaisesti nauttimaan, ei menestymään. – Vähän olen reittikarttaa katsonut, että minkälaisia pätkiä siellä on tulossa, ja ajanut testiä edustamani rengasmerkin kanssa. Mutta ei tämä enää niin vakavaa ole. Ei ole sellaisia valmisteluja enää tehty, mitä joskus ennen tehtiin, Hirvonen naurahtaa Iltalehdelle.


Suomalaistallin Brad Binder pilasi espanjalaisten täydelliset fiestat voittamalla Aragonian Moto2-kilpailun

MTV 16:38 22.09

Red Bull KTM Ajo -tallin Brad Binder voitti Moto2-luokan Aragonian osakilpailun.


Paljastus: Valtteri Bottas testasi Citroënin ralliautoa – ajaako F1-tähti joskus MM-rallin? ”Parempi kun pidän turpani kiinni siitä asiasta”

iltalehti 12:25 22.08

Formulatähti Valtteri Bottas on testaillut ahkerasti rallin MM-sarjan kalustoa kesälomallaan. Ensin mies piipahti Toyota Yaris WRC:n ratissa Keski-Suomen soralla ja jatkoi elokuussa asvaltilla Ford Fiesta WRC:n ratissa Saksassa. Heti Ford-testin Bottas vieraili myös Citroënilla, jossa hänen "oppaanaan" toimi tallin suomalaispilotti Esapekka Lappi.


Valtteri Bottakselta vauhdikas paluu WRC-auton puikkoihin – laittoi nurmimattoa uuteen uskoon

MTV 17:52 14.08

Formula ykköset ovat tällä hetkellä kesätauolla, mutta Mercedeksen Valtteri Bottas tarjoili vauhdin hurmaa testaamalla Saksassa M-Sportin Ford Fiesta WRC:tä.


Valtteri Bottakselta vauhdikas paluu ralliauton puikkoihin – laittoi nurmimattoa uuteen uskoon

MTV 17:52 14.08

Formula ykköset ovat tällä hetkellä kesätauolla, mutta Mercedeksen Valtteri Bottaksella riittää vauhtia siitäkin huolimatta. Hän testasi Saksassa M-Sportin Ford Fiesta WRC:tä.


Valtteri Bottakselta vauhdikas paluu ralliauton puikkoihin – näin nurmikko sai kyytiä

MTV 17:52 14.08

Formula ykköset ovat tällä hetkellä kesätauolla, mutta Mercedeksen Valtteri Bottaksella riittää vauhtia siitäkin huolimatta. Hän testasi Saksassa M-Sportin Ford Fiesta WRC:tä.


Teemu Suninen lennätti postilaatikoita testissään – "Miltä näytti?"

MTV 10:55 19.07

Teemu Suninen haki tällä viikolla virettä vauhdikkaisiin sorateihin Ford Fiesta WRC -autolla.


Muistatko Janne Tuohinon? Lupaavasti alkanut ura huipulla tyssäsi, muutti perheineen Dubaihin – pyörittää nykyään miljoonien eurojen liikevaihdolla toimivaa yritystä

iltalehti 07:29 14.07

Urallaan 22 MM-pistettä saavuttanut Janne Tuohino toimii nykyään yrittäjänä ja tallipäällikkönä. Janne Tuohinon uudenlainen rallitiimi vuokraa Fordin WRC-tykkiä. Tuohino, 44, perusti tammikuussa rallitiimi JanPro Racingin, joka hankki lähes miljoonan euron arvoisen Ford Fiesta WRC-auton ja vuokraa sitä kilpailukäyttöön.


Hyttysille keskikesän verifiesta – ota käyttöön nämä niksit verenimijöiden häätämiseen

iltasanomat 13:52 10.06

Paikoittain jopa trooppinen alkukesä loi otolliset olosuhteet juhannuksena kuoriutuville sääskitulokkaille.


Teemu Suninen nousi kolmanneksi - Esapekka Lappi vaati hyvitystä menetetystä ajasta

iltalehti 17:47 31.05

Teemu Suninen kaasutteli Portugalin rallin kärkikolmikkoon viidennellä erikoiskokeella. Toyotan kolmoisjohto Portugalin MM-rallissa meni rikki, kun Teemu Suninen kiilasi Ford Fiestallaan kokonaistuloksissa kolmanneksi ohi Kris Meeken. Suninen teki viidennelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Rallin kärjessä jatkaa Toyotan Ott Tänak ennen Jari-Matti Latvalaa (+8,8 sekuntia) ja Sunista (+13,2).


Mäenpään tapaus Orleansissa – tuuli runsaasti yhteydenottoja ’copy’” ”Todennäköisempää saada

Hot topics