Kommentti: Tapaus Haavisto sai perustuslaki­valiokunnan puolustamaan riippumattomuuttaan – poikkeuksellisella tavalla

iltasanomat 14:48 22.01

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan asema on joutunut ulkoministeri Pekka Haaviston yhteydessä julkisten epäilysten alaiseksi. Nyt valiokunta on herännyt poikkeuksellisella tavalla puolustamaan riippumattomuuttaan, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Instituutioiden uskottavuutta heikennetään nyt urakalla – ja jopa ex-presidentin johdolla

iltasanomat 16:11 20.01

Viime viikonloppuna asetettiin kyseenalaisiksi kaksi suomalaista instituutiota: valtakunnansovittelija ja perustuslakivaliokunta. Epäilyksiä ei kylvä nyt edes sosiaalinen media, vaan politiikan huippuvaikuttajat ex-presidenttiä myöten, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Presidenttipeli käynnistyy – porvarit haikailevat Esko Ahoa

iltasanomat 09:00 19.01

Presidentinvaaleihin on neljä vuotta, ja presidenttipeli alkaa käynnistyä. Porvarit miettivät kuumeisesti, mistä ehdokas Sauli Niinistön jälkeen. Esko Ahon nimi mainitaan yhä useammin, tietää Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Setä Arkadia: Fasismijahtiin UKK:n jalanjäljissä, mars!

iltasanomat 09:00 12.01

Tekeekö Suomi henkistä paluuta 1970-luvulle, jolloin ihmisiä leimattiin mielipiteen perusteella kevyesti ja jopa kirjailija Veikko Huovista väitettiin fasistiksi. Tätä mietiskelee Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Jokerit voitti Tallinnassa – suomalaispuolustajat hallitsevat KHL:n maalipörssiä

iltalehti 21:34 10.01

Severstalista ei ollut vastusta. Jokerit jatkoi vahvoja runkosarjaotteitaan perjantaina Tallinnassa, kun se kaatoi vaisun Severstalin 4–1. Playoff-saumansa jo menettänyt teräskylän joukkue oli vastaantulija, kun narrit latoivat maaleja tasaisen tappavasti. Maalintekijöinä kunnostautuivat Veli-Matti Savinainen, Mikko Lehtonen, John Norman ja Henrik Haapala.


Kommentti: Yksiselitteinen kysymys sai Saarikon kiemurtelemaan Ylellä – harkitseeko sittenkin keskustan puheenjohtajuutta?

iltasanomat 11:21 07.01

Keskustelu keskustan surkeasta kannatuksesta ja Katri Kulmunin asemasta jatkuu. Harkitseeko Annika Saarikko sittenkin keskustan puheenjohtajuutta, sillä Ylen ykkösaamussa hän ei sulkenut sitä enää pois, pohtii politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Tinat ennustavat: hurja kevät edessä – presidenttipeli alkaa

iltasanomat 09:00 01.01

Politiikassa on vauhdikas kevät edessä, ja kaikki on mahdollista hallituksen kaatumisesta alkaen. Näin ennustaa tinoillaan Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Kommentti: Kepun syvä ahdinko on myös pääministeri Marinin ahdinko

iltasanomat 08:56 28.12

Keskusta sai Helsingin Sanomien gallupissa huonoimman tuloksen kautta aikain. Kepun asema on niin heikko, että se ravistelee myös Sanna Marinin (sd) hallitusta, vaikkei tämä tunnu sitä ymmärtävän, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Presidentti saattoi pelastaa hallituksen, mutta al-Hol-sotku ja Haaviston piina jatkuvat

iltasanomat 21:42 16.12

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus selvinnee al-Hol-välikysymyksestä – kiitos presidentti Sauli Niinistön. Silti sotku jatkuu, eikä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) piina ei lopu edes hallituksen luottamukseen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Presidenttikin on jo käärmeissään al-Hol-hoidosta – terrorismi- ja turvallisuuslait kuntoon

iltasanomat 09:54 16.12

Suurta tulkitsijaa ei tarvita, kun huomaa, että presidenttikin on jo käärmeissään hallituksen sekoilusta al-Hol-tapauksen yhteydessä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Pääministerikisa on kahden demarimarionettin taistelu – mutta kuka vetelee naruja taustalla?

iltasanomat 09:00 06.12

Seuraava demaripääministeri on joko Sanna Marin tai Antti Lindtman, mutta taustalla taistelevat vanhat politiikan kukot: vallasta syösty Antti Rinne ja EU:hun häipynyt Eero Heinäluoma, valottaa Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Kommentti: IS:n saamat sähköpostit paljastavat: Haaviston selitykset al-Holista joutuvat outoon valoon

iltasanomat 13:11 04.12

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) selitykset al-Holin lasten kotiuttamisoperaatiosta ja virkamiesten käskyttämisestä muuttuvat IS:n saamien sähköpostien valossa yhä oudommiksi, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Cokis-tölkeissä – Ex-pyöräilypomo ennätyspisteensä ja varmisti JYP puolestaan maapallon hiilidioksiditasoja, rotan vuosi alkaa siivoojan Kolina kuului,

Hot topics