Valtteri Bottas löysi sisäisen jäämiehensä – edes Lewis Hamilton ei saanut sortumaan

iltalehti 10:34 06.07

Valtteri Bottas osoitti Itävallassa hänen hermojensa olevan terästä. Valtteri Bottaksen kauden käynnistyminen voitollisissa merkeissä sai Iltalehden F1-asiantuntijan Jyrki Järvilehdon hykertelemään. Itävallan kisaviikonlopun suoritus oli juuri sitä, mitä Bottakselta kaivattiinkin. Täydellisen arvosanan maanmiehelleen antanut Järvilehto ihasteli erityisesti Bottaksen paineensietokykyä. Mersun esittämää autosta huolehtimista oli vaikea toteuttaa, kun Lewis Hamilton hengitti niskaan.


Biitsivaltikka pysyi Nurmisen ja Sirenin näpeissä Kouvolassa, vastustaja "ei päässyt edes ilmaan"

yle 18:45 05.07

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ovat olleet voittamattomia jo yli 30 ottelun ajan.


F1-tuomariston Hamilton-sekoilulle ankaraa kritiikkiä: "Aivan älytön ratkaisu"

iltalehti 15:56 05.07

Tuomaristo söi sanansa, mitä ei saisi koskaan tapahtua, toteaa Jyrki Järvilehto. Lewis Hamiltonin saama lähtöruuturangaistus vain hetkeä ennen Itävallan GP.n starttia oli Red Bullilta erinomainen veto, mutta osoitus tuomariston heikkoudesta. Red Bull ei sulattanut tuomariston lauantaista päätöstä päästää Hamilton pälkähästä tilanteessa, jossa hän paransi kierrosaikaansa keltaisten lippujen heiluessa. Uusien todisteiden valossa päätös muutettiin, ja hallitseva maailmanmestari putosi viidenteen lähtöruutuun.


Asiantuntija kehuu Lewis Hamiltonin rangaistuksen juonineen tallin oveluutta, tuomaristolle risuja

iltalehti 15:56 05.07

Tuomaristo söi sanansa, mitä ei saisi koskaan tapahtua, toteaa Jyrki Järvilehto. Lewis Hamiltonin saama lähtöruuturangaistus vain hetkeä ennen Itävallan GP.n starttia oli Red Bullilta erinomainen veto, mutta osoitus tuomariston heikkoudesta. Red Bull ei sulattanut tuomariston lauantaista päätöstä päästää Hamilton pälkähästä tilanteessa, jossa hän paransi kierrosaikaansa keltaisten lippujen heiluessa. Uusien todisteiden valossa päätös muutettiin, ja hallitseva maailmanmestari putosi viidenteen lähtöruutuun.


Valtteri Bottas sai ansaittua suitsutusta – peileissä vaaniva uhka pakottaa keskittymään huomenna

iltalehti 17:54 04.07

Valtteri Bottas on aina vahva kauden avauksessa sekä Itävallassa. Valtteri Bottas ei olisi voinut avata kautta paremmissa merkeissä. Mercedeksen suomalaiskuskin suoritus sai Iltalehden F1-asiantuntijan Jyrki Järvilehdon varauksettomat kehut. – Mieletön kierros, tämä oli juuri sitä mitä Valtterilta tilattiinkin. Mies laittoi kovan kovaa vastaan, Järvilehto kehui.


Vantaalaisessa ojassa elää kuoriainen, jota ei ole missään muualla maailmassa – Jyrki Muona, 70, tietää sen salaiset piilopaikat ja kertoo, miksi otus on täällä

iltasanomat 12:16 04.07

Halavasepikkä on kovakuoriaislaji, joka elää ainoastaan Vantaalla. Hyönteistieteilijä Jyrki Muona kertoo, mistä Mätäojan ensimmäinen halavasepikkä löytyi ja millaisesta kuoriaisesta on kyse.


Valtteri Bottaksen kohtelu ihmetyttää asiantuntijaa: ”Mistä talli löytäisi toisen samanlaisen?”

iltalehti 10:15 04.07

Maailmanmestaruutta tavoitteleva suomalainen on törmännyt aiemmin tiiliseinään, joka myös Lewis Hamiltonina tunnetaan. Neljännen kautensa Mercedeksellä aloittava Valtteri Bottas on täysillä mukana maailmanmestaruustaistossa, uskoo Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto. Suomalaisen suuren unelman tiellä seisoo ”tiiliseinä”, jonka kiertäminen ei ole onnistunut viime vuosina keneltäkään. Hamiltonin varjossa elämään joutunut Bottas nauttii suurta arvostusta varikolla, Järvilehto muistuttaa. Hän niputtaa suuren joukon menestyvälle kuljettajalle kuuluvia ominaisuuksia, jotka kaikki Bottakselta löytyvät.


Asiantuntija täräyttää – Kimi Räikkönen on saattanut tehdä päätöksen F1-uran päättymisestä

iltalehti 09:36 03.07

Kimi Räikkösen jatkaminen tai lopettaminen on täysin miehen oma päätös, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto sanoo. Kimi Räikkösen F1-uran jatkamisella spekulointi on perinteistä polttoainetta F1-uutisoinnille. Sama huhumylly jauhaa sarjan konkarikuskin ympärillä tänäkin vuonna. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto kokee 40-vuotiaan Räikkösen olevan edelleen erinomainen kuljettaja Alfa Romeolle. Kokemus ja ammattitaito auttavat tallia, mutta sen vastapainoksi kauden 2007 maailmanmestari ei ole saamassa kilpailukykyistä kalustoa alleen.


Jyrki Lehtolan kolumni: Blondi ja supersankari Musta Vegaani

iltasanomat 08:00 03.07

Koska hyvinvoivat valkoiset käyvät kulttuurisotia sosiaalisessa mediassa ja suklaapatukoissa, molemmat osapuolet muuttuvat nopeasti itsensä parodioiksi, kirjoittaa Jyrki Lehtola.


Iltalehden F1-kausiennakko 2020 – arviossa jokainen kuski ja talli: Räikkönen tallinsa alfa, Bottaksella vain yksi tavoite

iltalehti 07:05 03.07

Jokainen tämän kauden F1-kuljettaja tarjoaa mielenkiintoisen tarinan. 20 aikamme gladiaattoria kymmenen eri tallin kalustolla on valmis tavoittelemaan kultaa ja kunniaa formula ykkösten kilpakaudella 2020. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto arvioi kauden jokaisen kuljettajan sekä tallin lähtökohdat sekä mahdollisuudet tulevalle kaudelle.


Onko nyt Bottaksen vuosi? IL:n F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto: "Valtterilta pitää odottaa paljon”

iltalehti 19:30 02.07

Alkava F1-kausi tarjoaa paljon mielenkiintoisia kysymyksiä. Viikonloppuna käynnistyvä F1-kausi ei tarjoa pelkkiä kliseitä. Faneja kutkuttavia kysymyksiä riittää tässä vaiheessa roppakaupalla. Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto nostaa tutut tallit ja kuljettajat esille, mutta yllätysten mahdollisuus on nyt suuri. Keskikastista huomio kiinnittyy muutamaan todella mielenkiintoiseen kysymysmerkkiin.


Mitä ihmettä? Suomalaismuusikko mukana ruoka-realityssa

iltalehti 09:50 29.06

Simo Ralli on Elonkerjuu-yhtyeen kitaristi. Teuvalainen Simo Ralli esittelee itsensä tänään Suomalaisen menestysresepti -sarjan tuomaristolle maanviljelijänä ja yrittäjänä. Kotimaista musiikkimaailman kenttää tuntevat lisäisivät listalle vielä muusikon, sillä Ralli soittaa kitaraa Elonkerjuu-yhtyeessä. Tutut nimet vilisevät sentään Rallin myyntipuheessa, jolla hän yrittää kaupata ruispohjaista välipalapatukkaa Jyrki Sukulalle, Anni Hautalalle ja muille.


Karvainen muisto vakavasti loukkaantuneesta Alex Zanardista naurattaa edelleen Jyrki Järvilehtoa

iltalehti 07:59 23.06

Kaksikon tiet kohtasivat useaan otteeseen ajovuosien aikana. Alex Zanardin vakava loukkaantuminen on järkyttänyt koko moottoriurheilumaailmaa. Pidetty italialainen oli tuttu kuljettaja myös Jyrki Järvilehdolle. Kaksikko jakoi samat ajolinjat aikoinaan sekä formula ykkösissä että Pohjois-Amerikan CART-sarjassa. Järvilehto ei muista kaksikon välillä olleen radalla koskaan mitään ongelmia, eikä polemiikkia syntynyt myöskään varikolla.


Tänään tv:ssä: Finlayson-pomo teilaa Huonona äitinä tunnetun Sari Helinin

iltalehti 08:15 22.06

Jukka Kurttila ei ymmärrä Sari Helinin ruokainnovaatiota. Ruokakaupan hyllyille etsitään taas uusia, kotimaisia tuotteita. Innovaatio on päivän sana myös Suomalaisen menestysresepti -kisan kakkoskaudella. Ensimmäinen tuotantokausi esitettiin viime vuonna TV5:lla, nyt kanavaksi on vaihtunut Nelonen. Meno on silti miltei entisellään. Päätuomari, huippukokki Jyrki Sukulan kanssa ruokakeksintöjä arvioivat yhä Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, S-ryhmän johtaja Ilkka Alarotu ja Finlayson-pomo Jukka Kurttila. Uutena jäsenenä aloittaa ruokakirjailijanakin tunnettu radio- ja tv-persoona Anni Hautala.


McLarenilta upea kunnianosoitus: valmisti superauton JJ Lehdon ikonisen voiton kunniaksi – huippunopeus 341 km/h!

iltasanomat 14:25 19.06

Jyrki Järvilehdon Le Mans -voitosta on 25 vuotta. Upeaa saavutusta ei ole unohdettu McLarenilla.


JJ Lehto teki historiaa 25 vuotta sitten – McLaren kunnioittaa urotekoa hulppealla superautolla

iltalehti 11:39 19.06

McLaren valmisti rajallisen määrän hulppeita menopelejä Le Mans -voiton juhlavuoden kunniaksi. 25 vuotta sitten McLaren järjesti superyllätyksen legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin ajossa. Voitokasta McLaren F1 GTR -autoa ajoi muun muassa Suomen Jyrki Järvilehto.


Analyysi: Jos perussuomalaisten periaate pitää, eduskunnan istuntosalista voi tulla paikka, jossa voi sanoa aivan mitä tahansa

yle 16:00 18.06

On erikoista, jos puhumalla tehdyistä rikoksista ei voi joutua vastuuseen yhteiskunnan arvovaltaisimmalla keskustelun näyttämöllä, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.


Jopa parisataatuhatta merimiestä on jumissa maailman merillä koronan takia – suomalaiskapteeni kertoo satamien jyrkistä käytännöistä

yle 19:37 17.06

Laivat ovat kuin kelluvia vankiloita alusten työntekijöille, joita varustamot ja valtiot pallottelevat sekavien koronasäännösten keskellä.


Beach volleyn avausturnauksessa kaksi odotettua voittajaparia – "Neljän kuukauden väli oli turhan pitkä"

yle 21:32 14.06

Santeri Siren ja Jyrki Nurminen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen juhlivat voittoja Sastamalan SM-kiertueen kisassa.


Lajilegenda Riikka Lehtonen ”dominoi” 40-vuotiaana – runnoi parinsa kanssa SM-osakilpailuvoittoon

iltasanomat 17:59 14.06

Beach volleyn SM-kiertueen avausosakilpailun voittajiksi pelasivat Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Santeri Siren ja Jyrki Nurminen.


Hot topics