Asiantuntija paketoi Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen kauden: ”On pitänyt mölyt mahassaan”

iltalehti 20:28 02.12

Kausi 2019 on ollut Valtteri Bottakselle tilastojen valossa F1-uran selkeästi paras. Bottas on saavuttanut tällä kaudella viisi paalupaikkaa, neljä voittoa, 15 palkintosijaa, 314 pistettä ja MM-hopeaa. Kaikki nämä ovat Bottaksen kausikohtaisia ennätyksiä. – Miehellä on vauhtia, ja silloin kun kaikki osuu kohdalleen, hän pystyy voittamaan ihan minkä kisan tahansa, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto aloittaa Bottaksen kauden läpikäymisen.


Tässä ovat F1-kauden 2019 leijonat: entinen jättiläinen palautti uskottavuutensa – ”Kukaan ei osannut odottaa”

iltalehti 07:25 02.12

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto poimi kauden 2019 kolme suurinta onnistujaa, leijonaa. McLaren on voitoilla, palkintokorokesijoituksilla, paalupaikoilla, MM-pisteillä ja maailmanmestaruuksilla mitattuna F1-historian toiseksi menestynein talli, mutta se on rämpinyt viime vuodet lähes surkuhupaisalla tavalla. Kausi 2019 muutti kuitenkin kaiken. Uskottavuus palasi kertaheitolla, ja tuloksena on valmistajien MM-sarjan nelossija. Brasiliasta tuli marraskuussa tallin ensimmäinen palkintokorokesijoitus sitten kauden 2014 avausosakilpailun. Asian voi suhteuttaa vaikkapa niin, että kun McLaren-kuljettaja edellisen seisoi palkintokorokkeella, Lewis Hamilton oli yksinkertainen maailmanmestari.


Tässä ovat F1-kauden 2019 lampaat: Ferrari-tallipäällikön sanat kertovat kaiken

iltalehti 07:24 02.12

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto poimi kauden 2019 kolme suurinta epäonnistujaa, lammasta. Suurin ja selkein epäonnistuja oli historian menestynein F1-talli, Ferrari. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt talli jäi valmistajien MM-sarjassa toiseksi, ja Charles Leclerc voi olla kuljettajien MM-sarjassa korkeintaan kolmas. Ferrarin viimeisin kuljettajien MM-titteli on vuodelta 2007, viimeisin valmistajien MM-titteli vuodelta 2008. Tallipäällikkö Mattia Binotton sanoin: kakkossija ei vain riitä.


Ferrarin iso pomo todisti aitiopaikalta noloa näytöstä, Jyrki Järvilehto latasi F1-jätille täyslaidallisen

iltalehti 17:28 30.11

F1-kauden viimeinen aika-ajo päättyi Ferrarin pilttuussa epäuskoisissa merkeissä. Kaudesta 2019 piti tulla Ferrarille se, kun talli päättää viimein yli 10 vuoden mittaiseksi venyneen mestaruusputkensa. 21 GP-viikonloppuun on toki mahtunut hyviäkin hetkiä, mutta loppujen lopuksi vuosi 2019 muistetaan Maranellossa toistuvista epäonnistumisista. Viimeinen luku – ainakin ennen sunnuntaina ajettavaa Abu Dhabin GP:tä – epäonnistumisten kirjaan tuli lauantaina ajetuissa kauden viimeisissä aika-ajoissa. Talli lähetti kuljettajansa aika-ajojen loppuhetkillä radalle liian myöhään, ja Charles Leclerc ei ehtinyt nopealle kierrokselle ennen ruutulipun liehumista.


Pikku-Schumin F2-kausi on ollut paha pettymys - ”OIet yhtä hyvä kuin viimeinen kisasi”

iltalehti 09:26 20.11

Spekulaatiot Mick Schumacherin F1-sopimuksesta vaimenivat kauden edetessä. Mick Schumacher nousi F2-luokkaan täksi vuodeksi edellisen syksyn F3-mestaruutensa ansiosta. Vielä keväällä nuorta saksalaista istutettiin jopa Kimi Räikkösen pariksi Alfa Romeolle kaudeksi 2020, mutta ne puheet vaimenivat hyvin nopeasti. – OIet ihan yhtä hyvä kuin viimeinen kisasi, Jyrki Järvilehto aloittaa analyysinsa.


F1-asiantuntija naurahtaa päätöskisan panoksista - ”Joululahjana se on aina hyvä juttu”

iltalehti 19:28 19.11

Jyrki Järvilehto uskoo, että Alfa Romeo voi vielä nousta Racing Pointin ohi valmistajien MM-sarjassa. Kimi Räikkösen loistava neljäs sija Brasiliassa sinkautti suomalaisen kertaheitolla kaksi sijaa ylemmäs MM-pisteissä. Samalla Räikkönen nousi jo aivan Lando Norrisin (kaksi pistettä edellä) ja Sergio Pérezin (kolme pistettä edellä) peesiin. Vajaan kahden viikon kuluttua ajettavassa Abu Dhabin päätöskisassa panoksena on MM-sarjan kymmenes sija.


Meksikossa F1-tallit joutuvat pähkäilemään erikoisen ongelman kanssa – ”Vähän erilainen leikkikenttä”

iltalehti 14:02 26.10

Meksikossa ajetaan kauden neljänneksi viimeinen F1-osakilpailu. Meksikossa ajetaan 2 285 metrin korkeudessa. Se tarkoittaa, että ilman happipitoisuus on vain noin 78 prosenttia normaalitasoon verrattuna. Ohut ilma tekee paljon hallaa F1-auton jäähdytykselle ja aerodynamiikalle. – Isoin ongelma on downforcen määrä. Nykypäivänä, kun on hybriditurbot, ei ole samalla tavalla ongelmaa korkeasta ilmanalasta. Silloin aikoinaan tehohäviö oli aika suuri, kun oli vapaasti hengittävät moottorit, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto muistelee.


Rahapäälliköt haluavat formuloihin lisää jännitystä, erikoinen ehdotus saa ex-kuskin mietteliääksi: ”kuulostaa amerikkalaiselta”

iltalehti 21:27 24.10

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto ei innostu erilliselle ”aika-ajokisalle”. Formula ykkösten kaupallisten oikeuksien haltija Liberty Media on pohtinut keinoja tehdä GP-viikonlopuista kiehtovampia. Yhtenä piristysehdotuksena formulaperhe on miettinyt erillisen ”aika-ajokisan” järjestämistä. Silloin sunnuntaisen pääosakilpailun lähtöjärjestys määräytyisi lauantaina ajettavan sprinttikisan perusteella. Lisäjännite syntyisi siitä, että siihen startattaisiin puolestaan käännetyssä MM-pistejärjestyksessä.


Kimi Räikköselle tuli tasaluku mittariin – F1-nestori tekee tempun, johon harva enää yltää: "Reaktioiden puolesta voi vetää ihan hyvin"

iltalehti 19:12 17.10

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto painottaa, että ”jos sisällä asuu pikkupoika, ihan hyvin menee”. – Jos olet hyvä, ei se ajaminen katso numeroita edes ykkösissä, kiteyttää Jyrki Järvilehto, Iltalehden F1-asiantuntija. Kimi Räikkönen, jatkuvasti nuorentuvan F1-sirkuksen nestori, täyttää tänään 40 vuotta. Seuraavaksi vanhimmat ovat 34-vuotiaat Lewis Hamilton ja Robert Kubica.


F1-autolla sateessa ajaminen on hirmuista hommaa – Jyrki Järvilehto kertoo huiman esimerkin 30 vuoden takaa: ”Silloin tiesi, että on parempi jarruttaa"

iltalehti 22:50 12.10

Suzukassa oli lauantaina niin tuulista ja märkää, ettei F1-autoilla ajamisesta tullut mitään ja aika-ajot siirrettiin sunnuntaille. Sateet ja Suzuka ovat F1-piireissä tuttu yhdistelmä, jotka tosin muodostavat nykyisin varsin synkän mielleyhtymän vuoteen 2014, kun Jules Bianchi joutui sadesäässä vakavaan onnettomuuteen. Bianchi suistui ulos radalta ja törmäsi nostotraktoriin. Hän menehtyi yhdeksän kuukautta myöhemmin. Tällä kertaa Suzukassa on tiedossa rajujakin sateita, ja Tyynellämerellä riehuvan supertaifuunin vuoksi lauantain aika-ajot siirrettiin sunnuntaille.


Kimi Räikkösen surkea kisa herätti huolen: Onko talli tehtäviensä tasalla? ”Alfa Romeon pakka on sekaisin”

iltalehti 11:05 30.09

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto ei osaa selittää, mihin katosi Alfa Romeon kisavauhti. Valtteri Bottaksen Venäjän F1-osakilpailu oli kaksijakoinen. Hän jäi alussa selvästi tallikaverinsa vauhdista, mutta piti puolestaan viimeisellä stintillä Charles Leclercin takanaan virheettömällä ajollaan. Kakkostila Mersun kaksoisvoitossa on erinomainen tulos. Se vahvistaa myös Bottaksen asemaa MM-hopeataistossa.


Keke Rosberg aiheutti toimillaan hankaluuksia Mika Salolle – tuore F1-tähti sai Nokian avustuksella mehukkaan takaisinmaksun

iltalehti 23:59 29.09

Mika Salo sai ensimmäisellä täydellä F1-kaudellaan taustalleen sen, mistä Keke Rosberg oli haaveillut kymmeniä vuosia – Nokian tuen, kertoo uutuuskirja. Mika Salo oli 1990-luvulla yksi kolmesta F1-ratoja kolunneesta suomalaiskuljettajasta. Salo, toisin kuin ikätoverinsa, vuonna 1989 ykkösissä debytoinut Jyrki Järvilehto ja Raiviosuonmäen-naapurinsa, vuonna 1991 F1-debyyttinsä tehnyt Mika Häkkinen, ei saanut unelmansa toteuttamiseen vetoapua vuoden 1982 maailmanmestarilta Keke Rosbergilta. Salon tuoreesta elämäkertakirjasta Mika Salo – Elämäni (Readme.fi) käy ilmi, miten hän sai uransa alkutaipaleella tuntuvaa taloudellista tukea edesmenneen teollisuusneuvoksen Juha Parmasuon Teräsjousi-firman kautta, ja myöhemmin oma, merkittävä roolinsa oli myös Juhani Ruususella, joka ajoi 1960-luvulla kilpaa Rosbergin isän Lars-Erikin kanssa.


Asiantuntija: Kimi Räikkösen MM-pistehaaveet lepäävät onnekkaiden sattumien varassa - ”Pelkästään ajamalla ei ole mahdollisuuksia”

iltalehti 18:19 28.09

Suomalaiskuskit epäonnistuivat raskaasti Venäjän GP:n aika-ajossa. Jyrki Järvilehto katseli ihaillen Charles Leclercin ajoa Venäjän GP:n aika-ajossa. – On se kova. Hän tempoi melko ylivoimaiset pohjat tuollaisella radalla. Eikä se ollut mitenkään yllättävää, koska Ferrari jatkoi hyvää menoaan, Järvilehto aloittaa.


Jyrki ja Satu Järvilehto: Avioero astui voimaan

mtv 13:06 27.09

Entinen F1-kuski Jyrki Järvilehto sekä Satu Järvilehto ovat eronneet.


Jyrki ja Satu Järvilehto: Ero voimaan

iltalehti 12:23 27.09

Järvilehdot jättivät toisen vaiheen erohakemuksensa viime tingassa. Entinen F1-kuljettaja Jyrki Järvilehto jätti yhdessä vaimonsa Satu Järvilehdon kanssa ensimmäisen vaiheen avioerohakemuksen 21.9.2018. – Eroon ei liity draamaa, sovussa erotaan, Satu Järvilehto kommentoi Iltalehdelle tuolloin.


Jyrki ja Satu Järvilehto: lopullinen avioero – jättivät hakemuksen viimeisellä mahdollisella hetkellä

iltasanomat 10:52 26.09

Entinen F1-kuski Jyrki Järvilehto ja hänen vaimonsa Satu Järvilehto eroavat yli 30 yhteisen vuoden jälkeen.


F1-kuljettajat hikoilevat viikonloppuna kilotolkulla – Jyrki Järvilehto tietää, mihin epäinhimillinen rasitus voi pahimmillaan johtaa: ”He tulivat ja vetivät selän täyteen neuloja”

iltalehti 10:52 21.09

Singaporen GP tarjoaa F1-kuljettajille kauden kovimman fyysisen haasteen. Juuri ja juuri päiväntasaajan pohjoispuolella sijaitsevan kaupunkivaltion lämpötila on viikonlopun aikana vielä iltaisinkin lähellä 30:tä celsiusastetta, ja suhteellinen ilmankosteus huitelee 60 prosentissa. Kilpailu saattaa kestää kaksikin tuntia, joiden aikana kuljettajat kiertävät Singaporen katuja yli 160 kilometrin keskituntivauhdilla. Viiden kilometrin mittaisessa radassa on yli 20 mutkaa, joihin jokaiseen tulee keskittyä kaikilla 61 kierroksella sataprosenttisesti.


Huokaus tiimiradiossa kertoi kaiken Valtteri Bottaksen tilanteesta – IL:n asiantuntijakin ihmettelee suomalaista: ”Miksi ei annettu kaikkea?”

iltalehti 06:19 09.09

Valtteri Bottas kavensi Lewis Hamiltonin MM-pistejohtoa ensimmäisen kerran kesäkuun lopun jälkeen. Valtteri Bottakselle oli tarjolla kisan voitto. Hän ei kuitenkaan sitä ottanut. – Silloin kun pitäisi tulla sitä terävintä puristusta ja näyttää älyttömän kova halu voittaa, se jää uupumaan. Valtterilla oli tuoreempi rengas loppuvaiheessa, mutta hän jäi kuitenkin siihen takaa-ajajan asemaan, eikä ottanut riskejä, Jyrki Järvilehto analysoi.


Formula ykkösten aika-ajofarssiin ei ole helppoa ratkaisua - asiantuntija: ”Vaikea välttää nykysäännöillä”

iltalehti 07:15 08.09

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto löytää pienen lohdun Monzan lauantaiseen aika-ajofarssiin. – Kyllä tämä on tältä vuodelta käsitelty, Jyrki Järvilehto lupaa. Monzassa aika-ajo päättyi todelliseen antikliimaksiin, kun ainoastaan Carlos Sainz ehti ruutulipun alta nopealle kierrokselle. Muut taklailivat toisiaan vetoavun toivossa niin ahkerasti, ettei heidän lämmittelykierroksesta tullut mitään.


Kimi Räikkösen kisa tuhoutui välittömästi - suomalaisasiantuntijalta selvä näkemys syyllisestä: ”Tunki pieneen väliin”

iltalehti 08:07 02.09

Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto ei silitellyt Max Verstappenin päätä Belgian GP:n jälkeen. Max Verstappen sai surkean lähdön ja lähti sen jälkeen kompensoimaan sitä uhkarohkealla ohitusyrityksellä. – Hän yritti korjata tilannetta maxmaisella tyylillä. Hän näki, että Kimillä (Räikkönen) oli ulkopuolella kavereita. Max tunki pieneen väliin, jossa ei ollut tilaa kahdelle autolle, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto purki Span ykkösmutkan tapahtumia.


Bryantin kopteriturman äänet ensimmäisestä koronavirustapauksesta – epäilet koronaviruksen keskeytyi korona­virus­uutiseen – nähtiin tasaista Pohjanpalo taistelee

Hot topics