Kontiolahtelaisen sarjahukuttajan tarina saa kansainvälisen yleisön – uusi true crime -sarja esittelee suomalaisia sarjamurhaajia

iltalehti 15:15 18.01

Suomen tunnetuimmista sarjamurhaajista työstetään tv-sarjaa kansainväliseen levitykseen. Suomeen ja kansainväliseen levitykseen suunnitellun Murhaajan mieli -true crime -sarjan ensimmäinen kausi kertoo muun muassa sarjahukuttajana tunnetusta kontiolahtelaisesta Pekka Seppäsestä. Lisäksi sarjassa kerrotaan esimerkiksi hanskakuristajan ja myrkyttäjähoitajan tapaukset.


Juutalaisten maailmankongressi vaatii anteeksipyyntöä kansanedustaja Anna Kontulalta

iltasanomat 08:17 16.01

Kontula otettiin kiinni maanantaina Israelissa kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa.


Ida Hulkon joukkue ui Kiinassa toiseksi – jetlagista kärsinyt suomalainen kauhoi kovan ajan

iltalehti 20:38 15.01

Ida Hulkko pelkäsi huonoa aikaa, mutta yllättyi hyvästä viestiosuudesta. Suomen Ida Hulkko ui kansainvälisen viestijoukkueensa kanssa toiseksi Kiinan Shenzhenissä järjestetyissä kutsukilpailuissa. Joukkueen aika oli 3.50,30 eli 3,64 sekuntia nopeampi kuin Suomen ennätys. 4x100 metrin sekauintiviesti kisattiin sekajoukkuein. Ainoana suomalaisena kisoihin osallistunut Hulkko ui sadan metrin rintauintiosuuden.


Merkel tapaa Putinin Moskovassa keskellä jännitteistä tilannetta – "Suleimanin tappaminen teki Putinin hermostuneeksi"

yle 07:00 11.01

Kansainvälisen politiikan asiantuntijan mukaan Euroopalla ja Venäjällä on tuoreessa konfliktissa yhteinen toive: pitää kiinni Iranin ydinsopimuksesta.


Presidentti Niinistö: Suomi tuomitsee Iranin iskun

iltasanomat 10:57 08.01

Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, että väkivallan kierre katkeaa, Niinistö sanoi.


Yhdysvaltain ulkoministeri Trumpin uhoamista iskuista Iranin kulttuurikohteisiin: ”Kaikki toimemme tapahtuvat kansainvälisen oikeuden puitteissa”

iltasanomat 18:00 07.01

Pompeon mukaan isku pelasti ”yhdysvaltalaisia henkiä”.


René Faselin ratkaisu aivovammakeskusteluun MM-tasolla: "Pelaajia täytyy opettaa pitämään päänsä ylhäällä"

jatkoaika.com 12:00 06.01

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel näkee, että liitto on tehnyt hyvää työtä turnauksissaan aivotärähdysten minimoimiseksi. Hän painottaa pelaajien välistä kunnioitusta ja pään ylhäällä pitämistä. Isot pelikiellot eivät turnauksissa toimi.


Anne Kyllösellä huipputulos piilossa takataskussa – ”En kerro missä”

iltasanomat 16:45 05.01

Kyllösen nousu kansainvälisen huipun tuntumaan kauden suurimpia ilonaiheita suomalaisessa hiihdossa.


Annunen, Puistola ja Tanus turnauksen palkinnoille

jatkoaika.com 23:27 04.01

Kuten kaikissa kansainvälisen jääkiekkoliiton turnauksessa, jokaisen joukkueen kolme parasta pelaajaa saa tunnustuksen. Tšekissä pidetyissä nuorten MM-kisoissa suomalaisista kunnian saivat Justus Annunen, Patrik Puistola ja Kristian Tanus.


FIS:n munaus aiheutti Krista Pärmäkoskelle ikävän ongelman – Hiihtoliitto harkitsee noottia: ”Edellytämme, ettei näin toimita”

iltalehti 16:27 04.01

FIS:n tiedotuspolitiikka Krista Pärmäkosken poisjäännistä Tour de Skiltä harmittaa Hiihtoliiton puheenjohtajaa Markku Haapasalmea. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n toiminta aiheutti Krista Pärmäkoskelle ja sen myötä Suomen hiihtoliitolle ikäviä pr-ongelmia, kuten Iltalehti torstaina uutisoi. –?Toivomme ja edellytämme, ettei näin toimita jatkossa, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoo.


Maailmantähti hermostui FIS:n herroille – pitää sääntöjä epäreiluina: ”Tämä on tehty liian helpoksi Johannes Kläbolle”

iltalehti 14:00 01.01

Tour de Skin kaikkien aikojen menestynein hiihtäjä Dario Cologna muuttaisi kiertueen systeemiä. Tour de Skin historian menestynein urheilija Dario Cologna, neljästi kiertueen voittanut ja yhteensä seitsemästi kolmen joukossa ollut sveitsiläinen, on hermostunut Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n herroille. Colognan mielestä tämän vuoden Tour de Skin säännöt ovat epäreilut.


Donald Trump pilkkaamassa Greta Thunbergia summaa yhden kansainvälisen megatrendin – luvassa on yhä enemmän vaikeita jännitteitä ratkottavaksi

yle 00:01 01.01

Sitran julkaisema raportti kertoo viisi megatrendiä, jotka määrittävät Suomen tulevaisuuden.


Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi johtaa sarjaa uudelle vuosikymmenelle: "Yhteisöllisyys on jääkiekossa erittäin tärkeää"

jatkoaika.com 19:17 31.12

Riku Kallioniemi, 49, on toiminut Liigan toimitusjohtajana toukokuusta 2016 alkaen. Entinen liigakiekkoilija iloitsee Suomi-kiekon erinomaisesta nykytilasta, mutta tiedostaa myös kovenevan kansainvälisen kilpailun. Myös kilpailu suomalaisten vapaa-ajasta on hänen aito huolenaiheensa.


Tuleeko tästä Vantaalla kasvaneesta 130-kiloisesta järkäleestä ensimmäinen suomalainen NFL-pelaaja?

MTV 10:13 28.12

Helsinkiläisen Roostersin kasvatti Chris Mulumba tavoittelee tosissaan paikkaa NFL:ään kansainvälisen ohjelman kautta. Hänestä tulisi ensimmäinen Suomessa syntynyt suomalaispelaaja, joka on yltänyt amerikkalaisen jalkapallon National Football Leagueen. 


Urheilijoiden kuvista nousi kohu – uskoisitko sinä heitä 16- ja 17-vuotiaiksi? Erikoinen ongelma taustalla

iltalehti 10:30 26.12

Kenian Edward Zakayo Pingua voitti viime kesänä 5?000 metrin kisan alle 20-vuotiaiden Timanttiliigassa. Hän oli tuolloin 17-vuotias. Juoksijan ikä kyseenalaistettiin kilpailun jälkeen. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien perusteella marraskuussa 18 vuotta täyttäneen kenialaisen uskottiin olevan merkittävästi ilmoitettua ikäänsä vanhempi. Pinguan edustama Benfica-seura vakuutti kuitenkin kisan jälkeen, että hän on vasta 17-vuotias ja julkaisi todisteeksi kuvat urheilijan syntymätodistuksesta ja passista. Niissä juoksijan syntymäajaksi oli kirjattu 25.11.2001, kuten myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n sivuilla.


Jääkiekkopomo Rene Fasel uskoo KHL:n laajenevan Länsi-Eurooppaan

MTV 13:32 24.12

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) sveitsiläinen puheenjohtaja Rene Fasel uskoo, että Venäjän kiekkoliiga KHL laajenee myös Länsi-Eurooppaan.


Eränkävijöiden Äijä-koira viettää ihanan joulun – maisemat kuin satukirjasta

iltasanomat 19:01 23.12

Kilpisjärven tv-suosikki Äijä-koira on uuden kansainvälisen Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle -sarjan tähti. Joulun jälkeen alkavassa sarjassa seurataan neljää luontoa rakastavaa päähenkilöä, jotka asuvat Euroopan äärimmäisissä paikoissa.


Kansainvälisen oikeuden professori Koskenniemi: Lapset ja äidit tuotava Suomeen al-Holista

yle 09:57 23.12

Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi sanoo, että oikeudellisesta näkökulmasta asia on kohtuullisen selvä.


Professori Koskenniemi: lapset ja äidit tuotava Suomeen al-Holista

yle 09:57 23.12

Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi sanoo, että oikeudellisesta näkökulmasta asia on kohtuullisen selvä.


Miljoonille venäläisille avautuu uusi, nopea tie Suomeen – koeajoimme reitin, joka on vielä monille tuntematon

yle 13:53 22.12

Itärajalle Parikkalaan avautuva uusi kansainvälisen rajanylityspaikka avaa myös Laatokan seudun uudella tavalla suomalaisille.


Naisten sterilisaatioiden suosio päänahkoja

Hot topics