Professori: Työmarkkinakierrosta leimaa työnantajien yllättävän tiukka ote

yle 15:08 11.12

Postilakko ja vientialojen lakko antavat viitteitä siitä, että työtaisteluita on tulossa myös lisää, arvioi työmarkkinoita seuraava professori Harri Melin. Edessä ovat vielä naisvaltaisten hoiva-alojen tes-neuvottelut ja "radikaalit" palkkavaatimukset.


Hiihtolupaus Eveliina Piippo harkitsee ulkomailla opiskelua – "En tingi tavoitteistani huippu-urheilijana"

MTV 15:04 11.12

Coloradon harjoitusleiriltä kotiutunut maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piippo aloittaa kilpailukautensa tammikuussa. Näillä näkymin hänen kisavauhtinsa selviää Skandinavia cupin kilpailuissa 3.–5. tammikuuta Norjan Nes Skianleggissa.


Saudi Aramcon osakkeilla alettiin tänään käydä pörssikauppaa – Maailman arvokkaimman yhtiön arvo nousi 1,7 biljoonaan euroon

yle 14:24 11.12

Yhtiö keräsi viime viikon listautumisannillaan 23 miljardia euroa.


Saudi Aramcon osakkeilla alettiin tänään käydä pörssikauppaa - Maailman arvokkaimman yhtiön arvo nousi 1,7 biljoonaan euroon

yle 14:24 11.12

Yhtiö keräsi viime viikon listautumisannillaan 23 miljardia euroa.


Yksi Roope Salmisen lähimmistä ystävistä pisti merkille miehessä tapahtuneen muutoksen – ”Se näkyy myös perheenlisäyksessä”

iltasanomat 13:54 11.12

Roope Salminen ja Jon-Jon Geitel ovat tunteneet toisensa lapsesta asti. Kaksikko juhli Salmisen 30-vuotissyntymäpäivää yhdessä viikonloppuna.


Moni suosikkikaupunki perii turistiveroa, voisiko Suomi tehdä samoin? "Lappiin tulo maksaa niin paljon, että euron vero ei tuntuisi missään"

yle 13:29 11.12

Matkailuala ja Lapin kansanedustajat ovat erimielisiä turistiveron järkevyydestä. Matkailijaa pieni lisämaksu ei hätkäytä.


Ehdokkaat Vuoden urheilijaksi julkaistiin, katso lista – Mörkö-Marko, Teemu Pukki tai kenties Eva Wahlström?

iltalehti 13:13 11.12

Vuoden urheilija -palkinnon äänestys koki täksi vuodeksi muutoksen. Urheilutoimittajain liitto julkaisi keskiviikkona 25 nimen listan ehdokkaista, jotka ovat tyrkyllä Vuoden urheilijaksi. Vuoden urheilija -palkinnon äänestys koki täksi vuodeksi muutoksen. Aiemmin urheilutoimittajat ovat valinneet äänestyslomakkeelle urheilijoita hyvin laajasta nimilistasta, mutta tänä vuonna asiaan vihkiytynyt valiokunta on etukäteen kutistanut listan 25 nimeen. Lisäksi jokainen äänestäjä voi sijoittaa listalle myös yhden oman ehdokkaansa, jos tämä ei 25 nimen joukkoon kuulu.


Pohjanmaan kokoomusnaiset kyseenalaisti naisenemmistöisen "huulipunahallituksen" – selittelee nyt kannanottoaan viestintävirheellä

yle 12:48 11.12

Kokoomusnaisten valtakunnallinen järjestö irtisanoutui Pohjanmaan kokoomusnaisten piirihallituksen kannanotosta.


Leijonat haukkasi 37 prosenttia JYPin tehoista – vedoissa vähämaalisuuden paikka

iltalehti 12:41 11.12

Illan mielenkiintoisin vetomatsi löytyy Liigasta. Uskon JYPin tehoketjun puuttumisen vaikuttavan JYP–Jukurit-ottelun maalimäärään. JYP–Jukurit-ottelun mielenkiintoisin pointti löytyy siitä, että samaan aikaa pelataan EHT-kiertueen Venäjän-turnausta. JYPn joukkueeseen turnauksella on hyvin merkittävä vaikutus, sillä Leijonissa on neljä JYPin avainpelaajaa. Ykkösmaalivahti Eetu Laurikaisen lisäksi joukkueelta puuttuu kokonaan sen paras hyökkäysketju Julius Nättinen–Miska Siikonen–Petrus Palmu. Laurikaisen (torjuntaprosentti 91,34%) pystyy muutamassa ottelussa hyvin korvaamaan kakkosveskarilla Markus Ruusulla (torjuntaprosentti 91,43%), mutta tykkiketjun paikkaaminen onkin sitten vähän toinen juttu.


NHL on myrskyn silmässä, eikä tämän jälkeen mikään ole enää ennallaan – taustalla kuplii myös sopimusvääntö, jossa epäonnistuminen olisi lihavasti voivalle liigalle tuhoisaa

yle 12:22 11.12

Nyt voit kuulla NHL:n sisäpiirijutut kerran viikossa suoraan uutisten lähteeltä! Tilaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtajan Tommi Seppälän Änärikirje sähköpostiisi.


Rakennuksen seinästä löytyi yli sata vuotta vanhoja luoteja Tampereella

yle 11:04 11.12

Punakaartin tykistökouluna toimiva Attila remontoitiin Tampereella. Rappausten yhteydessä löydettiin ampumajälkiä ja muutama luoti vuoden 1918 sisällissodan ajalta.


Entinen NHL-pelaaja hakkasi naapurinsa rautaputkella – passitettiin mielisairaalaan

iltasanomat 10:22 11.12

Legendaarisen Miracle on Ice -joukkueen pelaaja Mark Pavelich joutui vankilan kautta mielisairaalaan. Onko traagisen kohtalon takana jälleen se sama syy, joka on viime vuosina vaivannut iskuja päähänsä saaneita urheilijoita?


Suomen hiihtotoivo aloittaa opinnot Denverin yliopistossa – miten käy maajoukkueen? ”Tavoitteistani en ole tinkimässä”

iltalehti 10:07 11.12

Eveliina Piippo sanoi, ettei hän ole luopumassa tavoitteistaan huippu-urheilijana. Hiihtäjä Eveliina Piippo, 21, ilmoitti aloittavansa yliopisto-opinnot urheilu-uransa rinnalla. Piipon harjoituskausi ei sujunut odotetulla tavalla, joten suomalainen jätti maajoukkueen marraskuun ajaksi, lykkäsi kisakauden avaamista ja lähti Yhdysvaltoihin Denveriin harjoittelemaan


Notre-Dame, Curly Girl ja uunifetapasta – Näistä aiheista suomalaiset tekivät tänä vuonna Google-hakuja

yle 09:45 11.12

Uutisaiheista kärkeen nousi Notre-Dame ennen Postin lakkoa. Google listasi vuoden kiinnostavimpia hakuja kolmattatoista kertaa.


Eveliina Piipon kauden avauskisa lykkääntyy tammikuulle saakka – piipahdus Toni Roposen luona muutti opiskelusuunnitelmia, jotka vaikuttavat myös kilpailukalenteriin

yle 09:27 11.12

21-vuotiaan hiihtolupauksen Eveliina Piipon kisakausi alkaa vasta tammikussa Norjasta.


Miehen elämän kaksi väriä – kaikki hänen ympärillään on punaista tai valkoista

stara 09:20 11.12

Intian Bangaloressa asuu Seven-niminen mies, joka on mieltynyt kahteen värisävyyn


Viihdelehti Stara.fi

stara 09:20 11.12

Intian Bangaloressa asuu Seven-niminen mies, joka on mieltynyt kahteen värisävyyn


Muut naiset eivät halunneet samaan suihkuun – transsukupuolinen pudotettiin MM-kisoista rajun kiistan jälkeen

iltalehti 09:03 11.12

Australialaisen Hannah Mounceyn mukaan hänet jätettiin pois MM-kisoista, koska muut eivät halunneet hänen kanssaan samaan suihkuun. Käsipallon naisten MM-kisat ovat parhaillaan käynnissä Japanissa. Australia oli kisojen heittopussi ja jäi koko turnauksen jumboksi. Vaikka Australia oli turnauksen ylivoimaisesti surkein joukkue, herätti se ennen kisoja ja niiden aikana runsaasti kiinnostusta ympäri maailman. Kiinnostuksen kohde oli Hannah Mouncey, transnainen, joka auttoi Australiaa karsinnoissa etenemään kisoihin mutta joka pudotettiin kalkkiviivoilla kisakoneesta.


Huuhkajien EM-kisapeleihin on huima kysyntä Suomesta – valtava määrä lippuanomuksia yhdessä päivässä!

iltasanomat 08:56 11.12

Suomen kannattajat ovat jo nyt hakeneet kymmeniä tuhansia pääsylippuja EM-kisoihin.


Ranskalaistähti tuli kuuluisaksi Bond-konnana – lataa suorat sanat: ”Elokuvasta ei tullut kovinkaan hyvää”

iltasanomat 08:28 11.12

Mathieu Amalricin liki sadasta elokuvasta kuuluisin on epäonninen Bond-seikkailu 007 Quantum of Solace. Komediaa Sink or Swim varten hän treenasi taitouintia muiden ranskalaistähtien kanssa: ”Meitä yhdisti rumuus”, Amalric murjaisee IS Tv-lehdelle.


10.55 Välikysymykseen al-Holista Esa Poliisi Jägersro 11.12.2019 Kommentti Kova Konservatiivien jääminen loistaa NHLn missä on todennäköisimmin myöhemmin ”Voi peruskoulun keskiarvo oli suomalaisten mahdollisesta kotiuttamisesta – käräjäistunto peruttiin

Hot topics