Pietarin SKA:lla kaikkien aikojen revanssipeli Jokereita vastaan – taustalla hyytävä 0–6-tappio Helsingissä

iltalehti 13:35 16.01

Päivän urheilullinen kliimaksi koetaan Pietarin Jääpalatsissa, missä kotijoukkue SKA yrittää hakea hyvitystä tammikuun alun 0–6-nöyryytykselle. Pietarin SKA–Jokerit -ottelun lähtöasetelmia maustaa vahvasti 3. tammikuuta. Helsingissä pelattu edellinen keskinäinen kohtaaminen. Jokerit voitti tuolloin SKA Pietarin joukkueiden keskinäisten kohtaamisten kaikkien aikojen suurimmalla maalierolla 6–0. Tämän jälkeen pietarilaisilla ei tänään ole oikeastaan mitään muuta mahdollisuutta pestä kasvojaan kannattajien ja omistajienkin silmissä kuin voittaa Jokerit jotakuinkin vastaavilla numeroilla. Asetelma luo valtavasti painetekijöitä kotijoukkueen niskaan. Näenkin tässä Jokereilla oivat asetelmat kyttäillä ylihyökkäävän vastustajan virheitä ja rokotella niistä.


KHL munasi jälleen: Vitjaz-sikailija selvisi Teemu Erosen telomisesta ilman pelikieltoa

iltalehti 17:59 15.01

KHL rankaisi Jokerien pelaajien telojia, mutta katsoi yhden törkeyden läpi sormiensa. KHL:n kurinpito jatkoi huteralla linjallaan määrätessään rangaistuksia. Tiistaina Jokereita vastaan sikaillut Vitjaz Podolskin Jevgeni Artjuhin sai Jokerien puolustajan Alex Grantin telomisesta kahden ottelun pelikiellon ja sakot.


SKA:n kapteenille pelikieltoa – Sivussa torstaisesta ottelusta Jokereita vastaan

jatkoaika.com 14:57 14.01

SKA Pietarin kapteeni Sergei Plotnikov ja sunnuntaisesta pelissä tapahtuneesta huitomisesta kahden ottelun pelikiellon. Plotnikov ei ollut suinkaan ainoa, ketä KHL:n kurinpito rankaisi tiistaina.


Leijonalegendan menestystä varjosti suuri suru – NHL-kausi katkesi vanhempien kohtalokkaaseen auto-onnettomuuteen

iltalehti 08:17 13.01

Ensimmäisenä leijonapelaajana MM-kisojen maalikuninkuuden voittaneen Hannu Järvenpään ura SM-liigassa alkoi satumaisesti. Hannu Järvenpää teki ensimmäisen liigamaalinsa ensimmäisessä vaihdossaan ja ensimmäisellä kosketuksellaan kiekkoon. Tämä tapahtui tammikuussa 1982, kun lahjakas hyökkääjä oli kotiutunut nuorten MM-kisoista. – Olin pelannut A:ssa siihen asti. Meillä oli kotipeli Jokereita vastaan, ja Kärpillä oli paljon loukkaantumisia ja sairastumisia. Ottivat sitten minut mukaan ja laittoivat Kari Jalosen ketjuun. "Kojo" syötti maalin takaa, ja sain kiekon rystylle. Siitä silmät kiinni ja tolpan kautta sisään, Järvenpää kertaa unohtumatonta osumaansa.


Jokerit pyrkii pidentämään pisteputkeaan ja murskavoittojensa sarjaa – KHL:n läntisen konferenssin huippukamppailussa vastassa Spartak Moskova

jatkoaika.com 10:00 08.01

Keskiviikko tarjoaa KHL:n ystäville todellisen huippukamppailun Moskovasta, kun Spartak Moskova isännöi Helsingin Jokereita. Spartak lähtee otteluun hieno kotivoitto vyöllään ja Jokerit kahden ottelun nollapeliputkessa.


Lauri Marjamäeltä puhutteleva kärjistys jääkiekon murroksesta: ”Tämä on mennyt ihan häränpyllyä”

MTV 07:01 23.12

Leijonien entinen päävalmentaja ja nykyään Jokereita luotsaava Lauri Marjamäki on nähnyt läheltä sen, millaista valmentaminen oli 20 vuotta sitten. Tuoreeltaan hän on tehnyt yhteistyötä suomalaisen jääkiekkoilun uuden, kirkkaan sukupolven kanssa. Koko valmennuskulttuurin muutos on ollut aidosti läsnä.


Jokerit taipui rangaistuslaukauskisassa Lokomotiv Jaroslavlille

iltasanomat 22:11 19.12

Vierasjoukkue Lokomotiv Jaroslavl oli rangaistuslaukauskisassa Jokereita parempi ja kukisti helsinkiläisvastustajansa KHL:ssä 5–4.


Sibirin suomalaiset kurittivat Jokereita

jatkoaika.com 21:33 29.11

Sibir Novosibirsk päätti perjantaina kahdeksan ottelun tappioputkensa, kun se haki täydet pisteet Jokereiden kotiluolasta. Uhrautuvasti puolustaneen venäläisjoukkueen voiton ykköstykkinä hääri kolme tehopistettä summannut Mikael Ruohomaa.


Sibirin suomalaiset rankaisivat Jokereita – ruma tappioputki komeasti poikki

MTV 21:07 29.11

Sibir Novosibirsk katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken kukistamalla KHL:n ottelussa Jokerit heidän kotikentällään. 


KHL:n kriisijoukkue kuumensi ja nöyryytti Jokereita – tuloksena marraskuun ainoa voitto

iltalehti 21:07 29.11

Jääkiekko-ottelun viimeksi lokakuussa voittanut Sibir Novosibirsk pääsi Jokerien ihon alle ja otti 4–1-voiton. Sibir aloitti henkisen sodankäynnin jo ennen pelin alkua tulemalla pahasti myöhässä ottelun alkuseremonioihin. Kun vierasjoukkue oli vihdoin saatu kaukaloon kuuntelemaan Venäjän kansallishymniä ja ottelu alkamaan, avauserän kaikki merkittävät tapahtumat nähtiin ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana.


Jokerit möhli kaksi kahden miehen ylivoimaa, 37-vuotias puolustaja rankaisi

iltalehti 19:12 24.11

Jokerit hävisi Lokomotiv Jaroslavlille voittolaukausten jälkeen 2–3. Jokereille ja Lokomotiville ottelu oli tärkeä, sillä joukkueet olivat KHL:n läntisessä konferenssissa sijoilla seitsemän ja kahdeksan vain pisteen päässä toisistaan. Jokerien pisteen etumatka vaihtui pisteissä nyt tasatilanteeseen 35–35, kun Lokomotiv haki Helsingistä voiton voittolaukauskisan jälkeen maalein 3–2. Lokomotiv on pelannut kaksi ottelua Jokereita enemmän.


IL-kysely: Näin SM-liigaseurat suhtautuvat Jokereihin, vain yksi seura ilmaisi kiinnostuksensa yhteistyölle – HIFK:lta tiukka kommentti

iltalehti 12:00 08.11

SM-liigaseurojen kommentit Jokereita kohtaan ovat viileitä, paikoin jopa jäätäviä. Kun SM-liigan ja liigaseurojen kartellisopimus KHL-Jokereita vastaan kumottiin viime viikolla lainvastaisena, heräsi kysymyksiä. Olisiko nyt luvassa avoimempaa pelaajaliikennettä? Nähtäisiinkö ensi kaudella harjoitusotteluita liiganippujen ja narrien välillä?


Jokerit-valmentaja Lauri Marjamäellä huimat tulot – näin suomalaiset huippuvalmentajat tienasivat

iltalehti 11:15 04.11

Myös Jukka Jalonen tienasi muhkeasti. Viime vuonna Jokereita ja Leijonia valmentanut Lauri Marjamäki tienasi 2018 muhkeasti. Tamperelaislähtöisen valmentajan ansiotulot olivat 296 799 euroa ja jälkiveroa tuli maksettavaksi 8630 euroa. Marjamäen tulot nousivat edellisvuodesta, jolloin hän tienasi 222 252 euroa. Marjamäen kanssa pestejä päittäin vaihtanut Jukka Jalonen tienasi puolestaan 261 532 euroa. Hän sai veronpalautuksia 7852 euroa. Jalonen valmensi vuonna 2018 Jokereita ja aloitti pestinsä Leijonien päävalmentajana kaudella 2018-2019.


Lauri Marjamäellä huimat tulot Leijonista ja Jokereista – Jukka Jalonen ja muut valmentajat jäävät selvästi jälkeen

iltasanomat 09:29 04.11

Lauri Marjamäki valmensi viime vuonna Leijonia ja Jokereita.


Liigaseurojen herrasmiessopimus laiton – SM-liigan pomo kiistää katkeruuden Jokereita kohtaan: "Kyseessä ei missään tapauksessa ole mustavalkoinen asia"

MTV 12:09 31.10

Jääkiekon SM-liigaseurojen ja KHL-seura Helsingin Jokereiden välistä pelaajaliikennettä koskeva sopimus on purettu kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) päätöksen nojalla, kertovat KKV, Liiga ja pelaajayhdistys. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kiistää kaunan Helsingin Jokereita kohtaan. 


"Erityisen vahingollinen kartelli" – SM-liigaseurat toimineet lainvastaisesti, herrasmiessopimus kiellettiin tuntuvalla uhkasakolla

MTV 11:34 31.10

Pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkoilijat ry on tyytyväinen KHL-seura Jokereita koskeneeseen SM-liigaseurojen herrasmiessopimuksen kaatumiseen, mutta olisi toivonut asialle pikaisempaa ratkaisua.


Uutta: Liiga joutuu luopumaan Jokereita vastaan tehdystä sisäisestä sopimuksesta – Kilpailu- ja kuluttajavirasto puuttui asiaan

jatkoaika.com 09:06 31.10

Liiga-seurat saavat tästä eteenpäin pestata pelaajia Jokereista myös kesken kauden sekä pelata harjoitusotteluja Jokerien edustusjoukkuetta vastaan.


Yksi vahva erä ei pelastanut Jokereita – “Kun pitäisi parantaa, me huononnamme”

jatkoaika.com 22:57 22.10

Jokerit kohtasi tiistaina kotonaan Oleg Znaroksin luotsaaman Moskovan Spartakin. Kotijoukkue taipui lopulta 3–2-tappioon, ja samalla katkesi kahdeksan ottelun mittainen pisteputki. Jokereiden molemmat maalit olivat Peter Reginin käsialaa.


huhut Jokerit-yhteistyöstä säärestään ”liikkuvan ruven” strategia vankeudessa kuvatulla videolla – ”Kivaa

Hot topics