Brittiasiantuntija puhui suunsa puhtaaksi Valtteri Bottaksesta ja toisesta F1-tähdestä – esitti rajun syytöksen

MTV 07:45 11.07

Kansainvälinen autoliitto FIA teki perjantaina selväksi, että Valtteri Bottas toimi moitteettomasti, vaikka hän matkusti viime sunnuntain kisan jälkeen Monacoon. Mercedes-kuskin ei siis katsottu rikkoneen F1-sarjan koronasääntöjä.


Rasismin vastustaminen on olympialaisissa kiellettyä – miksi päättäjät haluavat vaientaa urheilijat, joilla on mielipide? "Kuulostaa nykypäivänä erikoiselta"

yle 13:21 10.07

Kansainvälinen olympiakomitea pyrkii väkisin pitämään olympialaiset neutraalina ja poliittisesti riippumattomana tapahtumana. Polvistumisprotestit on Tokiossa kielletty.


Jalkapallon mullistanut videotuomarointijärjestelmä VAR siirtyy uuden hallitsijan alle – sarjojen erilaiset käytännöt jäävät historiaan

MTV 17:22 09.07

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA haluaa, että videotuomarointijärjestelmä VAR:ia sovelletaan samalla tavalla kaikissa kilpailuissa. FIFA on ottamassa päävastuun järjestelmän toiminnasta.


Ano Turtiaisen rasistisen viestin jälkipuinti äityi riidaksi: Yrityksen maksut rästissä kansainväliselle lajiliitolle – ”Sopimustamme on loukattu”

iltalehti 19:53 07.07

Kansainvälinen voimanostoliitto IPF ja Gometal-voimailuvälineyrityksen omistava Ano Turtiainen ovat tukkanuottasilla. Kansanedustaja Ano Turtiaisen viimekuista tviittikohua selvitellään yhä Kansainvälisessä voimanostoliitossa IPF:ssä. Turtiainen teki kesäkuun 3. päivänä Twitteriin päivityksen, jossa hän kommentoi Yhdysvalloissa tuolloin alkaneita mielenosoituksia ja lisäsi mukaan rasistisen kuvan poliisiväkivallan seurauksena kuolleesta George Floydista.


Dopingsotku paisuu – kansainvälinen yleisurheiluliitto vahvistaa: Venäjä ei ole maksanut sakkojaan

MTV 13:13 04.07

Venäjän yleisurheiluliitto RusAF ei ole maksanut määräajassa dopingsakkojaan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA. Liitto on hyväksynyt Venäjältä kymmenen "neutraalin" venäläisen yleisurheilijan kiintiön Tokion olympialaisiin, mutta sen ehtona on 10 miljoonan dollarin eli 8,84 miljoonan euron dopingsakko, josta puolet piti suorittaa 1. heinäkuuta mennessä.


Venäjä ei maksanut sakkojaan, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto – "Venäjän työryhmämme on jäänyt pahasti tavoitteistaan"

yle 12:37 04.07

WA päättää jatkotoimista kokouksessaan heinäkuun lopulla.


Marraskuisessa jääkiekko-ottelussa nähtiin uskomaton nousu – IIHF jakoi pelikieltoja hämärähommista

MTV 17:56 03.07

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on asettanut seitsemän valkovenäläisen Dynamo Molodetshnon pelaajaa väliaikaiseen pelikieltoon tulosmanipulaation vuoksi.


Sakkomaksun eräpäivä tuli ja meni – venäläisten yleisurheilupaluu jää yhä odottamaan

yle 20:27 02.07

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) ilmoitti torstaina, että Venäjän yleisurheilijoiden paluu yleisurheilun kisakentille viivästyy jälleen kerran.


Alppihiihdon MM-kisat järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan ensi helmikuussa

yle 18:13 02.07

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti torstaina, että alppihiihdon seuraavat MM-kisat järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan Italian Cortina d'Ampezzossa 9.-21. helmikuuta 2021.


Kommentti: Politiikassa alkaa taas uusi aika – Marinille tuli raja vastaan, Ohisalon hermot ovat kovilla

iltasanomat 09:46 02.07

Uutta aikaa leimaavat kansainvälinen koronalama ja huoli taudin uudelleen leviämisestä, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Fifa määräsi entiselle pääsihteerilleen pitkän toimintakiellon ja lähes miljoonan euron sakot

yle 20:35 30.06

Kansainvälinen jalkapalloliitto irtisanoi Markus Kattnerin neljä vuotta sitten.


Fifassa johtotehtävissä olleelle Markus Kattnerille pitkä toimintakielto ja lähes miljoonan euron sakot

yle 20:35 30.06

Kansainvälinen jalkapalloliitto irtisanoi Markus Kattnerin neljä vuotta sitten.


Yksi maailman tunnetuimmista viihdebrändeistä hakeutuu konkurssiin - Cirque du Soleil irtisanoo yli 3000 työntekijää

iltalehti 16:02 30.06

Kansainvälinen sirkusryhmä Cirque du Soleil hakeutuu konkurssiin. Cirque du Soleil jätti maanantaina konkurssihakemuksen ja irtisanoi samalla yli 3500 työntekijää, eli lähes koko henkilöstönsä. Montrealissa pääkonttoria pitävä yritys kertoi konkurssin johtuvan koronapandemiasta, jonka johdosta useita esityksiä eri puolilla maailmaa on pitänyt perua. Esityksistä isoin osa on ollut Las Vegasissa, jossa Cirque du Soleil on niin sanottu kiinnitetty esiintyjä.


Kansainvälinen jääkiekkoliitto puolustaa Venäjää ainoana lajiliittona, kun oikeustaistelu neljän vuoden dopingpannasta alkaa – puheenjohtaja Fasel kertoo syyn Yle Urheilulle

yle 15:46 29.06

Maailman antidopingtoimisto Wada päätti viime joulukuussa, että Venäjä suljetaan kansainvälisestä urheilusta neljäksi vuodeksi. CAS käsittelee asiaa marraskuussa.


Ihmeellistä sekoilua Annimari Kortteen tilastosta: Kärkiajasta ”ei mitään epäselvää”, jopa kansainvälinen lajiliitto myönsi virheensä IL:lle

iltalehti 15:38 29.06

Annimari Kortteen ja Elvira Hermanin järjestys maailmantilastossa on aiheuttanut hämminkiä. Naisten 100 metrin aitojen maailmantilasto on aiheuttanut viime päivinä hämmennystä. Annimari Korte juoksi Espoossa lauantaina ajan 12,81. Yleisurheilun lajiliitto Suomen Urheiluliitto (SUL) hehkutti kisojen jälkeen Kortteen olevan maailman kärkinainen.


Rantabaari-tähti Johanna Puhakka valmistuu Lontoon näyttelijäopinnoistaan – myös kansainvälinen ura kiinnostaa: "Olen avoin kaikelle"

mtv 09:05 27.06

Rantabaarissa tähdittävä näyttelijä Johanna Puhakan kesä koostuu töistä, kotimaan matkailusta ja valmistujaisista.


Taas kaksi Timanttiliigan kilpailua peruttu – avauskisa suomalaisittain mielenkiintoiseen aikaan

MTV 17:51 26.06

Pariisin ja Yhdysvaltain Eugenen kilpailut karisevat koronaviruksen takia yleisurheilun Timanttiliigan tämän kauden kalenterista, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics. Pariisissa oli määrä kilpailla 6. syyskuuta ja seuraavalla MM-areenalla Eugenessä 4. lokakuuta.


Kimi Räikköseltä upea ele – kansainvälinen autoliitto FIA huomioi suomalaiskuskin teon

MTV 06:15 26.06

Kansainvälisen autoliiton FIA:n huutokauppa tuli tällä viikolla päätökseen. Sen myötä koronaviruksen vastaiseen taisteluun saatiin kerättyä yli 940 000 euroa. Alfa Romeon Kimi Räikkönen kantoi myös kortensa kekoon.


Päätös tehty: MM-futis 2023 järjestetään näissä kahdessa maassa

MTV 19:35 25.06

Australian ja Uuden-Seelannin yhteishakemus oli selkeä ykkösvaihtoehto jalkapallon naisten vuoden 2023 MM-kisojen hakuprosessissa. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa teki torstain kokouksessaan päätöksen kisaemännästä Australian ja Uuden-Seelannin ja Kolumbian hakemusten välillä. Australian ja Uuden-Seelannin hakemus voitti odotetusti.


Therese Johaug ei ole käynyt dopingtestissä kevään ja kesän aikana – suomalaisasiantuntija: ”Tilanne on sama lajissa kuin lajissa”

iltalehti 10:42 23.06

Suomen maajoukkuehiihtäjiä on testattu alkukesän aikana. Viikonloppuna Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoi, että Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on vähentänyt dopingtestaustaan merkittävästi koronakevään aikana. NRK:n mukaan testimäärät ovat pudonneet 90 prosenttia maalis–toukokuun välillä verrattuna viime vuoteen. Esimerkiksi Norjan hiihdon supertähti Therese Johaugia ei ole testattu koko kevään aikana.


Hot topics