Oona Orpana luopui tshekkivalmennuksesta, koska arki kävi liian rankaksi – tällainen on 18-vuotiaan huippu-urheilijan päivä

yle 14:44 20.01

Päävastuu tennislahjakkuus Oona Orpanan valmentamisesta on nyt Ville-Petteri Ahdilla.


Oona Orpana luopui tsekkivalmennuksesta, koska arki kävi liian rankaksi – tällainen on 18-vuotiaan huippu-urheilijan päivä

yle 14:44 20.01

Päävastuu tennislahjakkuus Oona Orpanan valmentamisesta on nyt Ville-Petteri Ahdilla.


Kuilun pohjalta noussut kiekonheittäjä laittaa kaiken likoon uran viimeiseen kauteen – Sanna Kämäräinen maksaa, että saa elää huippu-urheilijan arkea

yle 07:30 07.01

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen aikoo lopettaa uransa Ruotsi-ottelussa 2020. Sen jälkeen hän ei halua jossitella.


Lihaskimppu toipui raskauden jälkeen uskomatonta tahtia huippukuntoon – kuvat todistavat huiman muutoksen

iltalehti 06:10 03.01

Kara Saunders teki tänä vuonna uskomattoman nopean paluun huippu-urheilijan tasolle raskauden jälkeen. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä. Crossfit-tähti synnytti Scotti-tyttären toukokuussa ja saavutti jo lokakuussa paikan lajin ykköskilpailuun Crossfit Gamesiin sijoittumalla Open-karsintojen 12:nneksi – vain viisi kuukautta synnytyksen jälkeen. Crossfit Games kilpaillaan ensi kesänä.


Matkustus, hotellielämä ja väsymys lisäävät hiihtäjän sairastumisriskiä raastavalla Tour de Skillä

yle 15:52 27.12

Huippu-urheilijan sairastumisriski kasvaa kisamatkoilla moninkertaiseksi verrattuna muihin ihmisiin.


Juhlava perinne kohokohtana - Mikael Forssell kertoo, millainen on valioliigajalkapalloilijan joulu ja uusivuosi

iltalehti 08:11 26.12

Mikael Forssell kertoo, millainen on valioliigajalkapalloilijan joulupyhien aika. Huippu-urheilijan muisti valikoi. Chelseasta lainatulla Mikael Forssellilla ei ole mielikuvaa ensimmäisestä tapaninpäivän ottelustaan Englannissa vuonna 2000.


Hiihtolupaus Eveliina Piippo harkitsee ulkomailla opiskelua – "En tingi tavoitteistani huippu-urheilijana"

MTV 15:04 11.12

Coloradon harjoitusleiriltä kotiutunut maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piippo aloittaa kilpailukautensa tammikuussa. Näillä näkymin hänen kisavauhtinsa selviää Skandinavia cupin kilpailuissa 3.–5. tammikuuta Norjan Nes Skianleggissa.


Suomen hiihtotoivo aloittaa opinnot Denverin yliopistossa – miten käy maajoukkueen? ”Tavoitteistani en ole tinkimässä”

iltalehti 10:07 11.12

Eveliina Piippo sanoi, ettei hän ole luopumassa tavoitteistaan huippu-urheilijana. Hiihtäjä Eveliina Piippo, 21, ilmoitti aloittavansa yliopisto-opinnot urheilu-uransa rinnalla. Piipon harjoituskausi ei sujunut odotetulla tavalla, joten suomalainen jätti maajoukkueen marraskuun ajaksi, lykkäsi kisakauden avaamista ja lähti Yhdysvaltoihin Denveriin harjoittelemaan


Tero Pitkämäki kertoi dramaattisen uutisen kolmen minuutin Whatsapp-viestillä – ”Tiesin, että ennen sen kuuntelemista on istuttava alas”

iltalehti 22:30 14.10

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kertoi maanantaina Kuortaneen urheiluopistolla päättävänsä pitkän urheilu-uransa. Päätöksestä ei selvitty ilman kyyneliä. Koko tämän vuoden kilpailutaukoa polvioperaation jälkeen pitänyt Tero Pitkämäki, 36, kertoi maanantaina uransa huippu-urheilijana olevan ohi. Syynä päätökseen oli ennen kaikkea viime vuonna Paavo Nurmi Gamesissa katkennut vasemman polven eturistiside ja sen mukanaan tuomat kuntoutumisongelmat.


Huippu-urheilijan jakama kuva loksauttaa leuat: jalka oli treenin jälkeen tyrmäävässä kunnossa

iltalehti 10:46 05.10

Slovenialainen huippupyöräilijä tekee paluun satulan päälle lähes vuoden kilpailukiellon jälkeen. Kilpapyöräilijä Janez Brajkovic on tekemässä paluutaan huipulle. Slovenialaispyöräilijä on viettänyt viimeisen vuoden hiljaiseloa urheilun saralla. Hän sairasti bulimiaa ja hänet tuomittiin dopingrikkomuksen vuoksi 10 kuukauden kilpailukieltoon. Kielto päättyi kesällä.


Annimari Korte on Urheilulehden uusi kolumnisti – avaa vaikeaa talveaan tuoreessa lehdessä: ”Pyysin apua jo syksyllä”

iltasanomat 14:14 25.09

Annimari Korte kertoo huippu-urheilijan elämästä Urheilulehden lukijoille seuraavan vuoden ajan.


Teemu Pukin uralta yllättävä kirjapaljastus – joutui puhutteluun HJK:ssa jatkuvan karkinsyönnin takia

iltasanomat 15:21 23.09

Antti Muurinen ja kumppanit koulivat Teemu Pukkia huippu-urheilijan elämään HJK:ssa, uutuuskirja paljastaa.


Isä joutui maksamaan vuokran, kun 26-vuotiaan huippu-urheilijan tuki katosi: "Olin se loukkaantunut urheilija, jonka ei enää uskottu palaavan"

yle 07:29 08.09

Viime vuonna Camilla Richardsson makasi masentuneena sohvalla ja kidutti itseään katsomalla kavereidensa suorituksia EM-kisoissa. Nyt hän on tehnyt Timanttiliiga-debyyttinsä ja valmistautuu MM-kilpailuihin ennätyskunnossa.


Huippuaituri Nooralotta Neziri ihmettelee Colemanin laiminlyöntejä olinpaikkatiedoissa: "Jos se on joskus unohtunut, luulisi, että sen muistaa aika tarkkaan seuraavalla kerralla"

yle 15:23 03.09

Nooralotta Neziri korostaa, että huippu-urheilijan pitää olla huolellinen dopingvalvonta-asioiden kanssa.


Suomalainen olympiamitalisti lopetti uransa kaikessa hiljaisuudessa viisi vuotta sitten – "Enää ei jäädä katsomaan pitkään"

MTV 06:52 22.08

Ilmakivääriammunnan olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen laukoi viimeisen kilpailunsa vuonna 2014. Vuosien kilpailemattomuus ei ole sen jälkeen aiheuttanut mediahälyä, vaan Häkkinen on saanut vetäytyä huippu-urheilijan uralta sivuun kaikessa hiljaisuudessa.


Leijonien MM-sankari Kevin Lankinen avasi oman lukupiirin: ”Haluan esimerkilläni vaikuttaa nuorten lukuintoon”

iltasanomat 11:59 13.08

Huippu-urheilijan lukuharrastus sai suuret mittasuhteet keväällä. Kevin Lankinen pyrkii innostamaan erityisesti nuoria lukemaan.


Leijonien Kevin Lankisen lukema 900-sivuinen eepos revittiin käsistä keväällä – nyt MM-sankari avasi oman lukupiirin

iltasanomat 11:59 13.08

Huippu-urheilijan lukuharrastus sai suuret mittasuhteet keväällä. Kevin Lankinen pyrkii innostamaan erityisesti nuoria lukemaan.


Huippuaituri Sally Pearsonilta pysäyttävä ilmoitus: lopettaa upean uransa välittömästi

iltalehti 11:39 06.08

Australialainen pika-aituri Sally Pearson ilmoitti tiistaina lopettavansa uransa huippu-urheilijana. Olympiavoittaja ja tälläkin kaudella 100 metrin aidat aikaan 12,70 pinkonut Sally Pearson ilmoitti Instagram-tilillään, että on lopettanut uransa. Pearson juoksi sadan metrin aitojen olympiakultaa Lontoossa ja pitää hallussaan matkan olympia- ja MM-kisaennätyksiä. 32-vuotiaan ja tekniikaltaan erinomaisen aiturin loukkaantumiset kuitenkin estävät uran jatkumisen.


”On menty peppu edellä puuhun liian monta kertaa” – EM-kultamitalisti Elina Gustafsson maksaa yhä edellisvuosien virheistä, ei puolusta mestaruuttaan leikkauksen jälkeen

yle 07:00 12.07

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoo Yle Urheilun laajassa haastattelussa, miten hän on noussut pohjalta oikeaan suuntaan huippu-urheilijan urallaan.


”Jotkut tulevat peleihin katsomaan vain perseitämme, se on epäkunnioittavaa” – pesishuipulta tiukka kannanotto urheilijoiden kunnioituksesta

iltalehti 14:59 04.07

Hallitseva vuoden pesäpalloilija, Kirittärien Virpi Hukka ottaa tiukasti kantaa urheilun tasa-arvoasioihin. Virpi Hukka elää huippu-urheilijan elämää 24/7, ja hän peräänkuuluttaa arvostusta naisurheilijoille. – Välillä kuulee, että jotkut tulevat peleihin katsomaan vain perseitämme! Se on epäkunnioittavaa, tuollaiset kommentit voisi pitää omana tietonaan. Teemme ison työn pesäpallon eteen, ja haluamme tarjota mahdollisimman hyvää peliä. Toivoisin, että keskityttäisiin siihen, Hukka kommentoi.


maahantuontia omistajaa ”Aiheuttaneet Piikkiössä – poliisi Sport-hyökkääjä sai tilannetta ei pidetty

Hot topics