Alisa Vainio ei päässyt Olympiakomitean tuen piiriin – "Mietimme sitä, kuinka paljon meillä on resursseja jakaa"

yle 13:52 28.11

Kestävyysjuoksija Alisa Vainio ei saanut Olympiakomitean tehostamistukea.


17-vuotias yleisurheilun huippulahjakkuus kärysi dopingista – sai neljän vuoden kilpailukiellon

iltasanomat 17:45 27.11

Jo 43 kenialaisjuoksijaa on kärynnyt tänä vuonna.


Therese Johaugin temppu loksautti joukkuekaverin leuat: ”Miten hän pystyy tuohon ilman kunnollista tekniikkaa?”

iltalehti 18:47 21.11

Norjalaishiihtäjän mukaan Johaugilla olisi mahdollisuus juosta vieläkin kovempaa. Therese Johaugin yleisurheiluinto puhutti viime kesänä. Norjan tähtihiihtäjä juoksi Norjan mestaruuteen 10 000 metrillä. Voittoaika oli huima 32.20,86. Sillä ajalla hän oli koko Euroopan tilaston 14. paras juoksija matkalla.


MM-kisoissa juossut ranskalainen kärysi veridopingista – isän tappoi norsu

iltasanomat 23:32 19.11

Ranskalainen estejuoksija Ophelie Claude-Boxberger on jäänyt kiinni kielletyn epo-hormonin käytöstä.


Dopingkäry: MM-juoksija jäi kiinni eposta!

MTV 21:27 19.11

Ranskalainen estejuoksija Ophelie Claude-Boxberger on jäänyt kiinni kielletyn epo-hormonin käytöstä. Pariisin syyttäjävirasto on vahvistanut, että se on aloittanut tapauksen esitutkinnan dopingrikkomuksena.


Helsingin olympialaisten sankari kuoli – kiitteli taannoin suomalaisten suvaitsevaisuutta: ”Meitä mustia kohdeltiin todella hyvin”

iltasanomat 18:49 16.11

Aitajuoksija Harrison Dillard piti Suomesta, koska hän ei törmännyt siellä rasismiin.


Puolimaratonin entinen ME-mies kärysi dopingista – kenialaisjuoksijalle neljän vuoden kilpailukielto

yle 18:13 11.11

Kenialaisen Abraham Kiptumin kiellettyjen menetelmien käyttö paljastui biologisen passin ansiosta.


Arto Bryggare yrittää pelastaa vakavasti sairaan juoksijakaverinsa – haalii kasaan yli 300 000 euroa siirtosydäntä varten

iltasanomat 14:53 11.11

Suomalaisillekin tuttu Greg Foster tarvitsee nopeasti sydänsiirron. Hintalappu on pöyristyttävä.


Täysin tuntematon henkilö alkoi lahjoittaa tuhansia euroja, Oskari Mörö koki hämmentävän yllätyksen: ”Siistiä huomata, että ihmisillä on intoa auttaa”

iltalehti 22:41 05.11

Oskari Mörö sai yllättävää rahallista tukea itselleen tuntemattomalta lahjoittajalta. Aitajuoksija Oskari Mörö kertoo sunnuntaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä mieltä lämmittävästä tapauksesta. Eräs yleisurheilua tiiviisti seuraava henkilö otti muutama vuosi sitten Möröön yllättäen yhteyttä tämän managerin kautta ja kertoi, että haluaisi tukea lahjakkaan yleisurheilijan uraa. Henkilö lahjoitti Mörölle tuolloin 2 000 euroa. – Se on yksilöurheilun edustajalle iso summa leirejä, asumista, ravintoa, varusteita ja ylipäätään ammattimaisempaa toimintaa mietittäessä. Yksilöurheilijoilla tuen tarve on muutenkin eri luokkaa kuin joukkueurheilussa: ei olla seuralla töissä ja kääritä kuukausipalkkaa, Mörö kirjoittaa.


Joulun hyvä henki ilmestyi etuajassa suomalaiselle huippuyleisurheilijalle: "Vähän terveellistä ruokarahaa"

MTV 10:25 05.11

Aitajuoksija Oskari Mörö on joutunut sinnittelemään rahallisesti monen muun suomalaisen yleisurheilijan tapaan. Mörö sai yllättävän yhteydenoton, joka toi apua tilanteeseen. 


Olympiajuoksijan autosta löytyi 50 kiloa ekstaasitabletteja, kaksi kiloa metamfetamiinia sekä tuhansittain käteistä – sai 8,5 vuoden tuomion huumeiden salakuljetuksesta

MTV 22:35 04.11

Hollannin 4x400 metrin viestijoukkueessa Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016 kilpaillut Madiea Ghafoor on tuomittu Saksassa 8,5 vuoden vankeusrangaistukseen huumeiden salakuljetuksesta, kertoi Hollannin yleisurheiluliitto maanantaina.


27-vuotiaalta olympiaurheilijalta löytyi 50 kg ekstaasia, 2 kg metamfetamiinia ja 11?950 euroa – pelkää nyt perheensä puolesta

iltasanomat 22:21 04.11

Hollantilaisjuoksija Madiea Ghafoor tuomittiin 8,5 vuoden vankeusrangaistukseen.


Hollantilaiselle olympiajuoksijalle 8,5 vuoden tuomio huumeiden salakuljetuksesta

yle 22:06 04.11

Hollannin 4x400 metrin viestijoukkueessa Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016 kilpaillut Madiea Ghafoor on tuomittu Saksassa 8,5 vuoden vankeusrangaistukseen huumeiden salakuljetuksesta.


Huippujuoksija tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen: salakuljetti kahden miljoonan euron huumelastia – pelkää nyt perheensä puolesta

iltalehti 21:55 04.11

Hollantia edustava yleisurheilija Madiea Ghafoor tuomittiin maanantaina vankeuteen huumausainerikoksista. Saksan poliisi pidätti hollantilaisen yleisurheilijan Madiea Ghafoorin 18. kesäkuuta. Ghafoor oli matkalla harjoittelemaan Düsseldorfiin, kun hän jäi poliisin haaviin Hollannin ja Saksan rajalla, Eltenin kylän lähistöllä tehdyssä rutiinitarkastuksessa. Ghafoorin, 27, autosta löytyi noin 2,3 miljoonan euron arvosta huumausaineita. Auton tavaratilassa oli 50 kiloa ekstaasitabletteja ja kaksi kiloa metamfetamiinia sekä 11 950 euroa käteistä rahaa.


Ristomatti Hakola poikkeuksellisista asetelmista hiihtokauteen: "Jos olisin juoksija, tilanne olisi karmea"

MTV 07:02 31.10

Huippuhiihtäjä Ristomatti Hakola on joutunut valmistautumaan kauteen luovasti viime kaudella tulleiden selkä- ja jalkavaivojen takia. Hakola on kuitenkin valmis kiireiseen kauteen. Hän kertoi kuulumisiaan MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsälle. 


Terveysongelmista kärsivä Annimari Korte toimii inspiraationa nuorille – kertoo koskettavasta kohtaamisesta

mtv 13:01 27.10

Pika-aitajuoksija Annimari Korte saa paljon viestejä seuraajiltaan.


Annimari Kortteen kausi päättyi kritiikkiin - yksi kerta ulkona kavereiden kanssa riitti nollaamiseen: "Juhlimiseni jää kertaan vuodessa"

iltalehti 07:05 24.10

Huiman nousun yleisurheilun huipulle tehnyt Annimari Korte kertoo Iltalehdelle tulevaisuudensuunnitelmistaan. MM-kisoista palautunut aitajuoksija Annimari Korte, 31, on saanut hetken aikaa lepäillä kisojen jäljiltä. Arkeen paluu odottaa jo ensi viikolla, kun treenit lähtevät käyntiin. – Arki kuluu treenatessa, syödessä, nukkumisessa ja taas treenaamisessa, pika-aituri kuvailee.


Keittiöpäällikön kuvat aamiaisbuffetista järkyttivät – Juoksija Noora Toivo iskee pöytään ratkaisun: ”Kukaan ei jättänyt syömättä”

iltasanomat 22:25 23.10

Britanniassa ravintola laskuttaa syömättä jääneestä ruoasta.


Naisjuoksija löi kaikki miehet brutaalissa kilpailussa – paineli kahdessa ja puolessa päivässä yli 400 kilometriä

MTV 17:43 23.10

Yhdysvaltalainen Maggie Guterl voitti viikonloppuna käydyn brutaalin Backyard Ultra -juoksukilpailun.


Maajussille morsian: Kaalikääryletehtailija Juho järjesti jymy-yllätyksen sporttiselle morsianehdokkaalle – juoksutreenit Martti Vainion kanssa

iltalehti 21:00 21.10

Juhon treffijärjestelyt osuivat ja upposivat. Vaivannäkö palkittiin pussailulla. Haapamäellä Juho vei toisen Lauran treffeille. Sporttinen nainen sai toki liikunnalliset deitit: hän pääsi tapaamaan juoksijalegenda Martti Vainiota. – Toivoisin näiltä treffeiltä, että saisin Lauran kertomaan, mitkä ovat hänen ajatuksensa ja fiiliksensä minua kohtaan, ja että lähennyttäisiin, Juho tuumiskeli kameroille.


ampui joukkoraiskauksesta epäillyn Ilves-hyökkääjä Jasse kaikki vuoden tukea samalla urheilu

Hot topics