Suomen maajoukkuevalmennuksella riittää pohdittavaa, sillä kakkosketjun hiihtäjät jäävät ykkösen tasosta – "Planicassa on varmaan aika lailla eri hiihtäjät kuin Tourilla"

yle 06:31 16.12

Viikonlopun maailmancupin kisat osoittivat jälleen, että Suomen hiihtojoukkueessa on ykkösketjun sekä kakkosketjun urheilijoita.


Näkökulma: Therese Johaug murskaa vastustajat myös fyysisesti – kuvat kuihtuneesta ruotsalaistähdestä kertovat olennaisen

iltalehti 06:06 16.12

Moni huippuhiihtäjä on harjoitellut liikaa ja nauttinut ravintoa väärin, kun he ovat yrittäneet ajaa kiinni norjalaisen etumatkaa. Kutistunut Frida Karlsson on näkyvä esimerkki, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Kun Ruotsin nuori tähti Frida Karlsson käveli vastaan pari viikkoa sitten Rukan maailmancupissa, häntä ei ollut tunnistaa samaksi naiseksi kuin viime talvena Seefeldin MM-kisojen palkintojenjaossa. Karlssonin posket olivat naiskestävyysurheilijalle epätyypillisellä tavalla lommolla. Hän vaikutti kuihtuneelta. Ei tullut mielen, että saman naisen lihaksikasta kroppaa vertailtiin puoli vuotta aiemmin hiihdon muskelinaiseen Marit Björgeniin.


Iivo Niskanen kovassa iskussa Davosissa! Sivakoi uransa parhaan vapaan hiihtotavan kisan maailmancupissa

iltasanomat 19:07 15.12

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen sijoittui neljänneksi Davosin maailmancupin kilpailussa.


Iivo Niskanen kovassa iskussa Davosissa! Sivakoi uran parhaan vapaan hiihtotavan kisansa maailmancupissa

iltasanomat 17:05 15.12

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen sijoittui neljänneksi Davosin maailmancupin kilpailussa.


Iivo Niskanen huippuvauhdissa Davosissa! Taistelee maailmancupin kisan kärkisijoista

iltasanomat 17:00 15.12

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen taistelee kärkisijoista Davosin maailmancupin kisassa.


Iivo Niskanen huippuvauhdissa Davosissa! Taistelee maailmancupin kisan voitosta

iltasanomat 16:48 15.12

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen taistelee voitosta Davosin maailmancupin kisassa.


Iivo Niskanen huippuvauhdissa Davosissa! Löi pohjat ensimmäisessä väliaikapisteessä

iltasanomat 16:40 15.12

Suomen ykköshiihtäjä Iivo Niskanen taistelee voitosta Davosin maailmancupin kisassa.


Kerttu Niskasen hiihto kerää suitsutusta: ”Taistelee perinteisellä palkintopallista”

iltalehti 16:38 15.12

Asiantuntija Toni Roponen analysoi Suomen naisten vapaan kympin maailmancupin osakilpailun. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen sanoi ennen sunnuntain Davosin maailmancupin vapaan tyylin 10 kilometrin kilpailua, että odottaa Kerttu Niskaselta sijoitusta haarukkaan 3–6. –?Vaikeaan viime kauteen nähden Kerttu on palannut omalle tasolleen. Suomella on nyt kaksi kansainvälisen kärkitason naishiihtäjää, Roponen tuumi pyhän kilpailun jälkeen.


Hiihdossa muhii suomalainen jättiyllätys! Kova arvio Kerttu Niskasen mahdollisuuksista

iltalehti 10:39 14.12

Asiantuntija kertoo, että Kerttu Niskasella on erinomaiset mahdollisuudet ottaa palkintopallipaikka vapaan etenemistavan 10 kilometrin kilpailussa. Hiihdon maailmancupissa Davosissa muhii viikonloppuna todella suuri suomalaisyllätys. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen arvioi, että Kerttu Niskasella on vapaan etenemistavan 10 kilometrin kilpailussa mahdollisuus jopa palkintopallipaikkaan. –?Kertulla on takana hyviä kilpailuja alkukaudesta, esimerkiksi Lillehammerista tuli onnistuneita suorituksia. Sanotaan, että Kerttu on parempi perinteisen hiihtäjä, mutta aina, kun hän on ollut kunnossa, hän on pärjännyt vapaalla erittäin hyvin, Roponen linjaa.


Venäjän maajoukkueluotsi näki muutoksen tähtihiihtäjässään – dopingpanna iski kovaa: ”Hän ei ole sama Sergei”

iltasanomat 10:27 14.12

Venäjän dopingpanna aiheutti shokkiaaltoja muun muassa venäläishiihtäjien piirissä.


Piinaavista kivuista kärsinyt Ristomatti Hakola taltutti tuskan pillereillä – rasvaa koneeseen ja baanalle

iltalehti 09:58 14.12

Suomalaishiihtäjä kilpailee lauantaina Davosin maailmancupissa. Vasen isovarvas kestää taas. Ristomatti Hakola taltutti piinaavan varvaskivun pillereillä. Hän söi antibioottikuurin, laittoi varpaaseen rasvaa ja lähti baanalle. Lauantaina mies palaa maailmancupiin Davosin vapaan sprintissä.


Norjalainen hiihtoikoni laukoi kovaa tekstiä mykistävän ylivoimaisesta Therese Johaugista: ”Kertoo jo paljon”

iltalehti 21:45 13.12

Björn Dählie toivoo, että muut naishiihtäjät pystyisivät panemaan Therese Johaugille nähtyä enemmän kampoihin. Therese Johaug on ollut kilpailukieltonsa jälkeen täysin ylivoimainen. Johaug on kilpaillut tämän ja viime talven aikana maailmancup- ja MM-tasolla yhteensä 17 henkilökohtaisessa normaalimatkan startissa ja voittanut niistä 16.


Venäjän maajoukkuevalmentaja sai karmean syntymäpäivälahjan, tähtihiihtäjä muuttui parissa päivässä täysin

iltalehti 19:51 13.12

Wadan tuore Venäjä-päätös on muuttanut täysin maan hiihtojoukkueen ilmapiirin. Maailman antidopingtoimisto (Wada) tiedotti maanantaina sulkevansa Venäjän neljäksi vuodeksi suurista kansainvälisistä urheilukilpailuista. Wadan linjauksen noudattaminen koskee kaikkia lajiliittoja, jotka ovat sitoutuneet kansainvälisen antidopingtoimiston toimintaan.


Björn Dählie alkaa vetää hulppeaa miljoonaprojektia – hiihtolegenda on tehnyt uransa jälkeen muhkean tilin

iltalehti 16:25 13.12

Historian menestyneimpiin maastohiihtäjiin lukeutuvan Björn Dählien suksi luistaa myös latu-urien ulkopuolella. Ex-hiihtäjä Björn Dählie, 52, tunnetaan nykyisin muun muassa omasta vaatemerkistään, mutta hän on ollut mukana myös kiinteistöalalla, ja hänellä on ollut jo pitkään oma investointiyrityksensä. Vuonna 2017 norjalainen talouslehti Dagens Näringsliv kertoi, että Dählien omaisuus olisi 515 miljoonaa norjan kruunua, noin 50 miljoonaa euroa.


USA:n lupaava hiihtäjä jäi auton alle ylittäessään tietä – kertoi vakavista seurauksista

iltalehti 13:03 13.12

Yhdysvaltalainen maastohiihtäjä Hannah Halvorsen jäi auton alle, eikä pysty tällä kaudella kilpailemaan. USA:n nuori hiihtäjä Hannah Halvorsen, 21, kertoi Instagramissa syyn sille, miksi hän ei tällä kaudella pääse yrittämään murtautumista kansainväliselle huipulle. Halvorsen kertoo jääneensä auton alle marraskuussa katua ylittäessään.


kertoo, miksi Suomen ruuhkautunut kriisipuhelin urheilijaksi, F1-mestari Hamilton

Hot topics